سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

اگر لپ تاپ دارید، حتما بخوانید



 

محل استقرار لپ تاپ, تمیزکردن لپ تاپ

 

 

برای تمیز کردن صفحه نمایش، تنها از مایعات مخصوص و یک دستمال بدون پرز که کمی مرطوب باشد، استفاده کنید. سپس آن را با دستمال تمیز و نرم دیگری خشک کنید.

 

نحوه استفاده بهینه از لپ تاپ

 

* وارد آوردن ضربه به لپ تاپ، می تواند باعث بروز اشکال در دستگاه شود. لذا مراقب باشید که به هیچ عنوان به طرفین دستگاه و مخصوصاً پشت LCD و زیر دستگاه، ضربه وارد نشود.

 

* دستگاه به شدت در برابر ریختن مایعات مانند آب، چای، قهوه و … حساس و آسیب پذیر است.

 

* توجه داشته باشید که اگر پریزهای تلفن منزل یا محل کارتان به صورت سوکتی نباشد، احتمال اتصال دو شاخه مودم دستگاه، به پریز برق بسیار زیاد است. باید بدانید که چه دستگاه خاموش باشد چه روشن، بلافاصله مودم دستگاه خواهد سوخت. برای جلوگیری از این حادثه، می توانید از دوشاخه های آنتی شوک برق، استفاده نمایید که در دسترس و بسیار ارزان هستند.

 

* درب درایو، بسیار آسیب پذیر است. پس با ملایمت با آن برخورد کنید و ضمناً توجه داشته باشید که پس از استفاده، بلافاصله آن را ببندید.

 

* در موقع بستن در لپ تاپ، دقت داشته باشید که هیچ گونه شیئی مابین LCD و صفحه کلید قرار نداشته باشد، زیرا باعث شکستن LCD می گردد.

 

* بهتراست چنانچه از سی دی و دی وی دی استفاده زیاد و طولانی مدت می نمایید (مثلاً دیدن فیلم و یا شنیدن موسیقی)، آنها را بر روی هارددیسک کپی کنید. در این صورت درایو شما در کوتاه مدت مستهلک نخواهد شد.

 

* صفحه نمایشگر لپ تاپ بسیار حساس است، بنابراین هرگز و تحت هیچ شرایطی، به منظور صیقل دادن آن، یا لکه زدایی آن، به طور مستقیم هیچگونه مایعی را (از جمله الکل، استون، ادکلن و …) به روی صفحه آن نپاشید.

 

* هرگز دستگاه را در برابر حرارت مستقیم یا تابش مستقیم نور خورشید (مخصوصاً درون اتومبیل یا مکان های بسته) قرار ندهید.

 

محل استقرار دستگاه

 

* دستگاه را بر روی سطوح پرزدار، مانند فرش و موکت قرار ندهید و از گرد و غبار و رطوبت، به طور جدی دور نگه دارید.

 

بهتراست دستگاه را بر روی سطح صاف و خشک و بدون لرزش قرار دهید. دستگاه به هنگام کار بسیار گرم می شود (که البته مشکلی برای دستگاه ایجاد نمی کند)، لذا سطوحی که نسبت به حرارت آسیب پذیر هستند و یا بعضی از میزهایی که سطوح رنگی حساس دارند، ممکن است آسیب ببینند.

 

* هرگز دستگاه را روشن درون کیف نگذارید. همچنین دقت نمایید که دریچه های عبور هوا در لپ تاپ، پوشانده نشوند.

 

شارژ و نگهداری از باتری لپ تاپ

 

* در صورت خراب شدن باطری لپ تاپ (سقوط یا ضربه)، تهیه یدکی اصل و استاندارد آن مشکل بوده و ضمناً قیمت بالایی دارد. لذا در مراقبت از آن باید بسیار کوشا باشید.

 

* توصیه می شود پس از خرید لپ تاپ، قبل از هر چیز دستگاه را به صورت خاموش، بیش از ۱۰ساعت به برق متصل کنید تا باطری آن کاملاً شارژ شود. نگران نباشید، زیرا در صورت شارژ کامل به طور اتوماتیک، عمل شارژ متوقف خواهد شد. اما رعایت این موضوع در افزایش طول عمر باطری لپ تاپ، موثر است.

