سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

چگونه می توان آکنه دوران بارداری را کاهش داد؟



Kآکنه در دوران بارداری, آکنه در بارداری, پیشگیری از آکنه در   بارداری

آکنه در دوران بارداری

دوران بارداری یكی از مهم‌ترین و حساس‌ترین دوران‌های زندگی هر زن است كه صد البته با تغییرات گوناگونی در جسم و روان او همراه می‌باشد. این تغییرات برای بسیاری از زنان، به خصوص در اوایل بارداری خوشایند نیست و یكی از علل آن ناآگاهی از تغییراتی است كه در این دوران به وجود می‌آید و مادر را نگران و مضطرب می‌كند؛ به طوری كه حتی ممكن است فكر كند سلامتی‌‌اش به خطر افتاده و اتفاقات خطرناكی در انتظار اوست.

 

یكی از مهم‌ترین نگرانی‌های زنان باردار تغییرات ظاهری، به خصوص در پوست‌شان است. در اینجا درباره تحولات شایع پوست در دوران بارداری، به خصوص پوست صورت، خواهید خواند و اگر باردارید و یا قصد باردار شدن دارید، دانسته‌های مفیدی به دست خواهید آورد.

آکنه یکی از شایع‌ترین مشکلات پوستی در دوران بارداری است که در برخی موارد در این دوره تشدید می‌شود. مطالعات نشان می‌دهد این احتمال وجود دارد که از هر دو زن باردار یک نفر به آکنه مبتلا شود و دلیل آن افزایش سطح هورمون در سه ماهه نخست بارداری است. وجود سطح بالای هورمون موجب می‌شود پوست میزان چربی طبیعی بیشتری تولید کند که عامل بروز آکنه است.

آكنه در دوران بارداری
یكی از شایع‌ترین تغییراتی كه در پوست زنان باردار پدیدار می‌شود، جوش‌ها یا همان آكنه هستند. این جوش‌ها برای هیچ كس خوشایند نیستند و همه سعی دارند با انواع و اقسام روش‌ها از شر آنها خلاص شوند؛ به خصوص برای زنان باردار كه ناچارند تغییرات اجتناب‌ناپذیری را تحمل كنند و طبعاً تحت فشار عصبی قرار خواهند گرفت.

 

در واقع همانطور كه تغییرات هورمونی در دوران بلوغ باعث بروز آكنه می‌شود، به همین دلیل هم این اتفاق در دوران بارداری روی می‌دهد و اگر فرد در حالت طبیعی هم دچار آكنه بزرگسالان بوده است، این جوش‌ها در دوران بارداری تشدید خواهند یافت. خوشبختانه متخصصان پوست می‌توانند برای تعدیل  این حالت اقداماتی انجام دهند. داروها و كرم‌هایی وجود دارند كه مصرف آنها در این دوران بی‌خطر است و می‌توانند از شدت جوش‌ها بكاهند. البته جوش‌های طبیعی ناشی از بارداری نیاز به درمان خاصی ندارند و چند ماه پس از شروع بارداری به مرور از شدت آنها كاسته خواهد شد.

 زنان بارداری که در طول سه ماهه نخست حاملگی به آکنه مبتلا نمی‌شوند کمتر احتمال دارد دچار این عارضه شوند زیرا شروع این عارضه در سه ماهه دوم و سوم بارداری غیرمعمول است.

همچنین در صورتی که قبلا به آکنه مبتلا نشده‌اید این احتمال وجود دارد در دوران بارداری آن تجربه را داشته باشید. علاوه بر این، شیوه‌ای برای جلوگیری از بروز آن وجود ندارد هرچند می‌توان با رعایت نکاتی از گسترش این عارضه پیشگیری کرد و می‌توان در ابتدا با محلول‌های ساده، شست‌وشوی صورت را انجام داد و در صورت نیاز روش‌های دیگر را امتحان کرد.

