سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

چند عادت نادرست که باید ترکشان کنید



 کم آبی بدن, درمان کمردرد

مسواک زدن بیش از حد باعث بروز بیماری لثه و ساییدگی دندان می شود.

 

برخی عادت ها در سال های اول زندگی شکل می گیرد و به مرور زمان همه چیز تغییر پیدا می کند. اما از کجا باید بدانیم که کدام شیوه ها از رده خارج شده و کدام همچنان تأیید شده و علمی است؟ محققان پس از انجام بررسی بین حدود ۵۰۰ داوطلب مرد، یک فهرست از چند روش منسوخ شده، تهیه و جایگزین های آن را معرفی کردند.

 

*روزی چند بار مسواک می زنید؟
روزی یک بار(۲۸ درصد)
پس از هر وعده غذایی (۶ درصد)
صبح و عصر (۶۶درصد)
اگر دندان را صبح و شب مسواک می زنید، پس چرا هنگام ظهر مسواک نمی زنید؟ زیرا ضربه های اضافه می تواند مینای دندان را از بین ببرد، به خصوص اگر برای ناهار غذای اسیدی میل کرده باشید. این یعنی که با وجود عمل مفید مسواک زدن، شاید به دندان ها آسیب برسانید و دندان ها به خرابی، بیماری لثه و ساییدگی مستعد شود. مسواک زدن روزی سه بار زیاد است و در مقابل مسواک زدن روزی یک بار هم کافی نیست. مگر این که روش عالی برای مسواک زدن داشته باشید که خیلی از ما نداریم. بنابراین روزی دو بار هر بار به مدت ۲ دقیقه مسواک بزنید. وسط روز از نخ دندان استفاده کنید.

 

*برای تب بالا چه باید کرد؟
قرص OTC برای پایین آوردن تب مصرف کنید (۴۴ درصد)
از کمپرس سرد استفاده کنید (۶ درصد)
بگذارید روند طبیعی اش را طی کند (۵۰ درصد)

 

تب علامت بیمار بودن نیست بلکه علامت این است که بدن در حال تلاش است تا خود را بهبود دهد اما چگونه؟
افزایش تنها یک تا ۲ درجه دمای بدن، میزان تولید سلول های ایمنی را افزایش می دهد و در برابر مقابله با عفونت به بدن کمک می کند. طبق تحقیقات ۴۴درصد افرادی که در این موقعیت قرص مصرف می کنند و ۶ درصدی که سعی می کنند بدن را خنک کنند در واقع در این جنگ طرف عفونت را می گیرند. زمانی که تب دارید، بدن می لرزد تا به مکان گرم تری بروید از جمله زیر پتو، کاری که بدن از شما می خواهد انجام دهید. اما اگر تب به 39.5 درجه سلسیوس یا بیشتر برسد و بیش از ۳ روز ادامه داشته باشد باید به پزشک مراجعه کنید.

 

*زخم را چگونه تمیز و درمان می کنید.
با آب بشویید و سپس باند پیچی کنید (۲۹ درصد)؛
بگذارید هوا بخورد تا پوست خشک روی زخم ایجاد شود(۴۰ درصد)؛
با هیدروژن پیروکسید تمیز کنید(۳۱ درصد).

 

همه این روش ها نادرست است. ۴۰ درصد افراد فکر می کنند نیاز به باندپیچی نیست چون زخم آن ها را به یک اسکار زشت تبدیل خواهد کرد. به افرادی که زخم را باز می گذارند، باید گفت، این امر روند بهبود را طولانی تر خواهد کرد و احتمال به جا ماندن اثر زخم نیز وجود دارد. هیدروژن پروکسید نیز نمی تواند باکتری ها را از بین ببرد. پمادهای آنتی بیوتیک «OTC»، نیز واکنش پوستی به وجود می آورد. بنابراین ابتدا دست ها را خوب بشویید، سپس زخم را با آب بشویید، سپس روی آن وازلین بمالید تا مرطوب بماند. در آخر زخم را باندپیچی کنید.

