سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

۱۰ باور نادرست درمورد ایدز و HIV



ایدز,راههای انتقال ویروس HIV,راههای انتقال بیماری ایدز

۱۰ باور نادرست درمورد ایدز و HIV
آیا می‌دانستید در حال حاضر ۳۳ میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به HIV هستند؟
حدود ۳۰ سال است که HIV (ویروس نقص ایمنی انسانی) و ایدز (سندرم نقص ایمنی اکتسابی) در هاله‌ای از باورهای نادرست و سوءتفاهمات قرار گرفته است. در برخی موارد، این تفکرات نادرست موجب بروز رفتارهایی شده که منجر به ابتلای افراد بیشتری به این بیماری گشته است. با اینکه هنوز سوالات بیشماری درمورد این بیماری بدون پاسخ مانده‌اند، اما محققان اطلاعات بسیار زیادی درمورد آن کسب کرده‌اند. در زیر به ۱۰ مورد از نادرست‌ترین باورها درمورد بیماری ایدز و ویروس HIV اشاره می‌کنیم.


۱. با بودن کنار افراد مبتلا به HIV من هم دچار آن می‌شوم.
شواهد نشان می‌دهد که HIV از طریق تماس، اشک، عرق با بزاق دهان منتقل نمی‌شوند. ویروس HIV از طرق زیر منتقل نمی‌شود:

•بغل کردن، بوسیدن یا دست دادن با فرد مبتلا به HIV مثبت
• تنفس هوای یکسان با فرد مبتلا به HIV مثبت

• استفاده از وسایل غذاخوری مشترک با فرد مبتلا به ویروس HIV مثبت
• تماس با سطح توالت فرنگی یا دستگیره در بعد از فرد مبتلا به HIV مثبت
• نوشیدن از چشمه آب یکسان
• استفاده از تجهیزات ورزشی مشترک در باشگاه ورزشی
از طریق خون آلوده، مایع منی، ترشحات واژن یا شیر مادر آلوده می‌توانید به این بیماری مبتلا شوید.


۲. حتی از پشه‌ها هم می‌تواند ویروس HIV بگیرم.
ازآنجاکه ویروس HIV از طریق خون منتقل می‌شود، بسیاری نگران این هستند که از طریق گزش حشرات موذی هم به این ویروس مبتلا شوند. اما تحقیقات مختلفی در این زمینه انجام گرفته که هیچیک این باور را تایید نمی‌کنند -- حتی در مناطقی که پر از پشه و موارد HIV است. وقتی حشرات ما را می‌گزند، خون فردی که قبلاً گزیده‌اند را وارد فرد بعدی نمی‌کنند. همچنین ویروس HIV مدت بسیار کوتاهی در بدن حشرات زنده می‌ماند.


۳. من مبتلا به HIV مثبت هستم. زندگی من تمام شده است.
در سالهای اولیه پدیدار شدن این بیماری، میزان مرگ‌ومیر ناشی از آن بسیار بالا بود. اما امروزه با استفاده از داروهای ضدرتروویروسی به افراد مبتلا به HIV مثبت و حتی افراد مبتلا به ایدز کمک می‌کند سال‌های طولانی‌تری را زندگی عادی داشته باشند.

 

۴. نیازی نیست نگران ابتلا به HIV باشم. داروهای جدید کمکم می‌کنند.
بله، داروهای ضدرتروویروسی بسیار پیشرفت کرده و جان بسیاری از مبتلایان به HIV مثبت را طولانی‌تر کرده‌اند اما بسیاری از این داروها گران هستند و عوارض‌جانبی جدی به دنبال دارند. و البته هیچکدام از آنها درمان قطعی این بیماری به شمار نمی‌روند. همچنین بسیاری از گونه‌های این ویروس نسبت به این درمان‌ها مقاومت نشان می‌دهند.

