سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

چه‌كار كنیم كه ام‌اس نگیریم؟



ام اس, بیماری ام اس, پیشگیری از بیمار ام اس

 

 

چه‌كار كنیم كه ام‌اس نگیریم؟
ام‌اس یك بیماری خودایمن است كه بر مغز و نخاع فرد تاثیر می‌گذارد. در پی این بیماری، بدن توانایی كنترل ماهیچه‌ها، بینایی، تعادل و سایر حواس را از دست خواهد داد. افسردگی، تشویش و اضطراب نیز از اثرات این بیماری روی فرد است. از نشانه‌های ابتلا به ام‌اس می‌توان به گزگز كردن مداوم كف پاها و كف دست‌ها، خستگی مفرط، بی‌حالی، دوبینی، تارشدن چشم و عدم تعادل بدن اشاره كرد. متخصصان مغز و اعصاب سه عامل محیطی، ژنتیكی و ویروس‌ها را در بروز ام‌اس موثر خوانده‌اند.

 

بنابراین تا حدودی می‌توان از بروز این بیماری پیشگیری كرد. پزشكان معتقدند انجام برخی اقدامات می‌تواند در پیشگیری از ام‌اس موثر باشد. این اقدامات بسیار ساده هستند؛ آنقدر ساده كه شاید كمتر كسی به آنها توجه كرده باشد. برخی از اقداماتی كه می‌تواند به هر یك از ما برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری كمك كند را می‌خوانیم.

 

- ویتامین D

كمبود ویتامین D یكی از مواردی است كه در ابتلا به بیماری ام‌اس می‌تواند موثر باشد. ویتامین D را می‌توان در زرده تخم‌مرغ، شیر، ماست، پنیر، كره حیوانی، روغن كبد ماهی و... جست‌وجو كرد.

- استرس :

استرس‌های روحی و هیجانی نیز می‌توانند خطر ابتلا به بیماری ام اس را افزایش دهند. در نتیجه بهتر است افراد از این حس‌ها تا جای ممكن جلوگیری كنند و استرس را از خود دور كنند.

 

- مواد غذایی حاوی فیبر
خوردن مواد غذایی حاوی فیبر نیز می‌تواند به پیشگیری از بیماری ام اس كمك كند. فیبرها را در خوراكی‌هایی مانند خربزه و طالبی و سبزیجات می‌توانید پیدا كنید.

- مصرف ماهی
ماهی نیز حاوی موادی است كه در عدم ابتلا و كنترل بیماری ام اس نقش مهمی می‌تواند ایفا كند.

 

- چربی های غیر اشباع
روغن زیتون، آووكادو و سایر چربی‌های تك غیراشباعی را جایگزین سایر روغن‌ها كنید.

 - دخانیات
مصرف دخانیات، یكی از عوامل موثر در ابتلا به ام‌اس است. افراد سیگاری یا كسانی كه دخانیات مصرف می‌كنند بیش از دیگران در معرض این بیماری قرار خواهند گرفت.

 

ام اس, بیماری ام اس, پیشگیری از بیمار ام اس

 

 

- محل زندگی

فناوری و امواجی كه تلفن همراهمان می‌تواند از خود ساطع كرده و ما را در بر بگیرد، خطری برای مبتلاشدن به ام‌اس هستند. بنابراین تا می‌توانید خود را از این فناوری‌ها دور كنید.

شاید به‌نظر نیاید اما محل زندگی در ابتلا به ام‌اس موثر است. مكان‌هایی كه پارازیت بیشتر، آلودگی شدیدتر و فاضلاب‌های وسیع‌تری دارند، خطرات ابتلا به این بیماری را چندین برابر افزایش می‌دهند.

 

- شیر
خوردن روزانه یك لیوان شیر، خطر ابتلا به ام‌اس را تا چهار برابر كاهش خواهد داد، پس از آن غافل نشوید.

- میوه‌
خوردن میوه‌های بنفش و قرمز (تمشك و شاتوت و...) و میوه‌های زرد و نارنجی را در برنامه‌ خوراك روزانه خود قرار دهید. دسته اول تاثیر رادیكال‌های آزاد را بر بدن شما كاهش خواهد داد و دسته دوم باعث می‌شود كه اعصاب شما عملكرد بهتری داشته باشد.

گوجه بخورید. این ماده خوراكی قرمزرنگ اگر روزی به اندازه یك عدد میل شود، كاهش خطر ابتلا به ام‌اس را در پی خواهد داشت.

 

چند نكته درباره استرس‌ شغلی
یك متخصص طب كار با اشاره به اینكه اگر افراد مقداری فشار را از جانب محیط احساس نكنند، انگیزه‌ای برای انجام فعالیت‌های خود ندارند، اظهار كرد: عوامل سازمانی و شرایط فیزیكی از مشكلاتی هستند كه می‌توانند باعث ایجاد استرس‌های شغلی در محیط كار شوند. دكتر صالح پور با اشاره به اینكه استرس حالتی از بدن است كه در مواجهه با تعدادی از تظاهرات فیزیولوژیك خاص مشخص می‌شود، گفت: تظاهرات استرس رابطه مستقیم با سیستم عصبی خودكار بدن دارد كه این سیستم كنترل‌كننده پاسخ‌های فیزیولوژیك انسان است.

