سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

5 علامتی که نشان می دهد دوقلو باردارید!!



دوقلو

در آمریکا، از هر 100 زن باردار، سه نفرشان دوقلو زایمان می کنند. اگر شما یکی از آنها باشید، ممکن است که بعضی از این علائم را داشته باشید. اگر این علائم را نداشته باشید پس جزء آنها نیستید. در این مقاله نشانه هایی وجود دارد که نشان می دهد شما بیش از یک بچه باردارید.

1- علائم بارداری دو چندان می شود


حالت تهوع صبح ها خیلی بیشتر از بارداری های نرمال و عادی است. سوء هاضمه، تورم و خستگی هم در این گونه بارداری ها شدیدتر است. اگرچه این علائم نشانه این است که دوقلو باردارید اما ممکن است گاهی اوقات این علائم ناشی از آن باشد که بارداری شما از بارداری های نرمال سخت تر است.

2- سه ماهه اول بارداری تان سنگین می شوید:


درطول سه ماهه اول بارداری دوقلو، ممکن است که وزنتان بیشتر از آن حدی باشد که یک خانم باردار معمولی می تواند داشته باشد.

3- اندازه رحم تان بزرگتر است:


اگر اندازه رحم تان بزرگتر از حدی باشد که در آن زمان بایستی باشد، ممکن است پزشک تان شک کند که شما دوقلو زایمان می کنید. اما این به این معنی نیست که شما دوقلو باردارید بلکه این فقط یک نشانه است. اگر زایمان اول تان نیست، ممکن است اندازه رحم نسبت به زایمان اول تان کمی تغییر کرده باشد.


4- ضربان قلب چند گانه:


پزشکتان درطول معینات قبل از زایمان ، بیش از یك ضربان قلب می شنود.

5- حرکت های جنین بیشتر می شود:


اگر زایمان اولتان نیست، نسبت به بارداری قبلی لگد زدن های بیشتری از جنین احساس می کنید.

چگونه دوقلوها شکل می گیرند؟


هیچ کس نمی تواند در به دنیا آوردن دوقلوهای همسان تاثیرگذار باشد و زمینه آن را فراهم کند. وقتی که تخمک به صورت خودکار بارور می شود به دو نیم تقسیم می شود و دوقلوهای همسان شکل می گیرند.

دوقلوهای غیر همسان زمانی که تخمک ها به وسیله اسپرم های مختلف در یك زمان بارور می شوند شکل می گیرند.

عواملی که در مشخص شدن دوقلوهای همسانیا غیر همسان نقش دارند شامل موارد زیر می باشد:

دوقلو

مصرف داروهای باروری یا لقاح مصنوعی.


داروهای باروری، باعث می شود که درطول یک سیکل، تخمدان ها بیشتر از یک تخمک آزاد کنند. در لقاح مصنوعی یا IVF ممكن است بیش از یك رویان در رحم جایگزین شود.

سن مناسب:


در خانم هایی که بیشتر از 30 سال سن دارند، احتمال اینكه در تخمک گذاری تخمک های بیشتری آزاد کنند بیشتر است.

زایمان قبلی یا چندقلوهای قبلی:


اگر قبلا بچه ای به دنیا آورده اید، یا زایمان چندقلویی داشته اید، شما شانس بیشتری برای دوقلویی دارید.

سابقه فامیلی:


اگر دوقلوهای همسان در خانواده تان دارید، شانس تان برای داشتن دوقلو زیاد می شود.

نژاد


خانم های سیاهپوست بیشتر از خانم هایی که پوست سفیدتری دارند احتمال بارداری چندقلو دارند. در خانم های آسیایی و اسپانیایی احتمال كمتری وجود دارد.

سونوگرافی:


اگر پزشکتان به بارداری چندقلو شك كند برای شما سونوگرافی تجویز می كند که معمولا در اوایل سه ماهه دوم بارداری مشخص می شود .اگر تست نشان داد که شما دوقلو باردار هستید، امكان اینكه پزشک بتواند بگوید که دوقلوهای شما همسان یا ناهمسان هستند وجود دارد.