 

۵. ایدز نسل‌کشی است.
در یک تحقیق حدود ۳۰ درصد از نژاد امریکایی-افریقایی‌ها و لاتین‌ها این دیدگاه خود را منعکس کردند که HIV یک سیاست دولتی برای کشتن اقلیت‌ها بوده است. اما درصد بالای ابتلای این گروه می‌تواند تاحدی بخاطر مراقبت‌های بهداشتی ضعیف‌تر آنها باشد.


۶. من همجنس‌باز نیستم و از موادمخدر تزریقی استفاده نمی‌کنم پس هیچوقت به HIV مبتلا نمی‌شوم.
اکثر مردها بخاطر ارتباط با جنس موافق خود یا استفاده از موادمخدر تزریقی به HIV مبتلا می‌شوند اما حدود ۱۶ درصد از مردها و ۷۸ درصد از زنان از طریق ارتباط با جنس مخالف است که دچار این ویروس می‌شوند.


۷. اگر تحت درمان باشم نمی‌توانم HIV را به کسی منتقل کنم.
وقتی درمان‌های HIV موثر واقع می‌شوند، می‌توانند میزان ویروس در خونتان را تا جایی پایین بیاورند که در آزمایشات خون مشخص نشوند. اما تحقیقات نشان می‌دهد که ویروس هنوز در قسمت‌های مختلف دیگر بدن پنهان شده است. به همین دلیل بهتر است در ارتباطات جنسی خود محافظه‌کار باشید تا فرد دیگری را به این ویروس مبتلا نکنید.


۸. می‌توانم بفهمم همسرم مبتلا به HIV مثبت هست یا خیر.
ممکن است سالها بدوم اینکه هیچ علائمی داشته باشید مبتلا به ویروس HIV باشید. تنها راه فهمیدن ابتلای خودتان یا همسرتان این است که آزمایش HIV بدهید.

 

۹. من و همسرم هر دو مبتلا به HIV هستیم، پس هیچ دلیلی برای مراقبت‌های جنسی نداریم.
رابطه‌جنسی ایمن -- استفاده از کاندوم -- می‌تواند از هر دو شما دربرابر قرارگیری در معرض سایر گونه‌های HIV محافظت کند.

 

۱۰. با رابطه‌جنسی دهانی نمی‌توان به HIV مبتلا شد.
درست است که رابطه‌جنسی دهانی بسیار ایمن‌تر از سایر انواع روابط جنسی است اما با داشتن رابطه‌جنسی دهانی با فردی که مبتلا به HIV مثبت است می‌توانید به این ویروس مبتلا شوید. حتماً برای انجام رابطه‌جنسی دهانی از کاندوم استفاده کنید.
منبع : mardoman.net


ویدیو مرتبط :
ایدز (HIV)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

۱۰ باور غلط درمورد کالری‌سوزی



کاهش وزن,کم کردن وزن,رژیم لاغری

۱۰ باور غلط درمورد کالری‌سوزی
اگر می‌خواهید به نتیجه دلخواهتان برای کاهش وزن برسید، این باورهای غلط را دور بیندازید.
با شکم خالی ورزش می‌کنید، آنقدر تلاش می‌کنید که موقع ورزش حتماً عرق کنید، و ۵ وعده سبک در روز غذا می‌خورید -- همه این عادت‌ها برای دست یافتن به کاهش وزن واقعی ضروری هستند.


اما چرا عقربه ترازو هیچ تکانی نمی‌خورد؟
شاید دلیل آن این باشد که یکسری باورهای عمومی نادرست را باور کرده‌اید. اینها ۱۰ باور غلط درمورد کاهش وزن و کالری‌سوزی هستند که باید دور انداخته شوند.


باور غلط ۱: رابطه‌جنسی مقدار زیادی کالری می‌سوزاند
اشتباه متوجه منظورمان نشوید، منظورمان این نیست که رابطه‌جنسی تلاش ارزشمندی نیست! اما اگر تصور می‌کنید می‌توانید به جای باشگاه رفتن و ورزش کردن، با همسرتان معاشقه کنید اشتباه کرده‌اید. طبق تحقیقی که در ژورنال نیوانگلند به چاپ رسیده است، مقدار کالری متوسطی که طی رابطه‌جنسی می‌سوزد، ۲۱ کالری است. بنابراین حتی اگر وقت کافی دارید که دفعات متعددی در روز رابطه جنسی داشته باشید، اگر می‌خواهید کالری‌سوزی کنید، باید به باشگاه هم بروید.


