سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

هر عادت بدی هم بد نیست



 

 

روابط زناشویی,عادت بد, هر عادت بدی, داشتن عادت بد

 

هر بار شما به خود قول می‌دهید امسال عادت بدتان را ترک می‌کنید ولی بعد از ساعت‌هایی آن عادت دوباره به سراغتان می‌آید اما یک خبر خوب برایتان داریم؛ تمام آنها گاهی انقدرها هم بد نیستند...

 

در اینجا به 10 عادت بد که محققان می‌گویند ممکن است به نفع سلامت شما تمام شود، اشاره می‌کنیم:

 

1.نیشخند‌زدن:

 

بیشتر ما عاشق نیشخند زدن هستیم. مثلا وقتی با نیشخند در مورد ارتباط عاطفی یک همکار یا مجموعه‌ای از رفتارها و انتخاب‌های کسی اظهارنظر می‌کنیم. این نیشخند‌زدن‌ها نه‌تنها باعث می‌شود بیشتر در مورد خصوصیات افرادی که دوروبر ما هستند بدانیم، بلکه خندیدن با دیگران هورمون‌های مفیدی را در بدن آزاد می‌کند تا از استرس و اضطراب خلاص شویم و این، حس خوشایندی در ما به وجود می‌آورد.

 

2.افراط در مصرف قهوه:

 

اگرچه نوشیدن زیاد قهوه می‌تواند برای سلامت مضر باشد، ولی یک قهوه سبک و باکیفیت و گرم، می‌تواند مفید هم باشد. مصرف به اندازه و متعادل قهوه (نه بیشتر از 3 فنجان در طول روز)، باعث می‌شود کافئین، متابولیسم بدن را سرعت ‌بخشد و توان تحمل ورزش‌های روزانه را افزایش ‌دهد حتی ریسک ابتلا به سنگ‌های کلیوی را کاهش می‌دهد.

 

نتایج مطالعه‌‌ای که در موسسه درمانی هاروارد انجام گرفته، ثابت كرده است زنانی که بیش از 2 فنجان قهوه در طول روز مصرف می‌کنند، کمتر افسرده می‌شوند و حتی نوشیدن 3 فنجان قهوه در روز، خطر ابتلا به دیابت را کم می‌کند.

 

3.پرجنب‌وجوش بودن:

 

جنب‌و‌جوش معلمان مدرسه را عاصی می‌كند اما نتایج تحقیقات اخیر نشان می‌دهد این كار حداقل برای بزرگسالان سودمند است. جنب‌وجوش کمک می‌کند وزن اضافی بدن خود را کم کنید.

 

4.غرولند کردن:

 

غرولند‌ معقولانه و شایسته‌ نیست، اما مطالعه‌ها نشان داده که در موقعیت‌های معین ممکن است واقعا خوب هم باشد. براساس تحقیقی، غرولندکردن هنگام كار نه‌تنها باعث می‌شود کارمندان بتوانند با استرس‌ها كنار بیایند، بلکه همبستگی بین آنها را هم بیشتر می‌کند در ضمن می‌تواند برای رهایی کوتاه‌مدت از درد یا تجربه‌های تلخ قبلی هم موثر واقع شود.

 

5.زیاد دوش‌گرفتن:

 

اگر فراموش کنید دوش بگیرید، ممکن است هیچ دوستی پیدا نکنید ولی اگر از آن افرادی هستید که مرتب در حال دوش گرفتن هستند، به سلامت خودتان و محیط اطرافتان كمك می‌کنید. شستشوی روزانه نه‌تنها پوست را از چربی‌های طبیعی که باعث انعطاف‌پذیری و مرطوب‌ماندن آن می‌شود، پاک می‌کند بلکه باکتری‌های خوبی که باعث پیشگیری از بیماری‌ می‌شود نیز از بین می‌برد بنابراین اگر تصمیم به ترک این عادت گرفته‌اید، روزی را که بیرون از خانه نبوده‌اید، انتخاب کنید.

 

6.عصبانی‌شدن:

 

خیلی از ما معتقدیم «عصبانیت» درنهایت باعث شرمندگی می‌شود. این یک حقیقت است که هیچ‌کس نمی‌خواهد اوقاتش را با شخصی که همیشه خونسردی‌اش را از دست می‌‌دهد و داد و فریاد می‌‌كند، بگذراند اما نتایج تحقیقات نشان داده که «عصبانیت» می‌تواند در حقیقت برای سلامت خوب باشد و بروز هیجان‌ها آثار استرس را کم می‌کند. براساس یافته‌های محققان سوئدی، در افرادی که رفتار درستی در محل كار ندارند و عصبانیتشان را در برابر برخوردهای ناعادلانه در محیط کار مهار می‌کنند، ریسک ابتلا به حمله قلبی دو برابر است.

