سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

وقت نوشیدن عرقیات گیاهی است!


شما که همیشه از دارو و عرقیات گیاهی استقبال کرده و هر روز دوست دارید تا در این زمینه به اطلاعات‌تان اضافه کنید،حتما می‌دانید که هر یک از عرقیات یک قانون و دستورالعملی برای مصرف دارند که رعایت نکردن آن برابر است با خنثی شدن خواص این داروهای طبیعی و خدادادی؛ پس آشنایی با دستورالعمل برخی از عرقیات، چندان هم بی فایده نیست.

مجله سیب سبز: شما که همیشه از دارو و عرقیات گیاهی استقبال کرده و هر روز دوست دارید تا در این زمینه به اطلاعات‌تان اضافه کنید،حتما می‌دانید که هر یک از عرقیات یک قانون و دستورالعملی برای مصرف دارند که رعایت نکردن آن برابر است با خنثی شدن خواص این داروهای طبیعی و خدادادی؛ پس آشنایی با دستورالعمل برخی از عرقیات، چندان هم بی فایده نیست. در این ارتباط گفت‌وگویی با دکتر سعید صانعی، درمانگر و مشاور گیاه‌درمانی انجام دادیم که در ادامه می‌خوانید.

بی‌خوابید

2ساعت قبل از خواب بخورید

اگر از مشکل افسردگی و ضعف اعصاب رنج می‌برید، خواب خوبی ندارید و حتی بی‌حوصله و بی‌طاقت هستید، می‌توانید ترکیب مساوی از عرقیات، بادرنجبویه، نسترن، گل‌گاو زبان یا بهارنارنج را 2ساعت قبل از خواب بنوشید؛ اگر از طعم آن لذت نمی‌برید می‌توانید این عرق را با کمی عسل مخلوط کنید، عسل یکی از بهترین مواد محبوب کبد و غذای مغز است که طعم عرقیات را دلپذیر کرده و مقبولیت دارو را نیز بیشتر خواهد کرد؛ این دارو خواب بیماران را تنظیم می‌کند.

ساعـت‌تان را کوک کنید وقت نوشیدن عرقیات گیاهی است!

می‌خواهید ذهن‌تان را تقویت كنید

قبل از صبحانه بخورید

حکمای طب سنتی بر این باور هستند که عرقیات گیاهی می‌توانند در برابر داروهای شیمیایی عوارض کمتری برای کودکان داشته باشند به همین دلیل یکی از خواص داروهای لطیف این است که می‌توان آنها را برای افراد کم سن و سال نیز تجویز کرد. درواقع یکی از فلسفه‌های تولید عرقیات همین مسئله را تایید می‌کند که کودکان نیز می‌توانند از آنها استفاده کرده و از خواص‌شان بهره‌مند شوند. پس هم افراد بزرگسال و هم افراد کم سن و سال‌تر در فصل امتحانات 2ساعت قبل از صرف صبحانه و رفتن به جلسات امتحانی می‌توانند ترکیبی از عرق نسترن، بادرنجبویه و بهارنارنج را همراه با کمی عسل مصرف کنند. این نوشیدنی حافظه و کارایی مغز را تقویت می‌کند.

زیاد نفخ می‌كنید

بعد از غذا بخورید

در حال حاضر مرسوم شده که افراد بعد از مواجه شدن با مشکل نفخ، از عرق نعناع برای درمان استفاده می‌کنند درحالی‌که عرق نعناع باعث تشدید یبوست و ریفلاکس معده می‌شود؛ برای حل کردن مشکل نفخ باید مشکل ذاتی گوارش حل شود درحالی‌که عرق نعناع ممکن است مشکل نفخ را در کوتاه‌مدت رفع کند اما ریفلاکس معده را بیشتر خواهد کرد. گلاب یا همان گل سرخ می‌تواند در درمان مشکل نفخ موثر واقع شود به این شرط که به صورت داغ مصرف شود؛ اگر با این روش مشکل نفخ حل نشد، می‌توان از ترکیب و مخلوط عرق نعناع وگلاب داغ‌شده استفاده کرد. درواقع این عرق به این دلیل باید داغ باشد که گرما مجاری روده را که در اثر عصبانیت بسته شده است، باز کرده و به آنها فرمان آرامش و راحتی می‌دهد. گرما اثر فیزیکی و شیمیایی دارد که گاز را در خود حل و جذب می‌کند.

