سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

یائسگی؛ بحران میانسالی در زنان


خیلی از زنانی كه به دوره یائسگی پا می‌گذارند از اینكه دچار عوارض گوناگونی می‌شوند تعجب می‌كنند،‌ اما واقعیت این است كه بسیاری از زنان این مشكل را تجربه می‌كنند و باید بدانند طیف این علائم چقدر متنوع است.


مجله سیب سبز: خیلی از زنانی كه به دوره یائسگی پا می‌گذارند از اینكه دچار عوارض گوناگونی می‌شوند تعجب می‌كنند،‌ اما واقعیت این است كه بسیاری از زنان این مشكل را تجربه می‌كنند و باید بدانند طیف این علائم چقدر متنوع است و هركدام از این علائم را چگونه می‌توان برطرف كرد .

 هورمون هست، اما...

بسیاری از مشكلات زنان پس از ورود به دوره یائسگی ناشی از هورمون‌هاست، البته برخلاف تصور بسیاری از زنان، خانم‌های یائسه هم ترشح هورمون را دارند فقط میزان و نسبت ترشح هورمون‌ها تغییر می‌كند. اگر میزان ترشح هورمون‌ها در سطح مناسبی باشد. می‌توان از بسیاری از مشكلات مثل از دست دادن بافت استخوانی، از دست دادن موها و چاق شدن جلوگیری كرد. در این مطلب به صورت فهرست‌وار به مشكلات اصلی زنان در دوره یائسگی اشاره و درمورد هركدام راه‌حل‌ها و شیوه‌های درمانی مناسب و دردسترس پیشنهاد می‌شود.

این اتفاق برای‌تان عجیب است؟

1- لكه‌بینی یا خونریزی‌های زنانه

به هرحال ممكن است خانم‌ها حتی چندسال پس از شروع دوره یائسگی هم شاهد لكه‌بینی و خونریزی باشند. دركل تعریف لكه‌بینی و خونریزی در زنان یائسه این است كه آنها حداقل برای مدت 12 ماه هیچ دوره ماهانه‌ای را تجربه نكرده باشند و پس از آن برای یك یا چندبار خونریزی یا لكه‌بینی را تجربه كنند. اولین قدم در چنین مواردی مراجعه به یك پزشك متخصص زنان و زایمان است كه معاینات و آزمایش‌های لازم را در این مورد انجام داده و علت‌های احتمالی را بررسی و تشخیص لازم را بدهد و درصورت لازم درمان را شروع كند. برخی از علت‌های شایع خونریزی یا لكه‌بینی در دوره پس از یائسگی، نامنظم بودن و عدم تعادل هورمونی، پولیپ‌ها یا تغییرات دیگر در بافت واژن یا رحم است. در بیشتر موارد علت بروز این مسئله علت مهمی نیست اما از آنجایی كه برخی علت‌های این مسئله می‌تواند جدی و مهم باشد، حتما باید به متخصص زنان مراجعه كرد تا پس از بررسی مشخص شود كه علت بروز این اتفاق چیست.



گاهی كوره آتش می‌شوید؟

2- گرگرفتگی و گل انداختن

اگر پس از ورود به این مقطع از زندگی‌تان دچار احساس گرگرفتگی می‌شوید، بدانید كه تنها نیستید. جالب است بدانید كه برخی زنان حتی تا 70سالگی هم این احساس‌ها را تجربه می‌كنند كه البته درمورد آنها به‌نظر می‌رسد مسائلی مثل میزان بالای اضطراب، شیوه نامناسب زندگی و حتی اضطراب مزمن هم در این مورد دخیل است.  باید گفت در دوره پس از یائسگی میزان ترشح هورمون استروژن از تخمدان‌ها كاهش می‌یابد و بدن به دنبال جایگزین كردن هورمون استروژن از نقاط دیگر (مثلا از غدد فوق كلیوی) است. اما ممكن است با بالا رفتن سن غدد فوق كلیوی نتوانند این وظیفه را به انجام برسانند و اینگونه می‌شود كه ترشح نامنظم هورمون استروژن می‌تواند باعث بروز حالت گرگرفتگی و احساس گل انداختن صورت در زنان شود.

چه كار می‌توانید انجام دهید: یك زن در تمام طول زندگی‌اش ترشح هورمون‌ها را در بدنش دارد، فقط باید این ترشح هورمونی تعادل مناسب را داشته باشد. نتیجه مطالعات 25ساله یك گروه پزشكی در دانشگاه پنسیلوانیا نشان داده، بهترین راه برطرف كردن این احساس گرگرفتگی شیوه درمانی چند لایه است كه شامل استفاده از مكمل‌ها، آزمایش‌های منظم سنجش هورمونی، تغییرات در سبك زندگی و رژیم غذایی مناسب است.

از طاسی می‌ترسید؟

3- نازك شدن موها و ریزش مو

برای بسیاری از زنان نازك شدن و از دست دادن مقادیر قابل توجهی از موها، از مهم‌ترین دل‌نگرانی‌های دوره یائسگی است. یك علت اصلی این اتفاق می‌تواند برهم خوردن تعادل میان هورمون‌های تستسترون و استروژن باشد كه در گذر زمان بدتر هم خواهد شد. البته ریزش موها می‌تواند به علت كمبود برخی مواد مغذی یا ناشی از تجربه كردن مقدار بالایی از اضطراب باشد.

چه كار می‌توانید انجام دهید: اولین كاری كه باید انجام دهید این است كه از خودتان بپرسید: «وضعیت تغذیه من چطور است؟» برای آنكه سیكل رشد موهای شما حالت مناسبی داشته باشد و از نازك‌شدگی و ریزش موها جلوگیری كنید، استفاده از رژیم غذایی با اندكس كلیسمیك پایین و مكمل‌‌های غذایی و معدنی مناسب می‌تواند مفید باشد. برای آنكه رژیم غذایی مناسبی داشته باشید، ویتامین A و B (به‌خصوص بیوتین) و نیز ویتامین‌های C، D، E، كلسیم، منیزیم، روی و آهن به همراه اسیدهای چرب امگا3 می‌تواند بسیار موثر باشد و به موهای شما كمك كند.

مشكلی كه كسی از آن صحبت نمی‌كند

4- تغییرات واژن

بسیاری از زنانی كه پا به دوره منوپوز (یائسگی) می‌گذارند، تغییراتی را در واژن خود تجربه می‌كنند كه علائم آن می‌تواند بسیار متفاوت باشد؛ كمی خارش، خشكی محیط، احساس ناراحتی و از دست دادن تمایل به ارتباط جنسی برخی از این علائم هستند. تغییراتی كه به نازك شدن و خشكی بافت دیواره واژن می‌انجامد، می‌تواند ناشی از كاهش میزان استروژن در بدن باشد. از آنجایی كه بسیاری از زنان از بیان كردن این موضوع خجالت می‌كشند و به پزشك مراجعه نمی‌كنند، علائم آنها شدیدتر شده و درمان آنها سخت‌تر می‌شود.

چه كار می‌توانید انجام دهید: درمان در این مورد به افزایش ضخامت و افزایش ثبات دیواره واژن متمركز است. در مورد بسیاری از زنان، نوشیدن مایعات به اندازه كافی، استفاده از پمادهای موضعی حاوی ویتامین E و استفاده از پمادهای نرم‌كننده موضعی می‌تواند مشكل را به اندازه زیادی كاهش دهد. در زنانی كه دچار از بین رفتن بافت واژن (آتروفی واژن) می‌شوند استفاده از تركیبات استروژن موضعی می‌تواند بسیار كمك‌كننده باشد.

یك مشكل خجالت‌آور

5- مشكل بی‌اختیاری ادراری

مشكل بی‌اختیاری ادراری در میان زنان مسن یك مشكل بسیار شایع است. مشكلاتی مثل تكرر ادرار یا احساس نیاز به دفع و احساس اضطرار در دفع ادرار ناشی از نازك شدن و ضعیف شدن عضلات لگن و نیز ناشی از ضعیف شدن بافت همبند لگن است. البته مسائلی مثل اضافه وزن، مقاومت به انسولین و نیز استفاده از برخی مواد محرك هم می‌تواند در این زمینه تاثیر داشته باشد.



چه كار می‌توانید انجام دهید: باید این را بدانید كه اگر هرچه زودتر دنبال برطرف كردن علائم ادراری باشید، به پاسخ بهتری خواهید رسید و درمان شما راحت‌تر خواهد بود. برای گروهی از زنان تنها استفاده از كرم‌های موضعی استروژن برای چندروز می‌تواند همه مشكلات‌شان را برطرف كند. همچنین برخی ورزش‌های خاص برای عضلات كف لگن هم می‌تواند در این زمینه كمك‌كننده باشد. طب سوزنی هم توانسته در بسیاری از زنان این مشكل را حل كند. باید از یك متخصص تغذیه كمك بگیرید تا غذاهای محرك مثانه را از رژیم‌غذایی خود حذف كنید. اگر دیابت دارید یا دچار اضافه وزن هستید، بدانید كه این مسائل می‌تواند مشكل شما را بدتر كند. درنهایت هم تكنیك‌های جدید جراحی‌های كوچك یا حتی عمل‌های غیرجراحی مثل لاپاروسكوپی هم می‌تواند به درمان شما كمك كند.


ویدیو مرتبط :
بحران میانسالی و علایم آن

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بحران میانسالی در روابط همسران



 

 

 

 روابط همسران, بحران میانسالی,دوران میانسالی

بحران میانسالی

بحران میانسالی واژه ای وارداتی از فرهنگ غرب است که مانند بسیاری از واژه های غربی دیگر ،بافرهنگ ما چندان آشنا و پذیرفته نیست .به فرض آنکه در میانسالی بحرانی وجود داشته باشد ،قطعا این بحران مانند بحران نوجوانی نیست که یک پدیده طبیعی و همگانی باشد و لزوما برای همه ی میانسالان اتفاق بیفتد بلکه محصول ناموفقیتها و تضادهای روحی برخی میانسالان خواهد بود که قابل کنترل و پیشگیری است.

 

دعوا، بحران میانسالی

 

بحران میانسالی می تواند شاخه های مختلفی داشته باشد مثلا برای یک مرد می تواند در مسائل کاری اتفاق بیفتد. مردی که بارها شغل خود را عوض کرده ،و به اصطلاح معروف از این شاخه به آن شاخه پریده در میانسالی به بی هویتی شغلی می رسد .او احساس می کند که برای هیچ کاری مفید نیست یا اینکه هیچ شانسی برای موفقیت در کار ندارد .

 

اما برای یک مادر افراطی که همه چیز را فقط فدای فرزندانش کرده است و از رشد متعادل شخصیت خود غفلت ورزیده است بحران میانسالی وقتی اتفاق می افتد که آخرین فرزند خود را به خانه بخت می فرستد. او که غرق در وظایف لذائذ مادری بوده است به یکباره خود را تنها و باخته می بیند .او تمام عمرش را فدای کسانی کرده بود که اکنون به خاطر خوشبختی خودشان او را ترک کرده اند. احساسات چنین مادرانی گاهی از ناامیدی کلامشان پیداست.

 

اما یکی از شاخه های مهم بحران میانسالی می تواند مربوط به روابط همسران باهم در سنین میانسالی باشد. در این مقاله توجه ما به همین مطلب است .البته چنین بحرانی برای همه همسران لزوما پیش نمی آید اما اغلب در زندگی عوام مشاهده می شود.

 