 

7.حمام‌آفتاب:

 

در سال‌‌های اخیر، ‌عقیده این بوده که باید خودمان را در مقابل نور خوشید بپوشانیم تا از سرطان پوست در امان بمانیم ولی بیشتر کارشناسان می‌گویند استفاده کم‌ و متناوب از نورخورشید، مفید است! در انگلیس که کمبود ویتامین D فراگیر است، گروه‌های امدادگر و خیریه بیانیه‌ای را منتشر کرده‌اند که در آن توصیه شده هر فردی باید در نیمروز (ظهر)، 10 دقیقه بدون هیچ پوشش ضدآفتابی از نورآفتاب بهره‌مند شود تا از ریسک ابتلا به بیماری‌های کمبود ویتامین D در امان باشد (مثل راشیتیسم). طبق برخی مطالعه‌ها، ویتامین D که به‌وسیله نورخورشید تامین می‌شود، می‌تواند از ابتلا به سرماخوردگی و تب جلوگیری کند. محققان تاکید کرده‌اند افراد باید بعد از 10 دقیقه، خود را بپوشانند و پوست هرگز نباید در انتهای روز قرمز شود.

 

8.بیش از اندازه در رختخواب ماندن:

 

اگر از خوابیدن (استراحت) آخر هفته احساس گناه می‌کنید، بهتر است این احساس را كنار بگذارید. براساس نتایج تحقیقات علمی، خواب می‌تواند به شما کمک کند تا بیشتر عمر کنید و از طرفی به حفظ حافظه و کم شدن استرس هم کمک می‌کند و اگر به اندازه کافی استراحت نکنید، احتمال بروز حوادث نامطلوب مثل تصادف، خطرهای ایمنی در کارخانه‌ها و...بیشتر می‌شود یا باعث افزایش وزن و ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی خواهد شد. علاوه بر این، به تاخیر انداختن خروج از رختخواب در صبحگاه و بستن ‌چشم‌ها فوایدی برای سلامت دارد چون طبق تحقیقات به عمل آمده، تمرین‌های سخت ورزشی در صبح زود می‌تواند باعث به خطر انداختن سیستم ایمنی شود.

 

9.پرداختن به علایق:

 

اگر چه علاقه به مصرف غذاهای آماده، سلامت تغذیه شما را از بین می‌برد ولی خوردن یک خوراكی لذت‌بخش و خلاف قوانین تغذیه‌ نه‌تنها شادمانی‌تان را زیاد می‌کند، بلکه باعث می‌شود به رژیم‌غذایی خود ادامه دهید. بسیاری از افراد به خوردن غذاهایی که برایشان ممنوع است، راغب می‌شوند. هیچ اشکالی ندارد اگر کمی نسبت به آنچه باعث کم شدن اشتیاقتان می‌شود، علاقه نشان دهید به‌خصوص اگر محدودیت‌های سخت رژیمی دارید این اشتیاق می‌تواند علامتی از کمبود موادمغذی در رژیمتان باشد.

 

10 رویاپردازی:

 

بسیاری از ما رویاهای روزانه را معادل با تنبلی یا از زیر کار دررفتن می‌دانیم در صورتی که تحقیقات نشان می‌دهد که اجازه‌دادن به سرگردا‌ن‌بودن ذهن می‌تواند توانایی‌ حل مشکلات را بالا ببرد و باعث ‌شود قسمتی از مغز که مخصوص حل مشکل است، خیلی بیشتر از بخشی که تمرکز بر فعالیت‌های روتین (معمولی) دارد، فعال شود. رویاپردازی علاوه بر اینکه باعث می‌شود زمان انجام وظایف روزمره را افزایش دهید، این توانایی را به شما خواهد داد که این فعالیت‌ها را در بین سایر مشکلات مهم زندگی‌تان جای دهید.

منبع : Salamat.ir


ویدیو مرتبط :
عادت‌های بد و روش ترک آن‌ها

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

12 عادت بد در استفاده از فناوری



 

 

 11 عادت بد در استفاده از فناوری

 

جام جم آنلاین: هر فناوری تازه‌ای زبان و آداب خودش را دارد كه اگر آنها را فرا نگیریم نمی‌توانیم از آن فناوری به‌درستی استفاده كنیم. عادت‌های نادرست‌ ما در استفاده از فناوری‌های جدید از فرا نگرفتن همین زبان و آداب سرچشمه می‌گیرند و ضرر نهایی آن به خود ما می‌رسد.

