سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

پاسخ به 5 پرسش دخترانه



علائم بلوغ دختران,ترشحات مجرای تناسلی در دختران,عادت ماهیانه در دختران

پاسخ به 5 پرسش دخترانه
طی دوران بلوغ و حتی چند سال بعد از آن نیز، سوِالات زیادی در ذهن دختران جوان مطرح می‌شود که گاهی به دلیل شرم و خجالت، یا ترس و واهمه بدون جواب می‌ماند و همین مساله اضطراب زیادی در آنها ایجاد می‌کند. اگر والدین در پاسخگویی به ۵ سوال شایع دقت کنند و پاسخ دقیق به آنها بدهند، نگرانی و اضطراب دخترانشان را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهند. آن سوالات و پاسخهایشان را در ادامه مطلب بخوانید.


بسیاری از دختران نوجوان ممکن است سوالاتی درباره تغییرات خاص سن بلوغ داشته باشند و بسیاری از والدین نیز شاید ندانند فرزندشان چرا پریشان و مضطرب شده یا اگر والدینش را نزدیک به خود احساس کرد چه پاسخی باید به آن سوال بدهند.


۱ - تغییر رنگ در ترشحات مجرای تناسلی برای چیست؟
قبل از هر چیز باید بدانید ترشحات طبیعی مهبل فواید متعددی دارد: مهبل را تمیز و مرطوب نگه می‌دارد و در پیشگیری از عفونت آن کمک می‌کند. اگر چه رنگ، مقدار و حالت ترشحات مهبل در دوران قبل و بعد از عادت ماهیانه تغییر می‌کند و این مسئله کاملا طبیعی است، اما گاهی تغییر در این ترشحات نشانه‌ای از وجود مشکل است.


ترشحات طبیعی مهبل هر از گاهی تغییر می‌کند: رقیق، چسبنده،‌ غلیظ، و در مجموع باید گفت حالت آن متغیر است. نکته مهم در این ترشحات آن است که باید شفاف،‌ سفید یا شیری مایل به سفید باشند. بنابراین، در مواردی که مشکلی وجود دارد، ترشحات دچار تغییراتی می‌شود، بوی آن تغییر کرده و نامطبوع می‌شود،‌ رنگ‌ آن سبز، خاکستری یا حالتی شبیه ترشحات عفونی می‌شود،‌ در مهبل حالت خارش، ‌سوزش،‌ تورم و قرمزی به وجود می‌آید و یا حتی گاهی در دورانی به‌غیر از عادت ماهیانه از مهبل خون خارج می‌شود که در این موارد باید حتما به پزشک متخصص زنان مراجعه شود.


معمولا عفونت مهبل (باکتریایی یا قارچی) عامل شایعی در تغییر ترشحات آن است که بهتر است در این زمینه دقیق باشید. در عفونت قارچی مهبل‌ ترشحات بسیار سفید و غلیظ می‌شود و شکل پیدا می‌کند،‌ بوی ترشحات تند است و حالت خارش و سوزشی در مهبل یا اطراف آن حس می‌شود. در عفونتی که توسط باکتری ایجاد می‌شود، مقدار ترشحات زیادتر می‌شود و حالت کف‌آلود پیدا کرده، به رنگ خاکستری در می‌آید و بوی ترشحات نیز بسیار نامطبوع می‌شود. با مشاهده هر یک از علائم ذکر شده فورا به پزشک مراجعه کنید.


۲ - من که سنم از بلوغ گذشته، پس چرا عادت ماهیانه نمی شوم؟
عادت ماهیانه دختران بعد از رسیدن به بلوغ اتفاق می‌افتد که البته سن بلوغ بین ۸ تا ۱۳ سال در دختران متفاوت است. اما اینکه بعضی دخترها زودتر و یا دیرتر به بلوغ برسند، طبیعی است. معمولا اولین عادت ماهیانه ۲ تا ۲/۵ سال بعد از اولین نشانه‌های بلوغ (که اغلب رشد پستان‌هاست) اتفاق می‌افتد. البته در بعضی‌ دخترها کمتر از یک‌سال بعد از بلوغ و یا ۳ سال بعد از بلوغ هم عادت ماهیانه دیده می‌شود که طبیعی است.

