سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

9درد شایع دوران بارداری



کمر درد در بارداری,دوران بارداری,سرگیجه در بارداری

از کمردرد و بی‌خوابی تا فشارخون و سرگیجه
در دوران بارداری، برخی بیماری‌های شایع، خود را نشان می‌دهند كه البته نباید نگرانشان باشید چون در واقع بیماری نیستند و از عوارض جانبی دورانی به شمار می‌روند كه شما دارید آن را طی می‌كنید...

 ما یك فهرست از عوارض شایع این دوران، علت ایجاد و ماندگاری‌شان و راهكارهایی كه بتوانید در طول این مدت با آنها كنار بیایید را برایتان تهیه كرده‌ایم. با «بارداری و زایمان» این هفته همراه شوید.

1. كمردرد
کمردرد یكی از عوارض شایعی است كه بیشتر خانم‌های باردار را گرفتار می‌كند. این درد معمولا قسمت پشت، سراسر باسن و پایین‌ ساق‌پا را دربرمی‌گیرد و معمولا با ایستادن‌ طولانی‌مدت، بلندكردن اجسامی كه در این دوره سنگین‌ محسوب می‌شوند و خوابیدن نامناسب به‌خصوص در 3 ماهه آخر بارداری، تشدید خواهدشد. حتی كمردردهای خفیف اگر به ستون فقرات و لگن فشار بیاید، ممكن است بیشتر شوند. بدن خانم‌های باردار اواخر 3ماهه دوم حاملگی هورمونی به نام ریلاكسین تولید می‌كند كه تمام مفاصل و رباط‌ها را برای به دنیا‌آوردن كودك كمی شل خواهدكرد اما این موضوع باعث كمردرد می‌شود كه برای برخی خانم‌ها، خصوصا هنگام جابجایی در خواب می‌تواند دردناك باشد. این هورمون همچنین باعث عدم استحكام مفاصل ران و به دنبال آن كمردرد در این دوران می‌شود. ماساژ می‌‌تواند به تقویت ناحیه كمر‌ و كم‌شدن درد كمر كمك كند. می‌توانید از یك متخصص در زمینه انجام نرمش‌های مناسب كمك بگیرید. هنگام نشستن از وضعیت درست نشستن مطمئن باشید، از پوشیدن كفش‌های پاشنه بلند اجتناب كنید، تشك خیلی نرم‌ كمردرد این دوران را تشدید می‌كند و درنهایت از بلندكردن اجسام سنگین خودداری كنید.

2. بی‌خوابی
بی‌خوابی ممكن است در هر دوره‌ای از بارداری گریبان شما را بگیرد، اما آرامش كلید اصلی حل این مشكل است. هر وقت بی‌خوابی سراغتان آمد، دوش آب گرم بگیرید، یك فنجان چای بابونه بنوشید یا به تماشای یك برنامه تلویزیونی بنشینید تا خوابتان بگیرد. به هر حال با این عارضه كنار بیایید چون بعد از به دنیا آمدن كودك هم باز آن را تجربه خواهید كرد.

3. یبوست
در دوران بارداری هورمون پروژسترون در بدن ترشح می‌شود كه اثر آرامبخشی روی خانم‌ باردار دارد اما همین هورمون می‌‌تواند عوارض جانبی برای مادر داشته باشد. پروژسترون باعث می‌شود دفع موادغذایی كندتر از حالت معمول انجام شود بنابراین دستگاه گوارش برای دفع دچار اختلال خواهدشد. بهترین راه مقابله با این عارضه، مصرف بیشتر مایعات، فیبر و سبزی‌هاست. می‌توانید غذاها را با روغن نارگیل درست كنید تا به رفع این مشكل كمك شود. فقط یادتان باشد این روغن نباید حرارت ببیند چون سرطان‌زا خواهدشد.

4. گرفتگی عضلات پا
گرفتگی عضلانی در دوران بارداری در ران، ساق و پاها احساس می‌شود. این درد را 3 ماهه سوم جزو شایع‌ترین شكایت‌های خانم‌های باردار است. باور عمومی بر این است كه گرفتگی‌های عضلانی عموما به دلیل كمبود كلسیم و منیزیم رخ می‌دهد. به این دلیل كه حدود هفته بیستم جنین نیاز بیشتری به این موادمغذی دارد و از بدن تغذیه می‌كند. بهترین راهكار این است كه اگر احساس درد در عضلاتتان داشتید، با پزشك مشورت كنید تا اگر لازم بود، برایتان مكمل‌های منیزیم و كلسیم تجویز كند. سبزی‌های برگ‌سبز، كنجد و بادام هم می‌تواند به برطرف كردن این درد كمك ‌كند. از نشستن یا ایستادن‌های طولانی اجتناب كنید، ماساژ دادن و گذاشتن یك بالشتك كوچك زیر پاها هم از دیگر روش‌های موثر برای رفع این درد است.