 

* پس از شارژ اولیه، می توانید هر زمان که خواستید دستگاه را به برق متصل کنید تا عمل شارژ انجام شود. توجه داشته باشید که هرگز نگذارید که میزان شارژ باطری به زیر ۱۰% برسد و قبل از رسیدن به این مرحله، حتماً آن را به برق متصل نمایید تا شارژ شود. بدینوسیله فشار کمتری در حین عملیات شارژ، به باطری وارد می شود.

 

* اگر مدت زمان زیادی قرار است که لپ تاپ، در جایی ثابت بماند و دائم به برق متصل باشد، توصیه می شود که باطری آن در حالتی که به میزان حداقل ۱/۳(یک سوم) شارژ داشته باشد، از دستگاه خارج شود و در محل خشک و در دمای ۰ تا ۳۰+ درجه سانتی گراد، خارج از لپ تاپ، نگهداری شود.

 

* برای اتصال شارژ به لپ تاپ، بهتر است ابتدا DC Jack را به لپ تاپ، سپس کابل برق را به شارژر و در انتها دو شاخه کابل را به پریز برق متصل نمایید.

 

* همچنین توصیه می شود در Windows، آیتم Energy Saving را فعال نمایید، تا طول عمر باطری اضافه شود.

 

درایوها

 

* لنز یا Optic درایوها بسیار حساس می باشد. فراموش نکنید که این لنزها برای خواندن سی دی و دی وی دی های اصل طراحی شده است. بنابراین اصراری در خواندن هر گونه DVD/CD که به صورت غیر استاندارد و روی سی دی و دی وی دی های خام نامرغوب کپی شده، نداشته باشید. ضمناً اگر از لپ تاپ خود برای رایت استفاده می کنید، دقت داشته باشید که فرآیند کپی کردن نباید به صورت پیاپی و در دفعات زیاد انجام شود. حتماً بین هر بار کپی کردن، به لپ تاپ خود، زمان استراحت بدهید.

 

* اگر از درایو دستگاه خود استفاده نمی کنید، سی دی و دی وی دی را از آن خارج کنید و به خصوص در هنگام حمل آن، هرگز CD/DVD در داخل درایو جا نماند که این موضوع می تواند به درایو آسیب جدی وارد کند.

 

صفحه نمایش و صفحه کلید

 

* برای تمیز کردن صفحه نمایش، تنها از مایعات مخصوص و یک دستمال بدون پرز که کمی مرطوب باشد، استفاده کنید. سپس آن را با دستمال تمیز و نرم دیگری خشک کنید.

 

* برای پاک کردن صفخه کلید، از هیچ گونه اسپری (حتی خشک) استفاده نکنید.

 

* دقت کنید نفوذ مایعات و گرد و غبار به داخل صفحه کلید، به سرعت موجب خراب شدن و یا حداقل، کاهش کارآیی صفحه کلید می شود.

 

* در صورتی که تصادفاً مایعی روی دستگاه شما ریخت، سریعاً آن را خاموش و باتری را جدا کنید. سپس، آن را با دمیدن باد سرد، خشک کرده، و در اولین فرصت به مرکز خدمات مراجعه کنید. (روشن کردن دستگاه در این وضعیت و حتی به بهانه آزمایش کارکرد آن، ممکن است سبب بروز خسارات جدی و جبران ناشدنی شود.)

 

چند نکته درباره نگهداری از آداپتور

 

* تحت هیچ شرایطی، آداپتور لپ تاپ را به هیچ دستگاه دیگری متصل نکنید.

 

* بر روی سیم آداپتور، هیچ جسم سنگینی قرار ندهید و روی آن نایستید. همچنین سیم آداپتور را در مسیر رفت و آمد قرار ندهید.

 

* برای جدا کردن آداپتور از برق، سیم آداپتور را نکشید و فقط از دو شاخه بکشید.

 

* توجه داشته باشید برای ارتباط برق با آداپتور، از سیم بلند استفاده نشود.

