سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

۴ توصیه آرایشی به خانم های باردار





توصیه آرایشی به خانم های باردار



بارداری به خودی خود زیبایی را تهدید می کند اما اگر خانم های باردار تلاش کنند با رنگ کردن یا فر کردن موهای شان و خلاصه با هر جور آرایشی زیباتر شوند، چه؟ آیا آرایش در دوران بارداری بی خطر است؟


در این رابطه بد نیست به ۴ نکته زیر توجه کنید....



۱) بارداری و برنزه کننده ها


برخلاف شایعات موجود در بین مردم، استفاده از لوسیون های حمام آفتاب (برنزه کننده ها) کمتر از خود آفتاب گرفتن ضرر دارد. سوختگی ها و برنزه شدگی های پوست احتمال به وجود آمدن چین و چروک را در پوست زیاد می کند. حال دیگر مهم نیست چگونه این سوختگی ها روی پوست به وجود آمده باشند. تابش خورشید روی پوست صورت و پیشانی موجب بروز لکه هایی در صورت می شود که این امر در زنان باردار که خود به دلیل تغییرات هورمونی مستعد به وجود آمدن لک هستند، بیشتر نمود پیدا می کنند، بنابراین به زنان باردار توصیه می شود که در صورت امکان کمتر در معرض آفتاب و نور مستقیم خورشید قرار گیرند.



۲) بارداری و کِرِم های ضدترک


نزدیک ماه چهارم بارداری، به تدریج ممکن است روی پاها، شکم و دستان راه راه های سفید یا صورتی رنگی نمایان شود. البته این موضوع در تمام زنان باردار صادق نیست و به میزان کشش پوست بستگی دارد. برای جلوگیری از پیش آمدن این راه راه ها که دیگر ناپدید هم نخواهد شد، بهتر است از همان ماه اول بارداری از کِرِم های ضدترک ویژه زنان باردار استفاده کنید.



۳) بارداری و رنگ مو


خانم های باردار باید هنگام قرار گرفتن در معرض هر ماده شیمیایی (رنگ مو و مواد آرایشی مو) احتیاط به خرج دهند و توصیه های زیر را جدی بگیرند:


ـ سعی کنید از فرآورده هایی که موها را صاف، بی رنگ، رنگ یا فر می کنند، تا ۳ماهه دوم بارداری اجتناب کنید.


ـ ترتیبی دهید که استفاده از این مواد در جایی با تهویه خوب انجام شود. ـ موادشیمیایی را بیش از زمان لازم روی موها باقی نگذارید.


ـ اطمینان حاصل کنید که موها و پوست سرتان پس از استفاده از این مواد کاملا شسته شده اند.


ـ همیشه هنگام مصرف این موادشیمیایی از دست کش استفاده کنید و دستورات سازنده را دقیقا رعایت کنید. ـ برای اینکه مطمئن شوید که به این مواد آلرژی ندارید، ابتدا آنها را روی دسته کوچکی از موهای تان آزمایش کنید.



۴.بارداری و کِرِم های ضدآکنه


اگر از لوازم آرایش استفاده می کنید، محصولاتی را انتخاب کنید که به جای روغن برپایه آب ساخته شده و روی آن برچسب «غیر کومدون زا» زده اند که به این معناست که منافذ پوست را مسدود نخواهد کرد و آکنه تشدید نخواهد شد.


قبل از خواب نیز حتما آرایش را پاک کنید. از پزشک یا ماما در مورد مصرف ژل های دارویی سوال کنید (اگر آکنه شما شدید است ممکن است لازم باشد به متخصص پوست مراجعه کنید).


بعضی از محصولات که بـدون نسـخه به فـروش می رسند و یا داروهایی که برای تهیه آنها نسخه لازم است، به از بین بردن آکنه کمک می کنند ولی مصرف بعضی از موادی که داخل آنها به کار رفته اند به خوبی در دوران بارداری مطالعه نشده است، بنابراین بدون تأیید پزشک یا مامای خود از هیچ یک از داروهای ضدآکنه استفاده نکنید.


استفاده از داروی ایزوترتینویین خوراکی در دوران بارداری اکیدا ممنوع است زیرا به ناهنجاری جنین منجر می شود (از مصرف ترتینویین موضعی نظیر Retin-A نیز بپرهیزید.) مصرف کِرِم های حاوی آنتی بیوتیک نظیر اریترومایسین و کلیندامایسین در دوران بارداری کاملا مطمئن است ولی مصرف کرم های حاوی تتراسیکلین مجاز نیست.

منبع:روزنامه سلامت



ویدیو مرتبط :
توصیه به مادران باردار www.darsezendegi.net

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

توصیه های تغذیه ای برای خانم های باردار لاغر



توصیه های تغذیه ای برای خانم های باردار لاغر

 

  خانم های باردار لاغر نیاز به افزایش وزنی بیش از خانم های باردار با وزن طبیعی دارند و لازم است با بكاربردن توصیه های تغذیه ای مناسب میزان كالری دریافتی و وزن آنان را افزایش داد.

 

از سوی دیگر خانم باردار لاغر همزمان با كاهش دریافت انرژی با كاهش دریافت پروتئین نیز مواجه خواهد شد. زیرا پروتئین مصرفی صرف تولید انرژی خواهد شد. بنابراین با مقوی كردن (اضافه كردن مواد انرژی زا از جمله چربی ها، شیرینی ها، نان و غلات) و مغذی كردن غذا (اضافه كردن مواد غذایی حاوی پروتئین مانند گوشت قرمز، مرغ، ماهی و انواع حبوبات، منابع غنی از ویتامینها و املاح مانند انواع میوه، سبزی، لبنیات و .....) می توان به افزایش وزن آنان كمك نمود.