باور غلط ۲: همه کالری‌ها به یک صورت می‌سوزند -- چه ۱۰۰ کالری شکلات باشد چه ۱۰۰ کالری کاهو
شدت تمرین شما است که مقدار چربی درمقابل کربوهیدراتی که می‌سوزانید را مشخص می‌کند. هرچه تمرینتان شدیدتر باشد، کربوهیدرات بیشتری می‌سوزانید. هرچه تمرینتان هوازی‌تر و یکنواخت‌تر باشد، چربی بیشتری می‌سوزانید. ازآنجا که شکلات بیشتر از کربوهیدرات و چربی تشکیل شده است و کاهو فاقد چربی است، برحسب تمرینی که انجام می‌دهید، آنها هم با سرعت‌های مختلفی می‌سوزند.


باور غلط ۳: عرق کردن یعنی مقدار زیادی کالری می‌سوزانید
میزان عرق کردن شما به عوامل مختلفی خارج از ورزشتان بستگی دارد. میزان عرق کردن افراد مختلف متفاوت است که به سطح تناسب‌اندام، دمای بدن و رطوبت بستگی دارد. معمولاً افرادی که اندام متناسب‌تری دارند سریعتر عرق می‌کنند زیرا بدن آنها برای خنک کردن خود، کارایی بالاتری دارد.


باور غلط ۴: یک کیلومتر راه رفتن به اندازه یک کیلومتر دویدن کالری می‌سوزاند
شاید این باور به نظر منطقی بیاید. مدت زمان اتمام یک کیلومتر راه رفتن طولانی‌تر است بنابراین در انتها هر دو باید یک میزان کالری بسوزانند. اما اینطور نیست.

در دویدن شما از یک قدم به قدم دیگر می‌پرید که به انرژی بسیار زیادی نیاز دارد و مقدار کالری بسیار بیشتر از راه رفتن می‌سوزاند. در یک تحقیق که بر روی گروهی از زنان انجام گرفت مشخص شده است که در یک مایل دویدن آنها به طور متوسط ۹۱ و در یک مایل راه رفتن ۴۳ کالری سوزاندند و این یعنی یک مایل دویدن تقریباً دو برابر یک مایل راه رفتن کالری می‌سوزاند.


باور غلط ۵: برای کم کردن وزن، باید  تمرینات هوازی را  با برنامه «چربی‌سوز» انجام دهید
برنامه چربی‌سوز دستگاه‌های هوازی به تمرینی با شدت پایین گفته می‌شود که در آن محدوده بیشترین چربی‌سوزی اتفاق می‌افتد. واقعیت این است که این باور براساس درصد چربی است که می‌سوزانید نه مقدار کالری کلی که می‌سوزانید. و برای کاهش وزن مقدار کلی کالری اهمیت بیشتری دارد تا درصد چربی سوزانده شده زیرا در نهایت از هر دو آنها مقدار بیشتری می‌سوزانید.


اینطور در مورد آن فکر کنید: برای کم کردن وزن باید بیشترین تفاوت را بین کالری‌های سوزانده‌شده و کالری‌های مصرفی ایجاد کنید. تحقیقات مختلفی نشان می‌دهد که تمرینات اینتروال (تمرینات با شدت بالا و پایین) بیشترین میزان کالری را سوزانده و برای کاهش وزن بهتر است.


