سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

5 راه برای کمک به فرد مضطرب



اختلال اضطراب

راه کلیدی برای ارتباط و پیوند با فرد مبتلا به اضطراب، پشتیبانی و حمایت بدون قضاوت است.

 

برای کسانی که با اختلال اضطراب مشکلی ندارند شاید درک این موضوع که در داخل ذهن صدها میلیون انسان مضطرب در دنیا چه می گذرد، سخت باشد.

دکتر «تاد فارچیونه» روانشناس بالینی در مرکز اختلالات اضطرابی در دانشگاه بوستون به روزنامۀ هافینگتون پست می گوید به عزیزانی که احساس شدید استرس دارند، دقیقا چه چیزی می توان گفت؟ چگونه می توانید احساس بهتری به آنها بدهید در حالی که خودتان از واقعیت درون آنها خبر ندارید؟ این موضوع احتمالا یک چالش به نظر می آید ولی واقعیت این است که اختلالات اضطرابی با یکدیگر ارتباط پذیرتر از آنچه که شما فکر می کنید، هستند.

وی ادامه می دهد: "این احساسات انسانی است که همه ما تجربه می کنیم و ممکن است که برای بعضی از مردم به عنوان ترس عمیق و یا نوعی اضطراب و برای برخی دیگر، چیز دیگری آشکار شود. ترس چیزیست که همه ما تجربه می کنیم پس بنابراین هنگامی که با شخص مضطرب صحبت می کنیم، همه چیز فقط در مورد پیوند و درک آنهاست."


وی می افزاید که راه کلیدی برای ارتباط و پیوند با فرد مبتلا به اضطراب، پشتیبانی و حمایت بدون قضاوت است. عزیزان ما ممکن است فکر کنند که با آرام کردن و یا کوچک شمردن مسائل فرد مضطرب، به او کمک می کنند ولی واقعیت این است که چنین گفتاری به تشدید حال آن فرد منجر می شود و سلامت روانی او را بیشتر به خطر می اندازند.


پس چه باید انجام داد و گفت؟ در ادامه این مقاله پنج راه پشتیبانی و کمک به فرد مضطرب به شما پیشنهاد می شود.

"در مورد تجربه ات بیشتر به من بگو"
دکتر فارچیونه ادامه می دهد که نزدیک شدن به عزیزی که در شرایط اضطراب به سر می برد، نیاز به احساسات متمایزی دارد. یک روش برای نزدیکی به ایشان طرح پرسش هایی است که به آنها احساس باز و راحت بدهد.


او همچنین می گوید: "اگر واقعا می خواهید به کسی کمک کنید، روش شما باید این باشد که از خود بپرسید چگونه می توانید این فرد را حمایت کنید و اجازه دهید که او به شما در مورد تجربه اش و دلایل بدست آوردن این تجربه بگوید. سپس با او، از راهی آرام، در مورد اضطرابش به روش های متفاوت بپرسید و با ارائه پشتیبانی خود با وی در مورد طرز تفکرش و تضاد با واقعیات صحبت کنید."

" بسیار متاسفم که داری اینو تحمل می کنی "
یکی از چالش های پیش روی اختلال های اضطرابی و هراس، سازگاری با حملات هراس و احساس مضاعف ترس است. اگر شما تا به حال این احساس را تجربه نکرده اید (که حتی می تواند منجر به ناتوانی جسمانی شود) احساس همدردی و نزدیک بودن به فرد می تواند بسیار کمک کننده باشد.

بدترین کاری که می توانید انجام دهید این است که وحشت کنید و بر هیجانات سطح بالای فرد بیافزایید.
فاچیونه می گوید اینکار مانند چوب زیر آتش گذاشتن است. بنابراین دستپاچه نشدن بهترین کمک است

"تقصیر تو نیست"
دکتر فارچیونه این چنین ادامه می دهد: "این موضوع بسیار حائز اهمیت است که تجربه ای که فرد مضطرب در حال کسب آن است، حقیر شمرده نشود. پشتبانی از او بدین معناست که به حرفایش گوش دهید و تلاش کنید که وی را درک کنید. به منظور رسیدن به این سطح از درک، می باید آنچه را که در حال گذر از آن هستند معتبر شمارید."


با این حال مهم است تشخیص دهیم که درد و رنج بدون اضطراب هم می تواند وجود داشته باشد. فاچیونه هشدار می دهد: "مراقب باشید که شریک ترس او واقع نگردید. درک کردن فرد مضطرب بدین معنا نیست که باید همراه با وی بترسیم، به طوری که بیشتر مواقع افراد خانواده این کار را انجام می دهند. این موضوع تنها باعث می شود این ایده به وجود آید که چیزی برای ترسیدن وجود دارد."

"باید برایت خیلی سخت باشد"
فارچیونه اضافه می کند: "عباراتی مانند؛ "برایت واقعا باید سخت باشد" یا "خواهش می کنم به من بگو چه می توانم برایت انجام دهم" یک عامل مهم برای هنگامیست که پشتیبانی خود را اهدا می کنید."


