سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

کودکان واژه « ندارم » را می فهمند!!!



 

کودکان واژه ندارم را می فهمند!

 

بیکاری، گرانی، حقوق پایین و... آیا لازم است رؤیای فرزندان کوچکمان را با این گونه مسایل به هم بریزیم یا اینکه می توان با روشهای مناسب و با شیوه های حساب شده آنها را وارد دنیای بزرگترها کرد؟به طور حتم صحبت از بحرانهای خانوادگی، به ویژه مالی برای کودکان دنیای آنها را دچار شوک روحی می کند اما نحوه بیان این مسایل با توجه به سن آنها فرق می کند و در صورتی که این موضوع به روش صحیح بیان شود. حتی به کودکان کمک می کند تا آسان تر وارد دنیای بزرگسالان شوند. والدین خوش بین و مثبت اندیش که مدام تکرار می کنند «بعد از هر زمستان بهاری است.» و آنهایی که همیشه نیمه پر لیوان را می بینند، موقعیت را برای کودکان شان ساده تر و قابل تحمل تر می کنند. البته اشتباه نکنید، این نوع والدین حقیقت را پنهان نمی کنند و به فرزندان شان نمی گویند «نگران نباش، اتفاقی نیفتاده. تو می توانی آن گونه که دوست داری زندگی و خرج کنی! »

 

 

بلکه می گویند «نگران نباش. ما یک خانواده ایم و اگر دست مان را به دست هم بدهیم، می توانیم پیروزمندانه از این موقعیت سخت بگذریم.» پس مثبت انگاری نباید سبب شود که واقعیت را نادیده بگیریم بلکه باید کمک کند تا با اعتماد به نفس و همکاری بر مشکلات فایق شویم. در این که پول به انسان برای رسیدن به رفاه وخوشبختی کمک می کند، شکی نیست اما به کودکان باید آموخت که پول همه چیز نیست.شما می توانید به کودک تان آموزش دهید که می شود زندگی را به شکل دیگری جز با تکیه کردن به پول هم شاد و زیبا کرد.مثلاً به او توضیح دهید معاشرت با خانواده و دوستان صمیمی، کتاب خواندن، باغبانی کردن یا پرداختن به رشته هنری یا ورزشی مورد علاقه نیز می تواند سبب ایجاد حس خوشبختی در انسان شود. این مسایل گاهی حسی را در انسان به وجود می آورد که پول نمی تواند آن را ایجاد کند.

 

 

خوشبختی نمی آورد ولی می تواند به بقای آن کمک کند. حقیقت را نباید پنهان کرد وقتی خانواده دچار بحران سختی می شود، مثلاً دچار بیکاری یا بی پولی شدید می شود باید موضوع را بدون آنکه خیلی آن را وخیم نشان داد برای کودکان بیان کرد در این مرحله انتخاب کلمات اهمیت زیادی دارد، بهتر است روی جنبه مثبت قضیه تکیه کرد تا جنبه های تأسف بار و دلسرد کننده. کودکان پس از هشت سالگی بیشتر به دنیای بزرگسالان نزدیک می شوند اما هنوز قدرت درک کامل مسایل و شناخت راههای مقابله با مشکلات را ندارند، پس بهتر است همیشه با نگاهی امیدوارانه مسایل را برای آنها توضیح داد.

 

کودکان واژه ندارم را می فهمند!

 

 

از آنجا که آنها به آینده نظر دوخته اند همیشه والدین را انسانهایی برتر و بالاتر از دیگران می بینند. باید مراقب بود این تصویر در ذهن آنها با بیان ناامیدی از حل مشکلات خراب نشود. به همین دلیل باید مثبت اندیشانه با آنها صحبت کرد گاهی هم بدون آنکه نیازی به توضیح باشد، کودکان احساسات، هیجانها و خلق و خوی ما را درک می کنند. باید مراقب باشیم چون، اضطراب، ناراحتی و ناامیدی درست مثل احساس خوشبختی، امید و انرژی به فرزندانمان منتقل می شود.

 

 

پس بهتر است به گونه ای رفتار کنیم که حس مثبت اندیشی و اعتماد به نفس در آنها تقویت شود. والدینی که دنیا را سیاه تر از آنچه هست می بینند و توصیف می کنند، کودکان شان را در دنیایی قرار می دهند که اضطراب در آن سراسر وجودشان را پر کرده است. گرچه ما قابلیت تغییر جهان را نداریم ولی می توانیم آن را برای خود و در ذهن خود بازسازی کنیم. کودکی فصلی است که باید به والدین تکیه کرد و با امید به حمایت آنها دنیا را صورتی دید.


در ذهن کودکان چه می گذرد؟


قبل از هشت سالگی دنیا برای کودکان فضایی فانتزی است و بحرانها چندان قابل فهم نیستند. قبل از این سن، آنها فکر می کنند والدین می توانند تمام مسایل را حل کنند. آنچه در این زمان برایشان مهم است خرید یک اسباب بازی جدید، بازی با هم سن و سالها، بیرون رفتن و تفریح با اعضای خانواده و شروع مدرسه است ولی بعد از هشت سالگی واقعیتهای زندگی برای آنها ملموس تر می شود و مفاهیمی همچون مرگ، تفاوت، بی عدالتی و... در ذهن آنها جای خود را به رؤیاهای شیرین کودکانه می دهد. از همین رو، بچه ها رفته رفته نسبت به دارایی های شخصی، امنیت، تهدیدهای خارجی، بیکاری و بی پولی حساس می شوند اما این حس را دارند که با تکیه به والدین، موضوعی آنها را تهدید نخواهد کرد و نباید بترسند. آنچه مهم است گذر از این مرحله ودرک درست وبه موقع شرایط و واقعیت های زندگی است.

