سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

همه چیز در مورد دندان‌های مصنوعی


با پیشرفت‌هایی كه در تكنیك‌های كاشت دندان‌ در دهه اخیر صورت گرفته باید اكثر بیماران را به استفاده از روش‌های جدید كاشت دندان ترغیب كنیم ولی اگر به هر دلیلی امكان استفاده از ایمپلنت مقدور نباشد (مسئله اقتصادی یا استفاده موقت از دندان مصنوعی) توصیه‌های زیر برای استفاده از دندان‌های مصنوعی ضروری است.


صبر داشته باشید

برای عادت‌كردن به دندان‌های مصنوعی احتیاج به زمان دارید زیرا بدن شما ابتدا به‌طور طبیعی نسبت به اشیا خارجی از خود مقاومت نشان می‌دهد.
  •   مدام  استفاده كنید: شاید دندان‌پزشك شما بخواهد برای چند روز به‌طور مداوم از دندان‌های مصنوعی‌تان استفاده كنید حتی هنگام شب.
  •   عادت می‌كنید : ممكن است ابتدا به‌نظر برسد كه لب‌های شما برجسته‌تر و زبان‌تان بزرگ‌تر شده چون در جایی كوچك گنجانده شده است. ممكن است زبان و لپ‌تان را گاز بگیرید اما این مسئله در آینده حل می‌شود.



چگونه غذا بخورید

بیشتر مراقب خوردن غذاها یا نوشیدنی‌های داغ باشید  چراكه ابتدا ممكن است تشخیص دمای غذا به‌دلیل حضور دندان مصنوعی مشكل‌تر باشد.
از محكم جویدن با دندان‌های جلو، همچنین جویدن مقادیر زیاد غذا در هر لقمه اجتناب كنید؛ غذا را به تكه‌های كوچك تقسیم كنید و تدریجا به غذاهای سفت‌تر (سخت‌تر) عادت كنید (مثل سیب یا نان تست). هنگامی‌كه می‌خواهید تكه سیب یا نان را بجوید آن را به طرف بالای دندان‌ها فشار دهید تا دندان مصنوعی در جای خود نگه داشته شود. سعی كنید از خوردن غذاهایی با سبوس و دانه‌های ریز اجتناب كنید. زیرا ممكن است زیر دندان مصنوعی جا بمانند و موجب التهاب و حتی درد شوند. با خوراكی‌های نرم و غیرچسبانك شروع كنید! این‌ها برای جویدن راحت‌ترند: تخم‌مرغ، گوشت چرخ‌كرده و سبزی‌های آب‌پز.
  • دندان‌های مصنوعی خود را خارج كنید: دندان‌های مصنوعی‌تان را از قسمت انتهایی دهان و از روی لثه بردارید.
  •  شیرینی یا آب‌نبات بمكید:  اگر مقدار ترشح بزاق دهان‌تان زیادتر از حد معمول است یا اگر در بلعیدن مشكل دارید این‌كار به شما كمك خواهد كرد.



بلند بلند صحبت كنید

بلند بلند صحبت كردن اعتماد به نفس شما را در صحبت‌كردن و ادای كلمات در جمع تقویت می‌كند.
تفاوتی میان صدای شما، وقتی خودتان می‌شنوید و دیگران كه صدای شما را می‌شنوند وجود دارد برای دیگران صدای شما اندكی تفاوت می‌كند برای همین نگران تغییر صدای‌تان با دندان‌های مصنوعی نباشید.



چسبی برای دندان‌های شما

چسب دندان مصنوعی قوی‌تر از بزاق دهان است و به‌عنوان یك لایه چسبناك بین لثه و دندان مصنوعی عمل می‌كند. این نوار، استحكام را افزایش داده و از لیز خوردن دندان مصنوعی جلوگیری می‌كند.
  •  برداشتن و تمیز‌كردن دندان مصنوعی:  به ملایمت و با اهرم كردن دندان مصنوعی، ابتدا آن را از قسمت عقب دهان از روی لثه بردارید. باقی‌مانده چسب به راحتی با مسواك‌زدن ملایم برطرف می‌شود.





سعی كنید!

زمان مناسبی در طول روز پیدا كنید (صبح هنگامی كه در دستشویی هستید) از این زمان برای تمیز‌كردن دندان مصنوعی و استفاده از چسب دندان استفاده كنید. این كار هر روز آسان‌تر از دیروز خواهد بود و كم‌كم عادت می‌شود.