5. احتباس آب
میزان زیاد آب در بافت‌های بدن باعث ایجاد احتباس آن می‌شود. این اتفاق برای خیلی از خانم‌های باردار می‌افتد و معمولا باعث متورم شدن پاها، صورت و دست‌ها می‌شود. اگر فشارخونتان بالا باشد، احتمال این اتفاق به دلیل عبور مایع از جریان خون به بافت‌ها بیشتر است. هورمون‌هایی هم كه در این دوران ترشح می‌شوند، می‌توانند باعث احتباس سدیم در كلیه‌ها و بعد احتباس آب در اندام‌ها شوند. اگر می‌خواهید از این عارضه در این دوران درامان بمانید به این توصیه‌ها دقت كنید؛ نمك را از برنامه غذایی‌تان حذف كنید یا مصرف آن را به حداقل برسانید، به مدت طولانی نایستید، مصرف غلات و ماهی را بیشتر كنید و حداقل 8 لیوان آب در طول روز مصرف ‌كنید تا از كاركرد مناسب كلیه‌هایتان مطمئن شوید و مراقب باشید حتما مقادیر قابل‌ملاحظه‌ای ویتامینB6، منیزیم و ویتامینE دریافت كنید.

6. سوزش معده
پروژسترون مقصر اصلی این احساس است. شل‌شدن دریچه ورودی معده باعث می‌شود اسید معده راحت‌تر داخل مری شود و احساس سوزش سردل ایجاد می‌شود. جنین هم می‌تواند روی معده فشار بیاورد. برای حل این مشكل وعده‌های غذایی با حجم كمتر و تعداد بیشتر مصرف كنید. نوشیدن شیر به این دلیل كه اسید را خنثی می‌كند، می‌تواند مفید باشد. دور غذاهای تند را هم خط بكشید.

7. درد در ناحیه پستان
یكی از نشانه‌های بارز بارداری، سنگینی سینه‌ها و احساس ناراحتی‌ در ناحیه نوك پستان‌هاست. این درد در نتیجه تغییر هورمون‌ها برای آماده كردن پستان‌ها برای شیردهی است. پس نگران نباشید، چون طبیعی است. مصرف ویتامینB6 می‌تواند احساس درد و ناراحتی‌ پستان‌ها را كاهش دهد.

8. افزایش فشارخون
بهتر است بگویید افزایش فشارخون به علت بارداری كه ممكن است هیچ علامتی نداشته باشد یا با برخی علائم دیگر مثل احساس حالت تهوع، سردرد و اختلال دید همراه باشد. این عارضه هم با احتباس آب همراه است. فشارخون بارداری در خانم‌هایی كه اولین بارداری‌شان را تجربه می‌كنند و بالای 35 سال سن دارند، بیشتر شایع است. دلیل ایجاد آن هم تقریبا روشن نیست اما اگر این حالت‌ها را داشتید، حتما به پزشكتان مراجعه كنید.

9. سرگیجه
اگر در دوران بارداری یك دفعه از جایتان بلند شوید (یا بعد از یك حمام طولانی‌مدت با آب گرم) ممكن است سرگیجه سراغتان بیاید. دلیل این اتفاق، نرسیدن خون لازم به مغز است. هنگامی كه باردارید، یك عضو مهم دیگر خون زیادی نیاز دارد؛ رحم. نگران نباشید این مشكل راهكار راحتی دارد، برای مدت‌طولانی نایستید، در محیط بسیارگرم حضور نداشته باشید و در نهایت یك دفعه از جا بلند نشوید.

منبع: salamatiran.ir


ویدیو مرتبط :
ورزش بارداری - ورزش دوران بارداری - سی دی ورزش دوران بارداری

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

دو بیماری و عفونت شایع در دوران بارداری



 

دو بیماری و عفونت شایع در  دوران بارداری

 

بيماري يا عفونت ناشي از كلاميديا:


 

اين بيماري بسيار نادر است. فقط زنان بارداري كه در مزرعه زندگي يا كار مي كنند و در تماس نزديك با گوسفندها و بره هاي تازه به دنيا آمده در زمان زايمان آن ها هستند، در خطر ابتلا به اين بيماري عفوني قرار دارند كه مي تواند به سقط جنين منجر شود.

 


- بيماري يا عفونت ناشي از ليستريا:


اين بيماري شبيه آنفولانزا است. اما حتي نوع خفيف آن هم موجب سقط جنين، مرده متولد شدن نوزاد يا وجود بيماري شديد در نوزاد تازه به دنيا آمده مي شود. اين عفونت از طريق يك باكتري كه در برخي غداها موجود است به وجود مي آيد. در زير به برخي از اين غذاها اشاره مي شود. بايد از خوردن اين غذاها در دوران بارداري پرهيز كنيد.