 

 مقابله با عفونت, درمان زخم

برای تسکین موقت کمردرد استفاده از کمپرس گرم مناسب است.

 

*با کمردرد چگونه کنار می آیید؟
مصرف قرص مسکن مانند استامینوفن (۱۲ درصد)
استفاده از کمپرس یخ، سپس کمپرس گرم (۱۴درصد)؛
سعی می کنم حرکت داشته باشم (۷۴ درصد).

 

این نکته به نظر منطقی است زمانی که درد دارید، مسکن بخورید. اما کمردرد منطق نمی شناسد. نتایج بررسی ها نشان می دهد مصرف قرص استامینوفن برای تسکین درد قسمت تحتانی کمر مانند خوردن حبه قند است. کمپرس گرم می تواند تسکین موقت ایجاد کند و کمپرس سرد هنوز قابل اطمینان نیست تنها راه، حرکت کردن است. نترسید و کمی تحرک داشته باشید زیرا این بهترین کاری است که می توانید انجام دهید. با فعالیت های آرام مانند پیاده روی شروع کنید. سپس کم کم فعالیت را شدت دهید.

 

*چگونه در طول روز به بدن آب رسانی می کنید؟
روزی ۸ لیوان آب مصرف می کنم (۵۲ درصد)؛
زمانی که تشنه ام، آب می خورم (۲۰درصد)؛
هر چه ادرارآور است می خورم (۲۶ درصد).

 

آب برای بدن مفید است؛ اما به گفته محققان میزان مصرف آب به میزان فعالیت، برنامه غذایی، سن، آب و هوا بستگی دارد. بنابراین شاید ۸ لیوان کمتر یا بیشتر نیاز پیدا کنید.
اما به جای آمار گرفتن میزان مصرفی مایعات، تعداد دفع ادرار را محاسبه کنید. پنج بار دفع ادرار در روز نشانه کافی بودن آب بدن است. رنگ ادرار نیز باید زرد کمرنگ باشد.

منبع:salamatnews.com


ویدیو مرتبط :
عاقبت بدن سازی نادرست !!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

برخورد صحیح با عادت های نادرست کودکان



 

 

برخورد صحیح با عادت های نادرست کودکان

 

دیگران را دوست داشته باشند و محبت خود را به آن ها ابراز کنند. اولین رفتارها و واکنش ها را از والدین می بینند و دنیا را در وجود آن ها حداقل در یکی ۲ سال اول خلاصه می کنند. اما همین والدین چند سال بعد شکوه و شکایت می کنند که کودکشان بدغذاست، جیغ می کشد، ناسزا می گوید و ... جالب این که اغلب تصور می کنند اشتباهی از جانب آن ها رخ نداده است و معلوم نیست چرا کودک این رفتارهای زشت را ادامه می دهد و تکرار می کند. اگر شما هم کودکی دارید که از یکی از رفتارهای نادرست او شاکی هستید، حتما ادامه مطلب را بخوانید.

 

حامد سیامکی خبوشان، کارشناس ارشد روان شناسی و عضو سازمان نظام مشاوره و روان شناسی به خراسان می گوید: انسان و رفتارهای او آمیزه و ترکیبی از ویژگی های ارثی، فیزیولوژیکی، اجتماعی و روان شناختی است و این ویژگی ها تاثیرات متقابلی روی هم دارد.

 

عادت های انسان به عنوان یک سری رفتارهای تکرار شونده هم ناشی از همین عوامل است.آن چه بیشتر خانواده ها را از دست فرزندان خود عاصی می کند، رفتارهای خارج از عرفی است که کودکان به انجام آن خو کرده اند. نتایج تحقیقات متعدد نشان می دهد که سهم عوامل اجتماعی و روان شناختی در شکل گیری و تداوم عادت های نامناسب بسیار بیشتر از عوامل ارثی و فیزیولوژیکی است.بیشتر شکایات والدین از عادت های نادرست کودکان مربوط به بدغذایی، بازی با یکی از اندام های بدن، جیغ زدن، وابستگی افراطی و بیمارگونه به والدین، دروغ گویی، دزدی، کشیدن موی سر دیگری، کتک کاری و مکیدن انگشت است که شیوع زیادی در بین کودکان دارد.

