سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

وقتی لگد زدن‌های جنین شروع می‌شود !



لگد زدن‌ جنین,زمان لگد زدن‌ جنین,حرکات جنین در رحم مادر, وزن کم جنین

بدون شک یکی از عجیب‌ترین و در عین حال جالب‌ترین مراحل بارداری، احساس حرکت‌های جنین در بدن مادر است.

این حرکات معمولا از هفته هفتم تا هشتم بارداری شروع و در سونوگرافی هم دیده می‌شود، اما مادر تکان‌خوردن‌های فرزندش را قبل از هفته ۱۶ تا ۲۲ بارداری حس نمی‌کند؛ هر چند وضعیت فیزیکی هم در احساس‌کردن این حرکات نقش دارد و خانم‌های لاغر تکان‌ها را زودتر از خانم‌های چاق حس می‌کنند.

این در حالی است که حرکات جنین با پیشرفت بارداری بیشتر مشخص‌ می‌شود و مادر براحتی حرکت دست‌و‌پا و چرخش را از هم تشخیص می‌دهد، چرا که حرکات دست‌ و پا کوتاه‌‌تر و حرکات چرخشی جنین شدیدتر است.

وقتی لگد زدن‌ها شروع می‌شود
حداکثر تعداد حرکات یا به اصطلاح لگد‌زدن‌های جنین بین هفته ۲۸ تا ۳۲ بارداری است، زیرا حجم مایع آمنیوتیک زیاد است و جنین می‌تواند بخوبی حرکت کند، اما بعد از هفته ۳۲ به دنبال کاهش حجم مایع آمنیوتیک، حرکات چرخشی کمتر می‌شود و جنین بیشتر دست‌ و ‌پایش را حرکت می‌دهد.

همچنین در ابتدای بارداری حرکات جنین کوتاه و با فواصل طولانی بوده و حتی ممکن است چند روز هیچ حرکتی را حس نکنید، اما از ماه پنجم تا ششم حاملگی حرکات جنین منظم می‌شود و شما هم باید روی این موضوع حساس باشید و اگر بیش از دو ساعت حرکت نکرد، حتما متخصص زنان را در جریان بگذارید تا ضربان قلب جنین را بررسی کند حتی از ماه هفتم که جنین برای زندگی در خارج رحم آماده می‌شود، توجه مادر به حرکات او باید بیشتر باشد.

برخی مادران بعد از دو روز بی‌تحرکی جنین به پزشک مراجعه می‌کنند و متاسفانه در چنین شرایطی احتمال مرگ جنین در رحم وجود دارد.

این علائم را جدی بگیرید
وضعیت حرکات جنین در رحم مادر یکی از شاخص‌های سلامت جنین در دوران بارداری است و کاهش آنها از هفته ۲۸ تا ۳۰ بارداری به بعد باید یک هشدار جدی تلقی شود.

به عنوان مثال، ممکن است کاهش تحرک به‌ دلیل کاهش مایع آمنیوتیک باشد که در این حالت پزشک مصرف مایعات بیشتری را به مادر توصیه می‌کند.

همچنین کاهش تحرک ناشی از اختلال رشد، وزن کم جنین و اختلال خونرسانی به جنین را هم نباید نادیده گرفت. در چنین شرایطی پزشک تصمیم می‌گیرد با چه راهکارهایی سلامت مادر و کودک را حفظ کند.

گاهی اوقات نیز کاهش حرکات جنین نشانه کمبود اکسیژن مثلا ناشی از پیچیدن بند ناف دور گردن جنین یا گره‌خوردن آن است که با افزایش شدت حرکات و کاهش ناگهانی آنها همراه خواهد بود.

این یک وضعیت اورژانسی است و باید بلافاصله موضوع را با پزشکتان در میان بگذارید البته باید بدانید حرکت هر جنینی باید نسبت به خودش سنجیده شود و مقایسه‌ کردن اصلا کار درستی نیست، چون برخی جنین‌ها پرتحرک و برخی کم‌تحرک‌اند، اما اگر طی یک روز حرکت جنین ناگهان زیاد یا کم شود، باید به متخصص مراجعه کنید تا وضعیت‌تان بررسی شود.

