سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

چگونه بدون دارو به آرامش برسیم ؟


استرس‌هایی كه به دلایل مختلف هرروزه به ما وارد می‌شود می‌تواند ما را دچار اضطراب مزمن كرده و مشكلات متعددی را به‌وجود بیاورد.


صبح بخیر:  استرس‌هایی كه به دلایل مختلف هرروزه به ما وارد می‌شود می‌تواند ما را دچار اضطراب مزمن كرده و مشكلات متعددی را به‌وجود بیاورد. برای حل مشكل اضطراب روش‌های دارویی و غیردارویی متعددی پیشنهاد شده كه در اینجا به برخی از آن‌ها اشاره خواهیم كرد.برخی از موارد استرس و اضطراب در زندگی روزمره طبیعی هستند. اگر امتحان دارید یا اگر به تازگی دچار یك شكست عاطفی شده‌اید و حالا می‌خواهید تجربه جدیدی داشته باشید و مضطرب هستید این اصلا غیرعادی نیست. حتی شاید نداشتن اضطراب در این شرایط كمی عجیب باشد اما اگر همیشه نگران هستید و دائم از وقوع یك حادثه بد می‌ترسید و این احساس شما، بیش از 6 ماه طول كشیده است، آن‌وقت باید گفت شما، هم در زمره ده‌ها میلیون نفری هستید كه روی كره زمین به اضطراب مزمن مبتلا شده‌اند. مشكلی كه اگر به موقع درمان نشود می‌تواند سه راه موفقیت شما شود.



درمان دارویی

برای درمان اضطراب و استرس داروهای متعددی در دسترس هستند كه با مراجعه به پزشك عمومی یا روان‌پزشك می‌توانید آن‌ها را دریافت كرده و آرامش بیشتری به دست آورید. این داروها اغلب سطح ماده‌ای به نام «گابا» را در مغز تغییر می‌دهند. گابا، یك میانجی شیمیایی در مغز است كه باعث بهبود حس و حال، كاهش فشار و تنش‌های عصبی می‌شود. اما این داروها هم مثل تمام داروهای دیگر اثرات جانبی دارند. داروهای ضد‌اضطراب می‌توانند باعث سرگیجه، خواب‌آلودگی، كسالت و فراموشی موقتی شوند. از طرف دیگر، این داروها در بدن حالت تحمل ایجاد می‌كنند؛ یعنی بعد از مدتی بدن به مقدار خاصی از دارو عادت كرده و برای این‌كه شما بتوانید همان تاثیر قبلی را از دارو دریافت كنید باید دوز مصرف آن را افزایش دهید. حالا اگر به‌طور ناگهانی دارو را قطع كنید عوارض محرومیت از دارو سراغ شما می‌آید كه تا مدتی شما را آزار خواهد داد. عوارضی مانند بی‌خوابی، حساسیت و اضطراب شدیدی كه از اضطراب اولیه شما به‌مراتب بدتر خواهد بود. معروف‌ترین این داروها دیازپام(والیوم) است و در مورد سایر داروهای هم‌خانواده دیازپام نیز می‌توان به اگزازپام، كلونازپام، میدازولام، آلپرازولام(زاناكس) و كلردیازپوكساید اشاره كرد.

پیشنهاد می‌كنیم اگر اضطراب شما شدید نیست و باعث اختلال در زندگی روزمره‌تان نشده به‌جای استفاده از دارو از درمان‌های طبیعی و غیردارویی برای غلبه بر اضطراب استفاده كنید البته مشورت با پزشك درصورت شدید بودن اضطراب باید مد نظر قرار گیرد.



گیاهان دارویی

داروهای گیاهی هم در كاهش اضطراب موثر هستند. یكی از بهترین نمونه‌ها دارویی گیاهی به نام «والرین» است. این دارو كه به شكل كپسول و شربت در بازار موجود است درصورت مصرف صحیح در كاهش اضطراب نقش موثری دارد. علاوه براین، می‌توان به گیاهان دارویی سنتی مانند بابونه، سنبل‌الطیب، گل‌گاوزبان و عرق بهارنارنج هم اشاره كرد كه طبق دستورات طب سنتی در كاهش اضطراب و استرس موثر هستند. فقط یادتان باشد از این داروها و گیاهان بیشتر از یك ماه استفاده نكنید و اگر نتیجه مناسبی نگرفتید حتما با پزشك مشورت كنید. نكته دیگر این‌كه برخی از گیاهان دارویی سنتی با داروهای شیمیایی تداخل اثر دارند. قبل از مصرف آن‌ها حتما با پزشك یا داروساز در این زمینه مشورت كنید.



