سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

وقتی گوش هایتان خوب نمی شنود



 

علائم بیماری, گوش و حلق و بینی

خانمی ۲۷ ساله چند روزی است گوش درد شدیدی دارد. علاوه بر این احساس می کند داخل مجرای گوشش آب جمع شده و با حرکت سر این مایع در گوش به حرکت در می آید. کاهش توانایی شنیداری موجب نگرانی بیمار شده و احتمال می دهد عفونت گوش علت اصلی بروز این نشانه ها باشد.

پزشک از تشخیص بیماری سخن می گوید
با توجه به علائم و نشانه هایی که بیمار از آن صحبت می کند، به نظر می رسد اختلال در عملکرد شیپور استاش علت اصلی بروز نشانه های بیماری باشد. شیپور استاش مجرایی کوچک است که گوش میانی را به قسمت پشت بینی و بخش بالای گلو مرتبط می سازد.

معمولا فضای گوش میانی در پشت پرده صماخ را هوا پر می کند. شیپور استاش فشار هوای داخل گوش میانی را نسبت به فشار هوای خارج آن تعدیل می کند. چنانچه به هر علتی شیپور استاش مسدود شده و در عملکرد آن اختلال ایجاد شود، هوا به گوش میانی راه پیدا نمی کند. در اثر فشاری که به پرده گوش وارد می شود، اعصاب پرده گوش تحت تاثیر قرار می گیرد که بارزترین علامت آن گوش درد شدید است. سرگیجه، وزوز گوش و احساس حرکت مایع در داخل گوش نیز از دیگر علائم بیماری است. ممکن است این علائم تنها چند ساعت ادامه داشته باشد و گاهی نیز تا چند هفته باقی می ماند.

طول درمان بیماری به عوامل مختلفی از جمله دمای هوا بستگی دارد. اگر هوا خیلی سرد نباشد، در مدت زمان کوتاهی بیماری بهبود یافته و شنوایی بیمار بهتر می شود. افزایش ترشحات چسبناک داخل گوش میانی، آلرژی و انسداد شیپور استاش از عوامل زمینه ساز ابتلا به این بیماری است. شیپور استاش در حالت عادی بسته است اما در اثر کشیدگی عضلات دهان هنگام خمیازه یا بلع باز می شود تا فشار هوای داخل گوش میانی را نسبت به فشار هوای بیرون تنظیم کند. در چنین شرایطی استفاده از راهکارهای مناسب برای تسهیل فرآیند جریان هوا به داخل شیپور استاش از طریق بلع، جویدن یا خمیازه کشیدن به شما کمک می کند تا عوارض ناشی از ابتلا به بیماری تا حد زیادی کاهش پیدا کند.

اگر علائم بیماری شدید و بیش از چند هفته ادامه داشته باشد، بهتر است بیمار به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کند. تجویز اسپری یا قطره ضد احتقان، قرص آنتی هیستامین و همچنین اسپری استروئیدی بهترین راهکار برای کاهش عوارض بیماری است. البته باید توجه داشت گزینه ها و راهکارهای درمانی با توجه به علائم بیماری متفاوت است. اختلال در عملکرد شیپور استاش می تواند زمینه ساز اوتیت میانی باشد که از شایع ترین بیماری های کودکی است و بهترین راه برای درمان آن تجویز آنتی بیوتیک است. بیش از ۷۰ درصد کودکان زیر سه سال اوتیت میانی را تجربه می کنند که معمولا با مصرف یک دوره آنتی بیوتیک برطرف می شود. در بزرگسالان نیز اگر علائم ناشی از اختلال در عملکرد شیپور استاش در مدت زمان چند هفته برطرف نشود، برای بیمار آنتی بیوتیک تجویز می شود تا از عفونت احتمالی گوش میانی جلوگیری شود.
منبع:jamejamonline.ir


ویدیو مرتبط :
جواب محکم بزرگ صوفیان به وهابیان (خوب خوب گوش بدید!!!)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

با بچه هایتان خوب تا کنید !



تربیت کودک,روانشناسی کودک,کودک لجباز

 

اغلب بچه ها، موجودات حساسی هستند که گاهی یک کلمه حرف، اگر درست گفته شود از نظر تربیتی برای آن ها تاثیر زیادی دارد و برعکس گفتن بعضی حرف ها ممکن است روحیه آنها را تخریب کند.

 

عده ای از روان شناسان و متخصصان تعلیم و تربیت، بعد از مطالعات فراوان، بر روی گروهایی از کودکان به نتایجی رسیده اند که بی مناسبت نیست شما هم در جریان آن ها قرار بگیرند. متخصصان توصیه کرده اند که موقع حرف زدن با کودک نباید روی جنبه های منفی تاکید کنید.

 

مثلا به او نگویید اگر حرف بد بزنی دهانت بوی بد می گیرد، بلکه بگویید بیا حرف خوب بزنیم تا دهانمان خوشبو شود. به او نگویید چه کاری نکند به جای آن بگویید باید چه کاری را انجام دهد. برای فرزندتان اولویت ها را براساس منطق خود تعریف نکنید مثلا نگویید دست از بازی بکش و درست را بخوان چون درس مهم تر است! بلکه بگویید بعد از انجام تکالیف مدرسه برو بازی کن. در واقع برای او برنامه بچینید.

 

به جای امر کردن، او را تشویق کنید تا کار مثبتی را انجام دهد. نگویید بلند شو دندانهایت را مسواک بزن بلکه بگویید تو خیلی زرنگی چون بدون اینکه من به تو بگویم، دندانهایت را مسواک می زنی. به او نگویید روی دیوار یا روی بدنت نقاشی نکن بلکه بگویید جای نقاشی کردن کجاست. مثلا از او بخواهید روی کاغذ نقاشی یا تخته وایت برد نقاشی بکشد تا آن را برایش روی دیوار یا روی یخچال بچسبانید.خلاقیت او را در نقاشی کور نکنید و نگویید هر چیز باید چه شکلی باشد، به جای آن بخواهید قصه نقاشی اش را برایتان تعریف کند.

 

منبع:روزنامه اطلاعات