سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

چگونگی ترمیم و بازسازی سینه پس از درمان سرطان سینه



ترمیم سینه,بازسازی سینه,بازسازی پستان

هدف از ترمیم سینه، ساختن سینه ای جدید و تا حد امکان شبیه به سینه بیمار می‌باشد

 

چگونگی ترمیم پستان پس از درمان سرطان
یکی از انواع سرطان در انسان سرطان پستان است. برای درمان و جلوگیری از پیشرفت این نوع سرطان در بدن، گاهی پزشک مجبور می‌شود که تمام پستان را با عمل جراحی بردارد. برداشتن پستان در بعضی از بیماران باعث بروز مشکلات روحی در زمینه نداشتن این عضو می‌شود.


برای جلوگیری از این عوارض، روش‌های جدید درمانی ابداع شده است، طوری که به جای برداشتن تمام پستان فقط بخشی از آن که مبتلا به سرطان است برداشته می‌شود بخش باقیمانده پستان تحت پرتودرمانی قرار می‌گیرد. به این روش جراحی "روش حفظ پستان" گفته می‌شود. با روش‌های خاص جراحی بخش باقیمانده پستان تا حد امکان شبیه پستان مقابل شکل داده می‌شود.


در حال حاضر در بسیاری از کشورهای پیشرفته، جراحی سرطان پستان عمدتا به روش حفظ پستان انجام می شود. البته موارد زیادی از سرطان سینه هم هستند که نمی‌توان آن‌ها را به روش حفظ پستان درمان کرد و پزشک مجبور است تمام پستان را بردارد. این حالت در انواع پیشرفته‌تر سرطان سینه دیده می شود. البته مشاوره با خود بیمار و ترجیح وی نسبت به انتخاب روش جراحی نیز در تعیین روش جراحی موثر است. در بیمارانی که تمام پستان آن‌ها برداشته شده است، روش‌هایی وجود دارد که می‌توان پستان را بازسازی کرد. هدف از ترمیم پستان، ساختن پستانی جدید و تا حد امکان شبیه به پستان طرف مقابل می‌باشد.

 

برای ترمیم سینه سه روش وجود دارد:
1- استفاده از پستان مصنوعی
2- استفاده از پستان مصنوعی همراه با بافت‌هایی از بدن خود فرد
3- استفاده از بافت‌های بدن فرد به تنهایی

 

ترمیم سینه با استفاده از پستان مصنوعی
انواع پستان مصنوعی در بیمارانی کاربرد دارد که نمی‌توانند از بافت‌های طبیعی بدن خود استفاده نمایند یا کسانی که نمی‌خواهند اثر بخیه در جای دیگری از بدن آن‌ها یعنی در محلی که قرار است از آنجا بافت برداری صورت گیرد، به وجود آید. این روش در بیمارانی که پرتودرمانی روی قفسه سینه داشته‌اند روش مناسبی نمی‌باشد، زیرا پوست خاصیت ارتجاعی خود را از دست داده است. ترمیم پستان با استفاده از کاشت پستان مصنوعی در خانم‌هایی که پستان‌های کوچک‌تری دارند، مناسب‌تر است، زیرا در پستان‌های بزرگ به سختی می‌توان فضای درون پستان را پس از عمل جراحی، فقط با پستان مصنوعی پر کرد.

 

بازسازی سینه,ترمیم سینه,بازسازی پستان

استفاده از کاشت پستان مصنوعی در زنانی که پستان‌های کوچک‌تری دارند، مناسب‌تر است

 

ترمیم پستان به روش استفاده از پستان مصنوعی همراه با بافت‌هایی از بدن
پستان مصنوعی همیشه به تنهایی برای ایجاد برآمدگی پستان کفایت نمی‌کند، به ویژه اگر روی قفسه سینه به اندازه کافی پوست وجود نداشته باشد. در این حالت بافت سالمی از محل دیگری در بدن می‌تواند برای پوشش این قسمت استفاده شود. بافت استفاده شده معمولا لایه‌ای از پوست و عضله قسمت خلفی قفسه سینه می‌باشد. این عضله در حالی که عروق به آن متصل هستند از عقب به جلو آورده می‌شود تا فضای خالی حاصل از برداشت پستان پر شود. پستان مصنوعی در زیر این عضله قرار می‌گیرد.

