سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

هیپرگلیسمی چیست؟/ نشانه ها، علل و راه پیشگیری از هیپرگلیسمی



هیپرگلیسمی, نشانه های هیپرگلیسمی,اندازه گیری قند خون

هیپرگلیسمی در حالت خفیف به راحتی درمان می شود

 

بیماری هیپرگلیسمی

در عارضه هیپرگلیسمی در برخی موارد ممکن است تا زمانی که قند خون بسیار بالا نرفته، هیچ علامتی بروز نکند. عفونت های مکرر مانند برفک، عفونت مثانه و عفونت های پوستی از نشانه های هیپرگلیسمی هستند. هیپرگلیسمی در حالت خفیف جای نگرانی ندارد و به راحتی درمان می شود و بیمار به حالت عادی بر می گردد اما این اختلال به طور بالقوه می تواند خطرناک باشد. 

هیپرگلیسمی چیست؟
هیپرگلیسمی ( افزایش قند خون) به حالتی گفته می شود که در آن قند خونتان خیلی بالا رفته (به 240 میلی گرم در سی لیتر یا بیشتر ار آن می رسد.) و بالا نیز باقی می ماند. وقتی که هیپرگلیسمی اتفاق می افتد نشان میدهد که مرض قند شما از کنترل خارج شده است. معمولا هیپرگلیسمی به آرامی ایجاد می شود و در بیشتر مواقع مشکل فوریت داری نمی باشد.

 

اما اگر قند خون شما مدت زمان طولانی باقی بماند ممکن است چندین مشکل بسیار خطرناک ایجاد کند. بسیاری از پزشکان عقیده دارند که هیپرگلیسمی طول کشیده ممکن است ایجاد مشکلاتی در چشم، قلب و کلیه بکند و اگر مرض قند شما از نوع 1 است هیپرگلیسمی می تواند منجر به کتواسیدوز بشود. کتواسیدوز وضعیت بسیار خطرناک پزشکی است.

 

هیپرگلیسمی چه علائمی دارد؟
در عارضه هیپرگلیسمی در برخی موارد ممکن است تا زمانی که قند خون بسیار بالا نرفته، هیچ علامتی بروز نکند. با این حال شایع ترین علائم هیپرگلیسمی عبارتند از:
- افزایش تشنگی و خشکی دهان از علائم هیپرگلیسمی هستند.
- در هیپرگلیسمی معمولا نیاز به دفع ادرار مکرر وجود دارد.
- تاری دید و خستگی از نشانه های هیپرگلیسمی هستند.
- از دیگر علائم هیپرگلیسمی می توان به کاهش وزن ناخواسته اشاره کرد.
- عفونت های مکرر مانند برفک، عفونت مثانه و عفونت های پوستی نیز از نشانه های هیپرگلیسمی هستند.

 

هیپرگلیسمی, پیشگیری از هیپرگلیسمی,خستگی

 از نشانه های هیپرگلیسمی می توان به تاری دید و خستگی اشاره کرد

 

چه چیزی باعث هیپرگلیسمی می شود؟
هیپرگلیسمی می تواند در مواقع زیر اتفاق بیافتد:
 هنگامی که غذای بیش از حد مصرف نمائید.
ورزش و فعالیت کافی انجام ندهید.
به مقدار کافی انسولین یا داروهای خوراکی مصرف نکنید.
به بیماری دیگری مبتلا شوید.
تحت فشار روحی بیش از حد قرار بگیرید.
یک یا چند  تا از این عوامل می تواند باعث بالا رفتن قند خون شما بشود.

به همین علت است که بکار بستن یک روش روزانه مستمر و اندازه گیری قند خون توسط خودتان بطور منظم اهمیت دارد. به این ترتیب شما خواهید توانست  تعادل صحیحی بین  رژیم غذائی، فعالیت فیزیکی و داروهای خود ایجاد کنید.

 

در عارضه هیپرگلیسمی چه زمانی نیاز به مراقبت های فوری پزشکی هست؟
اگر شما همراه با هیپرگلیسمی هر کدام از علائم زیر را تجربه کردید، باید به دنبال مراقبت های فوری پزشکی باشید:
- احساس مریضی
- شکم یا معده درد
- تنفس سریع
- نشانه های کم آبی بدن مانند سردرد، پوست خشک و ضعیف و ضربان قلب سریع
- مشکلات خواب
این علائم می توانند نشانه ای از ابتلا به کتواسیدوز دیابتی یا سندرم هیپراسمولار باشند.

 

پیشگیری از هیپرگلیسمی
- برای پیشگیری از هیپرگلیسمی برنامه رژیم غذائی را بطور دقیق اجرا کنید. وعده های غذائی را همانطور که از قبل برای شما برنامه ریزی شده است رعایت کنید. هیچوقت خوردن صبحانه را به امید آنکه در ناهار جبران خواهید کرد به تاخیر نیندازید. به یاد داشته باشید بدن شما موقعی انسولین را بهتر مصرف می کند که در هر وعده، غذای کمتری مصرف کنید ولی تعداد وعده ها را افزایش دهید.