هر روز تمیز كنید

از مسواك نرمی مثل مسواك مخصوص دندان مصنوعی oral-B برای تمیز‌كردن و از بین بردن مانده غذا و پلاك‌های میكروبی استفاده كنید. توصیه می‌شود هنگام تمیز‌كردن دندان مصنوعی سینك دستشویی پر از آب باشد تا درصورت رها شدن و افتادن، نشكند. استفاده از خمیر دندان، ‌صابون یا دیگر شوینده‌های خانگی توصیه نمی‌شود زیرا ممكن است این مواد تمیز‌كننده حاوی مواد ساینده باشند. علاوه بر دندان مصنوعی لازم است شما دهان و لثه خود را نیز تمیز كنید. از مسواك نرم برای تمیز‌كردن دهان و لثه استفاده كنید. این عمل باعث می‌شود دهان و لثه در شرایط مطلوبی نگهداری شوند. چسب باقی‌مانده روی دندان مصنوعی را تمیز كنید.





  و اما ایمپلنت

با استفاده از روش overdenture بیماران با حداقل تعداد ایمپلنت و در حداقل زمان، دندان طبیعی را احساس خواهند كرد.
در روش جدید immediateimplantion (كاشت سریع) ایمپلنت‌ درست پس از كشیدن دندان‌ جای‌گذاری می‌شود.
درصورتی‌كه ضخامت و سلامت استخوان، ایده‌آل باشد در حداقل زمان، بیماران صاحب دندان‌های طبیعی، زیبا و كارآمد خواهند شد. امروزه با بهره‌گیری از جدید‌ترین وسایل تشخیص ازجمله توموگرافی كامپیوتری و سه‌بعدی و ساخت مدل راهنمای كیفیت ـ كمیت استخوان و تعیین موفقیت درمان ایمپلنت و تعیین زاویه قرارگیری ایمپلنت این عمل به راحتی برای تیم كاشت دندان میسر است.
   با بهره‌گیری از روش‌های جدید و تكنولوژی روز دنیا دانش ایمپلنت آن‌چنان گسترش یافته كه بیماران نگرانی‌های قبلی خود را نسبت به نتیجه درمان یا درد یا زخم  ناشی از كاشت دندان برای همیشه فراموش خواهند كرد. در آخر همه باید بدانیم كاشت ایمپلنت توسط متخصص كارآمد سهل‌تر از آن تصوری است كه در ذهن داریم .

باز نشر اختصاصی: Bartarinha.ir



ویدیو مرتبط :
جایگزینی دندان مصنوعی با ایمپلنت دندان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مراقبت از دندان‌های مصنوعی



 

 

مراقبت از دندان‌های مصنوعی

 

 

دندان یكی از اعضای بدن انسان و پوسیدگی، شایع‌ترین مشكل آن است و اگر پوسیدگی پیشرفت كند و بیماری‌های بافت‌های نگهدارنده دندان جلوگیری نشود، مهم‌ترین عامل جویدن، یعنی دندان‌ها را از دست خواهیم داد.

 


دكتر علیرضا كریمی‌مجرد، دندانپزشك و متخصص بیماری‌های دهان در گفتگو با «جام‌جم» می‌گوید: تحلیل فیزیولوژیك و تغییرات نسوج نگهدارنده دندان‌ها كه با گذشت سن به وجود می‌آیند، دوره بی‌دندانی را سرعت می‌بخشند.

 


وی اظهار می‌كند: جایگزینی دندان‌ها بسته به این كه تعدادی یا همه آنها از میان رفته باشند، به وسیله پروتزهای ثابت (بریج‌ها) و پروتزهای متحرك (پارسیل و كامل) صورت می‌گیرد.

 


تمیز كردن روزانه دندان‌های مصنوعی برای جلوگیری از باقیماندن ذرات غذایی و لك‌ برداشتن ضروری است. به گفته این پزشك متخصص، لك برداشتن دندان‌ها می‌تواند باعث مشكلاتی در ارتباط با ظاهر دندان،‌ بوی دهان، تحریك (سوزش و خارش) بافت‌هایی كه زیر دندان مصنوعی قرار گرفته‌اند و عفونت در دهان شود.

