سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

والدین و اعتیاد به تکنولوژی در فرزندان



اعتیاد به تکنولوژی,اعتیاد به تکنولوژی درکودکان

قرار گرفتن بیش از اندازه در معرض وسایل الکترونیکی منجر به افزایش اختلالات جسمی ، روانی و رفتاری می شود ، روانشناسان و محققین به تازگی شروع به تشخیص و درک این مساله کرده اند. چگونه والدین پرمشغله می توانند به فرزندان خود یک رابطه سالم با  تکنولوژی را یاد دهند؟

بر اساس مطالعات اخیر که توسط رسانه های جمعی صورت گرفته است، درصد کودکان آمریکایی 8 سال به پایین که به دستگاه های هوشمند دسترسی دارند از 52% در سال 2011 به 75 درصد در سال 2013 رسیده است. مقدار زمانی که آنها از این دستگاه ها استفاده می کنند ، 3 برابر شده است.

استفاده از رسانه های جمعی در میان کودکان بزرگتر حتی بیشتر از این میزان می باشد. آکادمی اطفال در امریکا دریافته است که کودکان 8 تا 10 ساله بطور متوسط روزانه 8 ساعت را با وسایلی چون اسمارت فونها ، تبلت ، بازیهای ویدئویی و دیگر وسایل دیجیتال می گذرانند. کودکان بزرگتر و نوجوانان روزانه بیش از 11 ساعت را با این وسایل مشغولند. این آمار و ارقام برای کودکانی که در اتاق خود تلویزیون دارند به مراتب بیشتر هم می شود.

آیا ساعتها وقت گذراندن و چسبیدن به صفحه نمایش تلویزیون برای یک کودک مضر نمی باشد؟ دکتر کریگ پیرس ( مدیر موسسه مشاوره خانواده و نویسنده کتاب Parenting Without Distraction می گوید: " محققین دریافته اند که رابطه مستقیمی بین مقدار زمانی که کودکان با وسایل الکترونیکی می گذرانند و میزان سلامتی و پیشرفت آنها وجود دارد. در واقع قرار گرفتن بیش از اندازه در معرض وسایل الکترونیکی به افزایش اختلالات جسمی ، روانی و رفتاری کمک می کند ، روانشناسان و محققین به تازگی شروع به تشخیص و درک این مساله کرده اند. " اما امروزه چگونه والدین پرمشغله می توانند به فرزندان خود یک رابطه سالم با وسایل فوق را یاد دهند؟ دکتر پیرس نکات زیر را به ما پیشنهاد می دهد:

1. آهسته آهسته جلو بروید
دکتر پیرس توصیه می کند که زمانی که شروع به محدود کردن تکنولوژی می کنید، آهسته گام بردارید. با تنظیم یک برنامه برای تماشای تلویزیون و استفاده از تلفن همراه، کودکان عادت های سالم را یاد می گیرند. همچنین باید به کودک تلقین کنید که استفاده از این وسایل مثل دادن امتیاز به آنهاست و در واقع حق طبیعی آنها نمی باشد. به جای اینکه به آنها آزادی بیشتری بدهید ، بعنوان پاداش یک کار خوب در خانه و یا مدرسه ، به آنها اجازه استفاده بیشتر از تلویزیون، تلفن و یا آی پد را بدهید. بعضی از خانواده ها از نرم افزارهای زمان سنج استفاده می کنند تا زمان استفاده از این وسایل کاملا مشخص باشد، بقیه خانواده ها از روشهای قدیمی تر مثلا یک تایمر یا آویزان نمودن یک نمودار در محلی که کودک از ابزار استفاده می کند بهره می برند.

2. پدر و مادر باشید
تا زمانی که فرزندتان شغل داشته باشد و خودش هزینه گوشی اسمارت و یا دیگر وسایل را بدهد ، شما باید قوانین را وضع کنید. در اینکه محدوده دسترسی کودک را مشخص کنید کوتاهی نکنید. شما خریدید ، شما هم کنترل می کنید. برای اینکه بدانید چه چیزی مناسب کودک است ، کمی تلاش کنید.