روش دیگری که بتوان زمان اولین عادت ماهیانه را حدس زد، ترشحات مهبل است که حدود ۶ ماه قبل از اولین عادت ماهیانه این ترشحات به صورت شفاف، سفید و مخاطی شکل دیده می‌‌شوند. سن اولین عادت ماهیانه به ارث هم بستگی دارد و شاید در مادر هم این اتفاق دیرتر افتاده باشد، بنابراین صرف اینکه ۱۴ سالگی گذشته و عادت ماهیانه رخ نداده مشکل‌ساز نیست.

دیرتر شروع شدن عادت ماهیانه به عواملی دیگر هم بستگی دارد مثل لاغری شدید، ‌کم‌خوری عصبی،‌ ورزشکار بودن (ورزش شدید و دائمی)، استرس‌های شدید یا بعضی بیماری‌های خاص هم در تاخیر عادت ماهیانه دخالت دارند.

۳ - کوچک ماندن سینه‌ها یعنی اختلا‌ل در روند بلوغ؟
تفاوت اندازه پستان‌ها کاملا طبیعی است. بخصوص اگر دخترها در سن بلوغ باشند. ‌البته در اکثر خانم‌ها در سنین بعد از بلوغ هم اندازه پستان‌ها یکی نیست، همان‌طور که اندازه دو دست‌ و‌ پا یکسان نیست. معمولا اولین جوانه‌های پستان در سنین ۸ تا ۱۳ سالگی دیده می‌شود و در اکثر موارد رشد و بزرگ شدن یکی از پستان‌ها سریع‌تر از دیگری است.


بعضی دختر خانم‌ها بعدها هم از این مسئله ناراحتند و فکر می‌کنند مشکلی وجود دارد. در این صورت اگر به یک پزشک متخصص زنان مراجعه شود، او شما را مطمئن می‌کند که مشکلی وجود ندارد. البته بهتر است دختر خانم‌ها همیشه در سنین بالاتر هم به پستان‌ها توجه داشته باشند و به هر نوع تغییر ظاهری آن توجه نشان دهند. به‌خصوص اینکه باید معاینه پستان‌ها را یاد بگیرند و هر ماه آنها را بررسی کنند.


۴- چرا عادت ماهیانه منظمی‌ندارم؟
گاهی اینقدر در مورد عادت ماهیانه دقت می‌شود که انگار قرار است همه چیز مثل ساعت کار کند. در بین خانم‌ها این‌طور شایع شده که عادت ماهیانه باید هر ۴ هفته یک‌‌بار اتفاق بیفتد، در حالی‌که در اکثر خانم‌ها بی‌نظمی‌های زیادی در عادت ماهیانه وجود دارد. معمولا چرخه عادت ماهیانه ۲۸ روزه است، اما این عدد برای همه و حتی برای یک خانم‌ در تمام طول سال ثابت نیست و ممکن است بین ۲۴ تا ۳۴ روز متغیر باشد. اولین روز عادت ماهیانه،‌ روز اول چرخه یک خانم محسوب می‌شود. معمولا در روز چهاردهم یکی از تخمک‌ها از تخمدان خارج می‌شود که به آن تخمک‌گذاری می‌گویند و در صورت عدم حاملگی دو هفته بعد پوشش درونی رحم ریزش پیدا کرده و عادت ماهیانه اتفاق می‌افتد.


معمولا تا ۲ سال بعد از اولین عادت ماهیانه بی‌نظمی‌های زیادی وجود دارد، اما بیماری،‌ کاهش وزن شدید و استرس زیاد هم باعث بی‌نظمی در قاعدگی می‌شوند. حتی در مسافرت و یا تغییرات عمده زندگی (مثل مهاجرت و جابجایی) هم اختلال در زمان قاعدگی دیده می‌‌شود. طول مدت عادت ماهیانه هم از ۲ تا ۱۰ روز متفاوت است وحتی این مسئله هم همیشه در یک خانم ثابت نیست. بنابراین اگر داروی خاصی مصرف نشود،‌ بیماری مشخصی وجود نداشته باشد و یا عدم تعادل هورمونی مطرح نباشد، بی‌نظمی در قاعدگی طبیعی است اما اگر این مسئله بسیار شدید و همیشگی شده است بهتر است با پزشک زنان صحبت شود تا مشکل زمینه‌ای بخصوص عدم تعادل هورمونی بررسی شود، بخصوص اگر این مسئله در دختر خانم‌ها بیش از ۳ سال طول بکشد.


