سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

چگونه با مرگ عزیزانمان کنار بیاییم


به‌طور حتم یكی از دردناك‌ترین تجربه‌هایی كه افراد در طول زندگی خود با آن مواجه می‌شوند، مرگ عزیزان است‌، البته هیچ‌كس را نباید در این غم تنها گذاشت اما شاید هیچ‌كس به اندازه خود فرد نتواند به خودش كمك كند.





صبح بخیر:  به‌طور حتم یكی از دردناك‌ترین تجربه‌هایی كه افراد در طول زندگی خود با آن مواجه می‌شوند، مرگ عزیزان است‌، البته هیچ‌كس را نباید در این غم تنها گذاشت اما شاید هیچ‌كس به اندازه خود فرد نتواند به خودش كمك كند. با قبول این درد و آشنایی با مراحل آن می‌توان تا حدودی از شدت آن كاست و یادتان باشد در نهایت زمان، حلال تمام مشكلات است و همه زخم‌ها با گذشت زمان خوب می‌شوند.



روز اول

واضح است كه با شنیدن خبر مرگ اطرافیان نمی‌توان احساس خوبی داشت. واكنش افراد نسبت به این خبر با یكدیگر متفاوت است. ممكن است ناگهان شروع به گریه كنید، شوكه شوید ‌یا احساس پوچی، كرختی و افسردگی كنید. برای بعضی‌ها نیز ممكن است قبول‌كردن این موضوع كمی طول بكشد كه این رفتار كاملا طبیعی است.



روز خاكسپاری

در این روز قطعا به‌شدت احساس ناراحتی و عذاب می‌كنید، درست مانند تمام كسانی كه با شما در مراسم شركت كرده‌اند. زمانی كه همگی با هم برای احترام به شخص فوت شده سر خاك او حاضر می‌شوید و این احساسات دردناك را قبول می‌كنید، در واقع وارد فرآیندی شده‌اید كه سرانجام باعث بهبودی حال‌تان می‌شود.



هفته‌های بعد

شاید احساس كنید حال‌تان خیلی بهتر شده است اما فرآیند بهبودی در همه افراد یكسان نیست. ممكن است تمركز خود را در كلاس درس از دست بدهید، با اطرافیان بی‌دلیل وارد بحث و جدل شوید یا دچار مشكلات فیزیكی مانند تنگی‌نفس ‌یا بی‌خوابی شوید. ممكن است با دیدن خوشحالی دیگران دچار احساس خشم، گیجی و نفرت شوید‌ اما این احساسات كاملا طبیعی هستند. پس به خود و اطرافیان‌تان كمی وقت بدهید و صبور باشید.



چند ماه بعد

هنوز هم جای خالی او به‌شدت حس می‌شود اما آن احساسات عذاب‌آور و سخت به تدریج كم‌رنگ می‌شود. بنابراین اگر هنوز هم احساس غم و ناراحتی زندگی روزمره‌تان را تحت‌تاثیر قرار داده است، بهتر است كه از یك مشاور و روانشناس كمك بگیرید تا بتوانید بدون عذاب وجدان به زندگی خود ادامه دهید.



آینده

با این‌كه حال‌تان خوب شده است، هنوز هم هرچند وقت یك‌بار به یاد عزیز از دست رفته‌تان می‌افتید. صبور باشید، آلبوم عكس‌های‌تان را مرور كنید ‌یا به موسیقی گوش دهید. به خودتان اجازه گریه‌كردن بدهید و حرف كسانی كه می‌گویند «تا الان باید فراموشش كرده باشی» را نادیده بگیرید، زیرا این طرز فكر اشتباه است.