باور غلط ۶: ورزش کردن با شکم خالی چربی بیشتری می‌سوزاند
خوردن اندکی غذا قبل از تمرین به شما این امکان را می‌دهد که در طول روز چربی بیشتری بسوزانید. در یک تحقیق مشخص شد شرکت‌کننده‌هایی که قبل از ورزش چیزی می‌خوردند نه تنها کالری بیشتری سوزاندند بلکه طی ۲۴ ساعت بعد از آن نیز درصد بالاتری کالری سوزاندند. متخصصین توصیه می‌کنند که ۳۰ دقیقه قبل از تمرین یک میان وعده سبک مثل یک عدد میوه یا ماست میل کنید.


باور غلط ۷: رژیم‌های شل‌کن سفت‌کن متابولیسم شما را کند می‌کند.
با این رژیم‌ها آشنایی دارید: ۵ کیلو کم می‌کنید، دوباره ۵ کیلو زیاد می‌کنید و باز تکرار. و احساس بدتری نسبت به آن پیدا می‌کنید چون شنیده‌ید که تکرار این برنامه می‌تواند سوخت‌و ساز کلی بدن شما را تخریب کند. اما در یک تحقیق جدید که بر روی ۴۳۰ زن چاق انجام گرفت مشخص شد که هیچ تفاوت عمده‌ای بین آنهایی که چنین رژیم‌هایی می‌گیرند و آنهایی که نمی‌گیرند درمورد توانایی‌شان برای کم کردن وزن وجود ندارد. البته منظور ما این نیست که این رژیم‌ها اصولی و خوب هستند و آسیبی به شما وارد نمی‌کنند.


باور غلط ۸: برای کم کردن وزن باید ۵۰۰ کالری از کالری‌های مصرفی روزانه خود کم کنید
ازآنجاکه برای کم کردن یک پوند (۲.۵ کیلوگرم) وزن باید در هفته ۳۵۰۰ کالری از موادغذایی مصرفی خود کم کنید، کم کردن ۵۰۰ کالری در روز برای کم کردن یک پوند وزن در هفته به نظر منطقی می‌رسد. اما واقعیت این است که اگر یک یا دو روز در هفته را پرکالری غذا بخورید اما کاهش کالری‌های مصرفی هفتگی شما ۳۵۰۰ بماند باز هم وزن کم خواهید کرد.


باور غلط ۹: چند وعده در روز غذای سبک خوردن کالری بیشتری نسبت به خوردن غذای سنگین‌تر در وعده‌های کمتر می‌سوزاند
خوردن وعده‌های سبک‌تر و بیشتر در طور روز در مقایسه با خوردن وعده‌های سنگین‌تر با تعداد کمتر همیشه بعنوان راهی برای بالا بردن متابولیسم پیشنهاد شده است. اما تحقیقات جدید نشان می‌دهد که این روش برای همه مناسب نیست. ایده کار این است که هر زمان که چیزی می‌خورید سوخت و سازتان بالا می‌رود.

اما محققین دانشگاه میسوری در تحقیقی زنانی که سه وعده غذای حجیم طی ۱ ساعت خوردند را با آنهایی که همان تعداد کالری را در شش وعده مصرف کردند مقایسه نمودند و متوجه شدند که در خون زنان دسته اول چربی کمتری وجود دارد.

باید ببینید برای شما چه روشی کارامد است. اگر در هر وعده‌غذایی عادت به پرخوری دارید، یه وعده در رور برای شما بهتر از شش وعده خواهد بود.


باور غلط ۱۰: اگر می‌خواهید وزن کم کنید، باید هر روز ورزش کنید
هر روز باشگاه رفتن نه تنها هدفی غیرواقعبینانه است، بلکه اگر قصد کاهش‌وزن دارید، غیرلازم خواهد بود. آنچه مهم است میزان کالری است که در طول هفته می‌سوزانید. سعی کنید ۵ روز در هفته به مدت ۳۰ دقیقه فعالیت جسمی داشته باشید و برحسب هدفتان ۱۲۵۰ تا ۱۳۰۰ کالری در هفته بسوزانید. در روزهایی که فعالیت ورزشی کمتری دارید کالری کمتری مصرف کنید و در روزهایی که ورزشتان سنگین‌تر است کالری بیشتر.
منبع : mardoman.net