سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

آیا خانواده‌ها اجازه دخالت در زندگی زوج‌های جوان را دارند؟


داستان عروس و مادرشوهر داستان تازه‌ای نیست و در واقع قرن‌هاست كه این داستان و داستان‌های مشابه آن مثل خواهرشوهر و عروس و داماد و مادرزن جزئی از فرهنگ ماست.



 صبح بخیر: داستان عروس و مادرشوهر داستان تازه‌ای نیست و در واقع قرن‌هاست كه این داستان و داستان‌های مشابه آن مثل خواهرشوهر و عروس و داماد و مادرزن جزئی از فرهنگ ماست، اما جالب این است كه با وجود تمام تغییرات فرهنگی و اجتماعی جامعه ما، این مسئله هنوز باقی است و انگار تا انتهای زندگی ایرانیان هم با آنها می‌ماند اما برای حل این مشكل چه باید كرد؟


رابطه تازه عروس و دامادها با خانواده‌های طرف مقابل از عوامل مهم در استحكام رابطه همسران است. با توجه به اینکه خانواده اولین و تاثیرگذارترین نهادی است که فرد در آن رشد کرده، والدین قابلیت دخالت مثبت و منفی را در همه مراحل زندگی فرزندان حتی زمانی که آنها مستقل شده‌اند را دارند و البته شرایط فرهنگی و اجتماعی حاکم بر جامعه نیز به این مسئله دامن می‌زند که متاسفانه دخالت​های نابجا و نادرست والدین از حیطه‌های مشکل‌زا برای زوج‌های تازه شكل گرفته تا آنجا که آمار بالایی در زمینه طلاق را به خود اختصاص داده است.

 والدین دخالت بكنند یا نه؟

در مورد اینکه دخالت والدین حین مشکلات عروس و دامادها لازم است یا نه باید گفت روانشناسان توصیه می‌کنند والدین، خود را در مشکلات و مسائل فرزندشان با همسرشان دخالت ندهند و بهترین كار این است كه آنها قوه تشخیص داشته باشند که آیا در حل این موضوع کمک‌کننده هستند یا خیر، مگر آنکه فرزندشان مشکل‌ساز باشد که در این صورت بهتر است که خود را درگیر قضیه كنند. در کل در زمینه بروز مشکلات اولویت مداخله با کسی است که برای زن و شوهر از جایگاه خوبی برخوردار باشد و هر دو طرف او را قبول داشته باشند. مثلا اگر هر دو، پدر داماد یا مادر عروس را قبول دارند فقط نظر او را بپرسند و اجازه دخالت را به دیگران ندهند.

   رسمی باشید و صمیمی

دختران و پسران جوانی که تشکیل زندگی مشترک می‌دهند باید بدانند که با پدر و مادر همسرشان هرقدر هم كه صمیمی باشند درنهایت آنها پدر و مادر طرف مقابل هستند و اگر مشکلی پیش بیاید در انتها والدین حق را به فرزند خودشان می‌دهند. بهترین نوع تعامل تازه عروس با خانواده شوهر و تازه داماد با خانواده همسرش، حفظ احترام و فاصله‌ها، احترام گذاشتن به اصول ارتباطی و پرهیز از صمیمی شدن بیش از اندازه است. زوج‌های جوان با خانواده‌های همسرشان باید یک رابطه رسمی و صمیمی داشته باشند که بهترین شیوه تعامل و برخورد بین آنان در ابتدای زندگی زناشویی است به‌خصوص در 2 سال اول زندگی.