اعتیاد به تکنولوژی,اعتیاد به تکنولوژی درکودکان

3. مثل یک دایناسور نباشید
از وسایل جدید ، اپلیکیشن ها و وب سایتهایی که بچه ها استفاده می کنند مطلع باشید. اگر با چیزی آشنایی ندارید از آنها بخواهید که به شما طرز کارش را نشان دهند. به گفته دکتر پیرس: " بچه ها عاشق این هستند که ادای معلم ها را در بیاورند. با هم بنشینید و کمی درباره تکنولوژی درس یاد بگیرید، اینطوری شما فرصتی برای برقراری ارتباط با او خواهید داشت و راه را برای گفتن اینکه چگونه از تکنولوژی استفاده بهتری کند، باز خواهید کرد.

4. در فضای مجازی آنها را دنبال کنید
اگر فرزند شما در رسانه های اجتماعی عضو است، آنها را دنبال کنید. به پیشنهاد دکتر پیرس، با او دوست شوید و به این صورت شما می توانید ببینید که او از چه موضوعاتی خوشش می آید و چه مطالبی را به اشتراک می گذارد. همچنین می توانید با او درباره به اشتراک نگذاشتن پسورد با دوستانش برای حفظ اطلاعات شخصی صحبت کنید و به او بگویید که قبل از ارسال آنلاین مطالب ، خوب درباره آن فکر کند.پذیرش درخواست عضویت گروه های کالج ، کمیته بورسیه تحصیلی و کارفرمایان آینده نیازمند چک کردن حضور آنلاین متقاضی می باشد. با این حال بیشتر بچه ها نمی دانند ، عکس و یا متنی که آنها در فضای مجازی منتشر می کنند هرگز کامل پاک نمی شود.

5.  فضا را عمومی کنید
تلویزیون ، بازی ها ، کامپیوتر و دیگر وسایل الکترونیکی را در مکان های مشترک مثل پذیرایی قرار دهید ، نه در اتاق خواب بچه. این کار باعث می شود که هم فعالیت او را کنترل کنید و هم مطمئن شوید که او شبها به موقع می خوابد.

6. یک محل عاری از تکنولوژی ایجاد کنید
زمانی را در روز به دور هم جمع شدن اختصاص دهید، بدون تلفن ، بدون تبلت . بچه ها باید یادبگیرند که توجه کردن به خانواده در اولویت اول قرار دارد، مهم نیست که منتظر تماس ضروری یا پیامک باشند.

7. خودتان هم به حرفهایی که میزنید عمل کنید
چقدر زمان برای تماشای تلویزیون ، تبلت یا تلفن صرف می کنید؟ فرزند شما برای توجیه رفتار خود ممکن است شما را الگوی خود بداند. کودکانی که در خانواده های طرفدار تکنولوژی زندگی می کنند ، معمولا مثل همان افراد رفتار می کنند. اما بچه هایی که در خانواده های دارای رفتارسالم در زمینه تکنولوژی هستند، نیز همان رفتارهای سالم را تقلید می کنند.

تکنولوژی تاثیر زیادی روی زندگی بچه ها دارد، اما در کنار آن باید راهنما و پشتیبانی به جا داشته باشند. بچه ها یاد می گیرند که چگونه بین دنیای مجازی و واقعی توازن برقرار کنند.
منبع :آی بانو

 


ویدیو مرتبط :
تاثیر فرزندان بر والدین

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

هشدار به والدین در مورد اعتیاد فرزندان



اخبار,اخباراجتماعی,اعتیاد نوجوانان


اخبار اجتماعی - هشدار به والدین در مورد اعتیاد فرزندان

بیشترین تاثیر مخرب اعتیاد بر ارکان خانواده وارد می‌شود؛ همان طور که موثرترین عامل پیشگیری از اعتیاد نیز نهاد خانواده است لذا والدین باید مراقب رفتار کودکان خود باشند.

به گزارش ایسنا، والدین لازم است برای کنترل بهتر کودکان و نوجوانان درباره مواد اعتیادآور (علل و عوامل موثر در مصرف مواد، خطرات، عوارض و علائم آن) اطلاعات کافی کسب کنند و مهارت‌های تربیتی خود را افزایش دهند. از سوی دیگر والدین باید الگوی مناسبی برای فرزندان خود بوده و هرگز برخلاف گفته خود عمل نکنند.
 
