سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

کابوسی به نام دیکته



 

کابوسی به نام دیکته

 

● چند موضوع راجع به اختلالات یادگیری

گاهی کودک شما، از نظر بهره ی هوشی در حد متوسط یا بالاتر قرار دارد، اما موفقیت تحصیلی او که به وسیله ی آزمون استاندارد اندازه گیری می شود ، نشان دهنده ی آن است که امتیازات کسب شده، کمتر از حد انتظار براساس سن تقویمی اش و آموزش متناسب با سن کودک است.

 

این درست همان موقعیتی است که مدت ها محل اختلاف متخصصان و مسئولان مدرسه بوده است؛ اختلالی که از آن با عنوان «اختلال یادگیری» نام برده می شود.

 

اختلالات یادگیری که ممکن است تا حدودی جنبه ی ارثی داشته باشد، زمانی در کودکی مطرح می شود که مشکلاتی در پیشرفت تحصیلی یا فعالیت های روزمره ای که مستلزم مهارت های خواندن، نوشتن و حل مسائل ریاضی است، ایجاد شده و ممکن است با روحیه ی ضعیف، عزت نفس پایین و کمبودهایی در مهارت های اجتماعی همراه باشد.

 

میزان ترک تحصیل کودکان یا نوجوانانی که اختلال یادگیری دارند در حدود ۴۰ درصد، برآورد شده است.از سوی دیگر و از آنجایی که اختلال های یادگیری ممکن است تا بزرگسالی ادامه یابند، بزرگسالانی که این اختلال را دارند نیز ممکن است در زمینه های استخدامی یا سازگاری اجتماعی، با مشکلات جدی روبه رو شده و مواردی نظیر بیش فعالی، لجبازی و نافرمانی، اختلال سلوک و افسردگی را بروز دهند.

 

● آیا کروموزم ها مقصرند؟

درست است که زمینه ارثی، آسیب های زمان تولد و انواع گوناگون بیماری های عصب شناختی و طبی ممکن است با گسترش اختلال های یادگیری مرتبط باشند، اما وجود چنین شرایطی نمی تواند دلیلی برای اختلال یادگیری نهایی باشد و بسیاری از افراد دچار اختلال های یادگیری هم، چنین سابقه ای ندارند.

 

اما نکته ی دیگری که حائز اهمیت است، این است که در هر حال، اختلال های یادگیری گاهی همراه با انواعی از بیماری های جسمانی نظیر مسمومیت با سرب، نشانگان جنین الکلی یا نشگانگانx شکسته دیده می شوند.

 

البته اختلال های یادگیری، مواردی هستندکه باید آنها را از تغییرات نابهنجار در پیشرفت تحصیلی و نیز مشکلات تحصیلی مربوط به فراهم نبودن امکانات، تدریس ضعیف یا عوامل فرهنگی، متمایز کرد؛ چرا که تحصیلات ناکافی نیز می تواند عملکرد ضعیف در آزمون های پیشرفت را به وجود آورد.

 

از سوی دیگر بینایی و شنوایی ناقص نیز ممکن است بر میزان یادگیری افراد تاثیرگذار باشند.بنابراین، این ۲ عامل نیز باید به وسیله ی آزمون های بینایی سنجی و شنوایی سنجی مورد بررسی قرار گیرند.البته تشخیص اختلال یادگیری در شرایطی که چنین نقیصه های حسی وجود دارند، تنها زمانی مطرح می شود که مشکلات یادگیری بیش از حد معمول باشد.

 

در مواردی هم اختلال های یادگیری با اختلال عمومی در کارکرد ذهنی هماهنگی دارند و در برخی موارد مثل اختلال در ریاضیات و اختلال در بیان نوشتاری، اختلال دیگری مثل اختلال در خواندن نیز وجود دارد. در زیر به مواردی از این اختلالات و ویژگی های تشخیصی آنها اشاره می کنیم.

 

● یک اختلال پسرانه

مهمترین مشخصه اختلال در خواندن، افت در پیشرفت خواندن است به این معنی که دقت، سرعت و درک در خواندن دچار کاهش می شود. در افراد مبتلا به این اختلال، سن تقویتی، هوش اندازه گیری شده و تحصیلات متناسب با سن فرد، بسیار پایین تر از میزان مورد انتظار است.