چند راه كلاسیك ضد‌اضطراب

شما می‌توانید برای كم كردن اضطراب خود چند راه ساده را امتحان كنید. یكی از آن‌ها كم كردن یا قطع مصرف كافئین است. كافئین علاوه بر قهوه در نوشابه، نوشابه‌های انرژی‌زا و برخی نوشیدنی‌های دیگر نیز وجود دارد. كافئین با افزایش شدت عملكرد و تعداد ضربان قلب باعث ایجاد فشار بیشتر روی سیستم عصبی شده و وضعیت شما را بدتر می‌كند.كار دیگر گفت‌وگو با یك مشاور باتجربه است كه می‌تواند شما را در یافتن راهی برای غلبه بر مشكلات، كاهش استرس و اضطراب راهنمایی كند. در ضمن دم و بازدم عمیق به‌خصوص ابتدای صبح هم با افزایش سطح اكسیژن خون باعث كاهش اضطراب می‌شود و همچنین ورزش منظم و مرتب هم در كاهش اضطراب و استرس نقش موثری دارد.

تحقیقات متعدد نشان داده، ورزش منظم 3 بار در هفته هر بار دست‌كم 30 دقیقه جدا از بحث تناسب‌اندام، با تنظیم گردش خون، ریتم و عملكرد قلبی، تنظیم قند خون و كنترل سطح هورمون‌های استرس به شكل قابل ملاحظه‌ای باعث كاهش اضطراب و استرس می‌شود. در این بین ورزش‌های هوازی مثل دویدن، دوچرخه‌سواری با سرعت متوسط، راه‌رفتن تند و به‌خصوص شنا در كنترل اضطراب موثر هستند.



حركات كششی ذهن و جسم (یوگا)

تحقیقات نشان داده، فقط یك جلسه یك ساعته حركات كششی ذهن و جسم به اندازه داروهای آرام‌بخش، سطح «گابا» را افزایش می‌دهد ولی طبعا فاقد عوارض جانبی داروهاست. نتایج تحقیقی كه به تازگی در ژورنال طب مكمل به چاپ رسیده نشان می‌دهد، حركات كششی ذهن و جسم (در مقایسه با راه رفتن) در كاهش اضطراب تاثیر به‌مراتب بیشتری دارد گرچه دانشمندان هنوز علت این ماجرا را متوجه نشده‌اند. برای این‌كه بتوانید حداكثر نتیجه را دریافت كنید به‌طور منظم این ورزش را یك جلسه در هفته انجام دهید.



چای سبز

گرچه چای سیاه هم می‌تواند اثرات مفیدی در سلامت ما داشته باشد اما نوع سبز رنگ آن یكی از بهترین انواع مواد غذایی برای بهبود سلامت در همه ابعاد است. اسید آمینه «ال- تیانین» عامل اصلی طعم خاص چای سبز است. این ماده تاثیرات آرامش‌بخشی ثابت شده‌ای‌، دارد. مطالعات نشان داده «ال – تیانین» امواج آلفا را در مغز افزایش می‌دهد. امواجی كه افزایش آن‌ها باعث افزایش آرامش می‌شود. اگر از طعم چای سبز خوش‌تان می‌آید روزانه چند فنجان از آن بخورید. نكته بسیار جالب درباره چای سبز این است كه مقدار كافئین آن پایین است. كافئین یك فنجان چای سبز تقریبا یك‌سوم كافئین همان مقدار قهوه است و این مقدار اندك كافئین باعث فشار روی سیستم عصبی نمی‌شود مضاف بر این‌كه به‌نظر می‌رسد همان اثر هم توسط «ال – تیانین» خنثی می‌شود. با این حال انواع بدون كافئین چای سبز هم در بازار موجود است. اگر هم خیلی اهل چای خوردن نیستید می‌توانید روزانه 200 میلی‌گرم مكمل ال – تیانین را به‌مدت یك ماه مصرف كنید.





