سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

10 غذایی که جذاب‌تان می کند


در این مطلب غذاهایی را به شما معرفی می‌كنیم كه بدون نیاز به دكتر و دارو، زیباتر و خو‌شگل‌تر شوید. 10 غذای زیر به سلامت پوست و موی شما و زیبایی‌ آنها كمك می‌كند.

مجله سیب سبز: همیشه فكر می‌كنیم برای زیباترشدن پوست و مو باید سراغ پزشكان برویم  و با استفاده از داروهای شیمیایی به شفافی پوست و موهایمان كمك كنیم، اما ما اینجا غذاهایی را به شما معرفی می‌كنیم كه بدون نیاز به دكتر و دارو، زیباتر و خو‌شگل‌تر شوید. 10 غذای زیر به سلامت پوست و موی شما و زیبایی‌ آنها كمك می‌كند.

میوه‌های تیره را می‌شناسید؟

كلاژن یك پروتئین طبیعی در پوست و ماهیچه‌هاست كه مسئول حالت ارتجاعی،‌ ساختار و شكل پوست است. متاسفانه با افزایش سن،‌ تولید كلاژن كاهش پیدا می‌كند،‌ اما می‌توانید با استفاده از میوه‌های تیره، تولید آن را به حالت اولیه بازگردانید. پرتقال خونی، گیلاس و بلوبری غنی از آنتی‌اكسیدان‌هایی است كه باعث كاهش روند پیری و بیماری‌ها می‌شود. علاوه بر این، این آنتی‌اكسیدان‌ها باعث افزایش تولید كلاژن و ضخامت پوست می‌شود و درنتیجه سالم‌تر و جوان‌تر به‌نظر خواهید رسید. از دیگر میوه‌های غنی از آنتی‌اكسیدان‌ها می‌توان به آلبالو، كیوی، تمشك،‌ انار، آلو و قره‌قروت اشاره كرد.

10 غذایی که جذاب‌تان می کند

جوانی‌تان را  از دست داده‌اید؟

این غذاها ممكن است طعم لذیذی نداشته باشند، اما غنی از اسیدهای چرب ضروری هستند. اسیدهای چرب به تغذیه پوست، عملكرد سلو‌ل‌های پوست و سلامت آن كمك می‌كنند. آنها اجزای تشكیل‌دهنده غشاهای سلول‌ها در بدن هستند و به تنظیم جریان مواد مغذی در بدن، دفع مواد و ورود و خروج آب به سلول‌ها كمك می‌كنند و همه این مواد باعث می‌شود تا جوان‌تر به  نظر برسید. دانه بذر كتان، ماهی تن، گردو، روغن كانولا، روغن لوبیای سویا و دانه‌‌های كدوتنبل از دیگر منابع غنی از اسیدهای چرب ضروری هستند.

نگران سلامت کبدتان هستید؟

اینها غذاها و گیاهانی هستند كه كبد را از وجود سموم و چربی‌ها پاك می‌كنند و باعث بهبود عملكرد كل بدن می‌شوند. اگر كبد سالم باشد، چشمان براق‌تر و پوست محكم‌تر می‌شود. غذاهای سبزی مثل اسفناج، بروكلی، خردل، شلغم و قاصدك غذاهایی هستند كه برای كبد مناسب‌اند. این سبزی‌ها و برگ‌های تلخ، شیرینی دندان‌ها را كم می‌كنند. تصفیه و پاك كردن دندان‌ها از قندها و كربوهیدرات‌های با گلاسمیك بالا، غذاها را به‌گونه‌ای جذب می‌كنند كه برای هر سنی مناسب هستند.

پوست‌تان کدر شده است؟

برای درست كردن 453 گرم پنیر، 5/4 كیلو شیر لازم است، اما خوشبختانه لازم نیست برای بازسازی سلو‌ل‌ها روزانه این مقدار شیر یا پروتئین را مصرف كنید. با افزایش سن سلول‌های پوست و مو آسیب می‌بینند و باعث می‌شوند شما مسن‌تر به نظر برسید. اما پروتئین موجود در گوشت، مرغ، پنیر كم‌چرب و سبزیجات باعث رشد سلول‌ها و بازسازی آنها می‌شود، در نتیجه پوست جوان‌تر شده، چین‌و‌چروك‌ها كم می‌شود، ریزش مو كمتر شده و پوست‌تان شفاف‌تر می‌شود. برای این‌كه مدام گوشت نخورید یا از خوردن گوشت و لبنیات خسته نشوید می‌توانید به جای آنها لوبیای سویا و عدس بخورید.

