سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

آیا به مواد آرایشی حساسیت دارید؟



اگزما و حساسیت پوستی

استفاده از لوازم آرایشی بهداشتی باعث بروز واکنش هایی در 20% افراد می‌شود

 

استفاده از لوازم آرایشی بهداشتی باعث بروز واکنش هایی در 20% افراد می‌شود، واکنش هایی از قبیل: التهاب، اگزما و حساسیت پوستی.مصرف کدام محصولات همراه با خطر بیشتری است؟


لوازم آرایشی: التهاب یا حساسیت؟
چه طور بین یک واکنش التهابی و حساسیت پوستی تفاوت قائل شویم؟

واکنش التهابی یا حساسیتی؟
درماتیت های ((Dermatitis) به معنی التهاب پوست می‌باشد) حساسیتی و التهاب ها با هم تفاوت دارند. نکتۀ مهمی وجود دارد و آن اینکه این دو دلایل یکسانی ندارند.
حساسیت به علت برخورد یک مولکول با "آلرژن" به وجود می‌آید.
التهاب به خاطر استفاده از یک محصول نامتناسب با نوع پوست ایجاد می‌شود.

- التهاب، فوری یا پس از چند بار استعمال محصول به وجود می‌آید در حالی که حساسیت با تأخیر ظاهر می‌شود.


- در موارد التهاب، واکنش فقط محدود به ناحیه ای است که با محصول در تماس بوده است اما حساسیت در اغلب موارد به تمام نواحی گسترش می‌یابد.


- علائم حساسیت شدیدتر هستند، علائمی مانند سرخی، ورم، ترک و خارش شدید. التهاب باعث سوزش، کشش، سرخی و ترک می‌شود، اما یا خارش ندارد یا خارش کمی دارد. التهاب همراه با خارش، سریع درمان می‌شود. در عوض، آلرژی ها کند بهبود می‌یابند و عود هم می‌کنند.

- اکثر محصولاتی که باعث التهاب می‌شوند عبارتند از صابون ها، شامپوها، دئودرانت ها، محصولات موبر، ادکلن های مخصوص آرایش، محصولات ضد پیری همراه با AHA و یا ویتامین A. آلرژی ها غالباً بر اثر استعمال عطرها، ادکلن های مخصوص آرایش و محصولات مراقبتی معطر ظاهر می‌شوند. بعد از آنها می‌توان از نگه دارنده ها، مواد جاذب، رنگ موها، لاک ناخن، محصولات مخصوص ناخن و ضد آفتاب ها نام برد.
 
اصلی ترین محصولات که باعث واکنش حساسیتی پوست می‌شوند:

عطرها
بیش از 26 مولکول از میان عطرها به عنوان آلرژی زا شناخته شده اند.


مواد نگه دارنده
این مواد به خاطر خاصیت ضد میکروبی و ضد قارچی شان مورد استفاده قرار می‌گیرند، مانند: کاتن CG، اُکسیل K400، پارابن، فرمالدئید، کاترنیوم 15، ایمیدازولیدینیل اوره...


مواد جاذب
لانولین، آمرکول 101، پروپیلن گلیکول، کوکامیدو پروپیلن، رنگ موهای حاوی پارافنیلن دیامین و... از جمله مواد جاذبی هستند که حساسیت پوستی را با خود به دنبال دارند.


رِزین لاک ها و برق ناخن ها
مادۀ پاراتولوئن سولفنامید در این گروه قرار دارد.


و در نهایت ضد آفتاب ها
 
تشخیص  درماتیت
برای مشاهدۀ نواحی مبتلا و مورد بررسی، این موارد دارای اهمیت هستند: نوع محصولات استفاده شده، دفعات استفاده، ناحیۀ استعمال و... . برای مثال:
در موارد اگزمای روی پلک ها، اولین متهم مواد آرایشی است، مانندکرم های روزانه، سرمه ها، لا ک ناخن، عطرها و رنگ مو.


در موارد اگزمای لب ها، اغلب روغنی به نام پرو که در رژ لب ها وجود دارد، متهم اصلی است.

برای تشخیص نوع آلرژی تست های مختلفی انجام می‌گیرد، از جمله:


تست پچ (وصله)
استعمال محصولات گوناگون (عطرها، مواد خوش بو، ضد عفونی کننده ها، مواد نگه دارنده و...) که بیمار برخی از آنها را استفاده کرده است.


تست باز
محصولات خشن تر (ریمل، خمیر دندان، کف موبر و...) که به تنهایی یا به همراه یک رقیق کننده بر روی بازو مالیده می‌شوند.


تست استعمال مکرر
محصول مشکوک به ایجاد حساسیت صبح و شب طی 2 تا 3 روز از هفته مورد استفاده قرار می‌گیرند، همیشه یک مکان خاص، یعنی آرنج یا مچ دست باید مورد تست قرار گیرد.

