سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

چگونه دیابت را تشخیص دهیم؟



دیابت

اگر شما براي آزمايش قندخون مراجعه کنيدو قند ناشـتاي شـما زير 100 باشـد يک فـرد طبيعي ازنظرقـندخون هسـتيد ونگراني بابت بيمـاري ديـابت نداريد. اما اگر اين عدد (قند ناشتاي صبح) از 126 بالاتر باشد و يا پس از مصرف 75 گرم گلوکز يا همان شربت قندي که به شما براي اين تست مي خورانند اين عدد بالاي 200 باشد شما مبتلا به ديابت هستيد. بعضي اوقات قند بالاي 200 به همراه علائم پرنوشي و پرادراري است. اما در ميان اين 2 گروه (سالم و بيمار)، افرادي وجود دارند که قند خونشان در محدوده وسط يعني بين 100 تا 126 است. اين گروه را که بعداً قرار است ديابت بگيرند، افراد پري ديابت يا دچار اختلال در تحمل گلوکز مي ناميم که نيازمند درمان نيستند و بايد با اصلاح شيوه زندگي خود و کاهش وزن و ترک غلط تغذيه اي از ابتلاي زودرس به ديابت پيشگيري کنند. متأسفانه شيوع چاقي در جوامع امروز باعث شده بسياري افراد در گروه مبتلايان به ديابت يا در مرحله قبل از آن قرار داشته باشند و به نشانگان متابوليک دچار باشند.

وقتـي افراد داراي قـند خـون بيـن 100 تا 126 هسـتند، هيـچ علامتـي ندارنـد و حتـي تا مـوقعي که قـند خـون به حـدود 180 نرسـد نيـز به دليل آنکه از ادرار دفع نمي شود و با خودش آب دفع نمي کند، فرد احساس تشنگي نمي کند و چون نيازمند به نوشيدن آب نيست يا دفع ادرار زياد نمي شود و علامتي ندارد به پزشک مراجعه نمي کند. اين در حاليست که قند بالاي موجود در خون، به طور پنهاني مشغول صدمه زدن به بافت هاي بدن است. در اين حالت است که بيماري ديابت، به طور پنهاني به چشم ها، کليه، عروق و اعصاب شما آسيب مي رساند.

گاه به طور اتفاقي با يک آزمايش خون متوجـه بالا بـودن قند مي شـويم و گاهي شـما به خـاطر مشکلات چشـمي و يا درگيـري عـروق و اعصـاب پا به پزشک مراجعه مي کنيد و هرگز نمي دانيد اين بيماري مرموز چگونه از حدود يک دهه پيش، به طور پنهاني به شما آسيب رسانده است.

دیابت


چاره چيست؟


الگوهاي ارزيابي سلامت دنيا توصيه مي کنند افراد بالاي 45 سال، هر 3 سال يک آزمايش قند خون بدهند. گروه هايي که وزن بالا دارند و يا مبتلا به فشار خون بالا هستند و يا خانم هايي که در دوران بارداري، به افزايش قند خون و ديابت بارداري دچار شده و يا گروهي از خانم ها که اختلال تخمک گذاري دارند بايد حتي در سنين کمتر با فاصله هاي کوتاه تر از نظر قند خون بررسي شوند و آزمايش بدهند.

اگر قند بالاي خون اين افراد شناسائي شود، در واقع با اقدام به موقع ديابت پنهاني کشف شده و از عوارض آن مصون مي مانند.


ویدیو مرتبط :
نحوه تشخیص دیابت بارداری

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

چگونه هپاتیت A را تشخیص دهیم؟



عامل هپاتیت A ویروس HAV است که بوسیله مدفوع از بدن شخص آلوده دفع می‌شود و باعث آلودگی آب آشامیدنی و غذا می‌شود. راه انتقال این بیماری از طریق آب و غذاهای نپخته یا خوب نپخته شده یا غذاهایی که بوسیله اشخاص مبتلا طبخ می‌شوند، می‌باشد.

HAV به ندرت از طریق خون به اشخاص دیگر منتقل می‌شود. هپاتیت A به شکل حاد دیده می‌شود ولی کمتر آلودگی مزمن بوجود می‌آورد. یکبار ابتلا به این بیماری در شخص مصونیت دائمی بوجود می‌آورد.

