سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

5 روش برای پیشگیری از ابتلاء به آلزایمر




 

آلزایمر, دیوانگی, درمان آلزایمر

 

بیماری جنون، از جمله بیماری‌هائی می‌باشد که ممکن است هر فردی به آن مبتلا بشود، حتی این بیماری یکی از بیماری‌های مهارنشدنی در سال‌های اخیر بوده است.
در آمریکا حدود 5.4 میلیون نفر به آلزایمر، مبتلا هستند که یکی از رایج‌ترین انواع دیوانگی می‌باشد و به نظر می‌رسد که زوال عقل، بسیار زودتر از آنچه تصور می‌شد، اتفاق می‌افتد. چنانچه در تحقیقی که به مدت 10 سال طول کشید، نشان داد که زوال حافظه، استدلال کردن و سلیس بودن کلام، در اوائل سن 45 شروع می‌شود.

به نوشته یاهو نیوز، اما تحقیقات جدید نشان می‌دهد که افراد با انجام یکسری امور، می‌توانند خطر این بیماری را از بین ببرند و سبک زندگی خود را تغییر دهند. که در ادامه به این امور اشاره می‌شود.

 

حل کردن جدول
سرگرمی‌هائی چون- مطالعه، حل جدول، شطرنج بازی کردن، باعث می‌شود مغز شما فعالیت کند و سلول‌های مغز و ارتباطات آن، ساخته شود.
مزایای این کار به حدی است که شما نمی‌توانید تصور کنید.

 

کار کردن بر روی دستگاه‌های موسیقی
ساخت آهنگ، باعث افزایش عمر مغز شما می شود. طبق تحقیقی که انجام شد، نشان داده شد افرادی که بر روی یکی از دستگاه‌های موسیقی کار می‌کردند، در انجام فعالیت‌های ذهنی، در مقایسه با دیگران بهتر بودند.

 

عرق کردن
اخیرا، کلینیک مایو، با تحلیل تحقیقات انجام شده درباره فعالیت‌های بدنی و کارکرد مغز، دریافتند که هرگونه فعالیتی که میزان ضربان قلب شما را بالا می‌برد، می‌تواند خطر دیوانگی و جنون در فرد را کاهش دهد.

 

تماس گرفتن با دوستان
داشتن ارتباط اجتماعی مستمر، باعث می‌شود مغز شما جوان بماند. بنابراین انجام سرگرمی‌ها که ترکیبی از فعالیت اجتماعی، فیزیکی و روانی است، ممکن است، بهترین محافظ در برابر بیماری جنون باشد.

 

خوردن ماهی
طبق تحقیقی که در سال 2011 در مرکز رادیولوژیک آمریکای جنوبی انجام شد، ماهی در واقع، غذای مغز است. اسکن از مغزها، نشان داد افرادی که ماهی کباب شده بر روی آتش و پخته شده- نه ماهی که در روغن سرخ می‌شود- حداقل یک مرتبه در هفته، مصرف می‌کنند، از ماده خاکستری در نواحی کلیدی مغزشان، بهتر محافظت می‌شود.

منبع:سلامت نیوز


ویدیو مرتبط :
زهره واثقی(روش های پیشگیری از آلزایمر

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

9 روش برای پیشگیری از آلزایمر


برای بسیاری از افراد که گمان می کنند آلزایمر بیماری افراد کم سواد است شاید این سوال پیش بیاید که چرا با افزایش میزان تحصیلات و فعالیت های فکری همچنان میزان ابتلا به این نوع از زوال عقل در حال افزایش است؟

هفته نامه سلامت - دکتر مسعود مهرپور*: چندی پیش خبری منتشر شده بود در مورد افزایش میزان ابتلا به آلزایمر در جامعه کنونی! برای بسیاری از افراد که گمان می کنند آلزایمر بیماری افراد کم سواد است شاید این سوال پیش بیاید که چرا با افزایش میزان تحصیلات و فعالیت های فکری همچنان میزان ابتلا به این نوع از زوال عقل در حال افزایش است؟ با اینکه آلزایمر بیماری افراد کم سواد نیست اما در افرادی که سطح تحصیلات پایین تری دارند، بیشتر دیده می شود.