گاهی اوقات، یکی از قلها از بین می رود که به این بیماری سندرم قل ناپدید شده می گویند. از بین رفتن یکی از دوقلوها به علت ناهنجاری های کروموزمی است اما دانشمندان هنوز خیلی از این بابت مطمئن نیستند. اگر یکی از دوقلوها در اوایل بارداری از بین برود، معمولا خطری برای قل دیگر نیست.


مراقبت های پیش از تولد

اگر دوقلو باردارید، ماما یا پزشکتان باید شما را بیشتر از کسی که یک بچه باردار است ویزیت کند. زیرا خطرهای بیشتری برای چندقلوها وجود دارد. بیشتر ویزیت شدن شما پیش از بارداری از عوارض و خطرات احتمالی پیشگیری می کند.



ویدیو مرتبط :
دکتر: تبریک می گم، دوقلو باردارید!/نکات بارداری دوقلوها

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تغذیه مادر شیرده دارای فرزندان دوقلو



 

 

تغذیه مادر شیرده دارای فرزندان دوقلو

 

مادری كه دو كودك را شیر می دهد حتماً باید تغذیه كافی داشته باشد زیرا در غیر اینصورت با مشكل كمبود شیر مواجه می‌شود و یا ذخائر بدنش تحلیل می روند.



مادری كه دو كودك را شیر می دهد حتماً باید تغذیه كافی داشته باشد و گرنه مشكل كمبود شیر پیدا می كند و یا ذخائر بدنش تحلیل می روند.

 

پس ایشان دو برابر نیاز یك مادر شیرده معمولی باید غذا مصرف كنند. یك مادر شیرده روزی 500 كالری اضافه تر باید انرژی مصرف كند و ایشان احتیاج به 1000 كالری انرژی اضافه بر نیاز معمولی شان دارند . حتماً باید روزانه 30 گرم پروتئین علاوه به نیازش و 1000 تا1300 میلی گرم كلسیم دریافت كند. در دیگر مواد مغذی تفاوتی وجود نخواهد داشت .

 



یك نمونه غذایی مناسب :


صبحانه : نان سبوس دار ( سنگك ) 3 برش به اندازه كف دست + پنیر30 گرم + كره 2 قاشق مرباخوری + شیركم چربی 1 لیوان.

 

ساعت 10 : میوه 1 عدد + چای و 1 عدد كیك ساده .


نهار : لوبیا پلو با سالاد : گوشت 150 گرم ، برنج پخته 20 قاشق غذاخوری ، لویبا سبز پخته نصف لیوان + روغن مایع 2 قاشق غذاخوری + ماست كم چربی 1 لیوان + سالاد( خیار 1 عدد + گوجه 1 عدد + پیازنصفه + آبلیمو و نمك ).


عصرانه : میوه 2 عدد + نان 2 تكه + پنیر 30 گرم + گردو 10 نیمه .


شام : كوكوسبزی با ماست : تخم مرغ 2 عدد + سبزی خام 2 لیوان + 2 تكه نان + روغن مایع 2 قاشق غذاخوری + ماست كم چربی 1 لیوان


پیش از خواب : شیركم چربی 1 لیوان + عسل 1 قاشق مرباخوری كه بهتر است داغ خورده شود.



خانم شما به مواد غذایی ذكر شده نیاز دارد خصوصاً به لبنیات توجه زیادی كنید كه روزی 1 لیتر شیر و ماست حتماً كم چربی مصرف شود، سبزیجات و سالاد خیلی زیاد باید بخورند چون باعث افزایش شیرشان می شود و برای افزایش شیر مواد غذایی زیر موثر است: برگ ترب سیاه پخته شده – 2 گرم تخم ترب در طول شبانه روز- سیب زمینی ترشی – شوید – عرق زیره– هویج – بادام – انگور – آب لیموی تازه .


در ضمن تغذیه كودكان باید با شیر مادرشان باشد.