 

اشکال در خواندن به شکل چشمگیری در پیشرفت تحصیلی یا فعالیت هایی از زندگی روزمره که نیاز به مهارت های خواندن دارند، اختلال ایجاد می کند و اگر یک نقیصه حسی هم وجود داشته باشد، مشکلات در خواندن، بیشتر از حدی است که معمولاً در این اختلال دیده می شود.

 

اختلال در خواندن را شاید بتوان اختلالی پسرانه به شمار آورد؛ چرا که حدود ۶۰تا۸۰ درصد افرادی که تشخیص اختلال در خواندن در مورد آنها داده شده، مذکر هستند.

 

● دو دو تا پنج تا

اختلال دیگری که می توان در رابطه با آن صحبت کرد، اختلال در فهم ریاضیات است که مهمترین مشخصه ی آن، پایین بودن توانایی شخص در ریاضیات با توجه به سن تقویمی، هوش اندازه گیری شده و تحصیلات متناسب با سن است.

 

در این اختلال برخی از مهارت های مختلف از جمله مهارت های زبانی (مثل درک یا نامگذاری اصطلاحات ریاضی، عملیات مفاهیم رمزگشایی یا حل مسئله های نوشته شده با نمادهای ریاضی)، مهارت های ادراکی (مثل بازشناسی یا خواندن نمادهای عددی)، مهارت های توجه (مثل رونویسی درست از اعداد) و... دچار اختلال می شوند و اگر چه نشانه های دشواری در ریاضیات مانند اشتباه در مفاهیم عددی یا ناتوانی در شمارش دقیق ممکن است در کودکستان یا کلاس اول دبستان ظاهر شود، ولی اختلال در ریاضیات به ندرت تا قبل از پایان کلاس اول دبستان قابل تشخیص است و حتی امکان دارد تا کلاس پنجم یا بالاتر هم آشکار نشود.

 

● کابوسی به نام دیکته

اختلال دیگری که وجود دارد و از آن با نام اختلال در بیان نوشتاری نام می برند، زمانی اتفاق می افتد که مهارت های نوشتاری فردی با در نظر گرفتن سن تقویمی و هوش اندازه گیری شده و تحصیلات متناسب با سن فرد به میزان قابل ملاحظه ای پایین تر از حد انتظار باشد.

 

این اختلال معمولاً در مجموعه ای از مشکلات در توانایی فرد برای انشای متن های نوشتاری دیده می شود که به صورت اشتباه های دستوری و نقطه گذاری در جمله ها، جمله بندی ضعیف و اشتباه های متعدد املایی و دست خط بسیار بد مشخص می شود و معمولاً در کلاس دوم دبستان ظاهر شده و به ندرت امکان دارد در کودکان بزرگتر دیده شود. به طور کلی، اطلاع زیادی در مورد پیش آگهی درازمدت آن در دست نیست.


منبع:همشهری آنلاین


ویدیو مرتبط :
کابوسی برای غرب

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کاهش تورم ،هنر دولت یا دیکته اقتصاد جهانی؟



 

 

 

در حالی که دولت کاهش نرخ تورم را ناشی از مدیریت نقدینگی در کشور می داند به نظر می رسد در ایناتفاق نباید نقش بحران اقتصادی جهان را فراموش کرد.

 

نگاهی به نوسانات نرخ تورم در اقتصاد ایران و مقایسه آن با تغییرات قیمت نفت نشان می دهد درتاریخ معاصر ایران بین روندهای کاهش و افزایش قیمت جهانی نفت و نرخ تورم همواره رابطه مستقیم بر قرار بوده است و این رابطه در هر زمانی که وابستگی بودجه دولت ها به نفت بالا رفته همبستگی بیشتری را به نمایش گذاشته است.

 

بر همین اساس اقتصاددانان توسعه معتقدند که نوسانات در اقتصاد ایران بیش از آنکه ناشی از عوامل درون زا باشد ناشی از عوامل خارجی و تحمیل اتفاقات اقصاد جهانی به اقتصاد ملی ما بوده است و در این میان دولتها به دلیل وابستگی شدید به درآمدهای نفتی که به اعتیاد نیز تعبیر می شود نتوانسته اند به عنوان مانعی در مقابل ورود امواج حاصل از تحولات اقتصاد جهانی به محدوده مرزهای کشور بگیرند و به همین دلیل می توان گفت برنامه ریزی های توسعه در اقتصاد ایران طی چهار برنامه بعد از انقلاب اسلامی و پنج برنامه پیش از انقلاب اسلامی هیچ کدام نتوانسته است به درستی به مرحله اجرا برسند، البته تنها عامل به نتیجه نرسیدن برنامه ها بحث تاثیر عوامل برونزا نیست ولی در فهرست دلایل شکست برنامه ها همواره یکی از بندها به این عامل اختصاص داده شده است.