 

 

منبع: parsine


ویدیو مرتبط :
لپ تاپ-تبلت سونی وایو تپ 11 Sony Vaio Tap - کافه لپ تاپ

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

چگونه لپ تاپ خود را خنک نگه دارید



 

 

چگونه لپ تاپ خود را خنک نگه دارید

 

داغ شدن بیش از حد لپ تاپ ها، عناوین خبری فراوانی را در طول چند سال گذشته به خود اختصاص داده است. این مشکل اولین بار در حدود سال 2006 توجه عمومی را به سمت خود جلب کرد، زمانیکه گزارش آتش گرفتن واقعی لپ تاپها تدریجاً در سراسر جهان به تیترهای رسانه ها تبدیل شد. مشکل در آن زمان به باتریهای معیوب مربوط می شد و شرکت هائی نظیر Sony,Dell و Acer تعداد زیادی از محصولات خود را فراخوانی کردند.


مسئله عمومی لپ تاپهای داغ با مشکل باتری های معیوب تفاوت دارد، اما " انفجار" لپ تاپها یقیناً توانست توجه عمومی را به سمت یک دلیل ابتدائی معطوف نماید: حرارت سوزان برای چیزی که قرار است بر روی پاهای شما قرار بگیرد، یک رفتار بد به حساب می آید. حتی در مواردی مردم واقعاً به این دلیل دچار سوختگی شده اند. گذشته از این، درایوهای دیسک سخت به طور جدی از حرارت اضافی صدمه می بینند.
اما اگر مشکل به یک باتری بد مربوط نمی شود، چه چیزی می تواند لپ تاپها را تا این اندازه داغ کند؟ مطمئناً تاکنون متوجه شده اید که تمام وسایل الکتریکی شما پس از مدتی کار، گرم ( یا بهتر بگویم داغ ) می شوند، بعنوان نمونه، برای آزمایش می توانید پس از تماشای یک فیلم کامل، دستتان را بر روی دستگاه DVD-Player خود بگذارید. قطعات الکتریکی در هنگام کار گرما تولید می کنند و لپ تاپ شما نیز از این قاعده مستثنی نیست.


ما در این مقاله تلاش می کنیم تا بفهمیم که چرا لپ تاپها تا این اندازه داغ می شوند و ما چه کاری برای مقابله با این شرایط می توانیم انجام دهیم ( در هر دو حوزه نگهداری و ضمائم ). شما برای اینکار حتی مجبور نیستید هزینه ای را پرداخت کنید.


مشکل داغ شدن بیش از حد به دو دلیل در لپ تاپ ها رایج تر از دسک تاپها است. اول، از آنجائیکه لپ تاپ ها کوچکتر از دسک تاپها هستند ، قطعات الکترونیکی آنها از چیدمان فشرده تری برخوردارند و فاصله کمتری نسبت به یکدیگر دارند. بخاطر، همین نزدیکی بیش از حد و همچنین از آنجائیکه بدنه یک لپ تاپ بسیار باریک است فضای چندانی برای انتشار گرما وجود نخواهد داشت.


موضوع بعدی به تغذیه برق مربوط می شود. هر چه لپ تاپ ها به پردازنده های قدرتمندتری مجهز می شوند و سیستم های عامل به قدرت پردازش بیشتری برای اجرای خود نیاز پیدا می کنند، گرمای بیشتری در داخل کیس تولید می شود.
البته تولید کنندگان لپ تاپ از این موضوع آگاه هستند و مکانیزم های گوناگونی در داخل محصولات خود تعبیه کرده اند تا این حرارت را دفع نمایند. پنکه ها، حرارت گیرها و دریچه های هوا همگی برای خنک نگهداشتن یک لپ تاپ در هنگام کار تلاش می کند. با اینحال، گاهی اوقات این امکانات هنوز کافی نیستند. داغ شدن بیش از حد می تواند هنگامی که یک پنکه بطور صحیح کار نمی کند و یا در صورت بروز سایر معایب، روی دهد. در عین حال، گاهی اوقات این مشکل بیشتر به خطای کاربر مربوط می شود تا خود ماشین.
بنابراین پیش از آنکه به تشریح یک چیدمان خنک کنندگی خارجی بپردازیم، اجازه بدهید ببینیم که چگونه می توانید به لپ تاپ خود کمک کنید تا به تنهایی خنک بماند.