هنگامی که عزیزان ما واقعا نیاز به لحظاتی دارند که بر شانه ای سر بگذارند یا آنچه که برایشان به وجود آمده بیان کنند، ما با تمام وجود و از صمیم قلبمان می خواهیم که کاری برایشان انجام دهیم. همدردی می تواند تفاوت بسیار زیادی برای کسانی که مضطرب هستند ایجاد کند. پرفسور «کیث هامفرز»، استاد روانشناسی دانشگاه استانفورد، پیش از این به بخش«زندگی سالم هافپست» در روزنامه هافینگتون پست گفته بود: "پارادوکس این است که یک جمله همدلانه کمک می کند که فرد مضطرب برای مبارزه با اضطراب خود، کمی احساس آرامش نماید و این موضوع نشان دهنده درک سلیم است."

"سکوت"
دکتر فارچیونه می گوید: "هنگامی که شخص مضطرب، آرام می شود آنچه به او گفته می شود دیگر مهم نیست، بلکه مهم چگونگی پشتیبانی شماست. بعضی اوقات اعمال ساده ای مانند گوش فرادادن می تواند بیش از اندازه خوب و مناسب باشد. با تمایل هر چه تمام تر وقتتان را به او اهدا کنید. این نادیده گرفتن زمان بین دو نفر بسیار حائز اهمیت است. گاهی اوقات مفیدترین چیزی که می توان به شخص مضطرب ارائه کرد؛ گوش دادن همراه با سکوت، به تجارب اوست."
هرگز پیشنهاد و راهکار ارائه ندهید و در نهایت برای کمک اساسی و از بین بردن اضطراب طرف مقابلتان، ارجاع او به مشاور بهترین کمک می باشد.

منبع: huffingtonpost.com


ویدیو مرتبط :
بهترین کمک به فرد سکته قلبی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سوختگی و نحوه کمک به فرد دچار سوختگی



 

 

نحوه کمک به فرد دچار سوختگی

 

نکات ایمنی هنگام وقوع آتش سوزی:

در حدود ۸/۱ درصد از حوادث در حال تهیه و ساخت مواد محترقه به وقوع می پیوندد پس باید خود را برای رویارویی با آتش سوزی آماده نمود.

۱- سرعت عمل هنگام روبرو شدن با آتش سوزی برای نجات جان خود و مصدومان احتمالی، کاملاً حیاتی است.

۲- همان طور که می دانیم آتش خیلی سریع انتشار می یابد، بنابراین بلافاصله آتش نشانی و اورژانس را خبر کنید و تا آنجا که می توانید، اطلاعات کاملی در مورد بروز حادثه به آنها بدهید.

۳- سعی کنید که افراد را از ساختمان بیرون ببرید.

۴- با رعایت جوانب احتیاط به خاموش کردن آتش بپردازید.

۵- به هیچ وجه وارد ساختمان آتش گرفته نشوید مگر آن که مجهز به ماسک تنفسی باشید و کاربرد آن را بدانید.

۶- قبل از فرار از اتاقی که در آن بسته است، در را لمس نمایید. اگر در داغ باشد از خروجی های دیگر استفاده کنید.

۷- اگر در ساختمان آتش گرفته گرفتار شده اید فوراً به اتاقی که دارای پنجره است بروید و در را ببندید سپس پتو یا فرش را طوری زیر در قرار دهید که دود وارد اتاق نشود و آن گاه از طریق پنجره تقاضای کمک کنید.

۸- اگر دود، حرارت یا شعله های آتش مسیرهای خروجی شما را مسدود کرده است در را ببندید و در اتاق بمانید. تنها با استفاده از پارچه سفید از طریق پنجره کمک بخواهید. اگر در اتاق تلفن وجود دارد با اداره آتش نشانی تماس بگیرید و موقعیت خود را خبر دهید.

۹- زمانی که در جریان حریق واقع می شوید با حفظ خونسردی تمام تهویه های ساختمان را خاموش کنید تا به این ترتیب از ورود اکسیژن به داخل ساختمان جلوگیری شود.

۱۰- در صورت امکان فوراً مواد سالم و قابل استفاده را از محل خارج کنید.

۱۱- امدادگران و یا افرادی که در جریان حریق واقع شده اند باید لباس های دارای الیاف مصنوعی و پلاستیکی را از خود دور کنند.

۱۲- ظرف مشتعل را حرکت ندهید. شعله را با شن، نمک، پتوی نمناک یا پوشش های دیگر خفه کنید.

 

 

 

نکات ایمنی در نجات مصدوم از اتاق پر دود:
۱- ابتدا مطمئن شوید برای نجات مصدوم جان خود را به خطر نمی اندازید.
۲- طناب نجات را به کمر خود ببندید و آن را به دست یکی از حاضران بدهید.
۳- روشی از نشانه های قراردادی بین خود و کسی که طناب را در دست دارد برقرار کنید تا زمانی که علامت دادید شما را بیرون بکشد. بهترین روش این است که طناب را به صورت دائم در حالت کشیده نگه دارید و در هنگام خطر آن را شل کنید تا فرد متوجه خطر شود و شما را بیرون بکشد.

