سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

همه چیز درباره لوزه سوم


لوزه چیست؟هر انسانی سه جفت لوزه دارد که با تولید نوع خاصی گلبول سفید به ایمنی بدن در برابر میکروب‌ها و عوامل بیماری‌زا کمک می‌کنند.


دکتر داوود لکستانی
متخصص کودکان

لوزه چیست؟هر انسانی سه جفت لوزه دارد که با تولید نوع خاصی گلبول سفید به ایمنی بدن در برابر میکروب‌ها و عوامل بیماری‌زا کمک می‌کنند. لوزه‌ها میکروب‌هایی را که می‌خواهند وارد بدن شوند، به خود جذب می‌کنند. بنابراین ممکن است گاهی به طور موقت متورم شوند. همیشه ابتدا یکی از این لوزه‌ها که اصطلاحا « لوزه سوم» نام دارد، متورم می‌شود و اگر عوامل بیماری‌زا شدید باشند احتمال تورم لوزه‌های دیگر هم وجود دارد. درسنین كم، مواد ایمنی‌دهنده از بدن مادر به بدن کودک منتقل شده‌اند. بنابراین لوزه‌ها چندان متورم نمی‌شوند اما در سنین 5-4 سالگی هجوم عوامل بیماری‌زا می‌تواند تورم لوزه‌ها را به همراه داشته باشد.



علائم بزرگی لوزه سوم
  •  سینوزیت‌های مکرر
  •  تکلم تو دماغی
  •  خرخر و از خواب پریدن
  •  سرفه شبانه
  •  رشد ناهمگون فک و صورت
  •  گرفتگی بینی و در نتیجه تنفس از راه دهان
  •  گلو درد و مشکل در بلع غذا
  •  تورم غدد ناحیه گردن
  •  عفونت گوش
  •  تب
  •  بی‌حالی
  •  بوی بد دهان
  •  تغییر صدا
اگر لوزه سوم را به موقع درمان نکنید فرزندتان مشکلات زیر را خواهد داشت:
  •  سینوزیت مزمن
  •  عفونت گوش
  •  انسداد راه هوایی
  •  بد شکل شدن صورت
  •  رشد نامنظم دندان‌ها



  • درمان:
1.دارویی: بعد از معاینه در مطب و در صورت نیاز، عکس رادیولوژی، پزشک داروهای آنتی بیوتیک تجویز می‌کند.

2. جراحی: اگر درمان دارویی موثر نباشد یا در اثر مشکلات لوزوی کودک مرتب بیمار ‌شود، پزشک تصمیم به جراحی می‌گیرد. این جراحی بی‌هوشی دارد و معمولا طی سنین 5-4 سالگی انجام می‌شود، اما به طور کلی محدودیت سنی‌ برای جراحی لوزه نداریم. در مورد خطرات ناشی از عمل نباید بترسید زیرا از هر 14 هزار بیمار جراحی لوزه تنها یك نفر دچار عوارض بیهوشی می‌شود. بعد از جراحی برداشتن لوزه دیگر نباید نگران تورم آن باشید.



  • بخور نخورهای بعد از عمل جراحی:
 بعد از جراحی لوزه نباید مواد غذایی سفت، گرم، خیلی سرد و پرادویه را به فرزندتان بدهید.
 4 تا  6 ساعت بعد از عمل نباید به کودک چیزی خوراند یا نوشاند و باید به او سرم تزریق شود.
 بنا به دستور پزشک طی دو روز اول كودك باید مایعات ولرم بخورد.
 از روز سوم بعد از عمل می‌توانید خوراندن سوپ و خوراکی‌های آبکی نرم را شروع کنید.
 هفته دوم را با خوراندن غذاهای بسیار نرم و غیر جویدنی بگذرانید.
 کودک از هفته سوم بعد از عمل می‌تواند رژیم غذایی عادی‌‌اش را داشته باشد.


ویدیو مرتبط :
آناتومی لوزه سوم و لوزه دهانی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

لوزه خطرناك كودكان



لوزه خطرناك كودكان

غم انگیز است دیدن كودكی كه در خواب به سختی نفس می كشد، خرخر می كند و دهانش نیمه باز مانده است تا بتواند هوا را از راه دهان تنفس كند، همین كودكان هستند كه احتمالا از شرایط شان می شود نتیجه گرفت لوزه سومشان راه بینی شان را به میزان دوسوم بسته است و درچنین وضعیتی پس از ۲ سالگی و در صورت تایید پزشك باید جراحی شوند.

پیش از آن كه بخواهیم در این گزارش درباره جراحی لوزه سوم به شما هشدار بدهیم باید اول بدانید كه لوزه سوم چیست و در بدن انسان ها به چه كار می آید.