غذاها

تحقیقات نشان داده است، افراد مبتلا به اضطراب مزمن دچار كمبود اسیدهای چرب امگا3 هستند. در صورتی كه این كمبود در بدن افراد مضطرب جبران شود علائم اضطراب در آن‌ها به شكل قابل توجهی كاهش می‌یابد. بنابراین بهترین راه افزایش مقدار امگا3 دریافتی از طریق رژیم غذایی است. ماهی‌های چرب مثل ماهی سالمون و ساردین منابع بسیار عالی امگا3 محسوب می‌شوند. جدا از ماهی، چربی‌های امگا3 در مغزها نیز یافت می‌شوند. گردو و بادام حاوی مقادیر قابل توجهی امگا3 هستند. خوردن روزانه 30گرم مغز خام و تازه را به شما توصیه می‌كنیم. در عین حال شما می‌توانید مكمل‌های امگا3 را نیز روزی 2 یا 3 بار مصرف كنید اما قبل از آن حتما با پزشك مشورت كنید چون برخی داروهای رقیق‌كننده خون با روغن ماهی تداخل اثر دارند. میوه‌ای كه می‌تواند به شما كمك كند آووكادو است.  آووكادو علاوه بر رفع گرسنگی، به‌دلیل محتوای بالای چربی تك‌رشته‌ای غیر اشباع و پتاسیم می‌تواند باعث كاهش فشارخون، كاهش استرس و اضطراب شود. یكی از بهترین راه‌ها برای كاهش فشارخون بالا، خوردن مقدار كافی پتاسیم است. خوردن نصف یك آووكادو 487 میلی‌گرم پتاسیم به بدن می‌رساند كه این مقدار بیشتر از مقدار پتاسیمی است كه از خوردن یك موز متوسط وارد بدن می‌شود.  منیزیم ماده‌ای است كه عصبانیت و اضطراب شدید را آرام می‌كند.

 این ماده معدنی می‌تواند سطح استرس و اضطراب را كاهش داده و بدن شما را در شرایط آرامش طولانی‌مدت قرار دهد. نرسیدن مقدار كافی منیزیم به بدن می‌تواند باعث بروز خستگی و سردردهای میگرنی ‌شود. متاسفانه آمارهای سازمان جهانی بهداشت نشان می‌دهد، از هر 10نفر، 7نفر منیزیم كافی دریافت نمی‌كنند به همین دلیل بسیاری از افراد، آدم‌های غرغرویی هستند. خوردن تنها یك فنجان اسفناج 40درصد منیزیم روزانه مورد نیاز شما را تامین خواهد كرد بنابراین بهتر است به‌جای كاهو در ساندویچ یا در سالاد، اسفناج بریزید.


ویدیو مرتبط :
چگونه به آرامش برسیم

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تحقق اولین وعده وزیر در برنامه 100 روزه/ بازگشت آرامش به بازار دارو



قیمت داروهای خاص و صعب العلاج ,مشکل شرکتهای دارویی برای واردات دارو

پیگیری اولویتهای حوزه سلامت؛
تحقق اولین وعده وزیر در برنامه 100 روزه/ بازگشت آرامش به بازار دارو

پس از گذشت 35 روز از اعلام برنامه 100 روزه وزیر بهداشت برای بهبود وضعیت حوزه سلامت، بازگشت قیمت داروهای بیماران خاص و صعب العلاج به نرخ سال گذشته، یکی از وعده های وزیر در برنامه بود که محقق شد.

دکتر سید حسن هاشمی وزیر بهداشت پس از گرفتن رای اعتماد از مجلس شورای اسلامی، مهمترین چالش وزارت بهداشت را ساختار این وزارتخانه عنوان کرد و گفت: با وجود علاقه‌مندی هر کدام از وزرای پیشین به استقلال دانشگاهها و لحاظ استقلال برای کانونهای مختلف از جمله بیمارستانها و مراکز بهداشتی درمانی اما به دلیل فشار کاری در تعریف این موارد ناکام ماندند و همین امر سیستم سلامت کشور را ناکارآمد کرده است.

