سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

از سماورهای ذغالی تا چای سازهای برقی



راهنمای خرید چای ساز,نحوه خرید کتری و قوری


چای یکی از نوشیدنی های مرسوم و البته محبوب نزد ما ایرانیان است.

نوشیدنی ای که این روزها تنوع بالایی از لحاظ طعم دارد. این رشد تنوع البته تنها به چای محدود نشده و چنین تنوعی را در مورد وسایلی که این نوشیدنی با آن مهیا می شود نیز شاهد هستیم.

سماور، کتری و قوری های روگازی، کتری های برقی یا انواع چای سازها از معمول ترین وسایلی هستند که برای دم کردن چای از آنها استفاده می شود. وسایلی که هر کدام سهمی از میزان فروش لوازم خانگی را در اختیار دارند.

اما هر کدام از این کالاها دارای انواع گوناگونی هستند که انتخاب بین نمونه های گوناگون این کالاها را برای خریدار مشکل می کند. به همین دلیل در این بخش ما ضمن معرفی وسایل تهیه یا به اصطلاح دم کردن چای مجموعه نکاتی که حین خرید این کالا باید مد نظر قرار دهید ذکر می کنیم تا کمکی باشد برای انتخاب بهتر در خرید این کالاها.

سماور
سماور یکی از کالاهای قدیمی است که برای تدارک یک چای لب سوز ، لب دوز و لبریز مورد استفاده قرار می گرفته و همچنان استفاده می شود. این کالا در انواع ذغالی، برقی، گازی و نفتی موجودند که البته دو دسته سمارهای برقی و گازی این روزها کاربر بیشتری دارند و نمونه های نفتی قدیمی دیگر چندان مورد استفاده خانگی قرار نمی گیرند.

سماورهای برقی هم با توجه به گرانی و همچنین کمبود برق این روزها کمتر از نمونه های گازی مورد توجه قرار می گیرند. در نتیجه می توان گفت در میان سماورها این نمونه های گازی هستند که پرمخاطب تر هستند. البته هنگام خرید سماورهای گازی باید به این موضوع دقت کنید که برخی از انواع این سماورهای گازی، فاقد ترموکوپل بوده و این امر می تواند یک امتیاز منفی برای آنها محسوب شود. ترموکوپل، جریان گاز را هنگام خاموش شدن سماور به علت وزش باد یا قطع موقتی گاز، کاملا قطع و از انتشار گاز در منزل جلوگیری می کند.

در نتیجه استفاده از سماور گازی فاقد ترموکوپل می تواند منجر به بروز خسارات جبران ناپذیری شود. همچنین توجه داشته باشید که حتما سماوری خریداری کنید که دارای نشان استاندارد باشد. حال سمارو برقی یا گازی باشد فرقی نمی کند، ولی وجود این نشان اهمیت زیادی دارد. همچنین سماوری خریداری کنید که به برچسب انرژی مجهز باشد.

کتری و قوری
با توجه به این موضوع که استفاده از کتری ها و قوری های روگازی آسان است و این کالا قیمتی کمتر از سایر وسایل دم آوردن چای دارد، می توان گفت این کالا هم جزو پرمخاطب ها به حساب می آید.

کتری ها و قوری های روگازی در انواع گوناگون که از آلومینیوم، پیرکس، تفلون و ... ساخته شده اند در بازار موجودند که این روزها استفاده از نمونه های پیرکس و تفلونی مرسوم تر از سایر نمونه ها است.

در بین قوری ها می توان گفت، قوری های شیشه ای با دسته پلاستیکی در بین مردم بسیار رایج هستند. اما ما خرید و استفاده از این نوع قوری ها را به شما توصیه نمی کنیم. زیرا ممکن است دسته پلاستیکی قوری در اثر حرارت، ذوب یا شل شود و وقتی که شما آن را برمی دارید، این دسته بشکند و چای داغ روی دست و پای شما بریزد.

به نظر می رسد بهترین انتخاب در این زمینه می تواند نمونه هایی باشد که جنس بدنه و دسته یکی باشد. مثلا اگر قوری شما استیل است، دسته اش هم استیل باشد و اگر شیشه ای است، دسته اش هم از جنس شیشه باشد. فقط حواستان باشد که شیشه و فلز، جزو مواد رسانا هستند و شما باید برای بلند کردن آنها از روی حرارت، از دستگیره استفاده کنید. در مورد کتری هم باید بگوییم که بهتر است کتری هایی را خریداری کنید که روی درشان منفذی برای خروج بخار آب وجود داشته باشد.

