سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

چرا همه رازهایی داریم؟



 

 

چرا همه رازهایی داریم

 

با توجه به دشوار بودن رازداری، چه عاملی مردم را به این کار ترغیب می‌کند؟ هدف آنها از رازداری چیست؟ روان‌شناسان از چند عامل به‌عنوان انگیزه‌های رازداری نام برده‌اند که از مهم‌ترین آنها می‌توان به محافظت، قدرت و کنترل، هویت و استقلال، اعتماد و صمیمیت و نیاز به تعلق اشاره کرد.

 

 

محافظت

 

تعداد زیادی از روان‌شناسان معتقدند که مردم به دلیل ترس از پیامدهای اجتماعی فاش‌شدن رازشان، آن را مکتوم نگه می‌دارند. برطبق این دیدگاه، هدف رازداری محافظت از فرد و روابطش در برابر گزند و آسیب است. توجه به پیامدهای اجتماعی ممکن است به معنای ترس از عدم تأیید دیگران باشد.

 

بنابراین، افراد به دلیل اینکه تصور می‌کنند ممکن است با فاش شدن رازشان مورد استهزا، تحقیر، اهانت یا تبعیض قرار بگیرند موضوع خاصی را از آنها پنهان می‌کنند. از طرف دیگر، توجه به پیامدهای اجتماعی ممکن است به تأثیرات منفی‌ای که افشای راز روی ارتباطات فرد می‌گذارد اشاره داشته باشد. در این موقعیت، افراد به دلیل اجتناب از ناراحت کردن دیگران و یا از دست دادن روابطشان مطلبی را برای دیگران بازگو نمی‌کنند.

 

 

قدرت و کنترل

 

حالا که متوجه شدیم رازداری چگونه افراد را از تجربه پیامدهای منفی اجتماعی بر حذر می‌دارد، به این موضوع می‌پردازیم که فرایند رازداری چه پیامدهای مثبتی دارد. رازداری می‌تواند یک منبع کنترل محسوب شود و به فرد رازدار احساس کنترل‌داشتن بر محیط اجتماعی را القا کند. مطابق این دیدگاه، دیگران نمی‌توانند در موقعیت‌های اجتماعی از ضعف فرد رازدار (راز او) استفاده ببرند و او را وادار به انجام دادن کاری كنند و این امر سبب افزایش قدرت فرد می‌شود.

 

از مثال‌های بارز در این مورد می‌توان به رازداری در موقعیت‌های سیاسی یا تجاری اشاره کرد. البته این موضوع در روابط بین‌فردی هم مشاهده می‌شود. نتایج مطالعات پژوهشگرانی که در حوزه روان‌شناسی تحولی تحقیق می‌کنند نشان داده است کودکان تا زمان رسیدن به سن بلوغ می‌آموزند که موضوعات خاصی را از دیگران پنهان كنند و با دسترسی به اطلاعات محرمانه افراد، آنها را وادار سازند که مطابق میل کودک عمل کنند.

 

در واقع، تصور اینکه فردی رازی دارد که دیگران از آن بی‌خبرند، حتی در صورت صحت‌نداشتن این تصور، سبب می‌شود دیگران آن فرد را برتر و قدرتمندتر ارزیابی کنند. بنابراین، رازداری نه تنها از وقوع پیامدهای منفی ممانعت می‌کند، بلکه سبب ایجاد پیامدهای مثبت نیز می‌شود.

 

مهم‌ترین انگیزه مردم برای رازداری نیاز اولیه بشر به احساس تعلق است

 

 

هویت و استقلال

 

بعضی از صاحب‌نظران بر این باورند که رازداری در فرایند ایجاد و رشد هویت و استقلال فردی نقش مهمی ایفا می‌کند. برای رسیدن به استقلال و هویت فردی در طول دوران رشد دو اتفاق مهم رخ می‌دهد.

 

نخست،در دوران طفولیت، کودک متوجه می‌شود که هویتی جدا از مراقب خود (مادر یا شخص دیگری که از نوزاد مراقبت می‌کند) دارد و می‌تواند بین خود و غیر خود تمایز قائل شود. به موازات تفکیک خود از افراد مهم، زندگی طی فرایند شکل‌گیری هویت، رازداری نیز آنهایی را که از موضوع خاصی آگاهند از دیگرانی که این موضوع بر آنان پوشیده است جدا می‌كند. بنابراین، به نظر می‌رسد که رازداری سبب تسهیل در فرایند هویت‌یابی می‌شود. از طرف دیگر، ممکن است نیاز به خودمختاری و فردیت سبب رشد خصیصه رازداری در فرد شود. مثلاً در روابط اجتماعی، ممکن است فرد به دلیل تمایل به دستیابی به احساس هویت فردی و خودمختاری مطلبی را با دیگران در میان نگذارد.

 

 

اعتماد و صمیمیت

 

همان‌طور که در آغاز بحث گفته شد، نوعی راز وجود دارد که بیش از یک نفر از آن آگاه است (راز مشترک). این نوع راز بیشتر میان همسران دیده می‌شود. بسیاری از مسائل هستند که تنها زن و شوهر از آن اطلاع دارند و تصمیم می‌گیرند که آن را با هیچ فرد دیگری در میان نگذارند.

