سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

چطور با فرزندانمان درباره مواد مخدر صحبت کنیم ؟



اعتیاد در کودکان

نوجوانانی که درباره مواد مخدر از والدین خود آموزش دیده‌اند احتمال کمتری دارد که از آن مواد استفاده ‌کنند

 

در تعطیلات نوروز وقت بیشتری را با بچه ها می گذرانید و شاید بهترین زمان برای این باشد که یکی از سخت‌ترین مکالماتتان را با آنها انجام دهید : صحبت درباره مصرف الکل و مواد مخدر.

تحقیقات نشان می‌دهد، نوجوانانی که در مورد خطرات مواد مخدر از پدر و مادر خود آموزش دیده‌اند، احتمال کمتری دارد که از آن مواد استفاده ‌کنند. در واقع، بیشتر نوجوانان گفتگو با پدر و مادر را دلیل اصلی تصمیم به عدم مصرف مواد مخدر دانسته‌اند.

اما در چنین گفتگوهایی، بسیاری از والدین مطمئن نیستند چه چیزی باید به فرزندان خود بگویند یا چه موقع و چطور بگویند، و این امریست چالش‌برانگیز برای آنها. همان‌طور که گفتگویتان را شروع می‌کنید، این چهار مورد را مد نظر داشته باشید:


گفتگو را زود آغاز کنید، پیش از دوران نوجوانی
برای صحبت کردن با کودکانتان در مورد مصرف الکل و مواد مخدر نباید تا دوران نوجوانی آن‌ها صبر کنید. گفتگو با آنها را هنگامی که کم سن ‌و سال‌تر هستند، آغاز کنید و تنها روی نمونه‌هایی از رفتارهای سالم تمرکز کنید. همچنان که کودکان بزرگتر می‌شوند، این گفتگوها بیشتر باید حول محور آنچه فرزندان در محیط‌های اجتماعی می‌بینند و تجربه می‌کنند، متمرکز شود.


سوالات متفکرانه بپرسید
از آنجا‌یی که ذهن‌ نوجوانان همچنان در حال رشد است، خطرات و عواقب را به شیوه‌ی بزرگسالان تشخیص نمی‌دهند. بسیاری از نوجوانان خطرات ناشی از استفاده از مواد مخدر را درک می‌کنند، اما هنگامیکه جوانب مثبت و منفی را می‌سنجند، بیشتر تمایل دارند تا خطرات را دست کم بگیرند. یکی از روش‌ها برای صحبت و مطلع ساختن آن‌ها از خطرات ناشی از مصرف مواد مخدر، پرسیدن سوالات درباره‌ی آنچه در تلویزیون، فیلم‌ها و یا در اینترنت می‌بینند، است. سوالاتی از قبیل؛ به نظر تو مصرف مواد مخدر چطور به تصویر کشیده شده است؟ و چقدر واقع بینانه است؟ همین سوالات می‌تواند جرقه‌ی یک گفت و شنود معنی‌دار باشد.

 

جلوگیری از اعتیاد

گوش کردن به نظرات فرزندان با دقت کافی، در مورد مصرف مواد مخدر از اهمیت ویژه‌ایی برخوردار است

 

چند قانون اساسی برای نوجوانتان تنظیم کنید.
توصیه می‌کنیم قانون: هیچ ماده‌ی مخدری پیش از ۲۱ سالگی مصرف نشود، را وضع کنید، دلایل روشنی برای اینکه نمی‌خواهید نوجوانتان سیگار بکشد، الکل بنوشد یا مواد مخدر مصرف کند، ارائه دهید. برخی از عوامل می‌تواند شامل:

۱. مواد مخدر برای نوجوانان خطرناک است؛ به ویژه چون ذهنشان همچنان در حال رشد است، پرخطرتر می‌شود؛ و
2.  مواد مخدر با مدرسه، ورزش و سایر فعالیت‌های نوجوانی هماهنگ نیست؛ و
3.  نوشیدن الکل، سیگار کشیدن و استفاده از مواد مخدر برای نوجوانان غیر قانونی است.


گفتگوی دوطرفه را فراموش نکنید
یادتان باشد که هدف سخنرانی نیست، فرزندتان را به صحبت کردن ترغیب کنید و مشتاقانه به او گوش دهید. خوب گوش کردن به ‌معنای توجه بی‌وقفه است، پس حالت تدافعی به خود نگیرید و یا با عصبانیت واکنش نشان ندهید. اگر فرزندتان باور کند که احساسات او را درک می‌کنید و حقیقتاً او را می‌فهمید، احتمال برقراری ارتباط آزادانه با شما بیشتر می‌شود.