 برای مصرف این عرق پرفایده زمان خاصی اعلام نمی‌شود بلکه هر زمان که نفخ کلافه‌تان کرده، می‌توانید از این عرق داغ برای بهبود استفاده كنید. اما به این توصیه دقت کنید که اگر از مشکل نفخ خسته شده‌اید، موقع غذا خوردن از آب خوردن، حرف زدن، جروبحث و عصبانیت پرهیز کنید چراکه هر یک از این حالات هیجانی در زمان غذا خوردن می‌توانند ترشح اسیدی معده را افزایش و درمقابل میزان ترشح صفرا را به داخل روده کم کرده و نفخ را تشدید کنند.

احساس افسردگی می‌كنید

هر شب بنوشید

حکمای طب سنتی اعتقاد دارند که مشکلات روحی و روانی، افسردگی، کم طاقتی و عصبانیت افراد به دلیل خشکی مزاج مغز است به همین دلیل عرق کاهو به خاطر سردی و رطوبتی که دارد، می‌تواند از عصبانیت فرد کاسته، افسردگی را کاهش دهد و به تنظیم خواب فرد کمک کند. اگر فردی بیمار، خشک، گرم و فردی عصبی و کم‌تحمل است، می‌تواند 2 ساعت قبل از خواب، یک لیوان از این عرق را بنوشد و این اطمینان را داشته باشد که خوابش تنظیم شده و آرام‌تر می‌شود.

اگر زیاد غذا می‌خورید

همزمان با غذا بنوشید

اگر از معضل اضافه وزن رنج می‌برید و نمی‌توانید اشتهای‌تان را کنترل کنید، بهتر است هر زمان که در حال صرف وعده‌های غذایی هستید، از عرق زیره نیز استفاده کنید. به طوری‌که همراه با غذا می‌توانید از آن بهره‌مند شوید. عرق زیره با کم کردن اشتها، سوخت و ساز چربی را افزایش می‌دهد و دراین فرآیند به کبد فشار زیادی وارد می‌کند. به همین دلیل زیاده‌روی در مصرف آن می‌تواند باعث زرد شدن رنگ پوست، لک آوردن، خشک شدن دهان و ترک برداشتن لب‌ها شود. پس برای اینکه از این عوارض دور بمایند، عرق زیره را همراه با عرق لیمو ترش مصرف کنید، لازم است بدانید که ترکیب این دو عرق با یکدیگر، در قالب دارو، افشره و حتی عرق ترکیبی موجود است.

می‌خواهید كبد‌تان سالم بماند

نیم ساعت قبل از غذا بخورید

اگر می‌خواهید عملكرد كبدتان را تقویت كنید و با پاكسازی كبد به بهبود فرآیند آن كمك كنید، بهتر است عرق شاه‌تره بنوشید. عرق شاه‌تره برای تصفیه کبد موثر بوده و مکمل عرق کاسنی است؛ شاه‌تره معتدل است و سردی عرق کاسنی را خنثی می‌کند؛ به همین دلیل این دو عرق گیاهی همراه با یکدیگر تجویز و مصرف می‌شوند؛ پس فراموش نکنید که اگر دهان بد بو و تلخ‌مزه‌ای داشته، کک و مک یا لکی روی صورت دارید و رنگ و روی‌تان زرد رنگ است، کبدتان بیمار است و باید نیم ساعت قبل از صرف غذا، نوشیدن یک لیوان از این عرق را در برنامه روزانه خود قرار دهید. فراموش نکنید که مصرف این دارو در طولانی مدت موثر است و باید حداقل 40 روز ترکیبی از این عرقیات را مصرف کنید.

ساعـت‌تان را کوک کنید وقت نوشیدن عرقیات گیاهی است!

بی‌اشتهایید

یك ساعت قبل از غذا بخورید


اگر از مشکل کم‌اشتهایی رنج می‌برید، می‌توانید از عرق افسنطین استفاده کنید. هیچ اشتهاآوری به اندازه افسنطین نیست. این عرق برعکس زیره عمل کرده و صفرابر است به همین دلیل رنگ پوست را تیره و زردی را از چهره کم می‌کند. این عرق را می‌توانید یک ساعت قبل از غذا مصرف کرده و به تاثیر مثبت آن پی ببرید.

