سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

چه چیزی باعث ایجاد زخم در گوش می شود؟



عفونت های قارچی گوش, بیماری های گوش و گلو

پس از حمام و استخر گوش خود را به ویژه با گوش پاک کن خشک نکنید چرا که خشک کردن گوش زمینه ابتلا به عفونت های قارچی کانال گوش خارجی را فراهم می کند.

 

استفاده از گوش پاک کن را برای تمیز کردن گوش به هیچ عنوان توصیه نمی کنیم و تنها زمانی مصرف گوش پاک کن توجیه پذیر است که قرار باشد دارویی مانند پماد در گوش استفاده شود.

 

گوش پس از استخر و حمام نیاز به خشک کردن ندارد و فردی که پرده گوشش سالم است احتیاج به فرو کردن پنبه در گوش و استفاده از گوش گیر در حمام ندارد.


اگر افراد مستعد ابتلا به عفونت قارچی استخر بروند، می توانند پس از خارج شدن از استخر از دور با سشوار گوش خود را خشک کنند و با نظر پزشک از قطره هایی که خاصیت اسیدی دارند استفاده کنند در نتیجه لازم نیست از گوش پاک کن استفاده کنند چرا که گوش پاک کن باعث از بین رفتن جرم گوش و قلیایی شدن محیط آن می شود علاوه بر آن موجب ایجاد زخم در گوش، از بین رفتن استخوانچه های گوش و حتی پارگی پرده گوش و کری برگشت ناپذیر می شود.

 

عفونت های قارچی کانال گوش خارجی، عفونت های شایعی در فصل تابستان هستند و مهم ترین علت ابتلا به آن شنا کردن و شست و شوی مکرر کانال گوش است.


جرم گوش به طور طبیعی در گوش وجود دارد و کانال گوش را اسیدی می کند و مانع رشد قارچ در کانال گوش می شود. اما زمانی که جرم در معرض آب قرار می گیرد ph (میزان اسیدیته کانال خارجی گوش) به سمت قلیایی شدن سوق پیدا می کند در نتیجه محیط بسیار خوبی برای رشد قارچ ها فراهم می شود چرا که قارچ ها در محیط های گرم، مرطوب و قلیایی بسیار خوب رشد می کنند.

 

به طور طبیعی در کانال گوش همه افراد قارچ وجود دارد. گاهی اوقات بیماران به اشتباه کشت کانال گوش می دهند و در این آزمایش قارچ و میکروب در گوش دیده می شود این در حالی است که وجود این عوامل در گوش، طبیعی است و تنها در صورت ایجاد علامت در بیمار، اقدامات درمانی انجام می شود.


نخستین علامت این بیماری، خارش گوش است و در ادامه بیمار دچار درد بسیار شدید و ترشحات بیرنگ و آبکی از گوش می شود و حتی ممکن است به تب و کاهش افت شنوایی مبتلا شود.

 

عفونت های قارچی گوش, بیماری های گوش و گلو

 

متاسفانه مردم هنگام خارش گوش با جسمی نوک تیز، کانال گوش را می خارانند و آن را تمیز می کنند به ویژه خانم ها برای این کار از سنجاق مو استفاده می کنند. در این شرایط پوست کانال گوش زخم می شود و قارچ زیر پوست نفوذ می کند و عفونی می شود البته نخستین راه پیشگیری از ابتلا به عفونت قارچی تلاش در جهت قلیایی نشدن محیط کانال گوش است.


خیلی اوقات خانواده ها در مراجعه به پزشک می گویند که گوش کودکان آنان به طور مرتب عفونت می کند. آنان معمولا به بهداشت فرزندانشان بیش از حد توجه می کنند و حتی داخل حمام کانال گوش آنان را با صابون می شویند این در حالی است که صابون باعث قلیایی شدن کانال گوش و ایجاد زمینه ابتلا به عفونت گوش می شود. در این شرایط به خانواده ها توصیه می کنیم که داخل کانال گوش کودک را نشویند.

 

جرم گوش به طور طبیعی برای سلامت این عضو ضرر ندارد، جرم باید در حد طبیعی در گوش وجود داشته باشد چون ph گوش را اسیدی می کند و مانع رشد بسیاری از میکروارگانیسم ها در گوش می شود ولی در صورت افزایش بیش از حد ممکن است روی شنوایی تاثیر منفی بگذارد و گاهی اوقات تا ۴۰ درصد باعث کاهش شنوایی شود و محیط خوبی را برای رشد قارچ ها فراهم کند.

