سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

چه غذاهایی برای زنان باردار مضر است؟



 

 

چه غذاهایی برای زنان باردار مضر است؟

 

غذاهای زیادی وجود دارد كه برای سلامتی زنان باردار مفید است و در مقابل آن، غذاهایی نیز وجود دارد كه علاوه بر اینكه سلامت مادر را تهدید می‌كند، به جنین نیز خطراتی را وارد می‌كند.

 

زنان باردار باید از مواد غذایی غیر پاستوریزه پرهیز كنند، زیرا باعث آسیب جنین و همچنین مادر می‌شود و اختلالاتی از جمله آسیب دیدن جفت، عفونت‌های خونی و یا مسموم شدن جنین و یا حتی سقط جنین را منجر شود.

 

شیر و پنیر نیز از موادی است كه در خوردن آن باید احتیاط و از پاستوریزه آن استفاده شود. زنان باردار از پنیرهایی كه به وسیله كپك آماده و تهیه می‌شوند، بپرهیزند.


تخم‌مرغ خام

غذاهای خام و پخته نشده به خصوص تخم‌مرغ ممكن است حاوی salmonella باشد كه خطرات زیادی را برای جنین و مادر به دنبال دارد.

 

توجه داشته باشید كه تخم‌مرغ باید با حرارت 160 درجه سانتیگراد آماده و به خوبی پخته شود و از سفت شدن زرده و سفیده آن اطمینان حاصل كنید.

 

علاوه بر تخم‌مرغ غذاهای دیگری مانند كیك كره‌ای، خمیر كیك، مخلوط زرده تخم‌مرغ و شیر وغذاهایی كه مركب از گوشت و آرد می ‌باشد از جمله غذاهایی هستند كه خام آنها ضررهای زیادی برای مادر و جنین دارد.

 

سبزیجات خام

با وجود اینكه استفاده از سبزیجات در دوران بارداری توصیه زیادی شده است اما بهتر است كه تا حد امكان از سبزیجات خام مثل استفاده آن در سالاد و یا ساندویچ پرهیز كنید. سبزیجات خام محتوی salmonella است و به همین دلیل بهتر است از سبزیجات پخته استفاده شود زیرا salmonella با شستن معمولی پاك نمی‌شود. از مضرترین سبزیجاتی كه حتما باید پخته شود می‌توان لوبیا و باقالی، یونجه، شبدر و تربچه را نام برد.

 

گوشت خام

از مهمترین گوشت‌هایی كه مورد استفاده افراد زیادی قرار می‌گیرد می‌توان گوشت مرغ را نام برد و از آنجایی كه گوشت خام حاوی E.coil و listeria می‌باشد حتما باید به خوبی پخته شود.

 

همچنین مطمئن شوید كه گوشت در دمای 160 درجه سانتیگراد پخته شود و سپس مورد استفاده قرار بگیرد.

 

گوشت‌های كنسرو شده نیز می‌تواند جایگزین خوبی برای انواع گوشت‌ها باشد،‌ همچنین هات داگ و همبرگر، گوشت مرغ، سوسیس و كالباس از جمله غذاها و گوشت‌هایی هستند كه حتما باید در دمای بالا پخته شوند و در غیر این صورت برای زنان باردار ممنوع می باشند.

 

گوشت‌ ماهی كه محتوی جیوه است

انواع خاصی از ماهی‌ها وجود دارند كه به خاطر بالا بودن سطح جیوه در آنها باید در دوران بارداری از خوردن آنها پرهیز شود زیرا باعث اختلال در مغز و تاخیر در رشد اندام‌های جنین می‌شود كه كوسه ماهی، اره ماهی، شمشیر ماهی، ماهی خال خالی، ماهی اسقومری، سفره ماهی و نیزه ماهی از جمله آنها هستند. البته بهترین راه، استفاده از ماهی‌هایی است كه سطح جیوه در آنها پایین است مانند ماهی پهن و كولی.

 

بدیهی است كه در طی بارداری تحت هیچ شرایطی نباید از دخانیات و مواد الكلی استفاده كرد، مصرف الكل در طی بارداری خطرات جبران نشدنی زیادی را برای جنین به دنبال خواهد داشت كه شایع‌ترین آنها عقب ماندگی ذهنی می‌باشد. علاوه بر این بیماری‌های دیگری را نیز از جمله بیماری‌های قلبی، اختلال در سیستم عصبی و مغز در جنین به وجود می‌آورد.

 


ویدیو مرتبط :
خوردن چه غذاهایی با هم مضر است؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

كمبود آهن در زنان باردار باعث سقط جنين



 

 

 

به گفته متخصصان تغذيه كمبود اهن در زنان باردار باعث افزايش سقط جنين، افزايش خطر مرگ و مير مادران هنگام زايمان مي شود.



یكي از شايعترين انواع كم خوني ،ناشي از فقرآهن است اگر براي ساخت گلبول هاي قرمز خون آهن به مقدار كافي در دسترس بدن نباشد، بدن از ذخاير آهن خوداستفاده مي كند و زماني كه كمبود آهن ادامه پيدا كند و ذخاير آهن بدن هم تمام شود كم خوني ناشي از فقر آهن بوجود مي آيد.



از عوامل كم خوني مي توان به كمبود آهن در رژيم غذايي روزانه، ابتلا به آلودگي هاي انگلي و بيماري هاي عفوني، عادات نامناسب غذايي مثل خوردن چاي 1 تا 2 ساعت قبل و بعد از غذا و كمبود آهن مورد نياز در دوران حساس زندگي به خصوص دوران كودكي و بارداري اشاره كرد.

 


علائم اين كم خوني شامل رنگ پريدگي ، زبان و مخاط داخل دهان و چشم، سرگيجه و سردرد، خستگي و كسل بودن و حالت تهوع است. كمبود آهن در زنان باردار باعث ضعف، افزايش خطر مرگ و مير مادران هنگام زايمان و افزايش سقط جنين و تولد نوزاد مرده مي شود.

 


استفاده از مواد غذايي حاوي آهن مثل گوشت، ميگو، ماهي،‌زرده تخم مرغ، حبوبات، غلات، شير در برنامه غذايي روزانه استفاده از انواع خشكبار مثل توت، كشمش، برگه آلو، انجيرخشك، پرهيز از نان هاي سفيد و نان هاي حاوي جوش شيرين و استفاده از مواد داراي ويتامين ث يا ميوه هاي ترش مثل مركبات همراه با مواد غذايي حاوي آهن مي تواند از كم خوني ناشي از فقرآهن جلوگيري كند.