پف‌آلود روزتان را آغازمی‌کنید؟

وقتی صبح از خواب بیدار می‌‌شوید و زیر چشمان‌تان پف كرده‌ بدین معنا است كه بیش از میزان مورد نیاز بدن‌تان نمك مصرف كرده‌اید. برای كاهش میزان مصرف سدیم كه باعث پف و كبودی زیر چشمان می‌شود، بهتر است به‌عنوان چاشنی غذا از گیاهانی مثل جعفری، پونه كوهی، سیر،‌‌ آویشن و رزماری استفاده كنید.

نگران کمبود کلسیم‌تان هستید؟

شیره بادام به‌دلیل غنی بودن از منیزیم، پتاسیم، منگنز، مس‌، ویتامین E، سلنیوم و كلسیم ماده مغذی است كه می‌تواند بهترین جایگزین برای لبنیات باشد. شیره بادام لاكتوز ندارد و دارای پروتئین مطلوبی است كه باعث درخشندگی موها، سلامت، نرمی و شفافی پوست می‌شود.

پوست‌تان کویری شده است؟

ویتامین A برای بازسازی پوست ضروری است و كاهش میزان آن باعث خشكی و پوسته‌پوسته شدن پوست می‌شود. فقدان ویتامین A  باعث می‌شود پوست به زودی خوب نشود و خیلی سریع درآن چین‌و‌چروك درآن ایجاد شود. از منابع اصلی ویتامین A می‌توان به جگر، تخم‌مرغ و محصولات لبنی شیری اشاره كرد. برخی از گیاهان مثل هویج و بروكلی غنی از بتاكاروتن هستند كه بدن این بتاكاروتن را به ویتامین A تبدیل می‌كند. زردآلو، آلوها، هلو، شلیل و طالبی از منابع غنی از بتاكاروتن هستند.

10 غذایی که جذاب‌تان می کند

دنبال اسید چرب مفید هستید؟

سلول‌های آلوده نمی‌توانند عملكرد خوبی داشته باشند، وقتی سلول‌ها درست به وظیفه خود عمل می‌كنند، انرژی بیشتری خواهید داشت و به نظر سرحال‌تر می‌رسید و احساس خوبی دارید. سبزیجات غنی از مواد معدنی مواد شیمیایی مفیدی هستند كه به بازسازی، سم‌زدایی و تغذیه سلول‌های بدن كمك می‌كنند. غذاهای ناسالم، استرس و آلودگی‌های محیطی باعث می‌شود سلول‌ها زودتر پیر شوند، در نتیجه موها نازك‌ شده و در صورت چین‌و‌چروك ایجاد می‌شود.

دندان‌های شفاف می‌خواهید؟

سبزیجات تازه خام بهترین غذا برای پوست است. هویج، كرفس و گل‌كلم دارای تركیباتی است كه به پاك كردن آلودگی از دندان‌ها كمك می‌كند و دندان‌ها شفاف و تمیز خواهند شد. این تركیب و فیبر موجود در این غذاها باعث پاك كردن باكتری‌ها از روی دندان‌ها می‌شود. اگر از موادغذایی مثل بلوبری، قهوه و خردل استفاده كردید، بعد از آن برش‌های خیار تازه یا سیب بخورید.

اکسیر جوانی می‌خواهید؟

این خوراك بیش از این‌كه غذای خوشمزه و لذیذی باشد، دارای خواص ضدپیری است. ماهی سالمون غنی از اسیدهای چرب ضروری امگا 3 است كه باعث افزایش جریان خون می‌شود. رنگ صورتی یا نارنجی ماهی سالمون دارای كاروتنوئیدی است كه خاصیت ضدپیری دارد و از غشاهای سلولی محافظت می‌كند. علاوه براین باعث تقویت ماهیچه‌های صورت شده و چین‌و‌چروك را كاهش می‌دهد. روی این ماهی به‌دلیل غنی بودن از آنتی‌اكسیدان و البته به دلیل ویتامین E و كاروتنوئیدهای ضدتورم موجود در آن اضافه كنید و از خوردن یك شام یا ناهار لذیذ لذت ببرید.


ویدیو مرتبط :
6 ایده ی جذاب برای عکاسی از مواد غذایی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

10 ماده غذایی بیماری‌زا



 

 

مواد غذایی بیماری زا

 

شاید برایتان جالب باشید بدانید غذاهای اصلی تشكیل دهنده برنامه غذایی روزانه شما متهم به ایجاد زمینه‌ای مناسب برای شیوع بیماری‌های مختلف در جوامع انسانی شده باشند.

