سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

10 باور غلط در مورد سرماخوردگی



 

10 باور غلط در مورد سرماخوردگی

 

سرما در راه است و به همراه آن هم افسانه های مختلف در مورد سرماخوردگی می آیند. همگی ما از کودکی با دیدگاه های مختلفی در مورد سرما خوردگی بزرگ شده ایم که همه ی آنها هم حقیقت ندارند. لیست ذیل سعی دارد شایعه هایی را که در مورد سرماخوردگی و آنفولانزا وجود دارند به ما بشناساند تا در آینده بهتر با آنها مقابله کنیم.

 

1. بیماری را با عرق کردن از بدن بیرون کنیم
مطمئناً همه ی ما در موقع سرما خوردگی خودمان را با چند پتو پوشانده ایم تا عرق کنیم و به این ترتیب بیماری را از بدن خارج کنیم. این کار اصلاً برای رهایی از شر بیماری موءثر نیست و تنها مزیت این کار آن است که چون احساس گرما می کنید، باعث می شود احساس خوبی داشته باشید.

 

2. خطر ابتلا به آنفولانزا از طریق واکسن
بعضی از مردم فکر می کنند که بعد از تزریق واکسن آنفولانزا به این بیماری مبتلا می شوند؛ این موضوع اصلاً حقیقت ندارد و از آنجا نشأت می گیرد که مردم فکر می کنند واکسن آنفولانزا حاوی ویروس ضعیف شده ی این بیماری است. واکسن آنفولانزا در واقع حاوی اجزایی از ویروس این بیماری است و ویروس کامل را در خود ندارد و بنابر این نمی تواند باعث بیماری شود.

 

3. سیستم دفاعی ضعیف
اگر سیستم دفاعی بدن شما به دلیل سایر بیماری ها ضعیف شده باشد به این معنی نیست که در معرض ابتلا به سرما خوردگی هستید. تحقیقات نشان داده اند که افراد سالم و بیمار به یک اندازه در معرض ابتلا به سرماخوردگی هستند. جالب تر اینکه در همین تحقیق 95 درصد از افرادی که ویروس سرماخوردگی مستقیماً به بینی آنها تزریق شده بود ناقل این بیماری بودند اما تنها 75 درصد از آنها علائم بیماری را از خود بروز دادند و به سرما خوردگی مبتلا شدند.

 

4. ویتامین C
اینکه می گویند مصرف زیاد ویتامین C باعث درمان سرماخوردگی می شود تنها یک افسانه است. با وجودی که استفاده از ویتامین ها و مواد معدنی مفید است اما هیچ تأثیری بر ویروس سرماخوردگی ندارند. وقتی به این ویروس مبتلا می شوید بهتر است از داروهای مسکن استفاده نمایید و صبر کنید تا ویروس از بدنتان خارج شود.

 

5. سرماخوردگی زمستانی
شایعه ای که در این باره وجود دارد این است که افراد بیشتر در طول زمستان به سرماخوردگی مبتلا می شوند اما واقعیت این است که این اتفاق بیشتر در فصل های بهار و پاییز می افتد و نه در زمستان. دلیل این مسئله آن است که ویروس سرماخوردگی در بهار و پاییز فعال می شود ولی در زمستان غیر فعال و خوابیده است.

 

6. نباید شیر بنوشید
بسیاری از مردم فکر می کنند که در زمان سرما خوردگی نباید شیر نوشید چون باعث تولید مایع مخاطی بیشتری می شود. این تفکر اشتباه است و شیر باعث تولید بیشتر مخاط نمی شود. شما می توانید هر قدر مایلید شیر بنوشید و هیچ تأثیری بر سر ماخوردگی تان نخواهد داشت.

 

7. بوسیدن بیمار سرماخورده
حتماً شنیده اید که می گویند نباید فرد مبتلا به سرماخوردگی راببوسید چون باعث می شود که بیماری به شما هم منتقل شود. واقعیت این است که مقدار ویروسی که در دهان و بر روی لب های فرد بیمار وجود دارد بسیار ناچیز است و نمی تواند شمارا بیمار کند. اما باید نگران ترشحات بینی باشید چون سرما خوردگی مطمئناً از این طریق منتقل می شود.

 

8. سرما باعث سرماخوردگی می شود
حتماً شما هم از بزرگتر ها شنیده اید که می گویند با لباس یا موی خیس از خانه خارج نشوید و یا حتماً خود را با لباس گرم بپوشانید چون سرما می خورید. در واقع در بیماری سرماخوردگی دمای بدن فرد یا دمای محیط هیچ تأثیری ندارد. وقتی ویروس سرماخوردگی به بدن شما منتقل شود به این بیماری مبتلا می شوید و فرقی نمی کند که احساس سرما کنید یا گرما و یا خشک باشید یا خیس.

