سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

20 شیء بیماری زا و آلوده تر از سنگ دستشویی


تصور همگان بر این است که توالت کثیف ترین جای ممکن است؛ ولی تحقیقات نشان می دهد که برخی از وسایلی که هر روز با آرامش از آن ها استفاده می کنیم، آلوده تر از توالت هستند؛ در حالی که هرگز به تمیزکردن آنها فکر نمی کنیم.





ماهنامه بهداشت و سلامت: تصور همگان بر این است که توالت کثیف ترین جای ممکن است؛ ولی تحقیقات نشان می دهد که برخی از وسایلی که هر روز با آرامش از آن ها استفاده می کنیم، آلوده تر از توالت هستند؛ در حالی که هرگز به تمیزکردن آنها فکر نمی کنیم.

گوشی تلفن، تبلت و صفحه کلید

مطالعات نشان می دهد که تعداد باکتری های بیماری زای موجود روی تلفن همراه، صفحه کلید و تبلت، 10 برابر صندلی توالت فرنگی است؛ میزان عوامل بیماری زای این اشیا زمانی بیشتر می شود که مانند صفحه کلید به طور مشترک مورد استفاده قرار می گیرند. در این اشیا یک نوع باکتری بیماری زا به نام Staphylococcus وجود دارد و زیر میکروسکوپ به شکل خوشه انگور است.

20 شیء بیماری زا و آلوده تر از سنگ دستشویی

محفظه ماشین لباسشویی یا سبد لباس چرک

با قرار دادن لباس های کثیف، به ویژه لباس زیر چرک در محفظه ماشین لباسشویی را سبد لباس چرک، حدود 100 میلیون باکتری ای کولای منتشر می شود که در محفظه باقی می مانند و به راحتی به سری بعدی لباس ها منتقل می شوند.

حوله توالت

باکتری ها برای حیات و انتشار نیازمند سه پارامتر رطوبت، گرما و ماده هستند. حوله درون توالت با قراردادن هر سه مورد در اختیار میکروب ها، محل مناسبی برای رشد و انتشار است. از قراردادن حوله و دستمال توالت در توالت اجتناب کنید.

مسواک های موجود در توالت

تحقیقات نشان می دهد زمانی که سیفون کشیده می شود، ذرات آب آلوده تا 6 متر جهش پیدا می کنند. به راحتی روی مسواک هایی که در توالت نگهداری می شوند، می نشینند. مسواک ها را از توالت خارج کنید.

شیر آب

شیر آب، به ویژه شیرهای موجود در توالت، منبع میکروب و باکتری های بیماری زا هستند.

اسفنج و اسکاچ آشپزخانه

یکی از مهمترین منابع پخش باکتری و میکرو، اسفنج و اسکاچ های ظرفشوری است. تحقیقات محققان آریزونا نشان می دهد که حدود 10درصد از اسفنج های آشپزخانه در آمریکا، حاوی باکتری سالمونلا بوده اند. در ادامه تحقیقات آمده است که میزان باکتری های موجود در اسفنج آشپزخانه، 400 برابر بیشتر از کاسه توالت است.

20 شیء بیماری زا و آلوده تر از سنگ دستشویی

برخی از اشیای آلوده تر از توالت عبارتند از:

کلید برق، پول، دستگاه های خودپرداز، فرمان ماشین، صندلی و دستگیره های وسایل حمل و نقل عمومی، منوی رستوران، سبد دستی فروشگاه، دکمه آسانسور، دسته های کیف دستی، موکت یا فرش، تخته آشپزخانه.


ویدیو مرتبط :
شایعه آلوده بودن مرغداری های صنعتی به بیماری آنفولانزا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

10 ماده غذایی بیماری‌زا



 

 

مواد غذایی بیماری زا

 

شاید برایتان جالب باشید بدانید غذاهای اصلی تشكیل دهنده برنامه غذایی روزانه شما متهم به ایجاد زمینه‌ای مناسب برای شیوع بیماری‌های مختلف در جوامع انسانی شده باشند.

اعلام این موضوع موجب نگرانی بسیاری از افراد شده و تولیدكنندگان مواد غذایی در سراسر جهان را بر آن داشته است تا بیش از پیش این موضوع را مورد توجه قرار دهند.