 

وی یادآورشد: اعصاب سمپاتیك و پاراسمپاتیك در بدن مسئول تنظیم سیستم خودكار هستند و شناخت تظاهرات استرس در بدن نخستین قدم در كنترل موثر استرس است. این متخصص طب كار با اشاره به اینكه تظاهرات هیجانی و احساسی شامل احساس افسردگی، ناامیدی و پرخاشگری می‌شود، خاطرنشان كرد: استرس شغلی به معنی واكنش منفی فرد نسبت به فشار بیش از حد وارد بر وی یا سایر انواع تكالیفی كه در محیط كاری بر دوش فرد گذاشته می‌شود، است.
منبع : armandaily.ir


ویدیو مرتبط :
این كار امام رضا (ع) است - ما هم این كار را كنیم

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

چه كنیم تا سرطان معده نگیریم؟



 

چه كنیم تا سرطان معده نگیریم؟

 

سرطان معده از طرق مختلف گسترش می‌یابد. می‌تواند از طریق دیواره خود معده به بافت‌ها و اعضای مجاور راه یابد. همچنین می‌تواند از طریق غدد عروق لنفاوی گسترش یابد. در مراحل پیشرفته نیز می‌تواند از طریق خون، سایر اندام و اعضا را درگیر كند.

 

سرطان معده ناشی از رشد خارج از كنترل‌ سلول‌های‌ بدخیم‌ در معده‌ است. این سرطان از دسته سرطان‌هایی است كه طی سالیان و به آرامی ‌رشد می‌كند، ولی قبل از این كه سرطان به معنای واقعی ایجاد شود، تغییراتی در لایه‌های معده ایجاد می‌شود.

 

متاسفانه در مراحل ابتدایی علائم چندانی دیده نمی‌شود و شاید به‌همین دلیل، سرطان معده در مراحل ابتدایی به سختی تشخیص داده می‌شود. سرطان معده در مردان 2 برابر زنان دیده می‌شود و در سنین بالاتر از 50 سال بشدت افزایش می‌یابد.

 

سرطان معده از طرق مختلف گسترش می‌یابد. می‌تواند از طریق دیواره خود معده به بافت‌ها و اعضای مجاور راه یابد. همچنین می‌تواند از طریق غدد عروق لنفاوی گسترش یابد. در مراحل پیشرفته نیز می‌تواند از طریق خون، سایر اندام و اعضا را درگیر كند.

 

نشانه‌های بیماری

از علائم شایع سرطان معده می‌توان به كاهش اشتها، كاهش وزن، كم‌خونی، ‌درد معده، علائم مبهم سوء‌هاضمه مانند آروغ زدن، استفراغ‌ خونی،‌ ‌احساس پری معده حتی پس از خوردن مقادیر اندك غذا، مدفوع‌ سیاه،‌ تهوع و استفراغ، درد بالای‌ شكم‌، سوزش سردل و علائم شبیه به زخم معده اشاره كرد.

 

درمان

متاسفانه در بیشتر موارد سرطان معده بسیار دیر تشخیص داده می‌شود. در این شرایط میزان‌ بقای‌ 5 ساله‌ حتی‌ در صورت‌ درمان‌، پایین‌ است‌.

 

در مراحل ابتدایی، جراحی و برداشتن تومور اولیه می‌تواند موثر باشد. زمانی كه سرطان گسترش یافته باشد می‌توان برای جلوگیری از خونریزی‌های طولانی و انسداد معده از روش جراحی استفاده كرد. شیمی‌درمانی نیز ممكن است در افرادی كه سرطان در آنها گسترش یافته باشد، استفاده شود و موثر باشد.

 

استفاده از رادیوتراپی بخصوص همراه با شیمی‌درمانی ممكن است برحسب صلاحدید پزشك استفاده شود. با وجود این كه شانس معالجه این بیماری در مراحل پیشرفته كم است باید توجه داشت كه هیچ كس نمی‌تواند میزان بهبودی و پاسخ هر فرد را به درمان به طور دقیق پیش‌بینی كند چراكه نوع سرطان و نحوه پاسخ بدن به درمان هر فرد به فرد دیگر می‌تواند متفاوت باشد. در این بین حالات روحی و روانی مناسب می‌تواند در درمان بسیار موثر باشد.

 
برای پیشگیری

- از كشیدن سیگار خودداری كنید.

- رژیم‌های غذایی شامل غذاهای دودی، گوشتی و نمك اندود را كمتر مصرف كنید.

- به‌ علائم‌ سوءهاضمه‌ كه‌ بیش‌ از چند روز طول‌ بكشند، ‌توجه‌ كنید.

- رژیم‌ غذایی‌ مغذی‌ و متعادل‌ را استفاده‌ كنید.

- در صورت لزوم آزمایش‌های‌ سالانه‌ غربالگری‌ را كه‌ توسط‌ پزشك‌ توصیه‌ شده‌ انجام‌ دهید.

- استفاده از ماهی و سبزیجات تازه محتوی ویتامینA و C را كه احتمال ابتلا به سرطان معده را كاهش می‌دهند فراموش نكنید.

 

-گوشت قرمز را به اندازه مصرف كنید. استفاده از گوشت قرمز بیش از 13 بار در هفته احتمال سرطان معده را 2 برابر می‌كند بخصوص اگر گوشت به صورت كبابی، پخته شود.

-مصرف نمك وغذاهای سرخ كرده را بسیار محدود كنید و برای پخت غذا از روش‌هایی نظیر بخارپز كردن و پخت در ماكروویو استفاده كنید.

- از مواد غذایی حاوی آنتی‌اكسیدان نظیر كلم بروكلی، هویج و گوجه فرنگی استفاده كنید.

- مصرف پیاز و سیر، خطر سرطان معده را كاهش می‌دهد.