 

 

نحوه کمک به فرد دچار سوختگی

 

توجه: بستن دستمال خیس به دور دهان و بینی باعث محافظت شما در برابر گاز یا دودهای سمی خواهد شد.

۴- برای نجات جان مصدوم از اتاق آتش گرفته ای که در آن بسته است باید قبل از ورود ، با لمس در اتاق، حرارت را بسنجید ، اگر داغ باشد وارد اتاق نشوید و اگر داغ نباشد ، قبل از ورود به اتاق چند نفس عمیق بکشید تا خون شما پر اکسیژن شود سپس با شانه خود از پهلو به در ضربه بزنید تا در باز شود و در همین حال صورت خود را برگردانید. اتاق ممکن است پر از هوای سوخته فشرده باشد و احتمال دارد هر لحظه انفجاری رخ دهد. اگر دود کاملاً متراکم باشد روی زمین سینه خیز بروید زیرا با توجه به این که هوای داغ بالا می رود، ممکن است لایه ای از هوای تمیز در کف اتاق وجود داشته باشد.
۵- مصدوم را بگیرید و با توجه به رعایت تمام جنبه های ایمنی به سرعت به سمت در خروجی بکشید. لباس آتش گرفته مصدوم را با استفاده از پتو، گلیم و یا کت خاموش کنید.
۶- اگر لباس سوخته به پوست مصدوم چسبیده سعی نکنید آن را جدا کنید.
۷- اگر مصدوم هشیار است کاملاً از او مراقبت کنید زیرا ممکن است بر اثر نیم سوز شدن اشیای داخل اتاق، گاز منواکسید کربن در هوای اتاق پراکنده شده باشد و این امر بر هوشیاری مصدوم به تدریج تأثیر می گذارد.
۸- اگر تنفس مصدوم قطع شده بلافاصله تنفس مصنوعی را شروع کنید و سپس مصدوم را به بیمارستان برسانید.
۹٫ اگر مصدوم در پارکینگ بسته ای که ماشین یا موتور در آن روشن است گرفتار شده ، در پارکینگ را باز کنید تا دود از پارکینگ خارج و هوای تازه به اندازه کافی وارد شود. نباید وارد چنین محل هایی شوید مگر آن که مطمئن شوید خطری جان شما را تهدید نخواهد کرد.

 

 

کمکهای اولیه در سوختگی:

۱- وضعیت عمومی مصدوم را بررسی کنید. برای این منظور ابتدا از باز بودن راه های هوایی و تنفس صحیح اطمینان حاصل کنید.
در مصدومی که بیهوش است سر او را عقب بکشید تا زبان موجب انسداد راه های هوایی نشود.
۲- اگر مصدوم نفس نمی کشد و نبض ندارد عمل احیاء(تنفس مصنوعی همراه با ماساژ قلبی) را در مورد او انجام دهید.
۳- لباس مصدوم را که مربوط به عضو سوخته بدن اوست در آورید.
به خاطر داشته باشید که اگر لباس مصدوم به پوست ناحیه سوخته چسبیده است لباس را از پوست جدا نکنید بلکه لباس را از دور تا دور محل چسبیده قیچی کنید .
۴- ساعت، گردنبند، دستبند ، انگشتر ، کمربند و کفش های مصدوم را در آورید.
۵- ناحیه سوخته را با آب سرد شست و شو دهید و بدین طریق آن را خنک کنید.

 

 

در صورت آسیب دیدن چشم و یا پلک ها:
۱* از مالیدن چشم ها و پلک ها خود داری کنید.
۲* حتما" در اولین فرصت به اورژانس چشم پزشکی مراجعه کنید. زیرا در بعضی مواقع آسیب های چشمی در مراحل اولیه علائم زیادی ندارند و ظاهر بدی ایجاد نمی کنند اما می توانند حوادث ناگواری برای چشم ایجاد کنند.
۳* چشم فرد آسیب دیده را با یک وسیله در دسترس مانند لیوانهای یک بار مصرف یا مقوائی که به شکل مخروط در آورده اید بپوشانید. نیازی به گذاشتن دستمال، پنبه یا گاز روی چشم وجود ندارد.
۴* از هیچ گونه پماد یا قطره چشمی استفاده نکنید و چشم ها را نشوئید زیرا استفاده از آنها می تواند آسیب وارده به چشم را شدیدتر کند.
۵* از آسپیرین، ایبوبروفن و موارد مشابه تا رسیدن به اورژانس چشم پزشکی خودداری کنید.
۶* سعی کنید مواد غذائی به بیمار ندهید تا در صورت نیاز به جراحی بتوان در اولین فرصت این کار را انجام داد.