 

9. نباید علائم سرماخوردگی را درمان کرد
بسیاری بر این باورند که علائم سرماخوردگی مثل سرفه، آبریزش بینی وغیره برای این بوجود آمده اند که بیماری ما را زودتر بهبود بخشند بنابراین نباید از دارو برای رفع این علائم استفاده کرد. اما واقعیت این است که این علائم نه تنها در کوتاه شدن دوره ی بیماری نقشی ندارند بلکه باعث می شوند بیماری به سایر افراد هم منتقل شود. بنابراین استفاده از داروهای مسکن و ضد سرماخوردگی علاوه بر اینکه تحمل بیماری را راحت تر می کنند، از انتشار آن هم جلوگیری می نمایند.

 

10.در زمان تب نباید غذا خورد
می گویند فردی که سرما خورده است در زمان تب نباید غذا بخورد امااین حرف کاملاً اشتباه است. خوردن غذا هیچ تأثیر منفی ای بر روی بدن ندارد؛ خصوصاً زمانی که بیمار هستید. در واقع عکس این مسئله درست است. خوردن غذا باعث می شود بدن سوخت کافی برای مقابله با بیماری را داشته باشد پس وقتی بیمار می شوید غذای سالم و به اندازه ی کافی بخورید. برای مثال سوپ مرغ شروع خوبی خواهد بود.

منبع:iranvij.ir


ویدیو مرتبط :
فرگشت و 10 باور غلط(حتما ببینید!!!)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

10 باور غلط درباره شیر


شیر و محصولات لبنی در طول تاریخ همیشه جزء خوراكی‌های لازم و ضروری برای حفظ سلامت آدمی به​شمار آمده‌اند. شیر تنها یك نوشیدنی نیست بلكه می‌توان آن را به‌عنوان یك غذای کامل هم درنظر گرفت.




 صبح بخیر:  شیر و محصولات لبنی در طول تاریخ همیشه جزء خوراكی‌های لازم و ضروری برای حفظ سلامت آدمی به​شمار آمده‌اند. شیر تنها یك نوشیدنی نیست بلكه می‌توان آن را به‌عنوان یك غذای کامل هم درنظر گرفت. با این حال برخی اوقات از گوشه و كنار اخبار و شایعه‌هایی را می‌شنویم كه ما را در مصرف این نوشیدنی گوارا و سایر لبنیات دچار تردید می‌كند. این باورها قرن‌هاست كه در میان مردم رواج پیدا كرده‌اند اما بیشتر آنها ریشه علمی ندارند. در این مطلب به10 مورد از آنها اشاره می‌كنیم و می‌بینیم درست هستند یا نه.




افسانه شماره یك: اگر به لاكتوز حساسیت دارید نباید لبنیات مصرف كنید

افراد حساس به لاكتوز نگران نباشند

‌تحمل نكردن لاكتوز در واقع به معنای ناتوانایی بدن در سوخت و ساز و هضم لاكتوز یا همان قند شیر است. اما این دلیل نمی‌شود كه افراد حساس به لاكتوز از هیچ محصول لبنی استفاده نكنند! پنیر موتزارلا، چدار، پنیر سوئیسی و پنیر كهنه تقریبا بدون لاكتوز هستند. علاوه بر این، می‌توان از ماست نیز استفاده كرد، زیرا ماست باكتری‌های زنده‌ای دارد كه به سوخت و ساز لاكتوز كمك می‌كند. اگر بدنتان به هیچ‌وجه قابلیت تحمل لاكتوز را ندارد، می‌توانید از شیر بدون لاكتوز استفاده كنید یا قبل از مصرف شیر چند قطره آنزیم لاكتوز به آن اضافه كنید كه این آنزیم در بعضی داروخانه‌ها قابل دسترسی است.



افسانه شماره 2: خوردن شیر قبل از خواب به رفع كم خوابی كمك می‌كند

برای آنكه خوب بخوابید

شیر اسیدآمینه تریپتوفان دارد. تریپتوفان در بدن تبدیل به سروتونین می‌شود. سروتونین یك ناقل عصبی است كه باعث ایجاد حالت خواب‌آلودگی می‌شود. با این حال هنوز تحقیقات كافی درمورد تاثیر واقعی شیر بر خواب شبانه انجام نشده است. مسلم است كه نوشیدن یك لیوان شیرگرم قبل از خواب راه مناسبی برای تامین یك وعده از نیاز روزانه بدن به لبنیات است و از طرف دیگر طعم و گرمای آن به آرامش ذهن و بدن كمك می‌كند، پس بهتر است آن را امتحان كنید.



افسانه شماره 3: لبنیات چاق‌كننده است

اگر می‌خواهید چاق نشوید

تحقیقات نشان داده‌اند، مصرف محصولات لبنی به‌عنوان بخشی از یك رژیم غذایی سالم می‌تواند از چاقی و اضافه وزن جلوگیری كند. محققان معتقدند، این خاصیت به‌دلیل وجود كلسیم در شیر ایجاد می‌شود. علاوه بر این، پروتئین موجود در شیر اشتها را كاهش می‌دهد و در نتیجه باعث می‌شود، فرد احساس سیری كند و هر چه فرد بیشتر احساس سیری كند كمتر غذا می‌خورد. در نتیجه دچار اضافه وزن نخواهد شد.