این راه‌ها را هم می‌توان امتحان كرد

  • یادش را زنده نگه دارید
كاساندرا 19‌ساله كه به‌تازگی مادرش را بر‌ اثر سرطان از دست داده است، با پوشیدن یك دستبند كه روی آن عبارت «عاشق و مبارز» حك شده است، یاد او را زنده نگه می‌دارد. او با این‌كار احساس می‌كند، مادرش همیشه همراه اوست.
  • احساسات‌تان را بیرون بریزید
لكسی 17 ساله برای پدربزرگ خود نامه‌ای نوشت و در روز خاكسپاری آن را روی قبر او گذاشت. او با نوشتن تمام حرف‌های نگفته‌اش در این نامه تا حد زیادی آرام شد.
  • دست به‌كار شوید
جولیا 21 ساله پس از این‌كه دختر‌خاله و یكی از دوستان خود را بر اثر خودكشی از دست داد، تصمیم گرفت كه به یاد آن‌ها و برای مبارزه با خودكشی یك مراسم خیریه تدارك ببیند. این ایده كه از این درد و رنج یك عمل مثبت برآمده است، به او آرامش می‌داد.
  • به دوست داغدار خود چه بگوییم؟
در زمان بروز اتفاقات بد تسلی‌دادن یك دوست كار بسیار سختی است اما بهتر است موضوع را پیچیده نكنید. به او بگویید: «می‌دانم كه نمی‌توانم احساست را به‌خوبی درك كنم‌ اما برای از دست‌دادن او بسیار متاسفم و تنها آرزویی كه می‌توانم بكنم این است كه همه‌چیز دوباره رو به‌راه شود.»


ویدیو مرتبط :
کشتار عزیزانمان :(

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

چگونه با مرگ عزیزان کنار بیاییم؟


از دست رفتن عزیزان، تنش زا ترین رخداد زندگی هر فردی به شمار می رود که چه بسا به پیدایش بحران های جانکاه عاطفی می انجامد.





مجله راز - ابوالفضل امیردیوانی: از دست رفتن عزیزان، تنش زا ترین رخداد زندگی هر فردی به شمار می رود که چه بسا به پیدایش بحران های جانکاه عاطفی می انجامد. آدمی پس از جان سپردن عزیز دلش، داغدیده می شود و این حالتی است که درواقع آن را «بی نصیبی ناشی از مرگ» می نامند.

آگاهی از توقعات

وقتی عمر کسی به پایان می رسد، حتی زمانی که چشم به راه مرگ باشد، به احتمال زیاد دستخوش هیجانات زیادی می شود. افراد بسیاری گزارش داده اند که بلافاصله پس از بروز نشانه های جان باختن عزیزان ابتدا احساس کرختی و بهت زدگی داشته اند، اما فرایند غم و درد، نظم خاصی ندارد.

چگونه با مرگ عزیزان کنار بیاییم؟

بخشی از احساسات احتمالی انسان هنگام مواجهه با این بحران «انکار، ناباوری، آشفتگی، ضربه، تکان، اندوه، آرزو، خشم، خواری، یاس و گناه» است. این احساسات، واکنش های طبیعی و بهنجار در برابر «نیستی» است. شاید خود را آماده شدت و تداوم عواطف و این که حالات روحی تان با چه شتابی دگرگون می شوند، نکرده باشید. ممکن است در مورد ثبات بهداشت روانی خود تردید کنید، اما مطمئن باشید که چنین احساساتی سالم و مناسب هستند و به شما کمک می کنند که با چنین ضایعه ای، کنار بیایید.

به یاد بسپارید!

درک عمیق تاثیر فقدانی جانگذار، به زمان نیاز دارد. هرگز دمی از یاد عزیز از دست رفته تان، غافل نمی شوید، ولی زمان درد و رنج این مصیبت را به آرامی می شوید و با خود می برد و شما به زندگی عادی خود باز می گردید.

عزاداری برای محبوب

تحمل مرگ عزیزان، آسان نیست. در غم از دست دادن آن ها به سوگ می نشینیم و غصه می خوریم. شیون و مویه، فرایندی طبیعی است که فرد برای پذیرش فقدانی بزرگ، به آن متوسل می شود. امکان دارد ماتم گرفتن شامل انجام مراسم مذهبی به احترام مرده یا گردآمدن با حضور دوستان و افراد خانواده باشد تا در غم مصیبت دیده شریک شوند.

چگونه با مرگ عزیزان کنار بیاییم؟

سوگواری، مسئله ای شخصی است که امکان دارد ماه ها و سال ها طول بکشد.