ماسك بارداری (ملاسما)
یكی از تغییرات شایعی كه زنان باردار دچار آن می‌شوند، «ملاسما» نام دارد كه به آن «ماسك بارداری» هم می‌گویند. به زبان ساده ملاسما همان تغییر رنگ پوست است كه بیشتر در پوست صورت، به خصوص پیشانی، بینی و لب بالایی ایجاد می‌شود. علت بروز این حالت هم بی‌نظمی‌های هورمونی در این دوران حساس است. برخی از زنان باردار احساس می‌كنند پوست آنها برنزه شده و ماسكی روی صورت‌شان گذاشته شده است. ملاسما در زنانی كه پوست‌شان تیره‌تر است، بیشتر روی می‌دهد. به طور معمول این حالت در سه‌ماهه دوم یا سوم بارداری خودش را نشان می‌دهد.

Kآکنه در دوران بارداری, آکنه در بارداری, پیشگیری از آکنه در   بارداری

درمان آکنه در دوران بارداری

   با ملاسما چه باید كرد؟
با اینكه این حالت نیاز به درمان پزشكی ندارد، ولی توصیه می‌شود هنگامی كه از خانه بیرون می‌روید و در معرض نور خورشید قرار می‌گیرید حتما یك لایه ضخیم كرم ضدآفتاب روی صورت‌تان بمالید. قرار گرفتن زیاد در معرض نور خورشید این حالت را تشدید و پوست‌ را تیره‌تر می‌كند. دقت كنید كه پیش از انتخاب كرم ضد آفتاب حتما با پزشك خود و یك متخصص پوست مجرب كه درباره آن دسته از فرآورده‌های پوستی كه مصرف‌شان در دوران بارداری مجاز است دانش كافی دارد مشورت كنید؛ زیرا برخی از كرم‌ها یا لوسیون‌ها جذب سیستمیك دارند و روی جنین تاثیر منفی می‌گذارند یا حساسیت پوستی برای خودتان ایجاد می‌كنند. در بیشتر زنان این ماسك پس از زایمان به مرور از بین خواهد رفت.

با رعایت نکات ساده زیر می‌توان آکنه دوران بارداری را کاهش داد یا حتی برطرف کرد:

1- شست‌وشوی صورت را به دو بار در روز کاهش دهید.

2- هنگام شست و شوی صورت از شست و شودهنده‌های فاقد چربی و الکل استفاده شود.

3- برای هر بار خشک کردن صورت از دستمال حوله‌ای تمیز استفاده کنید.

4- پس از شست‌وشوی صورت از کرم‌های مرطوب کننده استفاده کنید.

5- در صورت استفاده از لوازم آرایشی از محصولات فاقد چربی استفاده کنید.

 

6- همیشه خوب و به اندازه كافی بخوابید

 

7-به طور مرتب از كرم ضد آفتاب استفاده كنید

 

8-دستورالعمل ماساژ صحیح صورت را در دوران بارداری از پزشك متخصص پوست بپرسید و آن را انجام دهید

 

9-در سه‌ماهه نخست بارداری فرآورده‌های مخصوص پاكسازی پوست، مواد آرایشی و مرطوب‌كننده‌هایی را كه تركیبات شیمیایی لایه‌بردار دارند، كنار بگذارید.

 

گرد آوری:بخش زناشویی صبح بخیر

 

منابع:

lifemag.ir

niniban.com

 


ویدیو مرتبط :
ورزش بارداری - ورزش دوران بارداری - سی دی ورزش دوران بارداری

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نقش تغذیه در کاهش عوارض دوران بارداری



 

دوران بارداری

 

 

بسیاری از ناراحتی ها و عوارض دوران بارداری به این مسئله برمی گردد که شما چه چیزی می خورید و از حالتتهوع تا عوارض جدی نظیر افزایش فشارخون را در برمی گیرد.


حالت تهوع

بعضی از افراد حالت تهوع‌ خفیفی در دوران بارداری دارند و برخی دیگر دچار استفراغ مداوم می‌شوند. علت آن احتمالاً ناشی از تغییرات عدیده ای است که در بدن فرد رخ می‌دهد، مانند افزایش میزان برخی هورمون ها. در صورت بروز این مشکل مادر باید صبور باشد و بداند که این دوران زودگذر است.

چه باید کرد :

* در برنامه غذایی خود از مواد غذایی کم چرب و کم آب مانند پنیر، نان برشته، مربا، تخم مرغ پخته شده و سیب زمینی استفاده کنید.

* از خوردن غذاهای سرخ کرده بپرهیزید.

*
قبل از بلندشدن از رختخواب مقداری نان خشک یا بیسکوییت مصرف کنید.