 

- برای پیشگیری از هیپرگلیسمی برنامه فعالیت بدنی روزمره خود را بطور مرتب انجام دهید و تمام احتیاطات لازم را حین ورزش بکار ببندید. قند خون خود را قبل و بعد ورزش آنگونه که پزشک دستور داده اندازه گیری کنید.


- اگر دیابت شما از نوع یک است درباره اینکه آیا وقتی قند خونتان بالاتر از 240 میلی گرم در دسی لیتر است ورزش کردن صلاح است یا نه با پزشک خود مشورت کنید.


- داروهای خود را آنگونه که توصیه شده، به مقدار مناسب و در زمان مناسب مصرف کنید. قند خون خود را بطور منظم اندازه گیری کنید. برنامه منظمی را که توسط پزشک تعیین شده اجرا کنید. نتایج آزمایشات قند خون توسط خودتان را یادداشت کنید و الگوی قند خون های بالا را ملاحظه کنید.
- اگر بیمار شده اید برنامه روز بیماری را بکار ببندید. برای پیدا کردن مهارت بیشتر در چگونگی کنترل مرض قند خود به فرا گررفتن آموزش های لازم ادامه دهید.

 

گردآوری : بخش سلامت صبح بخیر

منابع :

iec.behdasht.gov.ir

eazphcp.tbzmed.ac.ir


ویدیو مرتبط :
‫سخنان دکتر کرمی در رابطه با علل علایم و نشانه های سنگ ملیه‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پهن شدن سر نوزاد (علل و پیشگیری)



 

 

پهن شدن سر نوزاد

 

پهن شدن وضعیتی سر نوزاد در روزهای اول زندگی به علت نوع خواباندن او، ممکن است رخ دهد یکی از علت ‌های این پهن شدن سر، خواباندن نوزاد به پشت است. در دهه 1990 میلادی، یک بررسی بزرگ نشان داد که خواباندن نوزاد روی شکم، احتمال وقوع " نشانگان مرگ ناگهانی نوزاد" را بالا می‌برد. از آن هنگام به بعد به والدین توصیه شد که برای جلوگیری از این عارضه، نوزادان را به روی شکم نخوابانند و به پشت بخوابانند. در نتیجه به موارد " پهن شدن وضعیتی سر نوزاد " افزوده شده است.

 

با توجه این که ایمنی نوزاد شما در صدر اولویت‌ ها قرار دارد، شما باید همچنان نوزادتان را به پشت بخوابانید، هر چند که سر او به طور گذرا تغییر شکل پیدا کند.

 

وقتی کودک شما به اندازه کافی بزرگ شد که خودش روی شکم‌ اش بچرخد، می ‌توانید به او اجازه دهید در این وضعیت بماند اما حتی در این موقع هم باید او را در ابتدا به پشت بخوابانید.

 

برخی از موارد این نوع تغییر شکل جمجمه نوزاد نیاز به درمان دارد. برای درمان از وسیله‌ ای به نام " باند جمجمه‌ای " استفاده می ‌کنند که مانند یک کلاه ‌خود کوچک روی سر نوزاد گذاشته می‌ شود اما در بسیاری از نوزادان این تغییر شکل سر با رشد بیشتر سر و متحرک شدن بیشتر نوزاد خود به خود برطرف می ‌شود.

 

یک علت دیگر شایع پهن شدن سر نوزاد خوابیدن او به یک طرف است. بسیاری از نوزادن ترجیح می‌ دهند به یک طرف بخوابند:

 

* در برخی از نوزادان ممکن است علت این امر، سفت بودن عضلات یک طرف گردن باشد و متخصص اطفال ممکن است ورزش ‌های کششی گردن برای حل این مشکل تجویز کند.

 

* در موارد دیگر، این ترجیح نوزاد به گرداندن سر به یک طرف ممکن است به عوامل محیطی مربوط باشد. برای مثال، اغلب نوزادان به سمت صدای مادرشان بر می ‌گردند، بنابراین اگر گهواره نوزاد در کنار تخت ‌تان است، می ‌توانید نوزاد را از آن طرف گهواره بخوابانید تا هنگامی که صدای شما را می‌ شنود، سرش را در جهت مخالف هم بگرداند.

 

* صرف زمان شیردادن نوزاد از سینه هم به پیشگیری از تغییر شکل سر نوزاد کمک می ‌کند.

 

خبر خوب این است که اگر این مشکل را زود تشخیص دهند، یعنی هنگامی که سر نوزاد هنوز نرم و شکل ‌پذیر است، انجام اقدامات ساده ‌ای مانند آن هایی که ذکر کردیم، در اغلب موراد موفقیت‌ آمیز است.

 

همچنین در مورد نگرانی‌ های خود با متخصص اطفال صحبت کنید تا نوزاد را از لحاظ عوارض احتمالی زمینه‌‌ ساز تغییر شکل سر او مورد بررسی قرار دهد.




منبع :Mayoclinic