 

باید توجه داشت که یکی از علل بروز این عادت ها، اضطراب و فشارهای درونی کودک است. عادت یک شبه به وجود نمی آید و یک شبه هم از بین نمی رود. بنابراین از کودکی که دارای تفکر و احساس ناسالم است، نباید انتظار رفتار مطلوب داشته باشیم. زیرا مخزن رفتاری کودک در نتیجه پاسخ به تفکرات و احساساتش شکل گرفته است و اگر والدین در ارائه پاسخ های صحیح و به موقع کوتاهی کرده باشند، نباید نقش خود را در بروز عادت نادرست کودکشان نادیده بگیرند.

 

از طرفی کودک در تعامل با محیط و اطرافیان تحت تاثیر رفتارها و واکنش های دیگران قرار می گیرد و در واقع رفتارهای خوب و بد را آموزش می بیند. بسیاری از کودکان دست به الگوبرداری از رفتارهای دیگران می زنند. اگر این الگوبرداری و عمل به آن از نظر روانی به تخلیه کودک منجر شود و اضطراب کودک را کاهش دهد، آن رفتار را الگو قرار می دهد و تداوم می بخشد.

 

این مشاور با تاکید بر این که گاهی کپی برداری کودکان از رفتارهای دیگران به منظور جلب توجه انجام می شود، ادامه می دهد: اگر والدین نتوانند به طور طبیعی به کودک خود توجه و محبت کافی کنند، کودک برای کسب نوازش، توجه یا محبت والدین سعی می کند راه های دیگری را امتحان کند که یکی از این راه ها رفتارهای تکرار شونده نامتناسب است. نباید فراموش کرد که بعضی از رفتارها ریشه فیزیولوژیکی دارد مثل خودزنی، بعضی تیک های عصبی، بدغذایی که ممکن است ناشی از ضعف اعصاب یا کم کاری یا پرکاری غدد باشد. بنابراین تک بعدی نگاه کردن به منشاء شکل گیری رفتارها در کودکان چاره ساز نیست و ما ناچاریم مجموعه ای از عوامل را در نظر بگیریم. در واقع تقابل تمامی عوامل وراثت، روان شناختی، اجتماعی و ... به بروز یک رفتار منجر می شود. از سوی دیگر عادت های رفتاری در هر سنی ممکن است بروز پیدا کند و یا یک عادت رفتاری در یک سن یا طی مراحل رشد تغییر شکل دهد. در بسیاری از موارد عادت های رفتاری رفع نمی شود بلکه شکل عوض می کنند و والدین تصور می کنند عادت کودک برطرف شده است. عادت های جدید در سن بلوغ تقریبا به شکل ثابتی درمی آید.عادت های بین کودکان ضمن مشابهت در دختران و پسران تفاوت هایی هم دارد. به عنوان مثال در دختران عادت هایی مثل بازی با اعضای بدن، پنهان کاری و در پسران ناسزاگویی، پرخاشگری و دزدی شیوع بیشتری دارد.

 

● راهکارهای عملی مقابله

 

وی با اشاره به این که شناسایی ریشه های بنیادی یک عادت نادرست یک اصل اساسی است درباره راه های مقابله با آن می گوید: تاکید نکردن مستقیم برای ترک رفتار اصلی است که بسیاری از والدین از آن بی اطلاع هستند. در واقع آن ها با تاکید و اشاره مستقیم به رفتار آن را ثابت می کنند. والدین باید دقت کنند که چه زمانی کودک به رفتار نادرست تکرار شونده مبادرت می کند، پیک رفتاری او را شناسایی کنند. از طرف دیگر تنبیه و تشویق اصولی و بجا، درخواست کردن به جای امرکردن، قاطعیت و خودباوری والدین، الگوی مناسبی در اختیار کودک گذاشتن و مشارکت و همراهی کودک در انجام کارهای مورد علاقه اش راهکارهایی است که یک مشاور می تواند به والدین پیشنهاد کند تا در ترک عادت های نادرست به کودک خود کمک کنند. در واقع ما همیشه تاکید می کنیم که برای ایجاد یک عادت رفتاری چه مثبت و چه منفی کافی است در مقابل آن واکنش نشان دهیم. رفتار خشن، داد و بیداد و هیجانی شدن والدین به محض دیدن رفتاری از کودک باعث اصرار کودک و جلب توجه او به کارش می شود و همین واکنش نادرست باعث می شود آن کار را ادامه دهد.

