سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

ویتامین‌هایی که به ترمیم عضلات کمک می‌کنند


درد حاصل از تمرینات و فعالیت‌های فیزیکی، معمولا علامت این است که عضلات در حال ترمیم و رشد خود هستند.

مجله تناسب اندام: درد حاصل از تمرینات و فعالیت‌های فیزیکی، معمولا علامت این است که عضلات در حال ترمیم و رشد خود هستند. اما این درد در مواقع دیگر نشانه‌ی آسیب دیدگی است. بدون در نظر گرفتن اینکه چرا عضلات شما درد گرفته‌اند، باید به آنها زمان بدهید تا استراحت کنند و اصطلاحا ریکاور یا ترمیم شوند. در این بین ویتامین‌هایی هم هستند که به این فرایند کمک می‌کنند.

ویتامین‌هایی که به ترمیم عضلات کمک می‌کنند

ویتامین سی

موسسه پائولینگ لینوس در دانشگاه ایالتی اورگان می‌گوید: این ویتامین که بنام اسید اسکوربیک هم شناخته می‌شود، یک آنتی اکسیدان قوی است. از آنجایی که این ویتامین محلول در آب است، بنابراین در بدن ذخیره نمی‌شود، پس باید آنرا در برنامه‌ی غذایی‌تان بگنجانید.

تمرینات ورزشی باعث خواهند شد تا بدن رادیکال‌های آزاد بیشتری بسازد. ویتامین سی هم به خنثی سازی آن رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند و از درد عضلات جلوگیری خواهد کرد. همچنین این ویتامین در تولید کلاژن، که ساختار مهمی از سلول‌های عضلانی، تاندون‌ها و رباط‌ها به حساب می‌آید نیز، به بدن کمک می‌کند.

مرکبات، گوجه فرنگی، فلفل و اسفناج، منابع ویتامین سی هستند.

ویتامین دی


با توجه به گفته‌های موسسه‌ی پائولینگ لینوس، ویتامین دی در جذب کلسیم که برای سلامت عضلات مهم است، به بدنتان کمک می‌کند. از طرفی، کمبود ویتامین دی باعث ضعف و درد عضلات و در نتیجه مانع ترمیم مناسب عضلات خواهد شد.

مدرسه‌ی بهداشت عمومی هاروارد، پیشنهاد می‌کند که با توجه به سنتان روزانه بین ۲۰۰ تا ۶۰۰ واحد ویتامین دی مصرف کنید. ۵ تا ۱۰ دقیقه در روز، و به مدت ۳ بار در هفته قرار گرفتن در معرض آفتاب هم برای جذب ویتامین دی مقدار مناسبی خواهد بود.

همچنین می‌توانید این ویتامین را در ماهی سالمون، تخم مرغ‌های غنی شده، و محصولات لبنی بیابید.

ویتامین ای


ویتامین E هم یک آنتی اکسیدان قوی دیگر است که برای ریکاوری بهینه‌ی عضلات مهم است. علاوه بر جلوگیری از آسیب‌های رادیکال‌های آزاد در بدن، زمانی که همراه با ویتامین سی مصرف شود، می‌تواند درد عضلات را کاهش دهد. این ویتامین همچنین برای تولید مناسب سلول‌های قرمز خون اهمیت دارد، سلول‌هایی که وظیفه‌ی حمل اکسیژن برای ترمیم عضلات بر عهده‌ی آنهاست.

موسسه پائولینگ لینوس توصیه می‌کند که روزانه ۱۵ میلی‌گرم ویتامین ای مصرف نمایید. منابع غذایی این ویتامین عبارتند از: روغن‌های گیاهی، انواع دانه‌ها، آوکادو، و سبزیجات برگ‌دار سبز رنگ.


ویدیو مرتبط :
آیا ویتامین به سلامتی کمک میکند؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ترمیم سینه بعد از سرطان سینه به کمک پروتز سینه



سرطان سینه,پروتز

پروتز سینه یکی از روشهای درمان سینه بعد از سرطان سینه می باشد

 

ترمیم سینه بعد از سرطان سینه به کمک پروتز سینه
خوشبختانه در حال حاضر به دلیل آشنایی خانم ها با سرطان سینه و علایم آن، و همچنین انجام چکاپ سالیانه، بسیاری از موارد این بیماری در مراحل اولیه کشف شده و در اغلب موارد، بدون برداشتن سینه قابل درمان است و این مساله باعث شده که کیفیت زندگی در این بیماران افزایش یافته و بیماران تا مدت طولانی پس از درمان بتوانند از زندگی شاد و بدون نقص عضو لذت ببرند، اما در تعدادی از بیماران مبتلا به سرطان سینه هم به دلیل تأخیر در تشخیص یا درمان، سلول‌های سرطانی قسمت زیادی از سینه را درگیر می کند، لذا امکان نگه داشتن سینه وجود ندارد و تنها راه قطعی درمان، برداشتن کامل سینه است. در چنین مواردی باید به فکر باز‌سازی سینه بود تا بیمار از نقص عضو ایجاد شده رنج نبرد.
 درباره این موضوع دکتر  علوی، فلوشیب جراحی پستان توضیح می دهد:


بهترین زمان ترمیم سینه چه موقع است؟
زمان ترمیم سینه به گسترش بیماری سرطان سینه و نوع عمل انجام شده برای بیمار و همچنین نیاز یا عدم نیاز بیمار به انجام درمان‌های اضافی مانند رادیوتراپی بستگی دارد. مثلا در بیماری که تمام سینه برداشته شده و غدد لنفاوی زیر بغل نیز درگیر بوده‌اند، پس از عمل نیاز به رادیوتراپی یا به اصطلاح برق گذاشتن است، لذا ترجیح می‌دهیم که ابتدا درمان‌ها به‌طور کامل انجام شود و پس از مدتی که اثرات اشعه روی پوست از بین رفت، باز‌سازی پستان را  با پروتز سینه انجام بدهیم.