علایم بیماری


افراد مبتلا به هپاتیت همیشه تمامی علایم بیماری را نشان نمی‌دهند. برای مثال کودکان هیچ نشانه‌ای از آلودگی ندارند. در حالی که در نوجوانان و بزرگسالان علایم بیماری دیده می‌شود. این علایم عبارتند از: زردی پوست و سفیدی چشمها ، احساس خستگی و کوفتگی ، درد در ناحیه بالا و طرف راست شکم ، کاهش اشتها و وزن ، تب ، تهوع ، اسهال ، استفراغ ، درد مفاصل ، تیره شدن رنگ ادرار و بی‌رنگ شدن مدفوع.

هپاتیت

هپاتیت A باعث افزایش میزان آنزیمهای کبدی می‌شود، فعالیت دستگاه ایمنی بدن افزایش می‌یابد. علایم بیماری 4 - 2 هفته بعد از شروع آلودگی بروز می‌کند. این علایم گاهی از یک هفته تا یک ماه بعد نیز خود را نشان می‌دهند. 15 درصد مردان 9 - 6 هفته بعد از آلودگی علایم را نشان می‌دهند و حدود یک درصد افراد علایم بیماری را خیلی شدید و سریع نشان می‌دهند و به ندرت این بیماری باعث از کار افتادن کبد و مرگ می‌شود.

چگونگی تشخیص هپاتیتA

بهترین راه تشخیص بیماری ، آزمایش خون است. در این آزمایشها ، دو نوع آنتی بادی برای ویروس مشخص می‌شود. آنتی بادی ایمونوگلوبولین M که 10 - 5 روز قبل از ظاهر شدن علایم بوسیله دستگاه ایمنی ساخته می‌شود و کمتر از 6 ماه ناپدید می‌شود. و آنتی بادی ایمونوگلوبولین G که جایگزین آنتی‌بادی اول می‌شود و بدن را در مقابل آلودگی نسبت به HAV ایمن می‌کند و مصونیت بوجود می‌آورد.

تفسیر نتایج حاصل از آزمایش خون


اگر آزمایش خون شخص نسبت به آنتی بادیهای ایمونوگلوبولین G و M هر دو منفی باشد، او هرگز به ویروس آلوده نشده و می‌تواند واکسن بزند.

اگر در آزمایش خون شخص ایمونوگلوبولین M مثبت باشد. آلودگی HAV وجود و ممکن است تا 6 ماه دیگر بهبود یابد یا وضعیت بیمار بدتر شود.

اگر ایمونوگلوبولین M منفی و ایمونوگلوبوین G مثبت باشد، شخص از طریق ویروس یا واکسن آلوده شده و برای همیشه ایمن شده است.

هپاتیت

ارتباط بین HIV (ایدز) و HAV

افرادی که به ایدز مبتلا هستند بیشتر در معرض ابتلا به هپاتیت A هستند. در این افراد دوره ابتلا به بیماری و بروز علایم و بهبودی کامل طولانی‌تر است. در افراد مبتلا به ایدز چون داروهای ضد HIV به کبد آسیب می‌رسانند علایم بیماری هپاتیت A بیشتر بروز می‌کند. در حقیقت لازم است با مشورت با پزشک ، داروها را قطع کنند تا آنزیمهای کبدی به حد طبیعی باز گردند.

چگونگی درمان


درمان معمول بیماری ، استراحت است. اگر شخص اسهال و استفراغ دارد می‌تواند از مایعات استفاده کند. اگر چه بهترین راه ، مراجعه به پزشک است ولی می‌توان از ایبوپروفن یا مسکنهای دیگر برای مهار نشانه‌های بیماری استفاده کرد. اگر فکر می‌کنید، اخیرا ویروش هپاتیت به بدن شما منتقل شده است، گاماگلوبولین تزریق کنید. به شرط آنکه بیشتر از 6 - 2 هفته از ورود ویروس نگذشته باشد.

چگونگی پیشگیری از بیماری


بهترین راه واکسیناسیون است دو نوع واکسن برای این بیماری وجود دارد. VAQTH و HAVRIX. اثرات جانبی این واکسنها خیلی خفیف است و علایمی شبیه سرماخوردگی و درد در ناحیه واکسن می‌باشد. می‌توان از یک واکسن ترکیبی برای هپاتیت B و A استفاده کرد.(TWIRIX) این واکسن بسیار موثر است بطوری که 99 درصد افراد واکسینه شده دیر به بیماری مبتلا نمی‌شوند. چون در افراد مبتلا به ایدز دستگاه ایمنی تخریب شده است. بعد از واکسیناسیون دوباره به هپاتیت A مبتلا می‌شوند. بهتر است موقعی که تعداد CD4 در محدوده طبیعی است، واکسن تزریق شود.