در این مقاله 12 عادت متداول در استفاده از فناوری روز فهرست شده‌اند؛ عادت‌هایی كه شاید هركدام از ما گرفتارشان باشیم و ترك كردن‌شان برایمان دشوار باشد، اما بهتر است دست‌كم سعی خودمان را بكنیم.

 

1. جدی نگرفتن امنیت

خیلی از ما حفظ امنیت اطلاعات‌مان را جدی نمی‌گیریم. شاید علت این باشد كه از خطرات پیش روی خود آگاه نیستیم. مثلا در كار كردن با اینترنت، شبكه‌های محلی یا حتی باز كردن ایمیل كوچك‌ترین تردیدی به خودمان راه نمی‌دهیم. این كار مانند این است كه بدون جلیقه نجات وارد آب‌های خروشان بشویم.

كمترین كاری كه می‌توانیم بكنیم نصب برنامه ضد‌ویروس رایگان و به‌روز نگه داشتن آن است. خود‌ ویندوز هم تنظیم‌هایی برای امن نگه‌داشتن كاربر در اینترنت دارد كه بهتر است آنها را هم رعایت كنیم.

 

2. تنبلی در تهیه نسخه پشتیبان

نكته جالب درباره كسانی كه از اطلاعات خود نسخه پشتیبان (بك‌آپ) نمی‌گیرند این است كه همیشه می‌گویند: «آره، واقعا لازمه...» اما همچنان به تنبلی خود ادامه می‌دهند. همه سخت‌دیسك‌ها سرانجام روزی از كار می‌افتند، همه آنها. سخت‌دیسك كامپیوتر شما هم همین‌طور است. پس زودتر دست به كار شوید و از اطلاعات مهم‌تان نسخه پشتیبان بگیرید. می‌توانید این كار را با خریدن سخت‌دیسك جانبی انجام بدهید.

 

3. پاسخ دادن به هرزنامه‌ها

چرا فرستندگان هرزنامه (Spam) به كارشان ادامه می‌دهند؟ چون بسیاری از كاربران به آنها پاسخ می‌دهند. در واقع فرستندگان هرزنامه‌ها تقریباً از درست بودن هیچ‌كدام از نشانی‌هایی كه در فهرست‌شان دارند مطمئن نیستند تا این‌كه كاربران عبارتی مانند «…Remove me from » را در نامه آنها كلیك می‌كنند تا به حساب خودشان از فهرست گیرندگان‌ نامه خارج شوند، اما همین كار باعث می‌شود فرستندگان بفهمند نشانی را درست گرفته‌اند و انبوه هرزنامه‌ها را چندبرابر كنند.

 

4. استفاده از لپ‌تاپ در تختخواب

اگر لپ‌تاپ را مدتی طولانی جایی بگذارید كه زیرش نرم باشد(مانند تختخواب یا مبل) جلوی سوراخ‌های تهویه هوای آن گرفته می‌شود و اجزای درون آن كم‌كم داغ می‌شوند.

اگر در همین حالت باقی بماند ممكن است پردازنده آن بسوزد یا حتی موجب آتش‌سوزی بشود. بهتر است لپ‌تاپ را همیشه روی میز بگذارید یا اگر اصرار دارید روی مبل یا تختخواب با آن كار كنید، كتابی با جلد سخت زیرش بگذارید تا مانعی برای جریان هوای آن ایجاد نشود.

 

5. چاپ كردن‌ همه‌چیز

واقعا چقدر لازم است كه همه ایمیل‌های دریافتی‌تان را چاپ كنید؟ اگر می‌خواهید آرشیوی از نامه‌های دریافتی‌تان داشته باشید بهتر است از نرم‌افزارهای مخصوص‌ این كار استفاده كنید. به این‌ترتیب خواهید دید كه دسته‌بندی كردن نامه‌ها بسیار بهتر انجام می‌شود و جستجو در میان آنها فوق‌العاده آسان‌تر است. هر بار كه می‌خواهید چیزی را چاپ كنید به درختانی كه دارند از بین می‌روند، به خطر گرمایش زمین‌ و... فكر كنید!

 

6 . ذخیره كردن‌ هر چیزی در هر جایی

وقتی قبض برق جدیدی به دست‌تان می‌رسد با آن چكار می‌كنید؟ آن را لای آلبوم عكس می‌گذارید؟ یا بین پرونده‌های اداری‌تان؟ یا وسط سی‌دی‌های موسیقی؟ یا شاید همه اینها همیشه روی میز ناهارخوری‌تان پخش‌و‌پلا هستند؟ فقط 20 ثانیه طول می‌كشد تا قبض برق را سر جایش بگذارید پس پیشنهاد می‌كنم قبل از خواندن ادامه این مقاله، فایل‌های كامپیوتری‌تان را (مخصوصا آنها كه بی‌دلیل روی میزتحریر ویندوز نگهداری می‌شوند) سر‌و‌سامان بدهید و برگردید.