 

در مواردی که زمینه هایی از وسواس و اضطراب در کودک به طور ارثی وجود دارد، به دلیل واکنش والدین، عادت ها به صورت رفتارهای وسواس گونه نمایان می شود. هرگز نباید با القای حس گناهکاری به کودک شرایط را خراب تر کرد. بلکه باید با مشاوره و کمک گرفتن از متخصص به کودک در رفع آن تلاش کرد. والدین باید بدانند اگر هیچ اقدامی نکنند و در جست وجوی علت بر نیایند، اصلاح رفتار نادرست سخت تر خواهد شد.باید توجه داشت که همخوانی و تطابق نظرات والدین درباره عادت بد کودک در رفع آن نقش مهمی دارد.تصور کنید کودکی که عادت به مکیدن انگشت دارد با ۲ مدل واکنش در منزل رو به رو شود. از یک سو مادری که می گوید او هم در طول دوران کودکی همین عادت را داشته است بنابراین مشکلی وجود ندارد و پدری که می خواهد به هر روش ممکن این عادت را از سر کودک بیندازد. کودک در چنین شرایطی نمی داند باید چه کند و با دو واکنش متفاوت رو به رو می شود و ممکن است این رفتار را تا سنین مدرسه ادامه دهد.یک سری رفتارهای کودک تا سنین مدرسه بروز پیدا نمی کند و این حالت به ویژه در بچه هایی که مهد کودک نرفته اند یا پیش دبستانی را نگذرانده اند، بیشتر مشاهده می شود .

 

به همین علت است که توصیه می شود کودکان قبل از مدرسه وارد محیط های اجتماعی شوند و سعی کنند خود را با دیگران تطبیق دهند. بچه هایی که عادت های بدی دارند و به یکباره وارد محیط بزرگ تر می شوند، ممکن است دچار اضطراب شوند و عاداتشان به رفتارهای وسواس گونه تبدیل شود.

 

● اشتباهات محرز والدین

 

بهتر است به جای دستور مستقیم، به صورت غیرمستقیم کودک را از ادامه رفتار بازداریم. در مواردی بهتر است رفتار کودک نادیده گرفته شود و منظور این است که نه زبانی و نه با تغییر حالت و رفتار واکنشی نشان ندهیم. بچه ها پیام های غیرکلامی ما را خیلی زود می گیرند. بنابراین می توان طوری برخورد کرد که انگار کودک کار بدی انجام نداده است و سپس او را صدا زد و به کار دیگری مشغول کرد.این در حالی است که والدین فکر می کنند با تحکم و داد و فریاد و دستور دادن می توانند کودک را از ادامه رفتار یا عادت نادرست منع کنند.رفتارهای این چنینی بیشتر او را مضطرب و به ادامه انجام کار حریص می کند.

 

گاهی والدین قبل از انجام کار به کودک هشدار می دهند؛ مثلا می گویند «تو مهمانی دعوا راه نیندازی» این کار از نظر روانی او را آماده دعوا کردن می کند و او ناخودآگاه به دنبال فراهم کردن زمینه دعوا می گردد.این رفتارها باعث می شود رفع عادت برای او سخت تر شود چون الگو دارد و با پیش زمینه ذهنی درباره خودش فکر می کند.بعضی والدین هم منتظر افزایش سن و تغییر شرایط هستند تا عادت نادرست کودک رفع شود و ترک عادت را به سنین نوجوانی موکول می کنند که این کار اصلاح این عادت ها را بسیار دشوارتر می کند.

منبع:روزنامه خراسان