سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

چرا نباید در ماه رمضان كله‌ پاچه بخوریم؟


می‌دانید برای آنكه تشنه نشوید چه سحری‌ای باید بخورید؟ برای آنكه در هنگام افطار دچار احساس پری شكم نشوید بهترین خوراكی چیست؟ برخلاف تصورعامه كه فكر می‌كنند غذاهای پرچرب باعث تولید انرژی بیشتر در طول روز می‌شود، به هیچ عنوان برای سحری چنین غذاهایی توصیه نمی‌شود.





خانم‌های جوان هویج بخورید

از آن‌جایی كه دخترخانم‌هایی كه دفعه اول روزه‌داری آن‌هاست كمی از لحاظ بدنی مقاومت كمتری نسبت به خانم‌های دیگر در سنین بالاتر دارند پس بهتر است تا پزشك خانواده در مورد این افراد اجازه روزه‌داری را بدهد. به هرحال با توجه به شرایط زندگی امروز دخترانی كه در سن پایین‌تر قرار دارند و البته به سن تكلیف رسیده‌اند باید بررسی لازم در توان جسمی آن‌ها صورت  بگیرد و از نظر پزشك مربوطه چنین فردی می‌تواند روزه بگیرد یا خیر. در صورتی كه فرد بتواند روزه بگیرد از آن‌جایی كه در سنین رشد است باید حتما از پروتئین كافی در برنامه غذایی‌اش استفاده كند. مصرف غذاهای گوشتی و خوراكی‌هایی مثل هویج در وعده سحری به آن‌ها توصیه می‌شود و  مصرف پروتئین و حبوبات باعث می‌شود در رشد افراد جوان اختلال ایجاد نشود و مواد مغذی لازم حتما به بدن‌شان برسد. مواد انرژی‌زا و دیرهضم مثل خرما را هم حتما به آن‌ها توصیه می‌كنیم. افراد جوان باید به شیر و لبنیات توجه كافی داشته باشند و از مصرف آن‌ها به هیچ عنوان غفلت نكنند. به خانم‌های جوان و نوجوان پیشنهاد می‌كنیم كه به دلیل این‌كه در سن رشد و باروری هستند به رعایت برنامه غذایی‌شان دقت كافی داشته باشند.





در سحری سالاد سبزی بخورید

درماه رمضان هم مثل بقیه ماه‌های سال همان گروه‌های غذایی كه مصرف می‌كردیم باید خورده شود. فقط این موادغذایی باید در وعده‌های مختلف اولویت‌بندی شوند. البته تقسیم موادغذایی در این مورد نیاز به تكنیكی دارد كه شما را با آن آشنا می‌كنیم: سحر وعده‌ای است كه بعد از مصرف آن، در طول روز و در حالی كه مشغول فعالیت‌های روزانه خود هستیم به مواد و انرژی كه در این  وعده دریافت كرده‌ایم وابسته هستیم. حتما به روزه‌داران عزیز توصیه می‌كنیم، این وعده مهم را از برنامه غذایی‌شان در ماه رمضان حذف نكنند. ما معمولا شاهد این هستیم كه افراد به دلایل مختلف مثل بدخوابی یا سنگین شدن سحری نمی‌خورند اما حتما باید روی این مسئله تجدیدنظر كنند و حتما سحری را در برنامه غذایی خود داشته باشند. لازم نیست تا قبل یا هنگام خوردن سحری آب زیاد خورده شود. خوب است تا در وعده سحری غذاهایی را انتخاب كنیم كه نسبت به دیگر مواد خوراكی دیرهضم باشند، این باعث می‌شود تا در طول روز هضم غذا بیشتر طول بكشد و انرژی به‌تدریج وارد بدن روزه‌دار شود؛ حتما از مواد فیبردار در سحری استفاده كنید، چنین موادی مثل سالاد و سبزی‌ها علاوه براین‌كه هضم غذا را به تاخیر می‌اندازد، مقداری آب نیز وارد دستگاه گوارش و سیستم جذبی و گردش خون می‌كند. این مسئله با كم‌آبی و بی‌آبی طولانی مدت بدن در ماه رمضان در فصل گرم سال مقابله می‌كند.





كله‌پاچه و شیرینی نخورید

برخلاف تصورعامه كه فكر می‌كنند غذاهای پرچرب باعث تولید انرژی بیشتر در طول روز می‌شود، به هیچ عنوان برای سحری چنین غذاهایی توصیه نمی‌شود. غذاهایی مثل كله‌پاچه یا سیرابی كه معمولا در وعده سحری استفاده می‌شود، باعث بروز مشكلات گوارش و افزایش تشنگی در طول روز می‌شود. قندهای ساده و غذاهای خیلی شیرین هم برای وعده سحری توصیه نمی‌شود. مصرف چنین موادی باعث می‌شود تا در یك فاصله كوتاه قندخون بالا برود، سپس بنابراین انسولین ترشح می‌شود و درنتیجه پس از مدتی با افت قندخون مواجه می‌شویم. بنابراین چنین غذاهایی انتخاب مناسب برای سحر نیستند. حبوبات و غلات گزینه‌های خوبی برای وعده‌های سحری هستند، زیرا این مواد كمی دیرهضم‌تر از مواد غذایی دیگر هستند. برنج به‌خصوص برنج‌های قهوه‌ای به دلیل داشتن سبوس دیرتر هضم می‌شوند و انرژی فرد را برای مدت طولانی‌تری نگهداری می‌كنند. همچنین خوردن آبمیوه البته نه مقدار زیاد را در سحر توصیه می‌كنیم.