 

ترمیم سینه فقط با استفاده از بافت‌های بدن
یکی از فواید این روش، این است که پستان ترمیم‌یافته، طبیعی‌تر به نظر می‌رسد. دو نوع از بافت‌های بدن شامل عضله صاف شکم و عضله پشت قفسه سینه برای این ترمیم استفاده می‌شوند. در روش استفاده از عضله صاف شکمی، پوست، عضله و بافت چربی از قسمت پایینی شکم به سینه منتقل می‌شوند تا پستانی جدید ایجاد شود. در خانم‌های دارای پستان کوچک، روش استفاده از عضله پشت قفسه سینه به عنوان یک جایگزین مطرح می‌باشد. تکه بزرگی از پوست، عضله و بافت چربی جهت بازسازی و ترمیم پستان جدید مورد نیاز است.

 

مراحل جراحی بازساری سینه
گام اول : داروهای بیهوشی برای راحتی بیمار حین عمل جراحی تجویز می‌شود.
گام دوم : تکنیک فلپ برای تغییر محل عضله و چربی و پوست برای ایجاد برجستگی پستان
گام سوم: Tissue Expantion منجر به کشیده شدن پوست سالم می‌گردد تا پوشش برای ایمپلنت ایجاد شود.
گام چهارم : قراردادن ایمپلنت از طریق جراحی برای ایجاد برجستگی پستان
گام پنجم : پیوند پوستی یا سایر روش‌های مخصوص برای ایجاد پوست رنگی نوک سینه
منبع : tebyan.net


ویدیو مرتبط :
cancer recurrence after breast cancer.عود سرطان پس از درمان موفقیت آمیز سرطان سینه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آیا بازسازی سینه پس از درمان سرطان امکان پذیر است؟



سینه,سرطان سینه,درمان سرطان سینه,عمل جراحی برداشتن سینه

آیا بازسازی سینه پس از درمان سرطان امکان پذیر است؟
گاهی مواقع به دلیل بزرگ بودن توده یا خصوصیات و نحوه‌ی رشد آن نمی توان سینه را نگه داشت و برداشتن كامل سینه لازم می شود.
بازسازی سینه بعد از عمل جراحی  سرطان سینه
با وجود اینكه در حال حاضر به دلیل مراجعه بانوان در مراحل اولیه (كه توده كوچك است و این اجازه را به پزشكان می دهد كه بدون برداشتن كامل  سینه، سرطان این عضو را درمان كنند)،كمتر مجبور به برداشتن سینه برای درمان سرطان سینه می شویم،اما گاهی مواقع به دلیل بزرگ بودن توده یا خصوصیات و نحوه‌ی رشد آن نمی توان سینه را نگه داشت و برداشتن كامل سینه لازم می شود.
در این مواقع  می توان در صورت تمایل بیمار اقدام به باز سازی سینه كرد. در اینجا به سؤالاتی که معمولاً در ابن مورد پرسیده می شود اشاره می کنیم.
بهترین موقع برای باز سازی سینه پس از درمان چه موقعی است؟
بازسازی، گاهی بلا فاصله پس از عمل جراحی  و یا همزمان با عمل جراحی برداشتن سینه قابل انجام است اما  اگرپس از عمل نیاز به انجام شیمی درمانی یا رادیوتراپی ( اصطلاحاً برق گذاشتن) باشد بهتر است كه باز سازی تا 6 ماه پس ازاتمام كلیه‌ی درمان ها به تعویق بیفتد.
اگر خانمی پس از گذشت چند سال از عمل جراحی به فكر بازسازی بیفتد نیز این كار قابل انجام است و گذشت زمان مشكلی برای بازسازی ایجاد نمی كند.
نحوه‌ی انجام بازسازی چگونه است؟
بازسازی سینه را می توان با استفاده از نسج  خود بیمار یا با استفاده از پروتزهای مصنوعی انجام داد. این پروتزها كه از مواد مخصوص و سازگار با نسج بدن ساخته شده اند زیر پوست یا عضله گذاشته می شوند. بعضی مواقع برای اینكه پوست به اصطلاح جا باز كند و برای جای گیری پروتز مناسب باشد ابتدا پوست با استفاده از متسع كننده‌ها  به مرور زمان متسع می شود و سپس پروتز دائمی زیر آن قرار داده می شود.
این متسع كننده ها مانند یك بادكنك خالی هستند كه هر هفته مقداری مایع داخل آنها تزریق می شود و بدون ایجاد مشكلی به تدریج باعث جا باز كردن پوست می شوند.
هنگامی كه به تشخیص پزشك استفاده از نسج خود بیمار ارجح باشد ، قسمتی از چربی و عضله‌ی شكم یا پشت بیمار به همراه عروق خونی آن، به جای خالی سینه منتقل می شود و پس از گذشت مدتی سرسینه و هاله‌ی قهوه‌ای آن به صورت سرپائی بازسازی می شود.
منبع:seemorgh.com
دکتر نسرین السادات علوی