لوزه سوم، در واقع جزئی از بافت ایمنی بدن محسوب می شود و در حفاظت از بدن در برابر بیماری ها بخصوص در خردسالی نقش دارد، به طوری كه پژوهش ها نشان می دهد اگر در خردسالان زیر ۲ سال وجود نداشته باشد آنها را با مشكلات جدی در خصوص سلامت مواجه می كند، اما این لوزه معمولا با بزرگ شدن انسان ها كوچك می شود و پس از مدتی دیگر قابل مشاهده هم نیست و با افزایش سیستم ایمنی بدن، اهمیت خودش را در محافظت از بدن از دست می دهد.

دكتر علیرضا جعفری، دبیر انجمن متخصصان گوش، حلق و بینی درباره انواع لوزه ها توضیح می دهد: ۲ نوع لوزه در بدن انسان وجود دارد، یكی لوزه های كامی كه وقتی دهان باز می شود آنها را می بینیم و دیگری لوزه سوم كه داخل دهان پشت خروجی بینی و زبان كوچك است و در معاینه معمولی دیده نمی شود.

او با بیان این كه برای بررسی لوزه سوم باید رادیوگرافی كرد، می افزاید: در مورد لوزه های اصلی و كامی وقتی در یك فصل برای فردی بیش از ۳ بار گلودرد چركی شدید به همراه تب ۴۰ درجه كه در آن نتواند غذا بخورد پیش آید باید لوزه عمل شود.

همچنین اگر فرد دچار آبسه لوزه یا مشكوك به سل لوزه باشد.

جعفری تصریح كرد: بزرگی خود لوزه به تنهایی نیاز به عمل جراحی ندارد، مگر این كه این لوزه ها آنقدر بزرگ شده باشند كه راه تنفس را ببندند كه در این صورت لوزه باید عمل شود.

این متخصص گوش، گلو و بینی ادامه می دهد: اگر بیمارانی كه تشخیص داده شده است باید جراحی شوند، جراحی نشوند نوع بیماری شان به مرور روی فك دندانی آنها اثر منفی خواهد گذاشت. عارضه دیگر این مشكل ترشح مایع در هر دو گوش و كاهش شنوایی است.

به گفته او، لوزه هایی كه در حد متوسط هستند و گاهی سرما می خورند نیازی به عمل جراحی ندارند چون خود لوزه ها جزو سیستم لنفاوی بدن هستند و در كودكان نقش ایمنی و جلوگیری از عفونت را بازی می كنند لذا توصیه می شود لوزه اصلی تا ۵ سالگی عمل نشود مگر این كه خیلی شدید باشد و راه نفس را ببندد.

پس از جراحی به چه نكاتی باید توجه كنید؟

شاید شما هم از آن گروه پدر و مادرهایی باشید كه خیال می كنند می شود با به تاخیرانداختن این جراحی آن را به دست فراموشی سپرد و بزرگ شدن غیرطبیعی لوزه سوم را در كودكتان نادیده بگیرید به این امید كه این عارضه خود به خود خوب شود، اما شاید اگر از عوارض آن آگاه شوید نظرتان عوض شود.

دكتر جابر قرشی، جراح پلاستیك بینی و صورت درباره عوارض بزرگ شدن لوزه ها و بخصوص لوزه سوم به مواردی چون عفونت های مكرر گوش میانی و سینوس ها، تحریك مزمن گلو، مشكل در تغذیه و اكسیژن رسانی به بدن كه در نهایت منجر به نقص در فرآیند رشد می شود، اشاره می كند و می افزاید: امكان دارد بزرگی لوزه ها بویژه لوزه سوم باعث جمع شدن مایع پشت پرده گوش و ایجاد مشكلاتی برای كودك شود.

این جراح پلاستیك بینی و صورت به نكاتی كه باید پس از جراحی رعایت شوند اشاره می كند و توضیح می دهد: بیمار پس از جراحی تا ۶ ساعت باید از خوردن و آشامیدن پرهیز كند و تا ۱۰ روز پس از جراحی نیز باید غذاهای سرد و نرم بخورد.

وی می افزاید: تب شدید بیمار در روز دوم و كمی گوش درد در روزهای پنجم و ششم و بوی بد دهان تا چند روز پس از جراحی طبیعی است، ضمن آن كه پس از عمل احتمال دارد بیمار تا مدتی احساس گلودرد كند كه به دلیل زخم داخل گلوی اوست، اما در این شرایط پرهیز از غذا خوردن درست نیست چون خوردن غذا باعث التیام سریع تر زخم می شود.... / گزارش : جام جم آنلاین