افسانه شماره 4: پاستوریزه كردن شیر باعث از بین رفتن ویتامین‌ها و مواد معدنی آن می‌شود

فقط پاستوریزه

شیر پاستوریزه سرشار از 16 نوع ماده مغذی از جمله كلسیم و ویتامین D است. پاستوریزه كردن تاثیر چشمگیری بر مواد مغذی شیر نمی‌گذارد بلكه تنها با استفاده از گرما باكتری‌های مضر موجود در شیر را از بین می‌برد. این عمل در واقع شیر را به یك نوشیدنی بی‌خطر تبدیل می‌كند.





افسانه شماره 5: نوشیدن شیر باعث ایجاد سنگ كلیه می‌شود

دشمن سنگ كلیه

مصرف مایعات و كلسیم به اندازه كافی در طول روز می‌تواند از ایجاد سنگ كلیه جلوگیری كند. در واقع مصرف حداقل 2 وعده شیر وخوراكی‌های سرشار از كلسیم در روز خطر ایجاد سنگ كلیه را افزایش نمی‌دهد، بلكه این احتمال را تا حد زیادی كاهش می‌دهد. باید توجه كرد با اینكه دریافت كلسیم از طریق مواد‌غذایی می‌تواند از ایجاد سنگ كلیه جلوگیری كند اما مصرف مكمل‌های كلسیم و ویتامین D می‌تواند خطر ایجاد سنگ كلیه را افزایش دهد، بنابراین بهتر است كه كلسیم مورد نیاز خود را از مواد‌غذایی مانند شیر دریافت كنید.



افسانه شماره 6: شیر ارگانیك مغذی‌تر از شیر معمولی است

ارگانیك یا غیرارگانیك، شیر بخورید

شیر ارگانیك و غیرارگانیك هردو به یك اندازه مواد مغذی مانند كلسیم، ریبوفلاوین و منیزیم دارد. شیر ارگانیك به شیری گفته می‌شود كه گاو شیرده آن به هیچ عنوان از علف یا خوراكی‌های حاوی كود و سموم شیمیایی تغذیه نكرده باشد و هیچ هورمون، آنتی بیوتیك یا داروی شیمیایی دیگری برای افزایش مقدار شیر یا حتی درمان به آن گاو تزریق نشده باشد.



افسانه شماره 7: شیر باعث ایجاد خلط و احساس گرفتگی گلو می‌شود

حس عجیب گلو

بافت نرم شیر ممكن است باعث غلیظ‌تر شدن آب دهان در ناحیه گلو شود و این موضوع موجب می‌شود كه فرد احساس كند گلویش خلط آورده است‌ اما در واقع نوشیدن شیر خلط‌آور نیست. تحقیقات انجام شده در مورد تفاوت‌های شیر گاو و شیر سویا نشان داده‌ كه این دو محصول از لحاظ ایجاد خلط یا احساس دهانی هیچ تفاوتی با یكدیگر ندارد.



افسانه شماره 8: شیر بدون چربی نسبت به شیر پرچرب، كلسیم كمتری دارد

شیر كم چرب هم مفید است؟

تمام انواع شیر از جمله انواع بدون چربی، یك‌درصد چرب، 2درصد چرب و پرچرب همگی یك میزان ویتامین و موادمعدنی از جمله كلسیم دارد. تنها فرق میان این شیرها در میزان چربی و كالری‌شان است. جداسازی چربی از شیر تاثیری روی مواد مغذی آن نمی‌گذارد. یادتان باشد استفاده از شیر بدون چربی و شیر كم‌چرب برای كودكان زیر 2سال توصیه نمی‌شود



افسانه شماره 9: نوشیدن شیر باعث بلوغ زودرس دختران می‌شود

تا‌كنون هیچ مدركی به دست نیامده است كه ثابت كند نوشیدن شیر سن بلوغ را در دختران به جلو می‌اندازد. امروزه دختران نسبت به نسل‌های قبل در سنین پایین تری بالغ می‌شوند. دلیل این موضوع هنوز به‌طور كامل كشف نشده است. با این حال بسیاری از محققان اضافه وزن در نوجوانان را عامل بلوغ زودرس آنها می‌دانند. نوشیدن شیر باعث جلوگیری از اضافه وزن و بلوغ زودرس خواهد شد. شیر سرشار از كلسیم است و نباید از رژیم غذایی كودكان و نوجوانان حذف شود.




افسانه شماره 10: هموژنیزه كردن شیر خاصیت آن را كاهش می‌دهد

شیر خامه دار هم مفید است

هموژنیزه كردن فرایندی است كه در آن ذرات چربی شیرشكسته شده و شیر حالتی یكدست پیدا می‌كند. معمولا در سطح شیر غیرهموژنیزه لایه‌ای از خامه ایجاد می‌شود. جالب است بدانید شیر بز به‌طور طبیعی هموژنیزه است. تاكنون ثابت نشده كه میان شیر هموژنیزه و غیرهموژنیزه از لحاظ خاصیت‌شان تفاوتی وجود دارد.