سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

چگونه ناخن کودکان را کوتاه کنیم؟



 

 

چگونه ناخن کودکان را کوتاه کنیم؟

 

یکی یکی از مشکلات والدین در روزها و هفته های آغازین، نحوه کوتاه کردن ناخن های نوزادان است. البته این موضوع طبیعی هم هست. دست ها و پاهای ظریف نوزادان را تصور کنید و اینکه احیانا به صورت ناخودآگاه گوشه ای از گوشت دست یا پای دلبندتان را بگیرید بسیار ناراحت کننده است.

 

در مطلب زیر سعی شده برخی نکته های کلیدی برای این کار به شما یادآوری شود. شاید درجه اطمینان بیشتری در این زمینه به دست آورید و با خیال راحت تر این کار را انجام دهید:

 

اولین نکته ای که باید به آن دقت کنید، زمان مناسب است. مثلا بهترین زمان برای گرفتن ناخن بچه ها بعد از حمام کردن است که ناخن نرم تر است به علاوه زمانی که فرزندتان به اندازه کافی خوابیده و سرحال است. نوزادتان را روی زانوهایتان بنشانید به گونه ای که پشتش کامل پشت به شما باشد. یکی از دست ها را به آرامی زیر یکی از بازوهایتان قرار دهید. حالا کاملا به دست هایش مسلط هستید. الان وقتش رسیده که با ملاطفت زیاد، یکی یکی ناخن هایش را بگیرید. حواس تان باشد آنها را از ته نگیرید. به گوشه های ناخن توجه زیادی بکنید چرا که ناخن فرزند شما به محکمی و سفتی ناخن شما نیست پس امکان اینکه به راحتی به گوشت دستش آسیب برسد، وجود دارد.

در مورد پاها امکان اینکه او بیشتر تکان بخورد وجود دارد. باز هم باید او را کاملا در جهت مخالف خودتان قرار دهید. اول انگشت شست را بگیرید. سعی کنید کمی سریع این کار را انجام دهید خصوصا که در مورد انگشت های پا امکان اینکه قلقلک اش بیاید، زیاد است!


▪ نکات کلیدی


۱) هرگز ناخن های نوزاد خود را تا قبل از ۱ ماهگی نگیرید. اگر فکر می کنید خودش را چنگ می?زند، می توانید از دستکش های مخصوص نوزادان استفاده کنید.

 

۲) فراموش نکنید حتما قبل از استفاده از ناخن گیر آن را ضدعفونی کرده باشید.

 

۳) حدود ۵۰ روز بین هر کوتاه کردن فاصله بیندازید.

 

۴) اگر نوزادتان زیاد جنب وجوش دارد، یا اگر دستش را مشت می?کند اصرار نکنید که همان موقع ناخن هایش را بگیرید. آن را به یک وقت مناسب تر موکول کنید.

 

۵) سعی کنید ناخن ها را از ته نگیرید و گوشه ناخن را گرد نکنید این کار باعث می شود ناخن بعد از رشد در گوشت فرو رود. بهترین موقع برای ناخن گرفتن وقتی است که بچه ها آرام اند. بسیاری از والدین هنگام خواب کودک ناخن های او را کوتاه می کنند.

 


منبع:روزنامه سلامت


ویدیو مرتبط :
طراحی ناخن برای ناخن های کوتاه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

علت و روش های درمان ناخن جویدن در کودکان



 

علت و روش های درمان ناخن جویدن در کودکان

 


نه دعوا، نه فلفل، آرامش به کودک بدهید

 


● بررسی علت و روش های درمان ناخن جویدن در کودکان

 

جویدن ناخن یکی از عادات کودکان است که والدین را بسیار ناراحت و کلافه می کند. تحقیقات نشان می دهد که تقریباً ۳۸ درصد کودکان ۶ ۴ ساله ناخن هایشان را می جوند.