   نه خیلی دور، نه خیلی نزدیک

در باب معاشرت و رفت‌و‌‌آمد زوج‌ها با خانواده‌های طرف مقابل نمی‌توان نسخه خاصی پیچید و این مسئله براساس انتظارات زوج‌ها پایه‌گذاری می‌شود. بهترین نوع حالت دیدارها و رفت‌وآمدها این است که باعث به هم خوردن خلوت‌های دو نفره زن و شوهر نشود. دیدار از والدین باید بر اساس توافق و رضایت بین زن و شوهر باشد، زیرا این مسئله به هر دوی آنها مربوط است، حتی رفت‌وآمد والدین به خانه عروس یا دامادشان باید به نحوی باشد که برای آنها مشکل‌آفرین نباشد. پدر و مادرها باید گوش به زنگ باشند و به خواست همسر فرزندشان احترام بگذارند و حداقل این مسائل را در سال‌های اولیه زندگی رعایت كنند. اگر رفت‌و‌آمد با یکی از خانواده‌ها چه خانواده دختر چه پسر خیلی زیاد و بیش از اندازه باشد معمولا منشا درگیری می‌شود. رابطه باید با فاصله و احترام شروع شود و سپس در طول زمان مسیر صمیمیت را پیدا كند. درباره محل زندگی و اقامت زوج‌های جوان پیشنهاد و توصیه روانشناسان این است که محل زندگی زوج‌های تازه نه به هر دو خانواده دور باشد و نه نزدیک.



  فرق میان نصیحت و دخالت

برای تمایز و تشخیص بین پند و نصیحت‌های والدین و دخالت باید گفت که رابطه محترمانه‌ای که در آن مرزها رعایت شود، تعیین‌کننده است. اگر در ابتدا روابط بین زوج‌ها و خانواده‌ها محترمانه باشد آن وقت دختر و پسر تلاش والدین برای حل مسئله را به‌عنوان نصیحت و ارائه راهکار می‌پذیرند اما اگر این ارتباط محترمانه نباشد، مسلما آن را دخالت می‌بینند. یکی از نیازهایی که زوجین دارند این است که در سال‌های اولیه تشکیل زندگی می‌خواهند با والدین طرف مقابلشان صمیمی شوند و بیش از اندازه به معاشرت کردن روی می‌آورند یا در هر کاری از آنها مشورت می‌گیرند و در واقع خود زوج‌ها هستند که این اجازه را می‌دهند که رابطه از حالت احترام خارج شود و این را باید دانست که صمیمیت‌های زیاد درگیری و تنش ایجاد می‌کند.



  دخالت خانواده‌های پسران  بیشتر شده

علل دخالت عمده والدین در زندگی فرزندان​شان، حمایت مالی خانواده است که از زمان طفولیت تا هنگام ازدواج یا حتی بعد از ازدواج ادامه دارد. در واقع از نظر من یكی از نكات مهم تاثیرگذار در این مورد مسئله تحصیل و دانشگاه است. دانشگاه یک وقفه زمانی بین تولید و مفید بودن و کارایی فرد در جامعه ایجاد می‌کند. 18 سالگی سن مهمی در اجتماعی شدن فرد است اما حمایت مالی خانواده در دوران تحصیل فرزند را به خانواده وابسته می‌کند. عموما جوانان تا حدود 25 سالگی  پا به عرصه اجتماع نمی‌گذارند، در این وقفه کمک مالی خانواده همچنان ادامه دارد تا اینکه دختر و پسر می‌خواهند تشکیل زندگی دهند و برای تشکیل زندگی، هزینه ازدواج و وسایل اولیه که نسبت به 10 سال گذشته هزینه آنها چند برابر شده، محتاج خانواده‌هایشان هستند. این حمایت مالی والدین آغازگر دخالت در زندگی بعد از ازدواج فرزندان می‌شود. در زمینه اینکه دخالت خانواده عروس یا خانواده داماد کدام‌یک بیشتر است، نمی‌توان آمار دقیقی ارائه داد اما در میان مراجعان به‌نظر می‌رسد میزان دخالت خانواده‌های پسر بسیار افزایش یافته و تبدیل به یک معضل شده است.