این 10 گروه از مواد غذایی عامل بروز و شیوع بیش از 40 درصد از بیماری‌های مختلفی هستند كه افراد در نتیجه مصرف مواد غذایی به آن مبتلا می‌شوند. سبزیجاتی مانند كاهو و كلم كه دارای برگ سبز هستند علی‌رغم این كه می‌توانند تامین‌كننده بخش مهمی از نیازهای بدن باشند، 24 درصد موارد از شیوع بیماری‌هایی كه سازمان غذا و دارو آنها را به عنوان ده بیماری خطرناك ناشی از آلودگی‌های میكروبی معرفی كرده است به خود اختصاص می‌دهند. مصرف این گروه از مواد غذایی می‌تواند منجر به شیوع بیماری‌های مختلفی در میان جوامعی كه از آنها در برنامه غذایی خود استفاده می‌كنند، شده و پیامدهای نامطلوبی را در زندگی آنها به همراه داشته باشد.

 

مواد غذایی بیماری زا

 

در گروه وسیعی از افرادی كه به آلودگی باكتریایی سالمونلا مبتلا می‌شوند، مصرف تخم‌مرغ عامل ابتلا به بیماری است و در نتیجه عامل اصلی ابتلا به بیماری‌های باكتریایی است كه در نتیجه مصرف غذاهای رستورانی، افراد به آن مبتلا می‌شوند. در صورتی كه گوشت ماهی در شرایط مناسبی نگهداری نشده یا تحت شرایط مناسبی كنسرو نشده باشد می‌تواند زمینه‌ساز ابتلا به نوعی مسمومیت غذایی شود كه شاید بتوان گفت مصرف ماهی تن را می‌توان مهم‌ترین علت ابتلا به این نوع مسمومیت به شمار آورد. 

اگر صدف‌های خوراكی را از آب‌های آلوده به ویروس‌های مولد بیماری تهیه كرده باشیم باید نسبت به ابتلا به بیماری‌های معده كه در اثر ابتلا به این نوع آلودگی ایجاد می‌شوند، نگران باشیم. سیب‌زمینی یك ماده غذایی است كه می‌تواند در اثر وجود عوامل بیماری‌زایی در موادی كه این نوع ماده غذایی به همراه آن سرو شده است بسرعت آلوده شده و منجر به ابتلا به بیماری‌های مختلف شود.

 

مواد غذایی بیماری زا

 

پنیر نیز یك ماده غذایی است كه در مراحل اولیه تولید می‌تواند به باكتری سالمونلا آلوده شده و سبب ابتلا به بیماری شود.<!-- < از آنجا كه برای تهیه بستنی‌های خانگی از تخم‌مرغ خام استفاده می‌شود، در اغلب موارد خوردن بستنی‌های خانگی با ابتلا به بیماری‌های ناشی از مصرف تخم‌مرغ خام همراه خواهد بود. اگر باكتری سالمونلا بتواند خود را به بافت داخلی گوجه‌فرنگی برساند، دیگر از بین بردن این باكتری بدون پختن آن امكا‌ن‌پذیر نخواهد بود و در چنین شرایطی استفاده از گوجه‌فرنگی خام اغلب با ابتلا به بیماری همراه خواهد بود. اگر دانه‌های خوراكی به هر دلیلی آلوده شده باشند، مصرف جوانه‌های خام یا جوانه‌های سبزی كه بخوبی پخته نشده باشند، اغلب با شیوع بیماری‌های مختلفی همراه خواهد بود. انواع توت نظیر توت‌فرنگی، توت سفید یا شاتوت متهم به شیوع بیماری‌های خطرناكی در جوامع انسانی بوده‌اند، چنانچه در سال 1997 میلادی نیز این ماده غذایی منجر به شیوع بیماری هپاتیت در بسیاری از كشورها شده بود. بنابراین با توجه به اهمیت این موضوع و در نظر گرفتن این 10 ماده غذایی، سهم مهمی در برنامه غذایی روزانه ما انسان‌ها دارند. باید از این پس بیش از پیش در مصرف مواد غذایی مختلف احتیاط كنیم.