مصرف محصولات آرایشی آن قدر زیاد و عادی شده که صرف نظر کردن از آنها، دشوار به نظر می‌رسد. با این حال، باید آگاه بود، نباید محصولات را خیلی تغییر داد و نسبت به هر واکنش پوست توجه داشت. افرادی که حساس تر هستند باید محصولاتی را انتخاب کنند که مواد آلرژی زا و التهاب آور کمتری داشته باشد. 

منبع:سیمرغ

 


ویدیو مرتبط :
داستان مواد آرایشی(دوبله)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

حساسیت به مواد آرایشی



 

 

حساسیت به مواد آرایشی

 

بروز واکنش‌های ناخوشایند پوستی نسبت به فرآورده‌های آرایشی، بستگی به وضعیت پوست و سیستم ایمنی بدن هر فردی دارد. شایع‌ترین واکنش‌های پوستی شامل اگزماهای تحریکی و آلرژیک است که به شکل سوزش، خارش و قرمزی بروز می‌کنند.

 

اصلی‌ترین عامل ایجاد کننده حساسیت نیز مربوط به حلال‌ها، مواد معطر و مواد نگه‌دارنده موجود در کِرِم‌ها و مواد آرایشی است.

 

همان‌طور که می‌دانید به ‌طور کلی مواد اصلی تشکیل‌دهنده تمام فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی عبارت‌اند از: آب، حلال‌ها، مواد نگه‌دارنده، مواد معطر و رنگ‌ها.

 

مواد حلال‌ باعث حل شدن چربی طبیعی روی پوست می‌شوند که این مساله باعث حساس شدن و تحریک‌پذیری پوست می‌گردد.

 

مواد نگه‌دارنده شامل موادی هستند که جلوی رشد و نمو میکروب‌ها بر روی کِرِم‌های آرایشی را می‌گیرند و همچنین باعث پایداری و دوام اثر کِرِم‌ها برای مدت زمان طولانی می‌شوند.

 

از گران‌ترین اجزای تشکیل‌دهنده مواد آرایشی، عطر و اسانس آنها است که بیشتر مورد توجه مصرف‌کنندگان می باشد. بو و عطر یک فرآورده، ترکیبی از چند مولکول معطر است؛ مثلا عطر یک صابون به طور متوسط می‌تواند از 50 تا 150 ماده معطر تشکیل شده باشد. یک کِرِم‌ آرایشی به ‌طور متوسط از 200 تا 500 ماده معطر تشکیل شده است. عطر و ادکلن‌ها به ‌طور متوسط شاید از 700 نوع ماده معطر تشکیل شده باشند.

 

مواد رنگی به خصوص در لوازم آرایش صورت، لب و... به کار می‌روند که بعضی از این مواد رنگی‌ مورد تایید محققان مختلف شیمیدان است.

 

افراد دارای پوست‌های حساس به دنبال مصرف بعضی از کِرِم‌ها و لوازم آرایشی دچار قرمزی و خارش و حساسیت می‌شوند و باید نسبت به این عوارض و واکنش‌های نامطلوب هوشیار باشند.

 

عوارض پوستی یاد شده ممکن است سال‌ها پس از استفاده دیده شوند، اما آنچه مد نظر می‌باشد عوارض زودرسی است که بلافاصله پس از استفاده از فرآورده‌های آرایشی مشاهده می گردند.

 

لذا برای جلوگیری از بروز عوارض مذکور، انجام تست حساسیت پوستی قبل از مصرف هر نوع فرآورده آرایشی توصیه می‌گردد و الزامی است. این تست به این صورت است که باید مقداری از کِرِم‌ یا فرآورده مورد نظر را قبل از مصرف، روی پوست سطح داخلی بازو بمالید و این کار را روزانه دو مرتبه تکرار کنید، بدون آن که بشویید. اگر قرمزی مشاهده نکردید، مصرف آن فرآورده بلامانع است. در مورد کِرِم‌های صورت و کِرِم‌های دور چشم، ترجیحا پوست صورت در قسمت خارجی گوشه چشم برای این تست توصیه می‌شود.

 

کِرِم‌های مرطوب‌کننده نیز برای آنهایی که پوست‌هایی حساس دارند بهتر است قبل از مصرف تست شوند. حتی می‌توانید این کِرِم‌ها را روی پوست جلوی ساعد زیر چین آرنج بمالید و در صورت حساسیت نداشتن، آن را مصرف کنید (روزی دو بار کرم را تست کنید و پس از دو روز، مصرف آن بلامانع است).

منبع:بخش تغذیه و سلامت تبیان