۵ - چرا سینه هایم درد می‌گیرند؟
درد پستان هر از گاهی اتفاق می‌افتد. این مسئله در دختر خانم‌ها در سن بلوغ و بعد از آن بیشتر به‌ دلیل رشد پستان‌هاست. بخصوص در حمام هنگام شستشو و در خواب در وضعیت دمر این درد بیشتر حس می‌شود. با وجود این، از درد پستان‌ها هیچ وقت نباید براحتی گذشت. علاوه بر مسئله فوق، درد پستان‌ها در نزدیکی شروع عادت ماهیانه (یک‌هفته قبل) بسیار شایع است که به‌دلیل ترشح هورمون‌های استروژن و پروژسترون اتفاق می‌افتد. این هورمون‌ها باعث تجمع آب در بدن شده و پستان‌ها را متورم می‌کنند. در اوایل حاملگی هم درد پستان‌ها شایع است که دقیقا به‌علت ترشح هورمون‌ها و تاثیر آنها بر پستان است. در صورتی که درد پستان‌ها در موارد ذکر شده اتفاق بیفتد و هیچ ترشحی از پستان وجود نداشته باشد معمولا این درد را با مصرف مسکن و یا حتی پوشیدن لباس زیر مناسب‌تر می‎توان برطرف کرد.


تغذیه خوب و استراحت کافی در اوایل قاعدگی در تسکین این درد بی‌اثر نیست. بهتر است از یک‌هفته قبل از عادت ماهیانه از مصرف غذاهای شور و کافئین‌دار (مثل قهوه،چای و شکلات) پرهیز شود.اگر به‌غیر از مواقع ذکر شده در پستان‌ها دردی حس شد بهتر است بدون معطلی به پزشک مراجعه شود.
منبع : pezeshk.us


ویدیو مرتبط :
آموزش ایجاد پرسش در سامانه پرسش و پاسخ

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پرسش‌های مادران، پاسخ‌های پزشکان




نوزاد من وقتی صدایش می‌کنم، هیچ واکنشی نشان نمی‌دهد. چه کار کنم؟

 

این انتظار شما در نخستین روز‌های تولد نوزادتان زود است. واکنشی که از آن حرف می‌زنید، معمولاً تا وقتی نوزاد به 5 ماهگی نرسیده، اتفاق نمی‌افتد. اما اگر می‌خواهید این روند را تسریع کنید، باید بدانید که تکرار نام او زمانی که با او صحبت می‌کنید، یادگیری اسمش را برایش آسان‌تر می‌کند و بدین ترتیب، زیاد طول نمی‌کشد که نوزاد بتواند بین خودش و اسمش ارتباط برقرار کند و زمانی که صدایش می‌کنید، به سمت شما بر‌گردد.

 

 

نوزاد


بچه‌ها از کی صدای پدر و مادرشان را تشخیص می‌دهند؟


نوزادان معمولاً صدای والدین خود را در ماه‌های اولیه زندگی تشخیص می‌دهند اما مشخص نیست که آن‌ها دقیقاً کی می‌توانند عواطف انسانی را درک کنند و تصور درستی از آن داشته باشند. آن‌ها تفاوت لحن‌ها و تون‌‌های صدا را درک می‌کنند و به آن عکس‌العمل نشان می‌دهند. به عنوان مثال، ممکن است نوزادتان چنان‌چه صدای شما یک روز خشن یا گرفته باشد، گریه کند زیرا این لحن برای او ناخوشایند و ناآشنا است. او شاید این تغییر لحن شما را به حساب عصبانیت یا ناراحت بودن شما بگذارد.

 


نوزادان کی می‌توانند مفهوم درخواست‌هایی مانند «آرام باش» و «گریه نکن» و . . . را متوجه ‌شوند و دستوراتی از این قبیل را اطاعت ‌کنند؟


بیشتر کودکان، درخواست‌های ساده‌ای مانند «آرام باش» یا «یک لحظه صبر کن» را بین سنین 12 تا 15 ماهگی متوجه می‌شوند. اما اطاعت از دستورات شما همچنین ممکن است به شخصیت نوزادتان باز‌گردد. بچه‌هایی که زیاد از ابراز احساساتشان منع می‌شوند، در سنین پایین‌تری درخواست‌های شما را می‌فهمند و آن‌ها را اطاعت می‌کنند. توصیه می‌شود درخواست‌هایتان را ساده و صادقانه مطرح نمایید و تعجب نکنید اگر مجبور شدید آن‌ها را چند بار تکرار کنید.