 

راههای افزایش دریافت انرژی (مقوی كردن) عبارتند از:

 

1- افزایش دریافت شیرینی و مواد قندی

 

- استفاده از مربا، عسل، خرما، شیره انگور، شیره خرما همراه با صبحانه

 

- استفاده از حداقل دو میان وعده شامل بیسكویت (ترجیحا" سبوس دار)، كیك، كلوچه، نان و پنیر، نان و سیب زمینی، نان و تخم مرغ، نان و خرما، نان روغنی، نان شیر مال همراه با یك لیوان شیر و انواع میوه در فواصل وعده های اصلی غذایی

 

- مصرف مقدار بیشتر گروه نان و غلات مثل نان، برنج و ماكارونی. خانم های باردار لاغر می توانند روزانه تا 11 سهم از این گروه كه معادل 330 گرم نان یا 770 گرم برنج پخته می باشد مصرف كنند.

 

- استفاده بیشتر از سیب زمینی درانواع غذاها و یا در میان وعده ها

 

- مصرف نان همراه با سایر مواد غذایی مانند برنج در وعده ناهار و شام

 

- استفاده از بستنی و میوه های شیرین (انگور، خربزه، انجیر، توت، خرما)، شیرینی و انواع خشكبار بعنوان میان وعده

 

2- افزایش دریافت چربی

 

- استفاده از لبنیات پرچرب (شیر و ماست پرچرب، پنیر خامه ای و ...)

 

- اضافه نمودن مقداری كره به غذا در هر وعده غذایی و استفاده از كمی كره در كنار بشقاب برنج به افزایش كالری دریافتی كمك می كند (در صورت دسترسی نداشتن به كره، افزودن كمی روغن مایع به برنج توصیه می شود).

 

- استفاده از سیب زمینی سرخ كرده در كنار غذا

 

- استفاده از روغن زیتون داخل سالاد

 

- مصرف سر شیر و یا خامه در وعده صبحانه

 

- استفاده از قلم گوسفند و یا گاو در طبخ غذاها

 

راههای افزایش دریافت پروتئین، ویتامین ها و املاح (مغذی كردن) وعده غذایی عبارتند از:

 

1-افزایش دریافت گروه شیر و لبنیات

 

-استفاده از شیر، ماست، پنیر و بستنی بعنوان میان وعده (بیسكویت و شیر، نان و ماست، نان و پنیر، شیربرنج، فرنی و .....).خانم های باردار لاغر می توانند روزانه تا 4 سهم از مواد این گروه مصرف كنند.

 

- مصرف دوغ كم نمك و غلیظ در وعده های غذایی

 

-استفاده از غذاهایی نظیر آش كشك، آش دوغ، كشك بادمجان در برنامه غذایی روزانه

 

2- افزایش دریافت گروه گوشت، تخم مرغ، حبوبات و مغزها

 

- استفاده بیشتر از غذاهای تهیه شده با انواع گوشتها (كتلت، كباب، انواع خورش و ......)

 

- استفاده از تخم مرغ در صبحانه یا میان وعده (آب پز، نیمرو، املت)

 

- استفاده از تخم مرغ همراه با غذا (عدس پلو یا رشته پلو همراه با خاگینه)

 

- استفاده از غذاهای تهیه شده با تخم مرغ (انواع كوكو، كتلت و .....)

 

- استفاده از غذاهای تهیه شده با انواع حبوبات (برخی از خورش ها، آش ها، خوراك ها، آبگوشت ، عدسی، خوراك لوبیا، .....)

 

- مصرف انواع خشكبار و مغز ها (گردو، پسته، بادام و .....) بعنوان میان وعده

 

1- افزایش دریافت گروه میوه ها و سبزی ها

 

- استفاده از سبزی هایی نظیر گوجه فرنگی، هویج و گل كلم به عنوان میان وعده

 

- استفاده بیشتر از غذاهای تهیه شده با سبزی ها (انواع آش، سوپ، برخی از خورش ها، كوكوها و ...)

 

- استفاده بیشتر از میوه ها به عنوان میان وعده

 

توجه: یكی از بهترین توصیه ها برای مقوی و مغذی كردن غذا، اضافه كردن غلات جوانه زده (جوانه گندم، ماش یا عدس) و یا پودر غلات جوانه زده در برنامه غذایی آنان می باشد. مصرف جوانه غلات انرژی و پروتئین غذا را افزایش می دهد.

 

روش های افزودن انواع جوانه غلات به غذا:

 

- استفاده از جوانه غلات در تهیه انواع سالاد

 

-استفاده از جوانه غلات در تهیه انواع سوپها وآش ها

 

- اضافه نمودن پودر جوانه غلات در انواع سالادها، ماست، ماست خیار و .....

 

راههای افزایش اشتها و كاهش انرژی مصرفی خانم های باردار لاغر عبارتند از:

 

- كشیدن غذا در بشقاب بزرگتر

 

- استفاده از سبزیهای رنگی (هویج، گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای و ......) در غذا به منظور زیبا نمودن غذا و در نهایت افزایش اشتها

 

- استراحت كافی در طول روز. خانم های باردار لاغر باید حتما" در طول روز ساعاتی را استراحت نمایند. به ویژه استراحت پس از صرف غذا توصیه می شود.

 

- جلب حمایت همسر و اعضای خانواده برای ایجاد محیطی توام با آرامش و كمك به او در انجام كارهای روزمره به منظوركاهش حجم كارهای خانم باردار در این زمینه مشاوره با همسر و سایر اعضای خانواده باید انجام شود.

 

منبع : بهسایت ایران