اگر این منفذ روی در کتری نباشد، همه بخار آب به راحتی از لوله کتری خارج نمی شود و در نتیجه، آب روی شعله سر می رود و باعث خاموش شدن آن می شود. خاموش شدن شعله و پخش گاز هم که نتیجه ای جز آتش سوزی در پی نخواهد داشت.

هنگام خریدن کتری به این نکته هم توجه کنید که انواعی را انتخاب کنید که یک درپوش فلزی توری مانند، علاوه بر درپوش اصلی دارند. در این صورت می توانید به راحتی قوری را در هر اندازه ای که باشد، برای دم کشیدن چای بالای کتری قرار دهید و نگران واژگون شدن آن نباشید.

خرید کتری های سوت دار، یعنی انواعی که پس از جوش آمدن آب، سوت می کشند هم برای افرادی که مشغله کاری شان زیاد است و وقت انتظار کشیدن برای پی بردن به زمان جوشیدن آب را ندارند، مناسب به نظر می رسد.

چای ساز
چای ساز یکی از کالاهای مدرن برای دم کردن چای است که طی سال هایی که از حضورش در بازار می گذرد بسیار محبوب شده است.

این کالا در انواع گوناگون دوقلو، رو در رو و برندهای متنوعی به بازار عرضه شده است.

به طور کلی چای سازهایی که در بازار موجودند بیشتر از انواع پلاستیکی، پیرکس و شیشه ای، سرامیکی یا استیل هستند. بهانه کمبود وقت بهترین بهانه برای استفاده از این کالای برقی پرمصرف در بین مردم است که عذر چندان موجهی هم به حساب نمی آید!

تجمع رسوب آب روی آن و خوب دم نکشیدن و خوش طعم نشدن چای از جمله دلایلی هستند که باعث می شوند ما خرید این محصول را به شما پیشنهاد نکنیم. اما به هر ترتیب اگر قصد دارید که چای ساز بخرید، بهتر است انواع استیل یا پیرکس و سرامیکی آن را به انواع پلاستیکی اش ترجیح دهید. زیرا برق، باعث حرارت دیدن دسته کتری یا قوری چای ساز نمی شود. بنابراین خریدن چای سازهایی که دسته شان پلاستیکی است، نمی تواند مشکل چندانی را برای شما به وجود بیاورد.

حقیقت این است که چای ساز یکی از بی خطرترین و امن ترین دستگاه های دم آوری چای است. زیرا سیستم ساخت آن نیز بسیار ساده است که شامل یک کتری و یک قوری است که کتری به وسیله یک المنت داخلی گرم می شود و قوری هم روی یک صفحه گرم نگهدارنده قرار می گیرد.

روشن و خاموش شدن این دو نیز توسط یک مدار الکتریکی ساده کنترل می شود. اگر هم آب داخل کتری تمام شود، دستگاه به طور خودکار خاموش می شود.

هنگام استفاده از این کالا باید حواستان باشد که قوری ها بسته به برند، دارای صافی ثابت یا قابل جدا شدن است و انواع ضد زنگ و ضد رسوب آن نیز وجود دارد. برای جلوگیری از ایجاد لایه چربی روی چای هنگام استفاده از چای ساز قبل از هربار استفاده قوری و صافی آن را به طور کامل با آب سرد بشویید. همچنین چای سازهای دیجیتال این امکان را فراهم می کنند تا دمای قوری را به دلخواه تنظیم کنید. برای خرید حتی الامکان چای ساز خود را از بین برندهای شناخته شده انتخاب کنید تا علاوه بر ایمن بودن خیالتان از طول عمر بالای دستگاه نیز راحت باشد.

هنگام خرید همچنین به این نکته توجه داشته باشید که بدنه استیل چای ساز در کیفیت چای تهیه شده تاثیری ندارد ولی علاوه بر زیبایی چای ساز موجب بالا رفتن طول عمر آن می شود.

حتما چای ساز گارانتی دار تهیه کنید تا در صورتی که به هر دلیلی نیاز به تهیه قطعه و یا تعمیر چای ساز شد، به مشکل بر نخورید.