 

دستورالعمل خاصی برای این کار وجود ندارد، ممکن است یک فرد در طول عمر خود یک بار هم نیاز به تمیز کردن جرم گوش پیدا نکند اما فرد دیگری لازم باشد که هر چند ماه یک بار این کار را انجام دهد. بهترین روش، مراجعه دوره ای به پزشک متخصص است تا در صورت نیاز، اقدام به انجام این کار کند.


برخی از افراد به غلط تصور می کنند که اگر کانال گوش یک بار جرم گیری شود، گوش به جرم گیری عادت می کند، این در حالی است که ترشحات زیاد گوش علت جرم گیری های دوره ای است.

 

لازم است پزشکان متبحر جرم گوش را تمیز کنند چون اگر پزشک تخصص لازم را نداشته باشد ممکن است باعث آسیب دیدن گوش و دچار شدن بیمار به ناشنوایی های برگشت ناپذیر شود.
منبع:vazeh.com


ویدیو مرتبط :
چگونگی ایجاد زخم معده و علایم آن

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آیا ورزش هم باعث ایجاد آرتروز می شود



آیا ورزش هم باعث ایجاد آرتروز می شود

تعریف خیلی ساده آرتروز از بین رفتن سطح طبیعی غضروف مفصلی است به گزارش واحد مرکزی خبر در فاصله میان یک استخوان تا استخوان بعدی مفصل قرار گرفته است مفصلها مثل لولا عمل می کنند و استخوانها روی مفصلها می چرخند تا حرکت در یک عضو میسر شود.

ورزش,آرتروز

سطح مفصل که با استخوان در ارتباط است با لایه لغزنده ای از جنس غضروف پوشیده شده است لغزندگی سطح غضروف چرخش استخوان روی مفصل را ممکن می سازد.

باگذشت زمان و سپری شدن عمر در اثر تصادفات یا به دلیل اختلالات مادرزادی بیماریهای سیستمیک مثل روماتیسم اسید اوریک یا چربی خون بالا و یا زانوهای پرانتزی که مخصوصا در فوتبالیستها مشکل ایجاد می کند سطح مفاصل یا همان غضروف دچار سائیدگی و از بین رفتگی می شود در این حالت با کم شدن لغزندگی حرکت یا چرخش استخوانها روی مفاصل با درد همراه شده و بیماری آرتروز به وجود می آید در این موارد درد با شروع حرکت آغاز می شود و با استراحت بهبود می یابد.

● آیا ورزش هم باعث ایجاد آرتروز می شود

بله به خصوص در ایران که پیش از شروع ورزش اصولی مثل گرم کردن بدن رعایت نمی شود و حتی درباره ورزشکاران حرفه ای هم مواردی مثل تغذیه خوب مربی بدنسازی و زمینهای مناسب بازی اهمیت چندانی ندارد همه این موارد در ایجاد آرتروز تاثیرگذارند.

جالب است بدانید که ورزش یکی از بهترین روشهای جلوگیری از آرتروز است و امروزه در تمام کشورهای دنیا از بچه تا پیرمرد ۹۰ ساله همه نرمش و پیاده روی را در برنامه هر روزه زندگی شان قرار داده اند چرا که غضروف سطح مفصلی بر خلاف سایر بافتهای دیگر مثل پوست عضله یا چربی فاقد هرگونه سرخرگ سیاهرگ و عصب است و فقط راه تغذیه این بافت مایع سطح مفصلی است که حاوی تمام موادغذایی و اکسیژن لازم برای زنده ماندن غضروف است وفقط راه جذب این مایع توسط غضروف هم حرکت مفصل است پس ورزش هم می تواند آرتروز ایجاد کند و هم آن را درمان کند. اگر ورزش در حد معمول و به طور اصولی صورت گیرد از مفصل محافظت می کند اما آسیبهای ورزشی که در ورزشکاران حرفه ای دیده می شود خودش عامل ایجاد آرتروز است .

هیچ چیز در زندگی به اندازه حرکت و ورزش در زنده نگه داشتن و سلامت مفاصل موثر نیست و هر کسی که در روز حداقل یک ساعت خوب حرکت کند می تواند به طول عمر مفاصل خود بیفزاید.

مثال این مورد هم این است که شما اگر مفصل مچ دست یا زانو را گچ بگیرید بعد از باز کردن گچها می بینید که باید سه ماه صبر کنید تا مفاصل فعالیت اولیه شان را از سر بگیرند اما ورزش غیر اصولی مثلا استفاده نکردن از وسایل مناسب برای ورزش ضرر می زند.

گاهی افرادی را می بینید که با کفشهای نامناسب از چکمه گرفته تا کفشهای بدون کفی یا دمپایی و کفشهای پاشنه بلند اقدام به کوهنوردی می کنند خوب این کار بعد از یکی دو سال موجب سائیدگی زانو و ایجاد آرتروز می شود.

منبع:ویستا