فرزند من هیچ علاقه‌ای به همبازی شدن با بچه‌های دیگر نشان نمی‌دهد. این غیر طبیعی نیست؟


یرخواران و نو‌پاها نیازی به همبازی شدن با بچه‌های دیگر ندارند. آن‌ها ممکن است به تماشای بازی بچه‌ها علاقمند باشند اما تا دوران کودکی معمولاً در هیچ بازی و فعالیت‌ مستمری، شریک نمی‌شوند. ممکن است نوزاد شما از همبازی شدن با بچه‌های دیگری که در کنارش هستند، لذت ببرد اما هیچ مدرکی در دست نیست که آیا این کار می‌تواند تفاوت آشکاری در رشد او ایجاد ‌کند یا خیر. کودکانی با سنین بالاتر (بین 2 تا 3 سال) معمولاً از همبازی شدن با همسالان خود لذت می‌برند، چراکه بازی‌های گروهی، این شانس را به آن‌ها می‌دهد که مهارت‌های اجتماعی خود را در کنار کودکان دیگر توسعه بدهند. کودکان بین 1 تا 2 سال در بازی‌هایی که به اصطلاح «بازی مجازی» نامیده می‌شوند، بیشتر شرکت می‌کنند. بازی مجازی به این معنا است که کودک در کنار کودکان دیگری بازی می‌کند اما هیچ تبادل و تقابلی با آن‌ها ندارد. بازی واقعی به این معنا است که بچه‌ها با هم فعالیتی را آغاز ‌کنند (مثل خانه‌سازی‌ یا شطرنج) و این بازی‌ها معمولاً تا 2 سالگی اتفاق نمی‌افتد و تا سن 3 سالگی هم نباید انتظار داشته باشید که فرزند شما فهم عمیقی از تقسیم اسباب‌ بازی‌هایش داشته باشد. به عبارت دیگر از آن موقع به بعد، نقش شما بیشتر یک نقش داوری است. با کودکان 2 تا 3 ساله بازی‌های تک‌به‌تک بهتر از بازی‌های گروهی کاربرد دارد. انتظار خود را از خونگرم بودن و معاشرتی بودن نوزاد یا کودکتان اصلاح کنید.

 

 

 

از کی می‌توانیم بفهمیم نوزادمان چپ‌دست می‌شود یا راست‌دست؟


ترجیح نوزادان برای استفاده از دست راست یا چپ در حوالی سنین 6 تا 9 ماهگی آشکار می‌شود اما با این وجود، شما نمی‌توانید چپ‌دست بودن یا راست بودن نوزادتان را تا حوالی سنین 2 تا 3 سالگی دقیقاً تعیین کنید. حتی بعضی از بچه‌ها تا سن پنج شش سالگی هم ممکن است به تناسب از هر دو دستشان استفاده ‌کنند. راست‌دست بودن یا چپ‌دست بودن عمدتاً تحت تأثیر ژنتیک است. اگر والدین کودک، هر دو چپ‌دست باشند، احتمال چپ‌دست شدن فرزندشان 40 تا 45 درصد خواهد شد؛ این در حالی است که به طور طبیعی فقط حدود 10 درصد از افراد، چپ‌دست هستند. اگر کنجکاوید که زودتر بفهمید بالاخره نوزادتان راست‌دست خواهد شد یا چپ‌دست، دقت کنید و ببینید اشیایی که به دست او می‌دهید، او بیشتر با کدام دستش می‌‌گیرد. با این وجود، اگر نوزادتان تا قبل از 8 ماهگی، به طور خاص فقط از یک دست استفاده کرد، بهتر است با پزشکش مشورت کنید، چراکه ترجیح زودهنگام یکی از دو دست، نشان‌دهنده وجود برخی مشکلات رشدی است.