می‌خواهید قلب‌تان تقویت شود

2 ساعت بعد از غذا بخورید

عرق بیدمشک آرامش‌بخش و تقویت‌کننده قلب است، همچنین به سلامت کبد نیز کمک زیادی می‌کند اما زیاده‌روی در مصرف آن باعث ضعف قلب می‌شود. این عرق باید 2 تا 3 ساعت بعد از صرف یکی از وعده‌های غذایی به‌خصوص غذاهای سنگین مصرف شود. بیدمشک چندان برای افرادی که قلب ضعیفی دارند تجویز نمی‌شود چراکه مصرف آن حالت نشاط و سرحالی ایجاد می‌کند.

عطش دارید

هر روز این مخلوط را بنوشید

مخلوطی از عرق کاسنی، شاه‌تره، بید و چنار می‌تواند به رفع عطش و تشنگی کمک زیادی کند و از آنجا که در ماه‌های رجب، شعبان و رمضان، روزه گرفته می‌شود، می‌توان از این عرقیات خنک استفاده زیادی کرد چراکه عطش معمولا به خاطر حرارت زیاد کبد و تجمع صفرای زیاد در بدن فرد ایجاد می‌شود. زمان دقیقی برای مصرف تعیین نشده، اما بهترین زمان مصرف یک لیوان قبل از آغاز افطار و یک لیوان نیز بعد از پایان افطار است. درواقع یک ربع قبل و بعد از غذا بهترین زمان مصرف است. لازم به توضیح است که عطش و تشنگی می‌تواند به دلیل غلظت خون ایجاد شود و دم کرده سماق نیز می‌تواند غلظت خون را کاهش داده و برای رفع تشنگی موثر باشد.


ویدیو مرتبط :
Iran Industrial Herbal Distillate producer, Urmia county تولیدکننده صنعتی عرقیات گیاهی اورمیه ایران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

فوایدی از عرقیات گیاهی



عرقیات گیاهی,فواید عرقیات گیاهی

 

فوایدی از عرقیات گیاهی مانند: بهار نارنج، کاکوتی، زیره، رازیانه و .هر چند امروزه با وجود داروهای شیمیایی کمتر کسی سراغ عرقیات میرود اما شاید با دانستن گوشه ای از خواص آنها در مورد استفاده مجدد تجدید نظر کنیم :

 

درباره خواص برخی عرقیات بیشتر بدانید:

 

عرقیات از گذشته های دور مورد استفاده بسیاری از افراد قرار میگرفته است▪ عرق کاکوتی:

ضد عفونی کننده، ضد اسپاسم در ناراحتی های گوارشی ،ضد اسهال، مقوی معده، خلط آور.

 

▪ بهار نارنچ:

معطر، مقوی اعصاب و قلب، آرام بخش، ضد نفخ .

 

▪ زیره سبز:

ضد چاقی، چربی، تنگی نفس، باد شکن، هضم غذا، زیاد کننده شیر مادران.

 

▪ نسترن:

تقویت قلب و اعصاب، رفع سردی، دفع کرم روده، درد معده، سنگ کلیه و اسهال.

 

▪ عرق زینان:

ضد نفخ، درمان سوء هاضمه، ضد تهوع، خلط آور، مدر، ضد کرم، ضد اسپاسم، رفع ترشی معده.

 

▪ عرق مخلوط زیره:

نیرو دهنده، ضد نفخ، مقوی معده، درمان سوئ هاضمه، اشتهاآور، افزایش دهنده شیر.

 

▪ شیرین بیان:

طعم و طرز مصرف عرق شیرین بیان از پودر و عصاره آن بهتر است.

 

▪ عرق کلپوره:

مقوی، رفع سردرد، درمان ضعف عمل دستگاه گوارش، رفع ناراحتی های هاضمه و دل درد، رفع درد ناحیه قلب، تب بر.

 

▪ کرفس:

درد شکم، تنگی نفس، تقویت کننده معده.

 

▪ عرق اسطو خودوس:

معطر، مقوی، آرام بخش، خواب آور ملایم، از بین برنده نفخ و اسهال، کاهش دهنده سرفه، مدر.