 

بر این اساس در 50 سال گذشته نتوانستیم نظام سلامت کارآمد را در کشور مستقر کنیم که مهمترین مسئله در این زمینه عدم وجود یک نظام سلامت مقتدر در کشور است تا مردم احساس کنند

 

سلامتشان تامین شده و هرکسی بر اساس نیازش به منابع دسترسی داشته و متناسب با توانش، هزینه خدمات مورد نیازش را نیز پرداخت کند؛ این مسئله همان مقوله عدالت در سلامت است که مهمترین دغدغه مسئولان و از جمله مجلس شورای اسلامی است.

هاشمی، 10 روز پس از برگزاری مراسم معارفه اش به اعلام جزئیات برنامه 100 روزه اش برای وزارت بهداشت پرداخت و در راس آن، موضوع دارو را مورد اشاره قرار داد. زیرا، وزیر بهداشت در برهه ای بر مسند وزارت قرار گرفت که شاهد بحران دارویی در کشور بودیم به طوریکه کمبودها و گرانی داروهای خاص، مشکلات زیادی را برای بیماران به وجود آورده بود.

 

از همین رو، وزیر بهداشت در راس برنامه 100 روزه اش برای بهبود وضعیت حوزه سلامت، بازگشت آرامش به بازار دارویی را مورد تاکید قرار داد و به مردم و بیماران قول داد که خیلی زود شاهد کاهش قیمت داروهای خاص و رفع کمبودهایی دارویی خواهیم بود.

وزیر بهداشت در حدود 35 روز قبل (11 شهریور) با حضور در یک برنامه تلویزیونی به تشریح برنامه 100 روزه اش پرداخت و مشکلات دارویی مردم را مورد اشاره قرار داد.

وی گفت: بخشی از داروها در کشور وجود دارند و در اختیار شرکتهای پخش هستند، اما این شرکتها قادر به تحویل آن به داروخانه‌ها و بیمارستانها نیستند. چرا که بیمارستانها و داروخانه‌ها بدهیهای معوقه قابل توجهی به شرکتهای پخش دارو دارند و از طرفی این شرکتها به دلیل این مطالباتشان، نمی‌توانند به امر تهیه دارو مبادرت کنند، بر این اساس است که این مقوله در یک دور باطل گرفتار می‌شود.

وزیر بهداشت افزود: مقداری از کمبودها نیز به واردات مربوط می‌شود که از تحریمها ناشی می‌شود، مقداری هم نیز به تغییر مدیریت‌ها در وزارت بهداشت در پایان دولت دهم و همچنین تغییر نرخ ارز و بخشنامه‌های متعدد باز می‌گردد. تمام این مباحث مانع تهیه به موقع مواد اولیه دارویی شد.

وی همچنین مشکل نقدینگی شرکتهای دارویی برای واردات دارو را مورد اشاره قرار داد و گفت: شرکتها می‌بایست 135 درصد از نقدینگی رقم جنسی که تهیه می‌کنند را نزد بانک عامل سپرده می‌گذاشتند،

 

اما اکنون قرار شد 35 درصد آن حذف و 100 درصد را نزد بانک عامل سپرده گذارند، از طرف دیگر بانک ملت به عنوان نخستین بانک پیشقدم شد و به کمپانی‌هایی که از این ارز استفاده می‌کنند، سه ماه تنفس داد. به این ترتیب شرکت‌ها موظف شدند پس از 90 روز نقدینگی را بازگردانند.

 

به این ترتیب دو میلیارد دلار پول در اختیار بانک‌های عامل قرار می‌گیرد که اولین بانک نیز بانک ملت است. همچنین شرکت‌هایی که می‌خواهند از این ارز استفاده کنند، سه ماه فرصت بازگرداندن نقدینگی را دارند. به این ترتیب شرکتها به سرعت می‌توانند دارو را وارد کنند.

حالا پس از گذشت 35 روز از اعلام برنامه 100 روزه وزیر برای بهبود وضعیت حوزه سلامت و خروج از بحرانی دارویی، شاهد بازگشت قیمت داروهای خاص و صعب العلاج به نرخ سال 91 هستیم. موضوعی که نگرانیهای بیماران را تا حدود زیادی برطرف کرده و به نظر می رسد آرامش در بازار دارویی کشور حاکم شده است.