 

خنک نگهداشتن لپ تاپها

اطمینان از این موضوع که مکانیزمهای خنک کنندگی لپ تاپ شما بخوبی کار می کنند، شما را تا حدود زیادی به اجتناب از مشکل داغ شدن بیش از حد لپ تاپ و یا برطرف نمودن آن نزدیک می نماید. بنابراین، یکی از بهترین شیوه ها برای دور نگهداشتن لپ تاپتان از داغ شدن بیش از حد، مراقبت ازآن خواهد بود.
اگر متوجه شدید که لپ تاپ شما حرارت زیادی را تولید می کند و اگر پنکه آن را در فواصل زمانی کوتاه تری شروع به کار می کند، اولین کاری که باید انجام دهید مقداری نگهداری ابتدائی خواهد بود:


- پنکه های لپ تاپ خود را بررسی کنید: بهترین روش برای آنکه مطمئن شوید پنکه های لپ تاپ شما بطور صحیح کار می کنند، استفاده از یک نرم افزار تشخیصی خواهد بود زیرا پنکه ها در داخل بدنه ماشین قرار گرفته اند و گاهی اوقات باز کردن بدنه یک لپ تاپ می تواند ضمانت آن را باطل نماید. به سایت وب تولید کننده لپ تاپ خود رفته و ببینید که آیا یک ابزار تشخیصی عملکرد پنکه ها برای بارگذاری در آن وجود دارد یا خیر. اگر چنین ابزاری را پیدا نکردید، می توانید ابزار مشابهی را از یک فروشنده قابل اعتماد دیگر تهیه نمائید.


- دریچه های هوا را تمیز کنید، اکثر لپ تاپ ها از جریان هوا برای کمک به خنک نمودن خود استفاده می کنند.آنها در قسمت جلوئی بدنه به منافذ ورودی هوا و در قسمت عقبی بدنه به دریچه های خروجی هوا مجهز هستند. گرد و غبار یا سایر مواد می توانند این دریچه ها را مسدود کرده و جریان هوا را مختل نمایند. احتمالاً آسان ترین راه برای تمیز کردن دریچه ها این است که هوا فشرده را به داخل آنها بدمید. شما می توانید محصولات هوای فشرده را در هر فروشگاه تجهیزات دفتری پیدا کنید. شما همچنین می توانید دریچه ها را با یک پارچه نمناک ( نه خیس ) تمیز نمائید.


- تنظیمات بایوس لپ تاپ خود را بررسی نمائید: تنظیمات نرم افزاری وجود دارند که به کامپیوتر شما می گویند چه درجه حرارتی بیش از حد داغ است و پنکه ها باید در چه دمائی فعال شوند. گاهی اوقات، بروز رسانی های BIOS باعث پیاده سازی تجدید نظرهائی در تنظیمات دمائی می شوند که می تواند به بهینه سازی خنک کنندگی لپ تاپ شما کمک کنند. سایت وب تولید کننده لپ تاپ خود را برای یافتن یک بروز رسانی BIOS بررسی نمائید، با اینحال مراقب باشید زیرا بروز رسانی سیستم نرم افزاری بایوس بسیار پیچیده تر از مراحل عادی کار در مورد سیستم عامل شما خواهد بود. ممکن است ترجیح دهید در این زمینه از پشتیبانی یک فرد متخصص استفاده نمائید.


پس از آنکه سیستم خنک کنندگی کامپیوتر خود را در وضعیت بهینه قرار دادید، می توانید بر روی عادت های خود در زمینه کار با لپ تاپ تمرکز نموده و آنها را اصلاح کنید. اکثر این موارد، نکات بسیار رایج و آشکاری هستند: از لپ تاپ خود در زیر نور مستقیم خورشید استفاده نکنید، آن را از رادیاتورها و دریچه های هوا گرم دور نگهدارید و هرگز آن را در یک اتومبیل گرم روشن نکنید. یک عادت کاری که می تواند واقعاً مفید باشد، اما شاید تا حدودی عجیب به نظر برسد، این است که:لپ تاپ خود را از پاهایتان دور نگهدارید.