 

 


ضرورت تمیز نگه داشتن دندان‌های مصنوعی

 


دكتر كریمی مجرد با اشاره به این كه شستن دندان‌های مصنوعی با آب (پس از هر وعده غذا) برای پاك كردن ذرات غذایی مفید است، یادآور می‌شود: پس از هر وعده غذا باید دندان‌ها با آب و صابون یا یك خمیردندان ملایم شستشو شوند و نباید از پودرهای شوینده یا دیگر شستشو دهنده‌های ساینده استفاده كرد، چرا كه آنها موجب خراش دندان‌ها می‌شوند.

 


خراش‌ها می‌توانند دندان مصنوعی را مستعد جمع‌آوری ذرات غذایی و ایجاد لكه و پلاك كنند. این متخصص بیماری‌های دهان می‌گوید: بهتر است برای تمیز كردن دندان‌های مصنوعی از یك برس تمیز یا یك مسواك نرم استفاده كرد، ولی فراموش نكنید كه برای تمیز كردن دندان‌های طبیعی از یك مسواك مجزا استفاده كنید.

 


به گفته دكتر كریمی مجرد، می‌توان برای از بین بردن لكه‌های روشن و نیز مواد باقیمانده، دندان مصنوعی را در یك حلال مناسب یا یك دترژنت (مواد كف‌كننده و شوینده) با عمل شیمیایی شناور كرد. این عمل می‌تواند به طور روزانه یا چند بار در هفته انجام شود.

 


به گفته وی، روش تمیز كردن اولتراسونی نیز می‌تواند به وسیله دندانپزشك برای از میان بردن لكه‌های تیره‌تر انجام شود كه موثرترین راه برای تمیز نگه داشتن دندان‌های مصنوعی شستشوی روزانه و غوطه‌ور كردن آنها در حلال‌های شیمیایی است.

 


این پزشك متخصص می‌افزاید: بهتر است هنگام شستن دندان مصنوعی آن را خیلی محكم و تحت فشار نگه ندارید چون باعث شكسته شدن آن می‌شوید.

 


دندان‌ها را باید در ظرفی كه تا نیمه با آب پر‌شده قرار داد. آنها را هرگز در آب داغ شناور نكنید، زیرا فرم دندان‌ها را بدشكل و اندازه آنها را به هم می‌زند.

 


وی اذعان می‌كند: ذرات غذایی باقیمانده در دندان‌ها را با یك ابزار تیز پاك نكنید. برای این كار باید از دندانپزشك كمك گرفت.

 

 


استراحت از نوع لثه‌ای

 


دكتر كریمی مجرد می‌گوید: بهتر است دندان‌های مصنوعی هنگام شب (خوابیدن) یا ۶ تا ۸ ساعت در طول روز بیرون آورده شود؛ زیرا استفاده مداوم از آن فرصت تنفس را از لثه‌ها می‌گیرد كه نتیجه‌اش ایجاد عفونت در بافت‌های نرم زیر دندان‌های مصنوعی خواهد بود.

 


پس نیاز است وقتی دندان مصنوعی در دهان قرار ندارد، آن را در آب یا یك حلال مناسب نگه دارید، چون دندان‌ها برای حفظ و اندازه مناسبشان نیاز دارند در محیطی مرطوب نگهداری شوند.

 

 


نگهداری از لثه

 


لثه‌ها باید روزانه به وسیله یك مسواك نرم یا یك پارچه تمیز شوند. این كار موجب برطرف شدن آثار و ذرات روی لثه‌ها وتحریك گردش مواد در بافت‌ها می‌شود.

 


این متخصص بیماری‌های دهان می‌گوید: لثه‌ها را می‌توان با قرار دادن انگشت شست و اشاره در حاشیه آنها تحریك كرد.

 

 


اما چگونه می‌توان فهمید دندان‌های مصنوعی اندازه مناسبی دارند؟!

 


دكتر كریمی‌مجرد در این باره تصریح می‌كند: با گذشت زمان، استخوان‌های آرواره تغییر می‌كنند، بنابراین ممكن است فرد نیاز داشته باشد كه مجدد دندان‌هایش را تغییر دهد یا یك دست دندان مصنوعی جدید بسازد.

 


به همین دلیل بهتر است فرد با مشاهده مشكلاتی در تكلم، وجود بافت‌های قرمز و ملتهب در دهان،‌ ترك خوردن گوشه دهان، مشكل جویدن و اذیت شدن گونه‌ها به پزشك متخصص مراجعه كند.