منبع : روزنامه دنیای اقتصاد


ویدیو مرتبط :
تیتراژ برنامه چای ذغالی شبکه دو با صدای مسعود تقی زاده

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اولین خودروی برقی 2 سرنشین




قاصدک نصیر - اولین خودروی برقی 2 سرنشین ایرانی

 

اولین خودروی برقی

رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی از تولید انبوه خودروی برقی این دانشگاه در کیش خودرو خبر داد و گفت: دانشگاه صنعتی خواجه نصیر امتیاز تولید انبوه نخستین خودروی برقی دو سرنشین ایرانی را به شرکت خودروسازی کیش خودرو فروخت. محمد تقی بطحایی با بیان این خبر گفت: امتیاز "قاصدک نصیر" نخستین خودروی برقی دو سرنشین ایرانی برای تولید انبوه طی قراردادی که با شرکت خودروسازی کیش خودرو منعقد شده است، واگذار شد.

 

 

وی با بیان اینکه این خودرو محصول مشترک دانشکده های برق و مکانیک دانشگاه خواجه نصیر است، خاطرنشان کرد: خودروی برقی دو سرنشین ایرانی با حمایت علمی و نظارت دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی در کیش تولید خواهد شد.

 

 

رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی درباره این خودرو گفت: این خودرو با یک بار شارژ 100 کیلومتر را با سرعت 80 کیلومتر در ساعت می پیماید ضمن اینکه آلودگی هوایی و صوتی نیز ایجاد نمی کند. همچنین 8 باتری 120 آمپر و 12 ولت برای یک بار شارژ این خودرو کافی است.

 

 

بطحایی از مدیریت بهینه مصرف انرژی به عنوان مزیت قابل توجه نخستین خودروی برقی دو سرنشین ایرانی نام برد و افزود: این خودرو بازیافت انرژی نیز دارد زیرا موتور آن در سراشیبی ها انرژی را به باتری برمی گرداند. به طور کلی می توان گفت که این خودرو راندمانی بالا با کمترین مصرف انرژی دارد.

 

 

رئیس دانشگاه خواجه نصیر با اعلام اینکه مدارک علمی مربوط به ساخت این خودروی برقی آماده است، افزود: این مدارک علمی به زودی به کارخانه تحویل خواهد شد. البته قرارداد و تفاهم نامه با شرکت خودروسازی منعقد شده و مقرر شده که شرکت خودروساز به ازای حمایت علمی دانشگاه خواجه نصیر، درصدی از فروش این خودرو را برای تقویت بنیه علمی دانشگاه خواجه نصیر به این دانشگاه ارائه دهد.

 

 

 

اولین خودروی برقی

 


به گزارش کائسنا به نقل از مهر، اولین خودروی برقی دو سرنشین به نام "قاصدک نصیر" به همت دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی طی 10 ماه تلاش 12 شهریور ماه امسال رونمایی شد. تمامی قسمتهای این خودرو در داخل کشور طراحی و تولید شده است.

 

 

الکتروموتور این خودرو توان خود را از 8 باطری 12 ولت سرب و اسید که با یکدیگر سری شده اند و دارای جریان 55Ah هستند دریافت می کند و در صورت استفاده از باتریهایی با جریان بالاتر، شتاب خودرو به میزان قابل توجهی افزایش می یابد.

 

 

قاصدک نصیر،اولین خودروی برقی

 

 

موتور "قاصدک نصیر" از نوع آسنکرون 3 فاز با توان و دور نامی 9 کیلووات است. این الکتروموتور گشتاور ماگزیمم خود را از زمان شروع به حرکت در اختیار راننده قرار می دهد و این قابلیت یکی از مزایای موتورهای الکتریکی نسبت به انواع احتراقی است. وزن این موتورها 60 کیلوگرم و راندمان متوسط آن در حدود 70 درصد است.



جعبه دنده و دیفرانسیل این خودرو متعلق به خودروی پراید است و بدون هیچ تغییری در این خودرو نصب شد. در خودروی پراید تعویض دنده با استفاده از کلاچ است ولی در "قاصدک نصیر" بدون کلاچ دنده تعویض می شود.



اولین خودروی برقی



سیستم ترمز این خودروی برقی ترکیبی از الکتریکی و مکانیکی است. ترمز الکتریکی در زمانی که راننده پای خود را از پدال گاز بر می دارد به کار می افتد و با تبدیل انرژی جنبشی خودرو به انرژی الکتریکی از سرعت خودرو کاسته می شود. سیستم مکانیکی ترمز نیز در چرخهای جلو از نوع دیسکی و در عقب از نوع کاسه ای است که با استفاده از نیروی هیدرولیک و بوستر خلاء عمل می کند.