حتی اگر سیستم خنک کننده لپ تاپ شما در کارآمدترین وضعیت ممکن عمل می کند، باز هم می توانید کار بیشتری انجام دهید. واقعیت عجیب این است که وقتی شما از یک لپ تاپ بر روی پاهای خود استفاده می کنید، عملاً در حال افزایش دمای آن هستید. هر سطح نرمی می تواند ورود و خروج جریان هوا از دریچه های خنک کنندگی را مختل نماید. این وضعیت در عین حال باعث می شود که گرما به بخش زیرزمین ماشین شما هدایت گردد. به همین دلیل است که گاهی اوقات کاربران پاهای خود را با لپ تاپهایشان می سوزانند.


با اینحال، داغ شدن تدریجی لپ تاپ ها می تواند حتی زمانیکه آنها را مستقیماً بر روی یک میز قرار داده اید نیز روی دهد.
شیوه های مختلف دیگری نیز برای اجتناب از این مشکل حرارتی وجود دارند. یکی از این راه حلها، استفاده از پایه لپ تاپ است که مقداری فاصله مابین قسمت تحتانی لپ تاپ شما و سطحی که در حال استفاده از آن هستید بوجود می آورد. این وضعیت اساساً فضایی را ایجاد می کند که حرارت می تواند از طریق آن دفع گردد. یک پایه معمولاً نوعی سطح باریک و تخت با پایه های کوتاه است و شما می توانید آن را بر روی پاهای خود یا میز کارتان قرار دهید. با یک یا دو اینچ هوا در زیر لپ تاپ، حرارت می تواند به آسانی منتشر شود و جریان هوای دریچه های خنک کننده کاملاً آزاد خواهد بود.


گاهی اوقات، یک پایه می تواند از مواد خاصی نظیر آلومینیوم ساخته شده باشد که همانند یک حرارت گیر عمل می کند. این ابزار بطور فعالی گرما را از لپ تاپ جذب نموده و به خنک ماندن آن بیشتر کمک می کند.


شیوه بعدی، استفاده از یک پد مخصوص لپ تاپ است. در این شیوه ( همانند حرارت گیر آلومینیومی ) شما ابزار خود را بر روی سطحی قرار می دهید که دمای آن را بطور فعال مدیریت می کند. این مدیریت حرارت می تواند به معنای یک استفاده از یک بالشتک عایق باشد که گرمای خروجی از لپ تاپ را جذب کرده و از پاهای شما محافظت می نماید. از سوی دیگر، بعضی از اینگونه پدها به پنکه های توکاری مجهز هستند که بطور فعال حرارت تولید شده توسط لپ تاپ شما را دفع می کنند.


در حالیکه شما می توانید یکی از این ابزارهای خنک کنندگی را در هر فروشگاه تجهیزات الکترونیکی خریداری نمائید، احتمالاً وسایلی در منزل دارید که می توانید برای همین منظور از آنها استفاده کنید. یک میز پیک نیک کوچک می تواند بعنوان یک پایه لپ تاپ عمل کند. حتی یک سینی مشبک فر ( که معمولاً برای پخت شیرینی مورد استفاده قرار می گیرد ) نیز می تواند بعنوان یک پایه لپ تاپ مناسب به کار گرفته شود.


چیزی که باید به یاد داشته باشید، این است که خصوصیات حرارتی لپ تاپ شما بر حسب سن، محیط و مصرف برق آن دائماً در حال تغییر هستند. بنابراین حتی اگر یک چیدمان خنک کنندگی بی نقص را برای خود تدارک دیده اید،ممکن است بخواهید نوعی نرم افزار نظارت بر دمای قطعات مختلف ماشین را بر روی لپ تاپ خود نصب نمائید.
منبع: شمال کلیک