 

در بعضی موارد نیز، ممکن است فرد راز خود را با یکی از دوستان، آشنایان یا گروهی از آنان در میان بگذارد. هدف فاش نكردن چنین اسراری از مکتوم نگه‌داشتن رازهای فردی متفاوت است.

 

رازهای مشترک «ما» را از «دیگران» متمایز می‌كنند. این رازها فرد را عضوی از خانواده یا گروه می‌كند و این واحد را به عنوان نهادی خاص مشخص می‌سازد. بنابراین، راز مشترک می‌تواند اعتماد و صمیمیت ایجاد کند. زمانی که رازی با دیگران در میان گذاشته می‌شود، خطر فاش‌شدن آن هم افزایش می‌یابد. بنابراین، لازم است افرادی که از آن مطلعند کاملاً به هم اعتماد داشته باشند. به علاوه، از آنجایی که در میان‌گذاشتن راز خود با دیگران نوعی خودفاش‌سازی محسوب می‌شود، سبب بهبود روابط بین فردی و تعهدات اجتماعی می‌شود.

 

 

نیاز به تعلق‌

 

حتماً تاکنون متوجه شده‌اید که معمولاً افراد به دلیل اهمیتی که برای دلبستگی‌ها و روابط خود قائلند مطالبی را از دیگران پنهان می‌کنند. رازداری افراد را در مقابل عدم تأیید اجتماعی محافظت می‌کند، روابط آنها را حفظ می‌كند، تصویر بهتری از آنان به دیگران ارائه می‌دهد و یا سبب افزایش میزان اعتماد و صمیمیت افراد می‌شود.

 

این مشاهدات سبب شده كه تعدادی از روان‌شناسان اظهار کنند مهم‌ترین انگیزه مردم برای رازداری نیاز اولیه بشر به احساس تعلق است. رازداری می‌تواند به طرق مختلف نیاز تعلق‌پذیری افراد را ارضا کند، اما بارزترین موقعیت زمانی است که فرد به واسطه این فرایند اطلاعاتی را پنهان می‌کند که در صورت آشکارشدن، می‌توانند موجب ایجاد پیامدهای منفی اجتماعی نظیر محرومیت یا طرد اجتماعی شود، زیرا این پیامدها تهدید قدرتمندی برای نیاز به تعلق به شمار می‌آید.

 

در مجموع، انگیزه رازداری هرچه باشد فرد از نتایج مثبت آن بهره‌مند می‌شود. البته باید این مطلب را به خاطر داشته باشیم که مانند هر امر دیگری، افراط در رازداری نیز پیامدهای منفی و متعددی دارد که روی فرد و جامعه تأثیر می‌گذارد.

منبع: روزنامه آرمان


ویدیو مرتبط :
رازهایی در مورد puppet

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رازهایی برای مردان



 

راز مردان

 

برای هر روز از ماه, گفتاری كوتاه پیشنهاد شده است.روز را در ساعت مناسبی آغاز كنید. گفتار را چند بار تكرار كنید.

 

دفعه اول با صدای بلند بعد آرام تر, بعد به صورت یك زمزمه و سپس در فكرتان تكرار كنید.با هر بار تكرار , بگذارید كلمات با عمق بیشتری جذب ضمیر نا خود آگاه تان شود.

 

به تدیج مفهوم كاملی از این گفتارها به دست خواهید آورد كه اگر بخواهید آنها را طی یك دوره یاد بگیرید در پایان حقایق ارائه شده با شما یكی خواهد شد.آن صفحه ای كه گفتار روزتان هست طی روز باز كنید در هر فرصت آن را مرور كنید.

 

حتی المقدور آن گفتار را با شرایط واقعی زندگی تان تطبیق دهید.شب قبل از خواب چند بار دیگر گفتارتان را مرور كنید.سعی كنید اثرات مثبت را در تمام وجودتان جذب كنیدو بگذارید با ضمیر آگاهتان یكی شود.

 

راز مردان

 

روز اول

 

به دیگران آزادی بده تا خودشان باشندبا خودت سختگیر باش ,ولی با دیگران با ملایمت رفتار كن .

 


روز دوم

 

بیشتر به نیروی تفكر متكی باش تا نیروی جسم .

 


روز سوم

 

خودت فكر كن نگذار كه دیگران برایت فكر كنند

 


روز چهارم

 

عقاید را به دیگران تحمیل نكن.بلكه آنها را با ملایمتبه سمت دیدگاه های خود هدایت كن

 


روز پنجم

 

از درون قوی باش تا به دیگران هم قدرت بدهیمانند درخت بلوط تنومندی كه سایه اش موجودات دیگر را پناه می دهد

 

 

روز ششم

 

برای دیگران , دوستی صادق باش و خود را خدمتكای بدان كه همواره در صدد خدمت به دیگران است

 


روز هفتم

 

سعی كن در هر كاری كه انجام می دهی بهترین باشی , برای دستیابی به این هدف , لازم

 

نیست دائما در صدد رقابت با دیگران باشی , بلكه این هدف را باید درون خودت پرورش بدهی

 

 

روز هشتم

 

همیشه با درستی و صداقت زندگی كن .به ندرت و با احتیاط قولبدهو اگر قول دادی ,در هر شرایطی به آن وفادار بمان .