 


کودک 7 ماهه‌ام هنوز هم در طول شب نمی‌خوابد. من باید چه‌کار کنم؟


کلید حل مسأله، این است که یک برنامه مشخص ترتیب بدهید و مقررات ثابتی برای خواب او تنظیم کنید. مثلاً برای یک کودک 7 ماهه، توصیه می‌شود که روزانه 2 تا 3 بار در یک زمان مشخص چرت بزند و ترجیحاً بین ساعت 7:30 تا 8:30 شب به خواب برود. بچه‌ها مسیر عادی انجام کار‌ها را دوست دارند. شما می‌توانید او را حمام کنید، لباسش را عوض کنید، از او پرستاری کنید، به او شیر بدهید و شب را با داستان خواندن در زمان خواب او خاتمه دهید. یکی دو داستان انتخاب کنید و هر شب همان داستان‌ها را بخوانید یا چند آهنگ را برای خواندن در زمان خواب انتخاب کنید. با انجام همیشگی یک کار و طی یک روند ثابت، می‌توانید در طول شب به کودک بفهمانید که الان زمان خواب است.

 

برای این‌که به کودک خود آموزش دهید که خودش بخوابد، او را در حالی که بیدار است در تختخوابش قرار دهید و او را کنترل کنید. ظرف مدت چند شب، او می‌تواند کم‌کم در زمان خوابش به خواب برود. تا زمانی که او یاد بگیرد چگونه این کار را انجام دهد با او به شیوه‌ای رفتار کنید که معمولاً هنگام بیدار شدن او در نیمه شب رفتار می‌کنید.



من می‌خواهم قوانین خاصی را به کودکم آموزش بدهم اما نمی‌دانم او از کی می‌تواند این قوانین را یاد بگیرد؟ از چه سنی باید برای انجام این کار اقدام کنم؟


توضیح قوانین هیچ آسیبی به همراه ندارد، حتی برای یک نوزاد کوچک. اما نمی‌توانید انتظار داشته باشید که فرزندتان تا وقتی 2 ساله نشده، قوانین شما را بفهمد یا آن‌ها را اطاعت کند. حتی آن زمان هم او نمی‌تواند علت بسیاری از قوانین شما را درک کند. خونسردی، کلید موفقیت در زمانی است که شما قوانین خودتان را به کودک نوپایتان توضیح می‌دهید. باید از فرزند خودتان انتظار منطقی داشته باشید، وگرنه ناامید می‌شوید. قوانین خود را رسمی و با بیانی غیرشخصی مطرح کنید. به جای این‌که بگویید «تو نباید روی مبل غذا بخوری»، بهتر است که مثلاً بگویید «ما همه‌مان فقط در آشپزخانه یا روی میز، غذا می‌خوریم.» با این شیوه، کودک می‌فهمد که همه نیاز به تبعیت از این قوانین دارند و این قوانین، انتقادهای شخصی نیستند. به خاطر داشته باشید که کودکان در طول روز با موقعیت‌های نا‌آشنایی مواجه می‌شوند و آن‌چه به نظر شما یک قانون بدیهی است، هیچ مفهومی برای آن‌ها ندارد. لازم است که شما قوانین خودتان را بار‌ها توضیح بدهید و اغلب آن‌ها را راهنمایی مجدد کنید.

 

به عنوان مثال، زمانی که شما برای اولین بار به کودک خودتان اجازه می‌دهید تا از مداد شمعی استفاده کند، او نمی‌داند که مداد شمعی‌ها تنها می‌توانند روی کاغذ خط بکشند. وقتی که شروع به خط کشیدن روی میز صبحانه می‌کند، باید بگویید «ما تنها روی کاغذ خط می‌کشیم» و اگر او به خط کشیدن روی وسایل خانه ادامه داد، باید مداد شمعی‌ها را از دسترس او خارج کنید و به او بگویید سراغ کارهای دیگری برود. درک این قانون ساده توسط فرزند شما به تمرین جدی و جلسات کوتاه‌مدت نقاشی با مداد شمعی نیاز دارد. در اجرای قوانین خودتان محکم باشید و سعی کنید از این‌که بقیه اعضای خانواده هم از این قوانین تبعیت می‌کنند، اطمینان حاصل کنید. دیدن شما در حین انجام کاری که خودتان قبلاً آن را ممنوع عنوان کرده‌اید، کودک را گیج می‌کند و ممکن است او این نتیجه را بگیرد که اجرای این قوانین چندان اهمیتی هم ندارد.