 

این عادت تا ۱۰ سالگی به اوج خود می رسد و در مواردی تا ۶۰ درصد کودکان افزایش می یابد. همچنین بیشترین میزان ناخن جویدن در پسران ۱۴ ۱۳ ساله است. ناخن جویدن در دختران حدود ۱۱ سالگی به بیشترین حد خود می رسد. جالب این که تقریباً ۲۰ درصد نوجوانان کماکان درگیر این مشکل هستند و ۲۰ ۱۰ درصد این عده نیز تا بزرگسالی عادت ناخن جویدن را حفظ می کنند.

 

جویدن ناخن نه تنها منظره ناخوشایندی دارد بلکه موجب بیماری کودک نیز می شود.جویدن ناخن ها به ویژه تا ته پوشش شاخی ناخن منجر به خونریزی می شود و پوست را مستعد تماس با میکروب ها کرده و خطر ابتلا به عفونت را در این ناحیه افزایش می دهد.به علا وه وقتی کودک ناخن های پر از میکروب را وارد دهان می کند خطر ابتلا به امراض مختلف برای وی افزایش پیدا می کند.

 

● علت چیست؟

یکی از باورهای رایج این است که فشارهای عصبی و تنش های روزانه موجب ناخن جویدن در کودکان و نوجوانان می شود، این باور که تا حد زیادی نیز درست است موجب شده گروهی از روان شناسان بر این باور باشند که نفس «جویدن ناخن» عادتی زشت و ناپسند نیست، بلکه تنها راهکاری برای رهایی از تنش و استرس در کودک است.

 

عصبانیت بیش از حد ناشی از فشارهای روحی و اضطراب برای تسکین ناراحتی ها، دلواپسی و تضاد های فکری، بلا تکلیفی به خاطر درگیری با والدین، امتحانات، پاسخ دادن به معلم، تماشای فیلم های ترسناک، تقلید از دیگران، والدین، دوستان،هیجان بیش از حد و عکس العمل خصومتی در مقابل والدین و دیگران از دیگر علل جویدن ناخن محسوب می شود.


● راه جلوگیری

علت را رفع کنید: منتظر پاسخ کودکتان که چرا ناخن هایش را می جود نباشید و او را به خاطر انجام این عمل سرزنش نکنید،. توجه کنید کودکتان درچه موقعیت هایی این عمل را انجام می دهد. جست جو کنید که چه مساله ای باعث شده است آرامش و امنیت کودکتان را به هم بزند. آن را دریابید، این تلاش شما برای پی بردن به مشکل کودک و توجه به حل آن می تواند بزرگترین گام برای از بین بردن اختلال ناخن جویدن باشد.

 

▪ ناخن کودک را کوتاه کنید: کوتاه کردن ناخن های بلند به کودکان در زمینه ترک این عادت بسیار کمک می کند. ناخن های کوتاه شده کمتر جویده می شوند، سعی کنید هرچند روز یک بار ناخن های کودک را بگیرید و سوهان بزنید.

 

▪ دعوا نکنید: هیچگاه کودک را بخاطر ناخن جویدن دعوا نکنید بلکه توجه او را از جویدن ناخن دور کنید. کودک باید احساس خوبی نسبت به خود پیدا کند.شرمنده کردن سرزنش، تحقیر، تهدید و تنبیه کودک هیچ اثری درمانی ندارد بلکه عادت را تشدید می کند و باعث اختلالات دیگر نیز می شود. به جای این کار به او اعتماد به نفس بدهید.

 

حواس کودک ر ا پرت کنید: سعی کنید حواس کودک را هنگام جویدن ناخن پرت کنید، از او کارهایی بخواهید که مجبور شود از انگشتانش استفاده کند درست کردن کاردستی یا کشیدن نقاشی روش خوبی برای این کار است.

 

▪ فلفل نزنید: کارشناسان معتقدند پاشیدن فلفل یا مالیدن مواد تلخ به انگشتان و ناخن کاربردی در درمان این مشکل ندارد.


منبع:روزنامه جام جم