 

موفقیت واقعی را تنها با صداقت می توان یافت

 

 

روز نهم

 

به خودت مغرور نشو جهان پیرامون بسیار بزرگ تر از توست .درجریان آن شناور باش و بدان قدرتی كه تو را به حركت در میآورد بسیار قوی تر از توست .

 


روز دهم

 

فكر من مال من را از سرت بیرون كن . خود را فقط جزئی بدان از حقیقت بسیار بزرگ

 


روز یازدهم

 

شمشیر عقل را در آتش عمل شكل بده . فكری را دنبال كن كه نه فقط منطقی , بلكه عملی هم باشد.

 


روز دوازدهم

 

خود را در حصار دلیل و منطق حبس نكن , زیرا منطق تنها از راه های رسیدن به حقیقت استوره حقیقت فراتر از منطق است.نگذار كه منطق تو را بفریبد .استدلال زمانی دوست توست , كه الهام آن را هدایت كند .

 


روز سیزدهم

 

درست یا غلط بودن هر چیز را در قلبت احساس تا قدرت استدلال ذاتی و واقعی ات پرورش یابد قدری خود را از نقطه نطرات دیگران جدا كن .

 


روز چهاردهم

 

از منطق برای سركوبی دیگران استفاده نكن . بلكه در بحث ها با ملایمت و به عنوان ابزاری برای روشن ساختن موضوع از آن استفاده كن

 

 

روز پانزدهم

 

در بحث بی غرض و منصف باش . بگذار حقیقت راه نكایت باشد نه تمایل به غلبه كردن .بدان كه دستیابی به حقیقت تنها پیروزی ای است كه ارزش تلاش دارد

 


روز شانزدهم

 

مهربانی و مراعات حال دیگران , هر دو از نشانه های قدرت درونی است .عقاید دیگران را در كنار عقاید خودت بپذیر و به یاد داشته باش كه تسلط بر خود بزرگترین پیروزی است

 


روز هفدهم

 

با خودت محكم و قوی ,و با دیگران با ملایمت رفتاركن.

 

 

روز هجدهم

 

قدرت درونی خصوصا در مردان , بیش از آن كه فكرش را بكنی بستگی به كنترل امیال جنسی دارد مردانگی را در خوشتنداری بدان, نه در آوردن امیال .....

 

 

روز نوزدهم

 

برای این كه ماهیت تمایل جنسی ات را تغییر دهی , احساس كن انرژی این تمایلات دائما از قسمت پایین ستون فقراتت به سمت بالا و از آن جا به مغز جریان دارد . از این تمرین لذت زیادی خواهی برد

 

 

روز بیستم

 

برای تقویت اراده وظائف سخت را قبول كن و سعی كن آنها را كامل انجام دهی روزی یك كار را كه باعث تقویت اراده شود انجام بده

 


روز بیست و یکم

 

به دنبال ستاره آقا منشی باش , حتی اگر آن ستاره برای كس دیگری ندرخشد ...

 

 

 

روز بیست و دوم

 

اقتدار شخصیت را با پایبندی به تعهدات افزایش بده , نه با تحمیل عقایدت را به دیگران



روز بیست و سوم

 

مانند درخت كاج باش . ریشه های محكمت در زمین و شاخه های آرمان هایت بر بلندای آسمان باشد

 


روز بیست و چهارم

 

هدف از انجام هر كاری , ایجاد شادی باشد

 

 

روز بیست و پنجم

 

هنگام پیروزی جوانمرد و هنگام شكست آرام و استوار باش , هرگز اجازه نده كه شكست , حقیقت وجودت را در خود محصور كند .آن وقت خواهی دید كه خود شكست تبدیل به پیروزی خواهد شد.

 


روز بیست و ششم

 

به دیگران احترام بگذار تا آنها هم به تو احترام بگذارند .

 


روز بیست و هفتم

 

بخشند گی و قدر شناسی را در خود تقویت كن . این دو از نشانه های جوهر پاك وجودند .این را بدان كه اگر بخواهی دیگران دوستت باشند , باید چند امتیازی به آنها ببازی .

 


روز بیست و هشتم

 

سعی كن در انجان هر كاری اشتیاق داشته باشی و اگر نداری آن را تقویت كن.عقل بدون احساس مانند فصل پائیز است , زیبا ولی بیجان .

 


روز بیست و نهم

 

از عشق الها بگیر , اما بالاتر از هر چیز بگذار صداقت بر تو حاكم باشد نه احساس .

 

 

روز سی ام

 

با طرد خود خواهی , خود پسندی و غرور , بگذار عشق طبیعی در قلبت جوانه بزند