سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

ورزش های خطرناک برای زنان باردار



زنان باردار,ورزش های خطرناک برای زنان باردار,ورزش های مناسب زنان باردار

 هنگامی که باردار هستید باید از فعالیت هایی که احتمال سقوط، افتادن یا ضربه خوردن به شکم را دارند، پرهیز کنید. در ضمن، ورزش ها یا سرگرمی هایی که در ارتفاع بیش از دو متر از سطح زمین انجام می شوند نیز بسیار خطرناک هستند و احتمال کمبود اکسیژن برای مادر و جنین وجود دارد.

هنوز کارشناسان در مورد خطرات احتمالی افزایش دمای بدن در طول ورزش با یکدیگر به توافق نرسیده اند اما ورزش ها و سرگرم هایی که در ادامه ذکر می کنیم کاملا برای زنان باردار خطرناک هستند و باید از آنها اجتناب کرد.

فعالیت هایی که نباید انجام دهید
وسایل بازی پارک های تفریحی: به هیچ عنوان نباید در دوران بارداری سوار وسایل بازی و ماشین های شهربازی و پارک های تفریحی شد. این وسایل احتمال فرود ناگهانی، ضربه و تکان های شدید دارند که برای جنین خطرناک است.

دوچرخه سواری: دوچرخه سواری برای خانم های بارداری که به طور تخصصی این ورزش را دنبال نمی کنند به هیچ وجه توصیه نمی شود. به دوچرخه سوارهای حرفه ای هم توصیه می شود تا پیش از ورود به سه ماهه دوم خود این ورزش را به طور موقت کنار بگذارند.

ورش های تماسی: فوتبال، بسکتبال و هاکی جزو ورزش های پرخطر و پر تنش هستند و احتمال ضربه دیدن شکم با توپ یا برخورد دو بازیکن با هم در آنها بسیار بالاست. حتی احتمال زمین خوردن نیز دارند. به هیچ وجه در دوران بارداری سراغ این ورزش ها نروید.

اسکی در سراشیی: اسکی به دلیل خطر سقوط و پرت شدن در سراشیبی ها جزو ورزش های ممنوعه دوران بارداری است. اگر خیلی  به اسکی علاقه دارید، بهتر است سطوح صاف یا شیب های بسیار کم را انتخاب کنید و توجه داشته باشید ممکن است به دلیل شکم بزرگ خود نتوانید به درستی تعادل خود را حفظ کنید. از اسکی کردن در کوه هایی با ارتفاع بیشتر از 1830 متر خودداری کنید زیرا احتمال کمبود اکسیژن برای خود و فرزند شما وجود دارد.

ژیمناستیک: ژیمناستیک نیز خطر افتادن و ضربه دیدن شکم را دارد.

اسب سواری:حتی اگر سوارکار ماهری هستید نیز ارزش تحمل خطر افتادن را ندارد.

جکوزی و سونا: نشستن در جکوزی یا سونای آب گرم برای نوزاد بسیار خطر دارد زیرا گرمای زیاد باعث ایجاد مشکلات تنفسی در جنین می شود.

دویدن: اگر پیش از بارداری خود به طور حرفه ای ورزش دو را انجام نمی داده اید، اکنون زمان انجام این ورزش نیست. البته دویدن های آر ام خیلی اشکالی ندارد. پس از ورود به سه ماهه دوم بارداری، هنگامی که خطر سقط جنین افزایش می یابد، باید با احتیاط بسیاری بدوید. باید از گرم شدن بیش از حد بدن خود نیز جلوگیری کنید و آب زیادی بنوشید تا آب از دست رفته در نتیجه عرق را جایگزین کنید.

غواصی: به هیچ عنوان نباید در دوران بارداری غواصی کرد. حباب های آب می توانند وارد جریان خون شوند و برای مادر و جنین خطرناک است.

موج سواری: احتمال ضربه دیدن شکم و افتادن مادر بالاست و برای هر دو جنین و مادر بسیار خطرناک است.

تنیس: اگر پیش از بارداری تنیس بازی می کردید، پس از آن نیز می توانید خیلی آرام و با احتیاط بازی کنید. البته ممکن است در حفظ تعادل و ایستادن های ناگهانی دچار مشکل شوید و باید حواستان به قدم هایی که بر می دارید، باشد. با ورود به سه ماهه دوم و سوم به دلیل بزرگ شدن شکم، انجام این ورزش بسیار سخت می شود.

اسکی روی آب: این ورزش نیز چون احتمال افتادن و ضربه دیدن دارد نباید در دوران بارداری انجام شود.

اگر پیش از بارداری خود خیلی فعال بوده اید و برایتان سخت است یک جا بند شوید، سعی کنید ورزش های مفید دوران بارداری را انجام دهید. البته اصولا باید پس از سه ماهه نخست بارداری فعالیت های سنگین را تا حد امکان کاهش داد.

