سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

یک ویروس خاص خانمها



 

 

 

ايدز

 

گرچه هنوز تحقيقات دقيقي در اين زمينه انجام نشده است اما برخي پژوهش‌ها نشان داد اين ويروس داراي ويژگي‌هاي خاصي است که سبب شده زنان در برابر آن ضعيف‌تر باشند!


ويروس ‌اچ‌آي‌وي در ابتدا کاملا مردانه بود اما به سرعت در ميان زنان رشد پيدا کرد، به نحوي که امروز تعداد مبتلايان به ايدز در ميان زنان بيش از مردان است.

روزگاري مي‌گفتند اين بيماري مختص مردان هم‌جنس‌گراي کاليفرنيايي است اما امروز 42 ميليون نفر به اين بيماري در جهان مبتلاي هستند و تعداد زنان نيز بيش از مردان است.


دليل اين افزايش ابتلا در درجه اول رابطه جنسي است.


اينکه بيش از مردان در معرض ابتلا قرار دارند به اين دليل است که:

 

1- ميزان ويروس در اسپرم بيش از ميزان آن در ترشحات واژني است.

 

2- دهانه رحم به ويژه در دوران عادت ماهانه ضعيف است

 

3- سطح بافت رحم و واژن نقش مهمي در اين ميان بازي مي‌کند. اسپرم‌ها تا چند ساعت زنده در واژن باقي مي‌مانند!

 

جالب‌تر اينکه پژوهشگران متوجه شده‌اند هورمون‌هاي جنسي زنانه هم مي‌تواند در اين ميان نقشي داشته باشد.

 

بررسي‌ها نشان داد ايدز پس از مدت معيني که در زنان و مردان يکسان است، در بدن شروع به پيشرفت مي‌کند. در سال اول ابتلا، ميزان آلودگي به ويروس و ميزان‌ آلوده شدن لمفوسيت‌هاي CD4 مي‌تواند کم يا زياد باشد که به گفته محققان هورمون‌هاي جنسي زنانه در اين ميان نقش دارند.

 

 

 


ویدیو مرتبط :
کردستان؛ سرزمینی خاص، فرهنگی خاص و مردمی خاص

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نانوحسگرهایی با قابلیت آشکارسازی تک ویروس



 

نانو حسگر

 

پژوهشگران ايراني، با مطالعه خواص اپتيکي نانوآنتن‌ها، امكان ساخت نانوحسگرهايي با قابليت آشکارسازي تک‌ويروس، پيل‌هاي خورشيدي نانومتري و ديسک‌هاي نوري ظرفيت بالا را فراهم كردند.

 

نانوآنتن‌ها شامل دو يا چند نانوذره هستند که در فاصله چند نانومتري از يکديگر قرار داشته و نقش آنها در نانواپتيک، مشابه نقش آنتن‌هاي معمولي در سيستم‌هاي مخابراتي و الکترونيکي است. از بر هم‌کنش نور با نانوآنتن‌ها، يک ميدان الکترومغناطيسي بسيار قوي در گاف بين نانوذرات بوجود مي‌آيد که مي‌تواند کاربردهاي گوناگوني را به همراه داشته باشد.

 

دکتر احمد محمدي پژوهشگري است که به مطالعه سيستماتيک خواص اپتيکي نانوآنتن‌هاي ساخته شده از يک يا دو نانوذره به شکل بيضي‌گون و همچنين بررسي تاثير پارامترهاي مهم مانند مواد سازنده، ضريب گذردهي محيط پيرامون، اندازه نانوذرات و فاصله بين آنها بر سطح مقطع پراکندگي، پرداخته است.

 

وي در گفتگو با بخش خبري سايت ستاد ويژه توسعه فناوري نانو گفت: «در اين طرح تحقيقاتي، دو روش تحليلي و عددي را براي محاسبه سطح مقطع پراکندگي نانوآنتن‌هاي ساخته شده از يک و دو نانوذره، به‌كار گرفته‌ايم. به همين منظور، از تئوري قطبش‌پذيري، با اعمال تصحيحات مناسب در نانوآنتن‌هاي تک‌ذره استفاده کرده‌ايم».

 

دکتر محمدي در ادامه افزود: «از آنجا که استفاده از تئوري قطبش‌پذيري، براي نانوآنتن‌هاي شامل بيش از يک نانوذره امکان پذير نيست، بنابراين، در اين پژوهش سعي کرده‌ايم از روش‌هاي عددي همچون FDTD سه بعدي، براي محاسبه سطح مقطع پراکندگي نانوآنتن‌ها استفاده نماييم.

 

در هر دو مورد، با تغيير پارامترهاي مسئله، بررسي سطح مقطع پراکندگي، تشديد پلاسموني مورد نظر و بهرة پراکندگي بالا، مدل مناسبي را ارائه کرده‌ايم».

 

با طراحي مناسب نانوآنتن‌ها، امكان ساخت نانوحسگرهاي بسيار حساس با توانايي آشکارسازي تک‌ويروس، ديسک‌هاي نوري با ظرفيت چند ترابايت (چند هزار گيگابايت)، سلول‌هاي خورشيدي در ابعاد نانومتري با بهره بسيار بالا (بيش از 80%) و مدارهاي مجتمع نانوفوتونيکي فراهم مي‌گردد، همچنين تصويربرداري اپتيکي از پروتئين‌ها و DNA، امكان‌پذير مي‌شود.

 

جزئيات اين طرح كه در گروه فيزيک دانشگاه خليج‌فارس با همکاري فرانسيسکا کامينسکي (موسسه نيلزبور در دانمارک) و دکتر ماريو آجو (گروه نانواپتيک، دانشگاه ETH در سوييس) به سرپرستي پروفسور وحيد صندوقدار انجام شده، در مجله Int. MKS است. '> MKS است. '> J Nanotechnol (جلد 6، صفحات 11- 10، سال 2009) منتشر شده است.