 

با توجه به همین دیدگاه آنچه در اقتصاد ایران اتفاق می افتد بدون در نظر گرفتن تاثیر عامل برونزا غیر منطقی و ناقص ارزبایبی خواهد شد و این اصل شامل تمامی موفقیت ها و شکست ها در عرصه اقتصاد کشور می شود.هرچند دولتها همواره در ارزیابی موفقیت را ناشی از عملکرد خود و شکست ها را حاصل تاثیر بحران های جهانی ارزیابی می کنند.

 

از جمله مسائلی که در اقتصاد ایران همیشه مورد توجه بوده و در بسیاری از دوره ها به عنوان شاخص موفقیت یا عدم موفقیت دولت ها مورد ارزیابی قرار می گیرد. اما همین شاخص تورم به عنوان عاملی که مستقیما تابعی از حجم نقدینگی و میزان عرضه و واردات کالاها است به تبع فارغ از عوامل برونزا نباید مورد ارزیابی قرار گیرد.

 

در این زمینه فرشاد مومنی با نقد ارزیابی تک وجهی نرخ تورم معتقد است در شرایطی می توان کاهش نرخ تورم را به عنوان عاملی مثبت مورد ارزیابی قرارداد که با روند نرخ تورم در عرصه اقتصاد جهان مرود ارزیابی قرار گیرد یعنی در شرایطی که در برخی از کشورهای جهانی تورمی چندصد درصدی اتفاق افتاده است نمی توان گفت افزایش نرخ تورم داخلی الزاما مسئله مثبت و یا منفی بوده است.

 

با توجه به این دیدگاه میتوان گفت انچه در اقتصاد ایران به عنوان کاهش نرخ تورم اتفاق افتاده است حادثه ای است که در شرایط بحران اقتصاد جهانی برای بسیاری از کشورهای جهان واقع شده است به طوریکه در مرکز بحران یعنی اروپا شاهد شکل گیری نرخ های تورم منفی همراه با کاهش نرخ رشد اقتصادی بوده ایم و این دقیقا همان اتفاقی است که در اقتصاد ایران نیز افتاده است و به عبارتی ساده می توان گفت آنچه در عرصه اقتصاد ایران طی دو سال اخیر اتفاق افتاده است در مقایسه با نوسانات متوسط نرخ تورم در جهان روندی مشابه داشته است و البته جالب انکه در این شرایط میزان افت رشد اقتصادی در ایران بسیار بیشتر از افت متوسط رشد اقتصادی در جهان بوده است.

 

به این ترتیب ضمن انکه می توان گفت انچه در عرصه اقتصاد ایران به عنوان موفقیت در زمینه مهار نرخ تورم از سوی دولت عنوان می شود ناشی از دیکته عوامل برونزا به اقتصاد ایران بوده است و نه دستاورد مدیران اقتصادی و البته برخلاف انچه عنوان می شود در دوره بحران اقتصاد جهانی سقوط نرخ رشد اقتصادی کشور بیش از باقی بسیاری از دیگر کشورها بوده است.حال در این شرایط می توان گفت عملکرد مدیران اقتصادی ایران توانسته است عرصه اقتصاد ملی را از تبعات بحران جهانی محفوظ نگهدارد؟

 

نگاهی به روند تغییرات نرخ تورم در اقتصاد ایران نشان می دهد از سال ۷۶ به بعد و در عمل با تغییر سیاست دولت در قبال نحوه مدیریت بازار ارز نرخ تورم در اقتصاد ایران از متوسط نرخ تورم در اقتصاد جهان بالاتر رفته است و دقیقا این دوره ای است که شاهد کاهش نوسانات نرخ تورم ونوعی ثابت در این زمینه در کل اقتصاد جهان هستیم./خبر آنلاین