همه ما خوب می دانیم که مرگ و نیستی، جزئی از زندگی است. به راستی، مفهومی واقعی به وجودمان می بخشد زیرا به ما یادآوری می کند که حیات چقدر گران بهاست. غصه خوردن، نمود بیرونی ضایعه ای است که بر شخص وارد شده است. شاید اندوه وی از نظر جسمی، عاطفی و تن نکردشناسی (فیزیولوژی) بیان شود؛ برای مثال گریستن، نمایش جسمانی و افسردگی، تجلی روانی است. بیان این احساسات بسیار اهمیت دارد. مرگ، مسئله ای است اجتناب ناپذیر، نادیده گ رفتنی یا ردکردنی. در نظر اول، شاید رهایی از درد و رنج مفید به نظر برسد، اما پرهیز یکباره از غم، امکان ناپذیر است. روزی همان احساسات نهان باید زدوده شوند وگرنه ممکن است به ایجاد بیماری های جسمی یا روانی منجر شوند.

اغلب افراد، نشانه های جسمی توأم با غم واندوه را آشکار می سازند. درد معده، بی اشتهایی، به هم خوردگی روده، اختلال خواب و کم توانی، همگی علائم شایع غصه های طاقت فرسا هستند. در میان همه فشارهای روانی زندگی، «عزاداری»، دستگاه دفاع طبیعی بدن را به طور جدی تحت تاثیر قرار می دهد. شاید امراض موجود وخامت یابند یا عوارضی جدید بروز کنند. چه بسا واکنش های عاطفی فراوانی مانند حمله های اضطرابی، خستگی و پریشان دلی بی اندازه و اندیشه خودکشی، واکنش طبیعی هر فردی در برابر جان باختن دیگری است.

از پس فقدانی عظیم برآمدن

مرگ کسی که دوستش داریم، در هر حالی جانسوز است. واکنش های بشر تحت تاثیر شرایط مردن است، به ویژه وقتی ناگهانی یا تصادفی اتفاق افتد. همچنین ارتباط وی با مرده در واکنش هایش اثر می گذارد.

چگونه با مرگ عزیزان کنار بیاییم؟

مرگ کودک


از دست دادن فرزند موجب بروز احساس شدید بی عدالتی شده و تمام استعدادها و رویاهای فرد را یکباره به باد می دهد. ممکن است پدر و مادر در مقابل مرگ فرزند خود احساس مسئولیت کنند و برایشان اهمیت نداشته باشپد که این نگرش تا چه اندازه نامعقول است. درضمن ممکن است حس کنند که بخش بسیار مهمی از هویت خود را از دست داده اند.

مرگ همسر

مرگ همسر، بسیار آسیب زا و تکان دهنده است. گذشته از آسیب روحی شدید، مرگ ممکن است سبب بروز بحران مالی در خانواده شود؛ اگر همسر، منبع اصلی کسب درآمد خانواده باشد! چنین فقدانی گاهی موجب می شود زن و شوهر باقی مانده، وظیفه مراقبت از فرزندان را به تنهایی عهده دار شده، خود را با زندگی مجردی وفق دهد و حتی به سر کارش بازگردد.
افراد کهنسال هم با از دست دادن همسرشان، آسیب پذیر می شوند، زیرا مفهوم این ضایعه، از کف دادن عمری سرشار از تجربه های مشترک است. درچنین مرحله ای، احساسات مربوط به «تنهایی» به احتمال زیاد با مرگ دوستان صمیمی در هم می آمیزد.

ضایعه ناشی از خودکشی

خودکشی، یکی از سخت ترین مرگ و میرهایی است که باید آن را تحمل کرد. بر اثر این گونه تلفات جانی، احساس گناه، خشم و شرمندگی بر دوش بازماندگان سنگینی می کند و آن ها خود را مسئول مرگ می دانند.

چگونه با مرگ عزیزان کنار بیاییم؟

زندگی غمبار

کنارآمدن با مرگ، در تامین سلامت روانی بشر نقش دارد. وقتی یکی از عزیزان شما جان می سپارد، غمگین شدنتان، طبیعی است. بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که خود را تسلیم اندوه کنید و به دنبال افراد لسوز باشید. از خویشاوندان و دوستانی کمک بگیرید که بتوانند احساسات شما را درباره فقدان عزیزتان درک کنند. بین گروه پشتیبان و افرادی که داغدیدگی مشابه دارند، پیوندی ایجادکنید. احساساتتان را بر زبان آورید و از احساسات خود، دیگران را باخبر سازید؛ برون ریزی احساسات، به شما کمک می کند تا بر فرایند غمگینی چیره شوید.