 وقتی باید با همسرتان قرارداد بنویسید

این را باید دانست که مسئولیت دخالت هر کدام از خانواده‌ها در زندگی مشترك یك زوج  برعهده فرزندشان است. بهترین حالت این است که زن و شوهر اجازه دخالت به والدین خود ندهند و هرگونه صحبت و مسئله را بین خودشان حل كنند. راهکار من به عنوان یک مشاور این است که در دوران آشنایی برای آنکه زن و شوهر به‌راحتی از کنار دخالت‌ها و بدون هیچ‌گونه جروبحثی عبور كنند با یکدیگر در این مورد یک قرارداد بنویسند. همان​طور که در زمینه مهریه، مسکن و... صحبت می‌کنند و قرار می‌گذارند در این مورد هم خود دختر و پسر با یکدیگر صحبت کنند و قرار بگذارند و قرارداد تنظیم كنند.


ویدیو مرتبط :
اثر دخالت خانواده زن در زندگی زوج چست؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

«پنهان كاری» زن به زندگی سه ماهه زوج جوان پایان داد



«پنهان كاری» زن به زندگی سه ماهه زوج جوان پایان داد

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

مرد جوانی در دادگاه گفت: همسرم به راحتی مهمترین موضوع زندگی اش را كه قبل ازدواج مان اتفاق افتاده بود از من پنهان كرد و من نمی توانم این پنهان كاری او را ببخشم.

زوج جوانی به دادگاه خانواده مراجعه كردند، این زوج جوان كه تنها سه ماه از زندگی مشترك شان می گذشت تصمیم گرفته بودند از یكدیگر جدا شوند و درخواست طلاق توافقی شان را به قاضی دادگاه ارائه كردند.

 

زن در ابتدای جلسه دادگاه خطاب به قاضی گفت: چهار سال قبل زمانی كه ۲۱ سال سن داشتم با پسر یكی از دوستان پدرم نامزد كردم اما آن دوران نامزدی فقط یك هفته طول كشید چون خیلی زود متوجه شدیم كه او معتاد است و به دلیل اینكه صیغه محرمیتی بین ما جاری نشده بود به راحتی از یكدیگر جدا شدیم.

 

وی با ناراحتی افزود: اشتباه بزرگ من این بود كه این موضوع را با همسرم مطرح نكردم زیرا فكر نمی كردم نامزدی یك هفته ای من در چهار سال قبل مشكلی برای زندگی ام به وجود آورد.

زن جوان كه ۲۵ ساله بود، ادامه داد: شوهرم بعد از گذشت یك سال از دوران عقد و نامزدی و سه ماه زندگی مشترك این موضوع را فهمیده و تنها به دلیل این كه آن موضوع را به وی نگفتم عصبانی است و می خواهد از یكدیگر جدا شویم، من می دانم اشتباه كردم، اما واقعا نمی دانستم كه موضوع خیلی مهم است.

 

وی خاطرنشان كرد: شوهرم به من بی اعتماد شده و من دیگر نمی توانم همان همسری باشم كه یك سال قبل با او آشنا شده، به همین دلیل من نیز به جدایی رضایت دارم.

در ادامه جلسه دادگاه، شوهر این زن كه ۳۰ سال داشت گفت: من برای ازدواج با همسرم سختی های بسیاری را تحمل كردم و او خودش بهتر از هر كس دیگری این موضوع را می داند اما با پنهان كاری اش آبروی من را پیش خانواده ام برد.

 

وی بیان كرد: به همسرم علاقه بسیاری دارم اما نمی توانم او را ببخشم زیرا او شخصیت من را مقابل خانواده ام تخریب كرده است و دیگر نمی توانم در كنار او به زندگی ادامه دهم. زیرا در آن صورت خانواده ام را برای همیشه از دست می دهم.

 

مرد جوان با بیان این كه خانواده ام از ابتدا با ازدواج ما مخالف بودند و اكنون نیز دیگر علاقه ای ندارند همسرم به عنوان تنها عروس خانواده باشد، گفت: خانواده ام اصرار دارند كه از همسرم جدا شوم، من نیز به آنها حق می دهم زیرا همسرم مهمترین موضوع زندگی اش را از من پنهان كرده است و این برای من قابل بخشش نیست.

به گزارش ایسنا، قاضی بعد از شنیدن اظهارات طرفین، حكم طلاق توافقی این زوج را صادر كرد. همچنین زن جوان هیچ گونه ادعای مالی نسبت به شوهرش نداشت./ایسنا