 

منبع: روزنامه جام جم


ویدیو مرتبط :
دست زدن جنین در شکم مادر واکنش عجیب جنین به خواندن آهنگ

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

لگد زدن جنین چقدر باید باشد؟



 

لگد زدن جنین,حرکات جنین

 

 اگرچه  جنین از هفته 7 یا 8 حرکات خود را آغاز می کند اما تا پیش از هفته  16 و 22 نمی توانید حرکات کودک را در شکم خود احساس کنید.
مادرهایی که قبلا بچه دار شده اند خیلی سریع تر و بهتر از مادرانی که بار اول است باردار شده اند، می توانند لگد و تکان های جنین را احساس کنند. مادرهای لاغر نیز بیشتر و بهتر از مادران چاق این حرکات را احساس می کنند. اما این حرکات چگونه هستند؟
حرکات جنین چگونه است؟
مادرها، حرکات جنین داخل رحم را به باز شدن پاپ کورن روی حرارت، لیز خوردن ماهی یا بال زدن پروانه تشبیه کرده اند. ابتدا شاید این حرکات و صداها را به غار و غور گرسنگی یا نفخ تعبیر کنید اما به زودی متوجه می شوید این صداها و حرکات به طور منظم تکرار می شوند و ناشی از حرکات دوست داشتنی کودک است و می توانید تفاوت آنها را تشخیص دهید. اینگونه نشانه ها را بیشتر هنگامی که نشسته یا دراز کشیده اید احساس خواهید کرد.
هر چند وقت یکبار این حرکات انجام می شوند؟
فاصله میان نخستین لگدهای جنین زیاد است. به طور مثال، امروز چندین حرکت او را حس می کنید و فردا دیگر هیچ خبری نیست. البته جنین به طور مرتب در حال حرکت و لگد زدن است اما برخی از آنها ضعیف و یواش است و مادر نمی تواند آنها را احساس کند. اما در سه ماهه دوم، قدرت این لگدها زیاد می شود و مادر به خوبی همه آنها را احساس می کند.
اگر با مادر باردار دیگری صحبت کردید و حرکات فرزندانتان با هم فرق داشت به هیچ وجه نگران نشوید، هر کودکی الگوی رفتاری خود را دارد. جنین ها مانند هم حرکت نمی کنند. اگر حرکات او کمتر از حد نرمال نباشد، تفاوت آن با دیگران مساله مهمی نیست.
آیا باید روند لگدهای او را پیگیری و ثبت کنم؟
هنگامی که جنین لگد می زند به آن توجه داشته باشید و اگر تعداد آن کاهش پیدا کرد حتما با پزشک خود در میان بگذارید. کم شدن حرکات جنین در رحم می تواند نشانه مشکلی باشد. در این حالت باید شرح حال بیوفیزیک یا تست عدم استرس بعلاوه سنجش فراصوتی از مشیمه جنین  انجام دهید تا از سلامت جنین مطمئن شوید.
در سه ماهه سوم، شاید پزشک از ما درخواست کند در طول روز تعداد حرکات و لگدهای کودک خود را بشمارید. برای این منظور روش های مختلف و متنوعی وجود دارد. برای دانستن آنها از پرشک بخواهید به طور دقیق چند روش را توضیح دهد.
یکی از رایج ترین روش ها این است که: یک ساعت از روز را که اصولا جنین حرکت می کند، انتخاب کنید. (بهتر است برای مقایسه هر روز در همان ساعت و حوالی آن لگدهای جنین را شمارش کنید). بنشینید یا دراز بکشید سعی کنید حواستان به جنین باشد. زمان بگیرید تا ببینید چقدر طول می کشد تا 10 ضربه مختلف– لگد، مشت یا حرکت کلی بدن -  را تشخیص دهید. اگر در طول دو ساعت 10 ضربه را احساس نکردید، شمارش را تمام کنید و با پزشک تماس بگیرید.


منبع:bartarinha.ir