اعلام این موضوع موجب نگرانی بسیاری از افراد شده و تولیدكنندگان مواد غذایی در سراسر جهان را بر آن داشته است تا بیش از پیش این موضوع را مورد توجه قرار دهند.

این 10 گروه از مواد غذایی عامل بروز و شیوع بیش از 40 درصد از بیماری‌های مختلفی هستند كه افراد در نتیجه مصرف مواد غذایی به آن مبتلا می‌شوند. سبزیجاتی مانند كاهو و كلم كه دارای برگ سبز هستند علی‌رغم این كه می‌توانند تامین‌كننده بخش مهمی از نیازهای بدن باشند، 24 درصد موارد از شیوع بیماری‌هایی كه سازمان غذا و دارو آنها را به عنوان ده بیماری خطرناك ناشی از آلودگی‌های میكروبی معرفی كرده است به خود اختصاص می‌دهند. مصرف این گروه از مواد غذایی می‌تواند منجر به شیوع بیماری‌های مختلفی در میان جوامعی كه از آنها در برنامه غذایی خود استفاده می‌كنند، شده و پیامدهای نامطلوبی را در زندگی آنها به همراه داشته باشد.

 

مواد غذایی بیماری زا

 

در گروه وسیعی از افرادی كه به آلودگی باكتریایی سالمونلا مبتلا می‌شوند، مصرف تخم‌مرغ عامل ابتلا به بیماری است و در نتیجه عامل اصلی ابتلا به بیماری‌های باكتریایی است كه در نتیجه مصرف غذاهای رستورانی، افراد به آن مبتلا می‌شوند. در صورتی كه گوشت ماهی در شرایط مناسبی نگهداری نشده یا تحت شرایط مناسبی كنسرو نشده باشد می‌تواند زمینه‌ساز ابتلا به نوعی مسمومیت غذایی شود كه شاید بتوان گفت مصرف ماهی تن را می‌توان مهم‌ترین علت ابتلا به این نوع مسمومیت به شمار آورد. 

اگر صدف‌های خوراكی را از آب‌های آلوده به ویروس‌های مولد بیماری تهیه كرده باشیم باید نسبت به ابتلا به بیماری‌های معده كه در اثر ابتلا به این نوع آلودگی ایجاد می‌شوند، نگران باشیم. سیب‌زمینی یك ماده غذایی است كه می‌تواند در اثر وجود عوامل بیماری‌زایی در موادی كه این نوع ماده غذایی به همراه آن سرو شده است بسرعت آلوده شده و منجر به ابتلا به بیماری‌های مختلف شود.

 

مواد غذایی بیماری زا

 

پنیر نیز یك ماده غذایی است كه در مراحل اولیه تولید می‌تواند به باكتری سالمونلا آلوده شده و سبب ابتلا به بیماری شود.<!-- < از آنجا كه برای تهیه بستنی‌های خانگی از تخم‌مرغ خام استفاده می‌شود، در اغلب موارد خوردن بستنی‌های خانگی با ابتلا به بیماری‌های ناشی از مصرف تخم‌مرغ خام همراه خواهد بود. اگر باكتری سالمونلا بتواند خود را به بافت داخلی گوجه‌فرنگی برساند، دیگر از بین بردن این باكتری بدون پختن آن امكا‌ن‌پذیر نخواهد بود و در چنین شرایطی استفاده از گوجه‌فرنگی خام اغلب با ابتلا به بیماری همراه خواهد بود. اگر دانه‌های خوراكی به هر دلیلی آلوده شده باشند، مصرف جوانه‌های خام یا جوانه‌های سبزی كه بخوبی پخته نشده باشند، اغلب با شیوع بیماری‌های مختلفی همراه خواهد بود. انواع توت نظیر توت‌فرنگی، توت سفید یا شاتوت متهم به شیوع بیماری‌های خطرناكی در جوامع انسانی بوده‌اند، چنانچه در سال 1997 میلادی نیز این ماده غذایی منجر به شیوع بیماری هپاتیت در بسیاری از كشورها شده بود. بنابراین با توجه به اهمیت این موضوع و در نظر گرفتن این 10 ماده غذایی، سهم مهمی در برنامه غذایی روزانه ما انسان‌ها دارند. باید از این پس بیش از پیش در مصرف مواد غذایی مختلف احتیاط كنیم.