فستیوال خوراكی‌های سنگین

متاسفانه در بسیاری از خانواده‌ها دیده می‌شود كه فواصلی كه از لحاظ شرعی مجاز به خوردن خوراكی در ماه رمضان هستند در سفره‌های‌شان تنوع بسیاری از غذاهای مختلف را می‌گذارند و حتی غذاهایی را انتخاب می‌كنند كه در طول سال آن‌ها را نخوردند، این موضوع علاوه بر این‌كه عوارضی برای دستگاه گوارش دارد روح پرهیزگاری كه اساس موضوع روزه‌داری است را نیز زیر سوال می‌برد و فرد بعد از گذشت ماه رمضان به‌طور قطع دچار چاقی و اضافه وزن می‌شود. یكی از خوراكی‌هایی كه معمولا در این فصل خورده می‌شود، هندوانه و خربزه است كه باید مصرف چنین میوه‌هایی محدودتر باشد. به طور كلی توصیه می‌كنیم، حدود 3 تا 5 واحد میوه در طول روز خورده شود كه البته ایام روزه‌داری هم از این امر جدا نیست. اگر هر قاچ از هندوانه یا خربزه  را یك واحد حساب كنیم می‌توانیم از آن مقدار میوه‌ای كه در طول روز باید مصرف كنیم، مقداری را نیز هندوانه و خربزه بخوریم. البته این میوه‌ها باعث اضافه وزن در حد كم می‌شوند اما به دلیل این‌كه جزو میوه‌های پرآب هستند مصرف مقداری از آن‌ها در ماه مبارك رمضان توصیه می‌شود.



اول افطار، دوم شام

توصیه اكید می‌كنیم كه حتما بین شام و افطار فاصله‌ای باشد. این تصمیم درستی نیست كه بخواهید شام خود را دروعده افطار بخورید. در ماه رمضان امسال به دلیل بودن در فصل تابستان ساعت افطار به تاخیر می‌افتد و به وقت خواب نزدیك می‌شود اما پیشنهاد ما این است كه حدود نیم تا یك ساعت بین افطار تا شام فاصله بیفتد و سعی كنید غذای سنگین در وعده شام نخورید. به‌طور كل خوردن غذاهای سنگین در ماه رمضان توصیه نمی‌شود. می‌توانیم انواع میوه‌ها را در فاصله شام تا سحر مصرف كنیم. از آن‌جایی كه میوه‌ها موادمعدنی و ویتامین دارند نیاز بدن را به این مواد تامین می‌كنند و مقداری از آب از دست رفته در روزهای گرم تابستان را نیز جبران می‌كنند.





افطار را با آب شروع كنیم یا چای؟

در وعده‌ افطاری ما می‌خواهیم پس از ساعات طولانی نخوردن و نیاشامیدن درفصل گرم تابستان شروع به مصرف موادغذایی و نوشیدنی‌ها بكنیم. در این صورت باید اولویت‌بندی كنیم و ببینیم در این حالت چه چیزی موردنیاز بدن ماست. البته آنچه كه در وهله اول به نظر می‌آید آب است اما باید به این نكته اشاره كنیم كه نوشیدن مقدار زیاد آب در وعده‌های افطار به هیچ‌عنوان توصیه نمی‌شود به دلیل این‌كه شیره‌های گوارش بدن رقیق شده و به دنبال آن دچار سوء‌هاضمه می‌شویم. توصیه می‌كنیم تا افطار را با یك نوشیدنی با قند ساده شروع كنید چون زودتر هضم می‌شود و قندخون را نیز افزایش می‌دهد و از این طریق می‌توانیم انرژی موردنیازمان را تامین كنیم. خرما و كشمش هم گزینه‌های مناسبی برای وعده افطار هستند. برای رفع عطش می‌توانیم از آب ولرم، چای یا شیرگرم استفاده كنیم، خوردن این مایعات باعث آمادگی دستگاه گوارش پس از یك استراحت طولانی و شروع فعالیت مجدد می‌شود و به رفع كم‌آبی بدن نیز كمك می‌كند. سوپ و آش در وعده افطار از غذاهای توصیه شده هستند این غذاها علاوه بر این‌كه می‌تواند كالری موردنیاز بدن را تامین كند، كمبود مقداری از آب بدن را نیز تامین می‌كند.