شاید آنچه بیش از سطح تحصیلات در بروز این بیماری نقش دارد سن افراد است. با هر 5 سالی که به طول عمر افراد اضافه می شود احتمال ابتلا به آلزایمر 2 برابر می شود. از عوامل خطری که در کنار سن می توانند در بروز آلزایمر موثر باشند، سطح سواد پایین، کیفیت پایین زندگی، تغذیه نامناسب، فشار خون بالا و کنترل نشده، سیگار و الکل و... است که روی بافت مغز اثر گذاشته و می توانند عامل زوال عقل باشند... و اما چند نکته مهم دیگر درباره آلزایمر:

9 نکته درباره آلزایمر

1- ژنتیک برخلاف تصور عام در بروز این بیماری دخالت ندارد. اگر فردی در سنین بالا دچار آلزایمر شد، نباید خانواده آن فرد نگران ارثی بودن این مساله شوند. در افراد بالای 65 سال، شیوع این بیماری به طور کلی بالاست.

2- آلزایمر مرحله بندی دارد. در آلزایمر تخریب قشر مغز در بخش حافظه چندین سال طول می کشد اما در سایر بیماری های فراموشی ممکن است این روند شدیدتر و سرعت آن سریع تر باشد.

3- منظور از دیگر بیماری هایی که غیر از آلزایمر می تواند باعث اختلالات حافظه شود؛ کم کاری تیروئید، اختلالات ویتامینی و... است که اگر زود تشخیص داده شوند قابل درمانند. لازم است حتما به متخصص مراجعه شود تا آزمایش های لازم را تجویز کند زیرا درمان این نوع بیماری ها با هم متفاوت است.

4- برای آلزایمر درمان قطعی نداریم اما به کمک داروها می توان روند بیماری را کند کرد.

5- برخی کارها هست که حتی در بیماران باعث کند شدن روند بیماری می شود؛ از جمله: تمرینات حافظه مثل مطالعه و بازی های ذهنی مثل جدول حل کردن و حضور در جامعه و حفظ ارتباطات اجتماعی.

6- افرادی که مشکلات شنوایی یا بینایی دارند بهتر است حتما از سمعک و عینک استفاده کنند زیرا عدم تحریک شنوایی و بینایی خود سبب انزواطلبی فرد و کند شدن فعالیت های مغزی می شود.

7- افراد بازنشسته حتما باید مطالعه فراوانی داشته باشند. صفحات اجتماعی و استفاده از اینترنت و حل جدول و پیگیری اخبار و سریال ها در پیشگیری از آلزایمر بسیار کمک کننده است.

8- عدم مصرف مواد غذایی چرب و نمک، ورزش، ترک سیگار، کنترل بیماری قند و فشار خون شما را از آلزایمر دور می کند.

9- ممکن است آلزایمر با بیماری دیگری در سالمندی اشتباه گرفته شود؛ افسردگی در سنین بالا شایع است و علائمی مشابه فراموشی دارند. البته در افراد مبتلا به آلزایمر این خود فرد نیست که متوجه بیماری اش می شود بلکه اطرافیان به دلیل علائمی که بروز می کند متوجه مشکل می شوند اما در افراد مبتلا به افسردگی خود فرد به دلیل اختلالات حافظه به پزشک مراجعه می کند و اطرافیان برعکس متوجه بیماری نیستند.

9 نکته درباره آلزایمر

با آلزایمر کنار می آیم

مارت مر کادیه، کمدین 86 ساله فرانسوی، در کانال europe1 در مورد ابتلایش به آلزایمر گفت و تاکید کرد دلیل اینکه در مورد این بیماری صحبت می کند، این نیست که برایش دلسوزی کنند چون: «می دانم به زودی آلزایمرم پیش می رود و حتی توان راه رفتن را هم از دست می دهم اما تا آن روز به زندگی امید دارم و لازم می دانم در مورد بیماری ام صحبت کنم تا شاهدی برای دیگری افراد باشم. همه بدانند این بیماری یکدفعه زندگی آدم را تعطیل نمی کند و تا روزی که وقتش برسد، باید از زندگی لذت برد.»

*متخصص مغز و اعصاب، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران