سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

گیاهان دارویی مفید برای پوست



 

  گیاهان دارویی مفید برای پوست

 

یکی از پزشکان گیاهان دارویی مفید برای پوست را به شرح زیر نام می برد:آواکادو ، آویشن ، اسیدهای گیاهی ، انگور ، بابونه ، بادام ، بادام زمینی ، پنیرک ، توت فرنگی ، جو دو سر، حنا ، خارمریم ، ختمی ، زیتون ، شنبلیله ، شیرین بیان ، شاهتره ، صبرزرد ، عسل ، گزنه ، ماست ، همیشه بهار و هویج.

 

در متن پایین تعدادی از گیاهان دارویی مفید برای بهبود و رفع برخی عوارض پوستی را بیان می کنیم که تعدادی با هم و تعدادی به تنهایی استفاده می شوند.

 

این نکته ی خیلی مهم را باید متذکر شویم که بیان موارد استفاده ی این گیاهان دارویی، تنها بر اساس وظیفه اطلاع رسانی سایت می باشد و به هیچ عنوان به معنای تجویز یا تکذیب مورد درمانی ذکر شده نمی باشد.


1- خارش پوست

الف) عصاره گیاه شاهتره، اسانس برگ گیاه برگ بو، روغن اسطو خودوس و اسانس نعناع، هر کدام به تنهایی برای رفع خارش پوستی مفیدند که می توانید آن ها را به قسمت خارش دار بمالید.

 

ب) 4 تا 6 گرم مغز بادام شیرین و 4 تا 6 گرم مغز بادام تلخ را با 60 گرم قند بسایید و حاصل را با دو لیوان آب مخلوط کنید. در نتیجه نوعی شیر بادام به صورت امولسیون به دست می آید که باید آن را در مدت 24 ساعت به موضع خارش دار بمالید.

 

ج) یک قسمت گل حلوا را با یک قسمت ریشه انجبار و یک قسمت درمنه به مدت پنج دقیقه بجوشانید (منظور از قسمت، نسبت مواد به هم می باشد). سپس جوشانده را صاف کنید. حاصل صافی را پس از سرد شدن روزی دو تا سه بار به محل خارش دار بمالید.

 

د) برگ سنا، پوست هلیله زرد، مدرسنگ و سفیداب قلعی (از هر کدام یک قسمت) را بکوبید و با 20 قطره روغن گل سرخ و 20 قطره روغن بنفشه مخلوط کنید. سپس مخلوط حاصل را روی محل مورد نظر قرار دهید.

 

2- دمل و زخم

کتیرا، تخم مرو، تخم کتان، گل بابونه و گل ختمی (از هر کدام یک قسمت) را بکوبید و با دو لیتر شیر مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا بپزد. ماده ی حاصل را چند نوبت به موضع مورد نظر بمالید.

 

3- اگزما و جوش های صورت

2 تا 4 گرم گیاه گلدار بنفشه سه رنگ را بکوبید. سپس در یک لیوان آب جوش ریخته و مدت نیم ساعت بگذارید تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و روزی سه بار، هر بار یک فنجان میل کنید.

توجه : در مصرف خارجی از دم کرده آن می توان جهت پاک کردن زخم های عفونی و ناراحتی های پوستی نیز استفاده کرد.

 

4- شکاف پاشنه پا و ناراحتی های پوستی

2 تا 4 گرم اسانس و گل بابونه اصلی را بکوبید. سپس در یک لیوان آب جوش ریخته و مدت نیم ساعت بگذارید تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و به محل ناراحتی پوستی بمالید.

 

5- اگزما و زخم های پوستی

الف) 2 تا 4 گرم پوست بلوط را بکوبید. سپس در یک لیوان آب جوش ریخته و مدت نیم ساعت بگذارید تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و موضع مورد نظر را با آن شستشو دهید.

 

ب) گیاه تازه علف چشمه را له کرده و به صورت ضماد بر روی موضع قرار دهید.

 

6- قارچ های پوستی

الف) مقداری تخم شنبلیله را بکوبید و با آب مخلوط کنید تا به شکل خمیر درآید. سپس آن را روی محل مورد نظر قرار دهید.

 

ب) 10 تا 20 گرم حنا را در دو لیوان آب جوش حل کنید و مدت نیم ساعت صبر کنید. سپس آن را بدون صاف کردن به موضع قارچی بمالید و مدت نیم ساعت روی پوست باقی بگذارید. در انتها موضع را با آب گرم شستشو دهید.

 

7- جوش و ورم پوست

100 گرم ریشه زنجبیل شامی را بکوبید. سپس در یک لیوان آب جوش ریخته و مدت نیم ساعت بگذارید تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و به صورت لوسیون یا کمپرس گرم استفاده کنید.

 

8- محافظت پوست و رفع شکنندگی آن

4 تا 6 گرم شیره تازه گل همیشه بهار را با 600 گرم کره یا چربی دیگری مخلوط کنید. سپس به موضع مورد نظر بمالید.

 

این گیاه دارویی همچنین برای التیام زخم های سطحی بدن ، سوختگی ، سرمازدگی ، رفع دانه های پوستی و اگزما توصیه شده است.

 

9- تحریکات آلرژیکی پوست

3 تا 5 گرم روغن مغز بادام را به موضع مورد نظر بمالید.

 

10- کوفتگی و التیام پوست

5 تا 10 گرم همیشه بهار کوهی را بکوبید. سپس در یک لیوان آب جوش ریخته و مدت نیم ساعت بگذارید تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و به محل بمالید.

 

11- زخم های پوستی

5 تا 10 گرم ریشه سمفیتون (کنسود طبی) را بکوبید. سپس در یک لیوان آب جوش ریخته و مدت نیم ساعت بگذارید تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و به موضع مورد نظر بمالید.

 

12- التیام دهنده و نرم کننده پوست

روغن بادام شیرین را به موضع مورد نظر بمالید.

این گیاه دارویی در موارد زیر نیز استفاده می شود:

- التهاب های سطحی بدن

- سوختگی ها

- ضد خارش در سرخک و مخملک

- تسکین دهنده اگزما


منابع :

- سایت آی آر طب

- کتاب گیاهان دارویی و گیاه درمانی

 


ویدیو مرتبط :
گیاهان دارویی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

گیاهان دارویی مفید برای حساسیت های فصلی



 

 

گیاهان دارویی برای حساسیت فصلی

 

 همان گونه که بعضی از گیاهان و میوه ها می توانند حساسیت زا باشند، گیاهان زیادی نیز وجود دارند که دارای خاصیت ضد حساسیت می باشند باید اضافه نمود که در موارد معدود، بعضی از گیاهان ضد حساسیت، خود ممکن است در برخی افراد ایجاد حساسیت نمایند.

 

از جمله گیاهانی که به طور معمول در دسترس می باشند و می توان آن ها را به طور مرتب مصرف نمود و یا در رژیم غذایی قرار داد، می توان به انگور، بادرنجبویه، خارمریم، دارچین، زردچوبه، شاه تره، نارنج، سیاه دانه، کندر، گل مغربی، درخت میخک و افدرا اشاره کرد.


نحوه و میزان کاربرد تعدادی از آن ها به طور خلاصه شرح داده می شود:


انگور یا آب انگور را می توان در فصولی که وجود دارد به طور تازه مصرف نمود، البته مطالعه در این مورد بر روی کشمش انجام نشده، ولی به احتمال زیاد کشمش هم باید دارای این اثر باشد.


بادرنجبویه که از برگ آن استفاده می شود، گیاهی با نام علمی Melissa Officinalis از خانواده ی نعناع است که از برگ آن استفاده می شود.

 

می توان در هر نوبت 5 گرم از برگ آن را به صورت دم کرده مصرف نمود.

 

مصرف هر روز آن در حد 5 تا 10 گرم بلامانع است.

 

دارچین از گیاهان معروف و پُرمصرف می باشد که پوست ساقه ی درخت دارچین است. پوست را به صورت پودر در آورید(پورد قهوه ای رنگ).

 

آن را می توان به اشکال مختلف مصرف نمود، حتی می توان به طور مستقیم پودر را با غذاها و مایعات مصرف کرد.

 

مصرف هر نوبت 1 تا 2 گرم می باشد و می توان تا روزی 5 گرم و حتی بیشتر از آن نیز مصرف نمود. باید اشاره کرد که دارچین به ندرت می تواند در افراد ایجاد حساسیت نماید.

 

زردچوبه پودر زردی است که همه آن را می شناسند و از ریشه گیاه زردچوبه به دست می آید. زردچوبه در ایران رویش ندارد و جزء اقلام وارداتی است.

 

زردچوبه از گیاهان با ارزش و دارای خواص زیادی است که باید به طور مرتب در غذاها از آن استفاده نمود.

 

مصرف زردچوبه تا روزی 3 گرم برای افراد بالغ بلامانع است.

زردچوبه دارای خواص ضد درد، ضد نفخ، ضد اسپاسم، ضد سرطان قوی، ضد التهاب، اشتهاآور، ضد حساسیت و ده ها خاصیت ارزنده دیگر است.

 

شاه تره گیاه بوته ای با برگ های نازک و ریز است که از مصرف بالایی در دنیا برخوردار می باشد.

 

مهم ترین خواص شاهتره به عنوان حافظ کبد و درمان امراض پوستی است که از قدیم مورد استفاده بوده است.

 

یکی از گیاهانی که به طور وسیع برای امراض کبد مصرف می شود، شاهتره است که به نام Fumitory در جهان مشهور می باشد.

 

از دیگر خواص شاهتره اثر ضد حساسیت آن است.

برای مصرف آن، میزان 5 گرم از برگ را با یک لیوان آب به مدت 5 تا 10 دقیقه بجوشانید، سپس صاف کنید و قبل از سرد شدن بنوشید.

 

مصرف شاهتره برای افراد بالغ تا روزی 5 گرم بلامانع است.

 

آب نارنج از دیگر گیاهان ضد حساسیت است. آب نارنج را می توان با تمام غذاها مصرف نمود.

 

آب نارنج در اثر ماندن ممکن است تلخ شود، لذا بهتر است تازه مصرف شود.

گر چه عدد معینی برای مصرف روزانه ی آن داده نشده است. ولی مقدار زیاد آن ممکن است باعث تحریک معده شود. اما به نظر می رسد مصرف آن تا 2 یا 3 عدد در روز بلامانع باشد.

 

سیاهدانه نیز از گیاهان سودمند می باشد که خواص زیادی دارد.

 

مهم ترین خواص سیاه دانه شامل اثرات ضد میکروب، ضد سرطان، ضد حساسیت، ضد ویروس، شیرافزا، ادرارآور، کاهش دهنده اوره خون، محرک سیستم ایمنی بدن، محافظ کبد، مقوی معده، محرک تنفس و اثرات دیگر است.

 

به نقل از یکی از کتب گیاهان دارویی مهم چاپ 2002 آمریکا " پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد(صلی الله علیه و اله وسلم) سیاهدانه را دوای همه دردها می دانستند و مصرف آن را به مسلمانان توصیه فرموده اند".

 

روزانه می توان 1 تا 2 گرم از دانه سیاهدانه به صورت له شده یا چای و یا موارد دیگر استفاده نمود.

 

البته گیاهان دیگری هم به عنوان ضد حساسیت وجود دارند که دسترسی به آن ها مشکل بوده و یا ممکن است در مواردی دارای محدودیت مصرف باشند.

 

ماهنامه دنیای تغذیه