اگر پس از ورزش ها یا سرگرمی های ذکر شده موارد زیر را مشاهده کردید بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید:

•    خونریزی واژینال
•    تنگی نفس
•    سرگیجه یا از هوش رفتن
•    سردرد
•    درد قفسه سینه
•    ضعف عضلانی
•    گرفتگی یا تورم ماهیچه پشت ساق پا (که می تواند نشانه لخته شدن خون باشد)
•    کاهش حرکات جنین
•    ترشح واژن


معرفی انواع مشکلات
زنان پس از باردار شدن نیز ممکن است دچار بیماری ها یا مشکلاتی شوند که منجر به مرگ، سقط یا بیماری جنین می شوند. البته همه اینها موارد استنثنا هستند و بیشتر زنان بارداری بدون مشکل و سالمی را پشت سر می گذارند و فرزند سالمی هم به دنیا می آورند. اما باید آگاه باشید برخی مشکلات، ناگهانی و بدون هیچ نشانه خاصی پدیدار می شوند و آگاهی از انواع آنها خالی از لطف نیست.

•    بارداری خارج از رحم
در این نوع بارداری، تخمک به جای رحم در جاهای دیگر همچون لوله رحم، تخمدان یا گردن رحم رشد می کند که خطرات بسیاری برای مادر به همراه دارد. اگر بارداری خارج از رحم به موقع تشخیص داده نشود، مادر دچار درد و خونریزی بسیار شدید در ناحیه شکم و زیر آن می شود و ممکن است در اثر آن جان خود را از دست بدهد. البته امروزه دستگاه های پیشرفته ای برای تشخیص این نوع بارداری وجود دارند و مرگ زنان در نتیجه بارداری خارج از رحم بسیار پایین است.

•    زایمان زودرس
حدود 11 تا 12 درصد از زایمان های اخیر، زایمان زودرس هستند که اصولا بین هفته های 20 و 36 بارداری رخ می دهند. این نوع زایمان ها برای کودک خطرات بسیاری به همراه دارد زیرا ممکن است نتواند در خارج از رحم به رشد خود ادامه دهد. البته پیشرفت علم و داروهای جدید باعث شده اند تا امروزه کودک را با مراقبت های زیاد زنده و سالم نگهدارند.

•    زایمان پس از موعد
اگر دو هفته از موعد زایمان کودک گذشته و او هنوز به دنیا نیامده است، احتمال دارد که در خطر سوءتغذیه یا حتی سینه پهلو قرار داشته باشد. این نوع بارداری برای مادر ضرری ندارد بلکه این کودک است که سلامتش در خطر می افتد. این وظیفه پزشک است که این موارد را تشخیص دهد و کودک را از رحم خارج کند.

•    مرده‌زایی
مرده‌زایی از نامش پیداست؛ مرگ جنین داخل رحم و پیش از تولد را مرده‌زایی می گویند. البته احتمال این مشکل بسیار کمتر از سال های قبل است. اما به طور کل ریشه کن نشده است و هنگامی رخ می دهد که تغذیه جنین از طریف جفت قطع می شود.

•    سقط جنین
حدود 15 درصد از بارداری ها به سقط منجر می شوند. پزشک برخی از زنان برای جلوگیری از سقط جنین، به آنها استراحت مطلق می دهند و این مشکل تقریبا هیچ راهکار دیگری غیر از این ندارد. در مطالب آینده به طور کامل در این مورد و دلایل و درمان آن برایتان توضیح خواهیم داد.

•    عوارض و مشکلات جفت
خانم ها در طول بارداری نباید به هیچ وجه خونریزی واژینال داشته باشد و اگر این طور شد، احتمال دارد که جفت از رحم جدا شده باشد. این اتفاق اصولا زمانی روی می دهد که جفت رفتار معمول و نرمالی ندارد و معمولا به جراحی سزارین منتهی می شود.

•    نقص از تولد
این نقص می تواند در سر، صورت، چشم، دهان، دست و حتی ارگان های داخلی ایجاد شود. البته برخی از این موارد قابل درمان و برطرف شده هستند اما برخی دیگر شدید هستند و ممکن است همه عمر با کودک همراه باشند. از جمله باید به پای چنبری یا شکاف ستون فقرات اشاره کرد.

•    مغایرت Rh
اگر مادر و فرزند خون یکسانی نداشته باشند، ممکن است مشکلات پیچیده ای برای جنین به وجود بیاید. حتی اگر مادر در آینده دوباره باردار شود نیز این مشکل دوباره بروز خواهد کرد. نوع اِرهاش خون مادر تاثیرات بسیاری در سلامت جنین دارد.