علاوه بر آنکه باید فضایی ایجاد کنید که فرزندانتان در آن احساس آرامش کنند، والدین همواره به صحبت‌های فرزندانشان خوب گوش دهند و با لبخند، تکان دادن سر و استفاده از جملات مثبت، نظیر «چه‌قدر جالب!»، «این را نمی‌دانستم» و ... آنها را به گفتن بیشتر تشویق کنند.
 
اگر والدین شرایطی ایجاد کنند که فرزندان آنها را محرم اسرار خود بدانند قطعا مواردی برای پنهان کاری وجود نخواهد داشت؛ ضمن آنکه نباید از فرزندانتان انتظار داشته باشند آرزوهای برآورده نشده آنها را تحقق بخشند.
 
والدین آگاه از قبل خود را برای پاسخگویی به سؤالات کنجکاوانه فرزندانشان آماده می‌کنند و با تقویت اعتماد به نفس، قدرت تصمیم‌گیری و از بین بردن افسردگی و کم‌رویی فرزندان، آنها را در برابر شرایط آسیب‌زا مقاوم می‌کنند چرا که راه مقاومت و پایداری در برابر فشار همسالان را در خصوص مصرف مواد اعتیادآور مورد مهمی است که باید به فرزندان آموخت تا از «نه» گفتن به آنها نهراسند.
 
به والدین توصیه می‌شود موانع را بردارند و به فرزندانشان انگیزه دهند و از آنها حمایت کنند. وقت بیشتری را با فرزندانشان صرف کنند؛ با آنان به رستوران، پارک، کوه، سینما و ... بروند. به اتفاق آنان به موسیقی گوش دهند و از همه مهم‌تر، به آنان ابراز عشق کنند و بگویند که دوستشان دارند.
 
والدین تلاش کنند حتی آهنگ صدایشان ملایم و دوستانه باشد و مواضع خود را در مورد سیگار، مواد مخدر و الکل مشخص کنند و صریحا به زبان بیاورند و عقاید خود را به زور به آنها تحمیل نکنند؛ از سوی دیگر نظم و قانون مناسب و سازنده مشخصی در خانواده برقرار کنند و برای سرپیچی از آن تنبیهات مناسبی در نظر گرفته شود و قاطعانه آن را اجرا کنند.
 
اگر می‌خواهید مانع پویایی و رشد جسم و روان فرزندانتان نشوید، از انتقاد غیرسازنده، تمسخر و شرمنده کردن آنان مخصوصا مقابل دیگران جداً بپرهیزید و فرزندانتان را به خاطر رفتارهای مثبت آنان تشویق کنید و در موقعیت‌های بحرانی، فشارها و تنش‌های روحی، راهنما و همراه فرزندان خود باشید.
 
هرگز فضای خانه را متشنج نکنید و از مشاجره و بحث‌های بیهوده بپرهیزید و مسؤلیت و تکلیفی به فرزندان خود بدهید که با توان آنان متناسب باشد. همچنین در روابط خود با فرزندانتان همواره صادق و مهربان باشید و از تنها گذاشتن فرزندان خود در منزل، به ویژه هنگامی که به مسافرت یا میهمانی می‌روید، جداً خودداری کنید.
 
در صورت شک و تردید، وسایل شخصی و لباس‌های فرزندانتان را مخفیانه بازرسی کنید و ترحم به معتادان محله‌تان را خیانت به فرزندان خود بدانید و همواره در نظر داشته باشید که خانواده‌ها در زمینه پیشگیری از اعتیاد نقش بسیار موثرتری در مقایسه با نیروی انتظامی و سایر سازمان‌های مسؤل بر عهده دارند.
 
رعایت نکات مذکور منحصر به والدین نیست،‌ بلکه سایر اعضای خانواده به ویژه برادران و خواهران بزرگتر را نیز دربر می‌گیرد، چه بسا تاثیرپذیری جوانان و نوجوانان از آنها، در بسیاری از موارد بیش از پدر و مادر باشد.
اخبار اجتماعی - ایسنا