 

 


ویدیو مرتبط :
کودکان زبان یکدیگر را می فهمند

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

زیباکلام: واژه سران فتنه را قبول ندارم


زیباکلام با بیان اینکه واژه سران فتنه را قبول ندارم گفت: بنده فتنه 88 را نمی‌فهم.

خبرگزاری ایسنا: صادق زیباکلام گفت که بنده هنوز فتنه 88 را نفهمیدم.

صادق زیباکلام پس از خروج از دادگاه انقلاب در جمع خبرنگاران اظهار کرد: من امروز فقط پیگیر پرونده‌ام بودم. هنوز رسما دادگاه تجدیدنظر تشکیل نشده و فعلا پرونده‌خوانی بوده است.

وی با بیان اینکه با قاضی پرونده‌ام ملاقات کردم، ادامه داد: در مورد پرونده‌ام با قاضی صحبت کردم و وی گفت که شما در دادگاه اول گفتید نمی‌خواهید وکیل داشته باشید. بنده پاسخ دادم بله، الان هم نمی‌خواهم وکیل داشتم باشم و خودم دفاع می‌کنم، ولی نظر قاضی این است که وکیلی داشته باشم. من هم احتمالا حرف قاضی را گوش می‌دهم و سعی می‌کنم یکی از همکارانم در دانشگاه را وکیل خودم قرار دهم.

این استاد داشگاه با بیان اینکه مطالبی که گفتم موضع نبود و فقط سوال کرده بودم، ادامه داد: گفته بودم اینکه مطرح می‌کنند روند هسته‌ای کند است و از آن نگرانند و در سفارت آمریکا در مورد آن برنامه می‌گذارند پرسیدم که این نگرانی که شما دارید چیست، اصلا هسته‌ای چه منافعی دارد، البته احتمالا منافعی داشته است.

وی مجددا یادآور شد: بنده چیزی را زیر سوال نبردم و فقط سوال کردم و گفتم که هزینه‌ای که کشور ما 10 سال است در اثر تحریم‌ها برای هسته‌ای می‌دهد از نظر اقتصادی چیست؟ اصلا هزینه و فایده هسته‌ای چه بوده است؟

زیباکلام اظهار کرد: در مورد دادگاه پرونده سه هزار میلیاردی پرسیدم که جرمی که آنها انجام دادند و به واسطه‌اش اعدام می‌شوند چه بوده است. از نظر من مفسدفی‌الارض و اینکه آنها به اقتصاد ضربه می‌زنند نامفهوم است و حقوقی نیست.

زیباکلام گفت: به نظر من به جای اینکه دستگاه‌های ذیربط به دنبال کمک به عدالت باشند بیشتر برای اقناع افکار عمومی عمل کردند.

وی با یادآوری اینکه این روند را در صفحه شخصی‌ام در فیس‌بوک منتشر نمی‌کنم، اظهار کرد: مواردی که در دادگاه اولم مطرح شد و آن را در فیس‌بوک منتشر کردم بعد از صدور رای بود ولی هنوز رای صادر نشده که من آن را منتشر کنم.

وی در مورد خانواده هاشمی رفسنجانی گفت: به نظر من تمام فشارها و آزارهایی که به این خانواده وارد شده به خاطر مسائل سیاسی است.

زیباکلام با یادآوری اینکه بنده هنوز فتنه 88 را نمی‌فهم، گفت: هنوز بنده نفهمیدم که این فتنه چه بوده است؟ عده‌ای که به سه میلیون نفر می‌رسند به نتیجه انتخابات اعتراض می‌کنند که معمولا این اتفاق در کشورهای دیگر هم می‌افتد. اگر مقصود از فتنه این باشد که آمریکا، انگلیس و آلمان و یا از ما بهترون تبانی کرده بودند که در داخل نظام ایران به کمک عده‌ای آن را براندازی کنند، باید بگویم چنین چیزی نبوده است.

وی افزود: چطور می‌شود که میلیون‌ها انسان که رای دادند بعد از 48 یا 72 ساعت بخواهند به براندازی نظام بپردازند، نه چنین چیزی امکان ندارد.

وی مجددا تاکید کرد: از اتهامات آقای هاشمی چیزی نمی‌دانم ولی به نظرم اتهامات وی سیاسی است. احتمال دارد اقتصادی هم باشد ولی آنچه که وی را به دادگاه آورده سیاسی است.

زیباکلام با بیان اینکه واژه سران فتنه را قبول ندارم گفت: بنده فتنه 88 را نمی‌فهم.

وی در پایان گفت: نمی‌توانم در مورد نتیجه دادگاه آقای هاشمی اظهارنظری داشته باشم؛ زیرا آن را نمی‌دانم.