منبع:bartarinha.ir


ویدیو مرتبط :
این کشیش زنان را چگونه باردار می کرده است؟!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

زنان باردار این ورزش ها را انجام ندهند


شاید شما هم گاهی احساس کرده باشید که خستگی مثل یک شال پشمی سنگین دور بدنتان پیچیده و مانع از تحرک و فعالیتهای روزانه شما میشود. هر کاری را امتحان میکنید، خوابیدن، دو ش گرفتن، کتاب خواندن، تماشای تلویزیون و … شاید تنها و آخرین راه ورز شکردن باشد که به ذهنتان میرسد.

وب‌سایت نی‌نی سرچ: شاید شما هم گاهی احساس کرده باشید که خستگی مثل یک شال پشمی سنگین دور بدنتان پیچیده و مانع از تحرک و فعالیتهای روزانه شما میشود. هر کاری را امتحان میکنید، خوابیدن، دو ش گرفتن، کتاب خواندن، تماشای تلویزیون و … شاید تنها و آخرین راه ورز شکردن باشد که به ذهنتان میرسد.

یک پیاده روی ۲۰ دقیقه ای در هوای آزاد، لذت بخش ترین لحظات یک روز سخت کاری را به دنبال دارد. گونه های گل انداخته و احساس خوشایندی که پس از انجام ورزش خواهید داشت تنها دو فایده حرکات ورزشی است، حتی اگر باردار باشید! برای خانمهای باردار، انجام ورزشهای منظم منافع زیادی دارد. اشتها را بالا میبرد و وزن را کاهش میدهد. تنبلی را از روده ها و شکم دور میکند، حرکت آنها را افزایش داده و نظم میدهد.

 احتمال ابتلا به بواسیر و هموروئید را کاهش داده یا کلا از بین میبرد. از بی خوابی جلوگیری میکند. روحیه را خوب میکند و از کج خلقی و عصبانیت جلوگیری میکند. ماهیچه هایی که اسکلت بدنی را نگه میدارند را تقویت کرده و شما میتوانید قامت خود را راست نگه دارید. باعث میشود آب بیشتری بنوشید. تعادل بدن، به خصوص در ماههای آخر را حفظ میکند. عضله های لگن را تقویت میکند.

زنان باردار، این ورزش ها را انجام ندهند

زنان باردار، این ورزش ها را انجام ندهند

چه ورزش هایی باید در طول بارداری انجام داد و از چه ورزشهایی باید پرهیز کرد؟

بخندید! بله این هم نوعی ورزش به حساب می آید. لبخند یکی از بزرگترین نعمتهای خداوند است، اگر هنگام ورزش کردن لبخند بزنید از آن لذت بیشتری میبرید. اگر همیشه گوشه گیر بودید و رغبتی به انجام حرکات ورزشی نداشتید، بارداری زمان مناسبی است که ورزش را وارد زندگیتان کنید. نرمشهای کششی انجام دهید. انجام این حرکات مهمترین راه برای شروع یا پایان روز است. این ورزشها را طی روز هنگام کار روزانه و فعالیتهای خانه داری انجام دهید. از انجام حرکات ورزشی که در آن مجبور هستید به پشت بخوابید دوری کنید. این نوع ورزشها باعث میشود رحم به ر گهای خونی بزرگ فشار بیاورد و میزان حجم خون جنین و جفت کاهش پیدا میکند. هنگامی که ورزشهای زمینی انجام میدهید، بهتر است روی یک پهلو دراز بکشید.

شنا

احساس شناوری، اغلب لذت بخش تر از دیگر ورزش ها است. به خصوص در سه ماهه سوم که احساس سبکی، بسیار دوست داشتنی است.

قدم زدن

ممکن است حداقل ۲۰ دقیقه پیاده روی روزانه، برای بسیاری از خانم ها از انجام حرکات ایروبیک آسان تر باشد. میتوانید حین قدم زدن، فعالیت های روزانه دیگر را هم انجام دهید. مثلا فرزندتان را به پارک یا مدرسه ببرید، یک ایستگاه قبل از محل کار ماشین تان را پارک کنید و تا محل کار پیاده بروید، یک دوست و همراه پیدا کنید که در طول مسیر با او هم صحبت شوید.

مرحله اول تمرینهای زمینی

روی تشکچه بنشینید، وضعیت راحتی به خود بگیرید، زانوها را خم کنید و پاهایتان را زیرتان جمع کنید.

شروع با تنفس آرام

دستها را آزاد و راحت روی زانوها قرار دهید و چشما نتان را ببندید.

آرام و راحت شروع به نفس کشیدن کنید. با ۳ شماره دم را از بینی به داخل ششها فرو ببرید و باز دم را با ۳ شماره از دهان خارج کنید. این تمرین را ۵ بار انجام دهید.