ویدیو مرتبط :
كز دادن كله پاچه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

چهارشنبه اول ماه رمضان است/در رویت هلال ماه در غروب سه‌شنبه هیچ تردیدی نیست



رمضان 92,ماه رمضان92,ماه مبارک رمضان92

چهارشنبه اول ماه رمضان است/در رویت هلال ماه در غروب سه‌شنبه هیچ تردیدی نیست

رمضان 92 - یک عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری گفت: امسال در آغاز ماه مبارک رمضان در کشور هیچگونه تردیدی نیست که غروب روز سه‌شنبه در کل کشور هلال ماه با دوربین‌های معمولی قابل رویت خواهد بود و روز چهارشنبه اول ماه مبارک رمضان 1434 خواهد بود.

علیرضا بوژمهرانی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به وضعیت هلال ماه رمضان و مختصات آن اظهار کرد: مقارنه ماه و خورشید برای هلال ماه رمضان 1434 در روز 29 شعبان که مصادف با دوشنبه 17 تیر در ساعت 11:44 دقیقه پیش از ظهر به وقت رسمی ایران روی می‌دهد. بر این اساس اولین غروب خورشید بعد از مقارنه همان روز دوشنبه 29 شعبان است.

 

وی خاطرنشان کرد: به خاطر عرض دایرةالبروجی ماه و فاصله زمانی نسبتا کم بین غروب خورشید تا مقارنه هلال ماه در موقعیتی قرار می‌گیرد که در کل کشور غروب هلال قبل از غروب خورشید خواهد بود و تحت هیچ شرایطی هلال نه با چشم مسلح و نه با چشم غیرمسلح، چه قبل از غروب خورشید و چه بعد از آن قابل رویت نخواهد بود.

 

این عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری با اشاره به این‌که «همین وضعیت برای تمامی کشورهای اسلامی نیز حاکم است» گفت: در شبه جزیره عربستان، کل قاره آفریقا و اروپا رویت هلال در این روز مقدور نخواهد بود، اما اولین نقاط جهان که بر مبنای بعضی از معیارها امکان رویت هلال را در غروب دوشنبه دارند در قاره آمریکای جنوبی است که احتمال دارد هلال در آن مناطق با ابزار رویت شود، البته در این مناطق نیز رویت هلال حتی با استفاده از ابزار کار راحتی نخواهد بود.

 

بوژمهرانی تصریح کرد: به یقین می‌توان گفت که هیچ کدام از کشورهای اسلامی چون امکان رویت هلال را در غروب دوشنبه ندارند، بنابراین روز سه‌شنبه 18 تیرماه مصادف با آخرین روز شعبان خواهد بود که در ایران 30 روزه خواهد شد.

 

وی با اشاره به وضعیت برخی از کشورهای اسلامی در این ارتباط، گفت: عملکرد برخی از کشورهای اسلامی بر مبنای محاسبه است نه رویت هلال. به عنوان مثال در کشور عربستان در روز دوشنبه 29 شعبان به وقت ایران وقتی خورشید در مکه مکرمه غروب می‌کند چیزی حدود هشت ساعت و 53 دقیقه از مقارنه ماه نو سپری شده است، ضمن اینکه در افق مکه مکرمه در غروب دوشنبه هلال ماه 52 ثانیه بعد ازغروب خورشید غروب می‌کند و همین دو پارامتر باعث شده در تقویم ام‌القراء سه‌شنبه 18 تیرماه در عربستان روز اول ماه مبارک رمضان نوشته شود.

 

این عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری یادآور شد: این محاسبه به معنای آن نیست که دوشنبه هلال ماه در عربستان قابل رویت است بنابراین هرگونه گزارشی دال بر رویت هلال از عربستان بیاید قطعا این گزارش باطل خواهد شد مگر اینکه مبنایشان محاسبه باشد.

 

بوژمهرانی با تاکید بر این‌که «بر مبنای رویت هلال در کل کشورهای اسلامی وضعیت به گونه‌ای است که چهارشنبه باید روز اول ماه رمضان باشد» اظهار کرد: در ایران نیز با این‌که روز سه‌شنبه 30 شعبان است، اما در غروب روز سه‌شنبه هم هلال ماه در موقعیتی نیست که بگوییم خیلی راحت و در ارتفاع بالا دیده می‌شود بلکه هلال ماه به گونه‌ای خواهد بود که در غروب سه‌شنبه 18 تیر در کل کشور هلال با ابزار و دوربین‌های معمولی قابل رویت خواهد بود.

 

وی ادامه داد: در غروب روز سه‌شنبه احتمال رویت هلال در نیمه شمالی کشور با چشم عادی نیست، اما در نیمه جنوبی کشور به شرط وجود شرایط مناسب جوی و برخورداری رصدگر از یک افق مناسب احتمال رویت با چشم در غروب سه‌شنبه هم وجود دارد.

 

این عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری تصریح کرد: امسال در آغاز ماه مبارک رمضان در کشور هیچگونه تردیدی نیست که غروب روز سه‌شنبه در کل کشور هلال ماه با دوربین‌های معمولی قابل رویت خواهد بود و روز چهارشنبه اول ماه مبارک رمضان 1434 خواهد بود./ایسنا

 

خواندنیهای ماه مبارک رمضان