همراهی و تعامل سایر وزارتخانه و سازمانها با وزارت بهداشت، اولین اقدام در مسیر تحقق وعده های وزیر بهداشت بوده است که به نظر می رسد این همراهی و همکاری، به خوبی اجرا شده است.

 

به طوریکه مهندس سید عطاء الله صدر معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان بنادر و دریانوردی از ابلاغ بخشنامه دولت مبنی بر پهلو گیری کشتیهای حامل دارو بدون نوبت و تخفیف 5 درصدی عوارض واردات دارو خبر داده و گفته است که بر اساس بخشنامه دولت برای سهولت واردات دارو و کاهش زمان رسیدن دارو به کشور بخشنامه ای مبنی بر پهلوگیری خارج از نوبت کشتی های حامل دارو و تخفیف 5 درصدی عوارض واردات دارو از سوی دولت به این سازمان ابلاغ شده است.

وی عنوان داشت: کالاهای اساسی خارج از نوبت پهلو دهی می‌شوند و ابلاغ کردیم هر کشتی که حتی یک محموله کانتینر دارو داشته باشد در اولویت پهلودهی قرارگیرد و 5 درصد تحفیف در عوارض واردات برای آن در نظر گرفته شود.

در همین حال تامین ارز مورد نیاز برای واردات داروهای خاص، از دیگر اقداماتی بود که با تعامل وزارت اقتصاد و دارایی و بانک مرکزی و همچنین معاونت راهبردی و برنامه ریزی ریاست جمهوری، به نتیجه رسید و وزارت بهداشت توانست ارز مورد نیاز واردات داروهای بیماران خاص و صعب العلاج را فراهم کند.

 

به طوریکه دکتر رسول دیناروند معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو از تعامل با سازمانهای بیمه گر برای کاهش قیمت داروهای بیماران خاص و صعب العلاج خبر داد و عنوان داشت که 136 قلم دارو در فهرست دارویی بیمه ها قرار گرفت تا این اقلام دارویی با کمترین هزینه در اختیار بیماران قرار بگیرد.

به گفته وی، براساس تفاهمنامه ای قرار شد از ابتدای مهر به جز اقداماتی که در گذشته بیمه ها انجام می دادند و وزارت بهداشت هم تعهد داشت که هزینه های بیماران را پوشش دهد، کار جدیدی انجام شود و آن کار این بود که ما بتوانیم سهم پرداختی بیمه ها به گونه ای اصلاح شود که سهم بیمار کاهش یافته و مشابه سال قبل شود.

 

از همین رو، هزینه پرداختی بیماران سرطانی به 10 درصد کاهش می یابد، سهم پرداختی بیماران ام اس در خصوص داروهای تولید داخل 10 درصد می شود و با حمایت دیگری که صورت می گیرد

 

تقریبا برای بیمار دارو رایگان تمام می شود و داروهای وارداتی آنها که خیلی گران تر است با سهم پوششی بیمه ای، 70 درصد می شود که این کار برای بیماران صعب العلاج آرامش بسیار خوبی به همراه دارد.

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: داروهای بیماران هموفیلی، تالاسمی، دیالیز، پیوند، بیماران متابولیک و مبتلا به ایدز و سل به قیمت بسیار نازل و حتی رایگان توزیع می شود.

دیناروند با اشاره به اینکه برای بیماران هموفیلی 150 میلیارد تومان یارانه دارویی پرداخت می شود و حدود 6 هزار بیمار نیز داریم افزود: با این کار جدیدی که انجام شده هزینه بیماران غیر از بیماران خاص که درمانشان سخت است همچون ام اس، سرطان و بیماری نارسایی ایمنی اینها را هم در فهرست حمایت قرار دادیم به نحوی که پرداختی بیماران 10 درصد می شود.

به نظر می رسد با گذشت 35 روز از اعلام برنامه های 100 روزه وزیر بهداشت، آرامش تا حدودی به بازار دارویی کشور بازگشته و بیماران خاص و صعب العلاج، از مشکلات ماههای گذشته رها شده اند. حالا باید منتظر بود تا شاهد تحقق اولویتهای بعدی وزیر در قالب برنامه 100 روزه برای حوزه سلامت بود./مهر