*
از بوهای مشمئز کننده و نامطبوع دوری نمایید.

* غذاها و نوشیدنی های کاهش دهنده تهوع را بیابید و آنها را مصرف نمایید. حتی اگر این مواد غذایی، نوشابه های گازدار و چیپس هم باشد، خوردن آن بهتر از هیچ نخوردن است.

*
تهوع و استفراغ موجب کاهش حجم مایعات بدن می‌گردد. برای جبران آن، به اندازه کافی مایعات بنوشید.


* بیش از حد گرسنه نمانید. بسیاری از خانم ها اگر معده خود را با خوراکی‌های سبک پر نگه دارند تا حدودی از حالت تهوع جلوگیری می‌کنند.

 



سوزش سردل

این عارضه هیچ ارتباطی با قلب شما ندارد، بلکه مربوط به مری و معده است. این حالت ناخوشایند و ترش کردن ناشی از افزایش اسید معده و برگشت آن به مری است.همچنان که حاملگی پیش می‌رود، اندازه بچه و حجم رحم افزایش پیدا می‌کند . با افزایش حجم رحم به معده مادر فشار وارد می‌شود و باعث رانده شدن اسید معده به مری می‌گردد.



چه باید کرد :


* بلافاصله بعد از خوردن غذا دراز نکشید؛ چرا که این کار می‌تواند ترش کردگی یا سوزش سردل را بدتر کند.

* طوری بخوابید که سر شما بالاتر از تنه قرار گیرد تا برگشت اسید معده کاهش یابد.

*
سعی کنید مکرراً غذا، آن هم غذاهای سبک میل نمایید، مخصوصاً در سه ماهه دوم بارداری .

* از مصرف تحریک کننده هایی مانند (قهوه و کافئین )، شکلات و غذاهای پرادویه و هر غذای دیگری که شما را اذیت می‌کند، بپرهیزید.

* نظر پزشک خود را در خصوص مصرف داروهای آنتی اسید معده جویا شوید.

* غذا را به آرامی‌و در محیط آرام ( 6 بار در روز ) مصرف کنید.

* از خوردن غذاهای نفخ آور خودداری کنید.

* از خوردن غذاهای حجیم قبل از خواب خودداری نمایید.

* از خوابیدن به پشت خودداری کنید.

 

 

سوزش سر دل

 

یبوست

از دیگر عارضه های دوران بارداری، یبوست است . حاملگی، حرکت موادغذایی را در طول دستگاه گوارش شما آهسته می‌سازد .علاوه بر این، یبوست یکی از عوارض جانبی مصرف مکمل های آهن می‌باشد. مصرف ناکافی فیبر و مایعات و انجام ناکافی تمرینات بدنی نیز می‌تواند از علل دیگر یبوست باشد.



چه باید کرد:

*
به مصرف مکمل های تجویز شده ادامه دهید.

* غذاهایی که فیبر زیادی دارند را مصرف کنید.

*
روزانه حداقل 8 لیوان مایعات فاقد کافئین بنوشید تا اثرات ملین فیبر را افزایش دهد.

*
انجام فعالیت منظم ورزشی باعث تحریک دستگاه گوارش می‌شود و حرکات منظم روده را افزایش می‌دهد.

*
از گلابی، آلو ، انجیر ، انگور ، زردآلو و ... استفاده نمایید.

*
نان سبوس دار مثل( نان سنگک ) مصرف کنید.

*
از روغن زیتون در سالاد استفاده کنید.

*
استراحت و خواب کافی داشته باشید.

* میوه ها مخصوصاً میوه های خشک مانند انجیر خشک، قیسی، آلوی خیسانده و ... و سبزیجاتی مانند کاهو، خیار و نخود سبز پخته را بیشتر مصرف نمایید.

 

 

 


بواسیر


بواسیر به گشاد شدن و تورم سیاهرگ های اطراف راست روده اطلاق می‌گردد که موجب خارش و گاهی درد شدید می‌شود.هنگامی‌که یبوست دارید و برای اجابت مزاج به خود فشار می‌آورید و یا موقع زایمان، متحمل فشار می‌شوید بواسیر ایجاد می‌شود.



چه باید کرد :


*
موارد مربوط به یبوست را رعایت نمایید.