 

▪ عرق رازیانه:

مدر، ضد اسپهاسم عضلات، ضد نفخ، مقوی قلب، مقوی معده درمان سوء هاضمه خلط آور، افزایش دهنده شیر.

 

▪ آویشن:

هاضم غذا، محرک قوای رئیسه، ضد درد عادت ماهانه.

 

▪ شاتره:

سردی، مقوی، تقویت کننده پوست، آرام بخش، ضد خارش، اشتها آور، صفرا بر برخی غدد سلطانی با نشاء اپی تیلوم.

 

▪ شربت سکنجبین:

رفع عطش و گرما زدگی، دارای خواص سرکه سیب.

 

▪ عرق شنبلیله:

نیرو دهنده، رفع کم خونی، ضد دیابت، کاهش دهنده قند خون.

 

شوید:

انو اع چربی بدن، طعم دهنده، معطر، نیرو دهنده، هضم کننده، مقوی معده، افزایش دهنده شیر، درمان سوء هاضمه به ویژه کودکان، رفع استفراغ، مسکن، مدر، کاهش دهنده چربی خون.

 

▪ آبلیمو:

چاشنی، سرشار از ویتامین ث، ضد اسکوربوت، ضدعفونی کننده.

 

▪ گلاب:

مقوی اعصاب و قلب، پوست، نیکوی رخسا.

 

▪ بیدمشک:

تقویت کننده قلب و معده، ملین آرامبخش و خونساز، ضد سر درد و دردهای عضلانی.

 

▪ شربت توت فرنگی:

سرشار از ویتامین ث، حاوی کلسیم و ویتامین آ.

 

▪ نعنا:

باد شکن، معالج بواسیر، پیچ شکم، رفع اسهال و استفراغ معده.

 

▪ کاسنی:

سردی، مقوی معده، تب بر، بیماری های کبدی و کلیوی.

 

▪ عرق ختمی:

نرم کننده مخاط ها و داوای بیماریهای ریوی، سینه سرفه و گلو، رفع تحریکات جلدی.

 

▪ عرق چهار گیاه:

ضد نفخ، رفع سوء هاضمه، بادشکن، ضد دل پیچه، مقوی معده، رفع اسهال های عادی.

 

▪ بید:

اثر قاطع ولی کند بر تبهای مداوم دارد، خواب آور، آرامش بخش، رماتیسم، ضد یرقان.

 

برگ گردو:

درمان درد مفاصل، ضد دیابت (قند).

 

بابونه:

صفرا بر، مدر، بادشکن، اشتها آور، قاعده آور.

 

▪ پونه:

ضد سرما خوردگی، سرفه، عفونت.

 

▪ خارشتر:

طبیعت سرد دارد، مدر قوی، تصفیه خون و کبد، سنگ کلیه و مثانه و سیاه سرفه.

 

▪ عرق گشنیز:

طعم دهنده، ضد اسپاسم، ضد نفخ، بادشکن.

 

▪ عرق زیره سیاه:

معطر، طعم دهنده، ضد نفخ ،ضداسپاسم، ضدمیکرب، قابض، رفع قلنج نفخی کودکان.

 

▪ بو مادران:

درد شکم، بواسیر، ضد عفونت، سرماخوردگی.

 

▪ گزنه:

ضد قند، درمان بالا رفتن فشار خون، کبد، چربی خون و کلسترول.

 

▪ عرق دارچین زنجبیل:

معطر، طعم دهنده، محرک، بادشکن، مغذی، ضد تهوع و اسپاسم.

 

▪ گاو زبان:

مقوی، نیکوی رخسار، اعصاب و روان تنگی نفس، نشاط آور، کلیه و مثانه.

 

▪ مرزه:

درمان نقرس، اسهال، قلنج، مقوی نیروی هاضمه، نرمی استخوان.

 

برگ چنار:

بسیار سرد، تب بر، معالج تنگی نفس، چاق کننده، اعصاب و رعشه.

 

چهار عرق گرم:

تقویت کننده، مفید به حال مسرودین، هضم غذا، ناراحتیهای معده و شکم.

 

▪ تارونه:

یسیار آرام بخش، مسکن اعصاب، درد مفاصل، خواب آور

 

 

منبع : Salamatnews.com