برای ترمیم سینه در این بیماران  برای اینکه پوست جای لازم برای جایگیری پروتز را پیدا کند، ابتدا وسیله‌ای به نام "متسع کننده" را زیر پوست و عضله سینه‌ای قرار می‌دهیم. این وسیله مثل بادکنکی است که در ابتدا کاملاً خالی است و هر چند روز مقداری سرم نمکی داخل آن تزریق می‌شود که باعث افزایش حجم آن و در نتیجه اتساع پوست می‌شود و پوست جای کافی برای قرارگیری یک پروتز سینه مناسب را پیدا خواهد کرد. سپس متسع‌کننده در طی یک عمل جراحی کوچک خارج شده و پروتز سینه به جای آن قرار می‌گیرد.

 

در بیمارانی که پس از عمل جراحی برداشتن سینه، نیاز به رادیوتراپی ندارند، می‌توان هم‌زمان با برداشتن سینه مقداری از پوست را نگه داشت و پروتز سینه را در محل مناسب جای داد. به این روش، روش "باز‌سازی هم‌زمان" یا "بلافاصله" می‌گویند.


آیا بازسازی سینه فقط با پروتز سینه قابل انجام است؟
نه، یکی از روش‌های خیلی خوبی که برای بازسازی سینه وجود دارد، استفاده از نسج خود بیمار است؛ مثلا استفاده از پوست و چربی شکم (در قسمت پایین ناف)، یا پوست و چربی ناحیه پهلو. در این روش‌ها، نسج لازم را به میزان کافی از شکم یا پهلو برداشته و به محل خالی سینه منتقل می‌کنیم و عروق آن را نیز پیوند می‌زنیم.


آیا تمام مراحل ترمیم پستان در یک جلسه انجام می‌شود؟
پس از اینکه نسج سینه توسط پروتز یا نسوج خود بیمار جایگزین شد، یک مرحله سرپایی دیگر برای بازسازی سر سینه لازم است که معمولا پس از گذشت چند هفته انجام می‌شود و برای ایجاد قسمت رنگی (هاله) سینه از پیوند پوست یا از تاتو (خالکوبی) استفاده می‌کنیم.


آیا باز‌سازی سینه در خانم هایی که سال‌ها از عمل جراحی آنها گذشته است، نیز قابل انجام است؟
بله، بسیاری از بیماران در ابتدا که مبتلا به سرطان سینه  می‌شوند، به دلیل هراس از بیماری و افسردگی ناشی از آن به بازسازی فکر نمی‌کنند ولی پس از مدتی که سلامتی کامل خود را باز می‌یابند و احساس می‌کنند که به زندگی طبیعی بازگشته‌اند به فکر بازسازی می‌افتند. ما نیز به دلیل بهبود روحیه این بیماران از بازسازی استقبال می‌کنیم و این کار کاملا قابل انجام است.


آیا موردی هست که در بیماران غیرسرطانی، نیاز به برداشتن سینه و ترمیم آن باشد؟
بله، خانم هایی که در خانواده آنها ارثی بودن سرطان سینه با انجام آزمایش ژنتیک اثبات شده و به دلیل دارا بودن این خاصیت ژنتیکی، احتمال ابتلا به سرطان سینه در آنها بسیار بالاست، می‌توانند تحت عمل جراحی برداشتن سینه و باز‌سازی هم‌زمان قرار بگیرند.
در موارد نادری نیز، هنگام بروز عفونت‌های بسیار شدید و غیرقابل درمان در سینه، اگر موفق به کنترل عفونت آزاردهنده نشویم، سینه را برداشته و ترمیم سینه را به وسیله پروتز سینه  آغاز می نماییم.


کلا توصیه شما به خانم‌ها در مورد باز‌سازی سینه پس از برداشتن آن چیست؟
ما در ابتدا به خانم های عزیز توصیه می‌کنیم که در صورت بروز مشکل در سینه، خیلی سریع به پزشک مراجعه کنند تا در صورت بدخیم بودن ضایعه، درمان لازم در اسرع وقت شروع شود، در این صورت ما در 80 درصد موارد می‌توانیم سینه را نگه داریم و فقط تومور سرطانی با مقداری از نسج اطراف آن را برداریم و با به کار بردن روش‌های جراحی زیبایی، نه تنها ظاهر خانم به هم نخواهد خورد، بلکه می‌تواند زیبایی سینه وی را ارتقا دهد.
در صورتی که به هر دلیلی پزشک، برداشتن سینه را به بیمار پیشنهاد کرد، بیمار باید قبل از عمل جراحی تمایل خود را به بازسازی سینه به پزشک خود بگوید و با مشورت وی روش مطلوب را انتخاب نماید تا اقدامات لازم از همان عمل جراحی اول، در نظر گرفته شود.

منبع:tebyan.net