* مقدار زیادی فیبر و مایعات را در رژیم غذایی خود بگنجانید تا مدفوع نرم بماند.

*
در صورتی که دچار مشکل شدید، با پزشک خود مشورت کنید.

خانم های باردار در شرایط طبیعی باید از ماه اول بارداری تا پایان ماه ششم هر ماه یک بار و در ماه های هفتم و هشتم 15 روز یک بار و در ماه نهم هفته ای یک بار به مرکز بهداشت، ماما یا پزشک جهت معاینه مراجعه نمایند.



ورم کردن


آب اضافه ای است که در داخل و اطراف سلول های بدن نگه داشته شده است. در دوران بارداری حجم خون شما زیاد می‌شود و آب سلول ها نیز افزایش می‌یابد. البته برخی از ورم ها طبیعی هستند و برخی نیستند.



چه باید کرد :


*
از ایستادن به مدت طولانی اجتناب کنید و گاهی پاهای خود را بالا نگه دارید.

*
مصرف سدیم ( نمک ) را محدود کنید.

 

 

سوزش سر دل

 

نفر از غذا

به طور کاملاً ناگهانی، مزه و بوی غذاهای خاصی را نمی‌توانید تحمل کنید. حتی ممکن است غذایی باشد که قبلاً آن را دوست داشتید و دائماً مصرف می‌کردید. علت این امر هنوز مشخص نشده و ممکن است به همان سرعتی که ایجاد شده از بین برود.



چه باید کرد :


*
نگران نباشید. شما می‌توانید در یک گروه از مواد غذایی مثل لبنیات، بعضی را به جای بعضی دیگر مصرف کنید. مگر این که نتوانید کل یک گروه مواد غذایی را تحمل کنید.

*
در صورت امکان به جاهایی که غذا را طبخ می‌کنند نزدیک نشوید.

* سعی کنید غذاهایی را که می‌خورید سرد و یا در حد درجه حرارت اتاق باشد؛ چرا که در این حالت بوی آن ها به حداقل می‌رسد.

* اگر پی بردید که نمی‌توانید انواع غذاها را مصرف نمایید با یک متخصص رژیم درمانی مشورت نمایید تا برای شما برنامه غذایی مناسب تنظیم کند.

 



فشار خون


فشار خون از اختلالات شایع دوران بارداری است که پیشرفت آن منجر به علائم مسمومیت حاملگی و مسمومیت های شدید حاملگی می‌شود. مسمومیت حاملگی پس از هفته بیستم بارداری بروز می‌کند و علامت آن افزایش فشار خون همراه با دفع پروتئین از ادرار ( به میزان 300 میلی گرم یا بیشتر در 24 ساعت ) و ورم دست و صورت است.در مسمومیت شدید حاملگی، فشار خون به 16 روی 10 یا بالاتر می‌رسد و میزان دفع پروتئین از ادرار در 24 ساعت به 5 گرم یا بیشتر می‌رسد. در این حالت زن باردار دچار تاری دید، سردرد و در حالت شدیدتر حملات غش در نزدیک زایمان می‌شود.



چه باید کرد :


*
معمولاً استراحت مطلق در وضعیت خوابیده به پشت توصیه می‌شود.

* رژیم بدون نمک یا حداقل 4 تا 5 گرم سدیم در روز می‌تواند مفید باشد.

*
کنترل دقیق فشار خون در طی بارداری و مراجعه منظم به پزشک لازم است.



توصیه های کلی :


*
به محض این که از حاملگی خود مطلع شدید به یکی از مراکز بهداشتی- درمانی یا پزشک مراجعه نمایید.



*افزایش وزن در دوران بارداری باید کم کم صورت گیرد، چون افزایش ناگهانی وزن خطرناک است.


*
در صورتی که در دوران بارداری به خصوص سه ماه آخر به اندازه کافی وزن اضافه نکردید، می‌توانید از نان، برنج، ماکارونی، سیب‌زمینی و چربی ها استفاده نمایید.

*
همه زنان باردار با هر شرایطی اعم از لاغری و چاقی، در دوران بارداری باید افزایش وزن داشته باشند، ولی میزان افزایش وزن آنان باید زیرنظر ماما یا پزشک باشد.