بدیهی است همه همسران خواه نا خواه با هم مشکلاتی دارند که موجب تنشهایی بین آنها خواهد شد بالاخره هر زوجی از برخی اخلاقها و صفات یکدیگر راضی و از برخی خلقیات و عادات هم رنج می برند. لذازوجینی که راه مدارا و تسامح را در پیش نگیرند خیلی زود در اوایل ازدواج به نقطه جوش خواهند رسید. اما زوجینی که مدارا ،تسامح و اغماض را بلد باشند،خیلی دیر تر به این مرحله خواهند رسید .نقطه ی جوش از نظر ما در روابط زناشویی همان نقطه ای است که فرد با رسیدن به آن ،تحمل خود را از دست می دهد .در عین اینکه به همسرش بسیار علاقمند است و به او وابسته و معتاد است ،متقابلا از او خسته و منزجر نیز هست ،یعنی نوعی دوگانگی در احساسات فرد نسبت به همسرش پدید می آید که قائدتا موجب نزاعهای بسیاری خواهد شد.این نقطه ی جوش برای اغلب زوجین در میانسالی اتفاق می افتد .البته به شرطی در میانسالی اتفاق می افتد که ازدواج در جوانی رخ داده باشد .به عبارت دیگر معمولا چنین تعارضی بین فاصله ی ده تا پانزده سال بعد از ازدواج اتفاق می افتد.

 

فرض کنید فردی دارای همسر دروغگویی است که حتی برای تفریح هم دروغ می گوید .این دروغ گویی ممکن است در سالهای اولیه اصلا توجه طرف مقابل را جلب هم نکند .یا آنکه بی اهمیت به نظر برسد اما بعد از تحمل تلخی های بسیاری که محصول دروغگویی همسر وی هست ، حساسیت های آزار دهنده و بزرگ کننده شکل می گیرد. لذا دعواها و نزاعها برای اصلاح طرف مقابل آغاز خواهد شد .مرحله بعدی که مرحله درک بی نتیجه بودن نزاعهاست مرحله ایست که موجب دوگانگی در احساسات فرد می شود .او در عین اینکه همسرش را دوست دارد از برخورد با او عصبی و متنفر هم می شود .او طالب دوری و نزدیکی است که باهم ممکن نیستند این یعنی یک بحران واقعی . به همین علت در زندگی میانسالان شاهد اختلافاتی پایان ناپذیر و جرو بحثهایی بی فایده هستیم که گاهی فقط با یک اشاره و یک کلمه استارت می خورند .این مشاجرات که از نظر اطرافیان غیر منطقی به نظر می آیند از نظر خود زوجین اجتناب ناپذیرند .چنانچه اطرافیان پیوند عمیق موضوع مورد مشاجره را با احساسات طرف مقابل درک می کردند تحلیل بهتر و شفافتری از رفتار طرفین پیدا می کردند.

 

به هیچ عنوان یک مشاجره را دست کم نگیرید .مشاجرات وقتی روی هم انبار شوند و انرژی هایشان را درهم ضرب کنند ،خستگی و کلافی لازم برای رسیدن به آن احساس دوگانه و نقطه ی جوش را فراهم می آورند

 

اما برای آنکه شما چنین بحرانی را در میانسالی تجربه نکنید رعایت دو نکته موثر است. یکی اینکه تا می توانید از مشاجرات و بگو مگوها کم کنید. به هیچ عنوان یک مشاجره را دست کم نگیرید .مشاجرات وقتی روی هم انبار شوند و انرژی هایشان را درهم ضرب کنند ،خستگی و کلافی لازم برای رسیدن به آن احساس دوگانه و نقطه ی جوش را فراهم می آورند.

 

ضمن آنکه صفات بد و خلقیات ناپسند خودتان را از دسترس همسرتان دور نگه می دارید از تلاقی با نقاط ضعف و خلقیات ناپسند او نیز خودتان را حفظ کنید .توجه زیاد به عیوب یکدیگر و صحبت در باره آن ،شما را نسبت به هم حساس و عصبی می کند .از عیوب همسرتان چشم پوشی واقعی داشته باشید یعنی در فکر و قلبتان هم آنها را وارد نکنید .شاید زندگی شما از مسیری پیش برود که عیوب همسرتان در این مسیر چندان ضرر زننده نباشد. همین که آسیب رفتارش به زندگی مشترکتان نرسد کافیست .زیرا ما مسئول تربیت یکدیگر و محاسبه اعمال هم نیستیم این کار را به خداوند بسپاریم بهتر است .ما باید این هنر را داشته باشیم که با همین مجموعه خلقیات و عاداتی که داریم در کنار هم خوشبخت و پیروز زندگی کنیم.

منبع: تبیان