در نهایت، گوش کردن به نظرات فرزندانتان با دقت کافی، در مورد اینکه آیا مصرف مواد مخدر خطرناک است یا نه از اهمیت ویژه‌ایی برخوردار است و ممکن است شما را شگفت‌زده کند.

منبع : دکتر آز

 


ویدیو مرتبط :
با فرزندانتان درباره خطرات مواد مخدر صحبت كنید

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آیا فرزند شما مواد مخدر مصرف می کند؟



 

متأسفانه اکثر خانواده ها علائم اعتیاد را نمی شناسند و اشکال دیگر این است که آنها هیچ علاقه ای به فراگیری این علائم ندارند و فکر می کنند فرزندشان درامان است. همه ما برای حفظ سلامت خانواده باید به این مسئله حساس باشیم.

 

 

 

در رابطه با فرد معتاد علائم شاخصی وجود دارد که خانواده ها می توانند رفتار مشکوک فرزندانشان را تحت نظر قراردهند. به ویژه آنها باید نسبت به اعتیاد به مواد جدید با نگاه هوشیار تر توجه کنند. بسیاری از خانواده ها نمی دانند علائم مصرف مواد درجوان ها و نوجوانان چیست البته بسیاری از رفتارهای نوجوانان حساس برانگیز است اما رفتارهایی وجود دارد که خانواده ها می توانند با مشاهده آنها نسبت به اعتیاد فرزندشان مشکوک شوند.

 


اینکه جوان دوست دارد، درخانه تنها بماند، ارتباطی با دیگران برقرار نمی کند، رفتارهایش بی ثبات است. زود عصبانی می شود، به طور ناگهانی نحوه لباس پوشیدن، دکور اتاق و علاقه مندی هایش تغییر می کند، دروغگو می شود، والدین را ملزم به انجام یکسری رفتارهای عجیب می کند و بی نظم و فراموشکار می شود می تواند از نشانه های انحراف جوان به سمت مواد مخدر باشد.

 

 

گاهی اوقات جوان نسبت به فعالیت هایی که قبلاً علاقه داشته است بی علاقه می شود، تمرکزش از بین می رود. نمرات امتحانی و درسی و تحصیلی اش کاهش می یابد، در فعالیت های خانوادگی مشارکت نمی کند و به قوانین خانه احترام نمی گذارد و نسبت به آینده سرد و بی علاقه می شود که والدین باید با مشاهده این رفتارها به اعتیاد فرزندشان مشکوک شوند. اتفاق های دیگری نیز وجود دارد که اگر با موارد ذکر شده مشاهده شود، علائم اصلی اعتیاد را تشکیل می دهند و آن این است که:

 

 

نوجوان سیگار می کشد، وسایلی مانند زرورق، لوله خودکار، کبریت سوخته و فندک اتمی در وسایلش پیدا می شود، قرص های اعصاب و داروهای آرامبخش مصرف می کند، بی نظمی اش بسیار زیاد می شود و مخصوصاً به علت مصرف موادی مانند شیشه شب ها بی خواب می شوند. اینکه جوان عادات غذایی و خوابیدنش تغییر می کند ، دوستان خلافکار و شناخته شده ای را اختیار می کند و دوست ندارد خانواده از آن مطلع شود،

 

 

سیگار

 

 

تماس های تلفنی اش مخفی می شود و دروغ گویی اش اثبات شده آشکار می شود همچنین مقررات را به راحتی و آشکارا زیر پا می گذارد و درکنار آن خستگی مداوم، چشم های قرمز، آب ریزش بینی، ایجاد زخم هایی در بدن، دردهای عضلانی و استخوانی، وجود جای سوزن در بدن، نداشتن انگیزه برای رفتن به مدرسه، درگیری با مسئولان مدرسه، پاسخ دادن به سؤالات با پرخاش، قرض کردن پول های زیاد و بالا بردن صدای موسیقی به صورت دیوانه وار از دیگر علائم اعتیاد جوانان به شمار می آید.

 


خانواده باید دراین موارد صریح و بی پرده با جوان صحبت کند و ریشه مشکل را بیابد و در صورت امکان وی را به یک مرکز مشاوره و درمان ارجاع دهد.