شل شدن عضلات صورت

برای ۳ شماره عضلات صورت را سفت کرده و پلکها را به هم فشار دهید. دهان را محکم ببندید. سپس عضلات را شل و آزاد کنید. این تمرین را ۳ بار تکرار کنید. بر خلاف تمرین قبلی ، نرمش را با شل کردن عضلات صورت آغاز کنید. روی زانو بنشینید و دستها را روی زانوها قرار بدهید و کمی به جلو متمایل شوید (اگر این حالت برای شما مشکل است، مثل تمرین قبل بنشینید) در همان حالت عمل دم را انجام دهید، سپس دهانتان را باز کنید و تا جایی که امکان دارد زبانتان را بیرون بیاورید و مستقیم به جلو خیره شوید. دم را برای ۱۰ شماره نگه دارید. سپس آزاد کنید و بازدم انجام دهید. این تمرین را ۳ بار تکرار کنید.

زنان باردار، این ورزش ها را انجام ندهند

نکات مهم

در مورد ورزشهایی که قبلا انجام میدادید با پزشکان متخصص مشورت کنید. در مورد این ورزشها عامل تعیین کننده میزان فعالیت، مهارت، توانایی کنترل تعادل و قدرت شما در برابر آسیبها است. خود را خیلی خسته و فرسوده نکنید. هدف از ورزش، لذت بردن و ایجاد آرامش بیشتر است نه کوفتگی عضلانی و عرق کردن! پیاده روی را از مسیرهای کوتاه، سطح صاف، خلوت، آرام و بدون آلودگی آغاز کنید. تنها به استخر نروید. همچنین استخرهای شلوغ احتمال برخورد میان شما و دیگران را افزایش میدهد. هرگز درون آب شیرجه نزنید، آهسته قدم بردارید و از کفشهای مخصوص استخر استفاده کنید. از دستگاههای ورزشی استفاده نکنید. این دستگا هها اغلب موجب کشیدگی بیش از حد عضلات میشود و لرزش دستگاهها ممکن است موجب تحریک و انقباض زودرس ماهیچه های زایمانی شود. از سونا، استخر، آب گرم و هر وسیله ای که دمای بدنتان را بالا می برد دوری کنید.

مرحله دوم: حرکات کششی

انجام این حرکات به منظور رسیدن به دو هدف صورت میگیرد:

تقویت ماهیچه ها، کمک به آرامش روحی و فکری.

تنظیم مستقیم تنفس و ریتم هماهنگ تنفس که در زایمان نقش مهمی را ایفا میکنند.

این تمرینها باعث میشود هنگام زایمان، به گونه ای تنفس کنید که دم و بازدم شما در زایمان موثرتر باشد. انجام به موقع دم و بازدم، ریتم تنفسی را هماهنگ میکند.

قبل از شروع تمرین:

لباس راحت بپوشید.

گوشه دنجی را انتخاب کنید.

تلفن را از دو شاخه جدا کنید یا روی پیغامگیر قرار دهید.

یک موزیک ملایم انتخاب کنید.

مثانه خود را خالی کنید.

زنان باردار، این ورزش ها را انجام ندهند

وسایل مورد نیاز:

یک تشکچه ورزشی یا یک پتوی تاشو.

یک صندلی با پایه های محکم در نزدیکی خودتان قرار دهید.

دو بالش برای انجام نرمشهای تنفسی.

فشار را از روی گردن خود بردارید:

حرکات چرخشی آهسته سر:

می توانید چهارزانو بنشینید. پشتتان را صاف نگه دارید. چشمهایتان را ببندید و چانه تان را به طرف سینه، پایین ببرید. دم را انجام بدهید و سرتان را آرام از طرف شانه راست به سمت عقب بچرخانید. سپس بازدم را انجام دهید. حرکت سر را به طرف شانه چپ و سپس به سمت موقعیت اول، ادامه دهید. این حرکت را دو بار از سمت راست و ۲ بار از سمت چپ، آهسته تکرار کنید. این نرمش را برای آرامش گردن پنج بار در هر روز انجام دهید.

خیره شدن

در حالت نشسته، بمانید، پشتتان را راست نگه دارید، اما به خودتان فشار نیاورید، صورتتان را به طرف جلو بگیرید. چشمانتان را خیره کرده و مستقیم به جلو نگاه کنید. تا جایی که میتوانید به دور خیره شوید. سپس دم انجام دهید و سفید راه به آرامی به طرف راست برگردانید و سعی کنید بالای شانه خود را نگاه کنید. سپس به چپ خیره شده و بازدم را انجام دهید. صورت را هم جهت با نگاهتان بچرخانید و دوباره به حالت اول برگردید. این حرکت را آرام و نرم انجام دهید و از حرکتهای خشک و جهشی دوری کنید. این عمل را ۲ بار از سمت راست و ۲ بار از سمت چپ تکرار کنید. با این حرکت عضلات چشم و گردن تقویت خواهند شد.