 

7. نخواندن دستورالعمل

وقتی وسیله الكترونیكی جدیدی می‌خریم، معمولا با هیجان بسیار آن را از جعبه‌اش بیرون می‌آوریم و راه می‌اندازیم، اما كوچك‌ترین توجهی به دفترچه راهنمای آن نمی‌كنیم. بعد كه با مشكل مواجه می‌شویم و دستگاه ،

آن‌كاری را كه می‌خواهیم درست انجام نمی‌دهد با نثار‌كردن ناسزای فراوان به سازندگان آن، سراغ دفترچه‌اش می‌رویم و تازه با دستورالعمل‌هایی مواجه می‌شویم كه تأكید كرده‌اند: «پیش از نخستین استفاده این را بخوانید». آن‌وقت از خودمان خجالت می‌كشیم، اما بار دیگر كه وسیله دیگری می‌خریم همین ماجرا تكرار می‌شود.

 

8 . دور انداختن متعلقات

وقتی وسیله الكترونیكی جدیدی می‌خریم(مثلا چاپگر، تلفن همراه، دوربین و...) معمولا جعبه و متعلقات آن را مدتی جلوی چشم‌مان نگه می‌داریم، اما كمی بعد كه می‌بینیم كاری با آنها نداریم و جایمان را تنگ كرده‌اند به انبار تبعیدشان می‌كنیم یا دور می‌اندازیم‌شان. این متعلقات اگر لازم نبودند، همراه دستگاه به خریدار داده نمی‌شدند.

نكته: خیلی از ما حفظ امنیت اطلاعات‌مان را جدی نمی‌گیریم. شاید علت این باشد كه از خطرات پیش روی خود آگاه نیستیم

جعبه بسیاری از دستگاه‌ها حكم كارت گارانتی آنها را دارد. سی‌دی‌های آنها شامل برنامه‌هایی هستند كه شاید ابتدا‌ به كارتان نیایند اما چند ماه بعد باید دنبال‌شان بگردید. كابل‌ها هم همیشه به كار نمی‌آیند، اما اگر یك بار به آنها نیاز پیدا كنید، متوجه می‌شوید كه یافتن كابل مناسب‌ كارتان در بازار چقدر دشوار است.

 

9. بردن دوربین عكاسی به ساحل

دانه‌های ماسه ساحل دریا از مضرترین دشمنان دوربین‌های عكاسی به حساب می‌آیند. این دانه‌ها به‌آسانی به سیستم شاتر دوربین و مكانیسم زوم كردن آن خسارت وارد می‌كنند. باور كنید هر چقدر هم كه احتیاط كنید باز هم ماسه‌ها دست از سرتان برنمی‌دارند. اگر خیلی تمایل به عكاسی در ساحل دارید بهتر است دوربین ضدآب یا مقاوم در برابر آب بخرید.

 

10. سفر با لپ‌تاپ روشن

لپ‌تاپ روشن را از آشپزخانه به پذیرایی می‌برید؟ هیچ اشكالی ندارد. در‌ لپ‌تاپ‌تان را می‌بندید و در حالی كه هنوز روشن است آن را به دوش می‌اندازید و از محل كارتان یك كیلومتر راه می‌روید تا به مترو برسید و بعد از پله‌ها بالا می‌روید تا به خانه برسید؟ این فاجعه است! باید مراقب باشید لپ‌تاپی را كه روشن است زیاد حركت ندهید چون ممكن است آسیبی جدی به سخت‌دیسك آن وارد شود. بهترین راه این است كه پیش از حركت دادن لپ‌تاپ، آن را خاموش كنید یا این‌كه ویندوز آن را طوری تنظیم كنید كه با بستن در‌ لپ‌تاپ، خود به خود خاموش یاHibernate شود.

 

 

11. رها كردن لپ‌تاپ در خودرو

اگر عادت دارید لپ‌تاپ‌تان را همه‌جا با خودتان ببرید، حواس‌تان باشد كه آن را ـ حتی مدتی بسیار كوتاه ـ به حال خودش درون خودرو نگذارید.

بارها پیش آمده است در فرصت كوتاهی كه راننده از خودرو پیاده شده تا در‌ پاركینگ را باز كند، سارقی حرفه‌ای در یك چشم برهم زدن به سراغ لپ‌تاپ رفته و آن را برده است. این كار برای سارقان حرفه‌ای فقط 10 ثانیه طول می‌كشد: شیشه را می‌شكنند، لپ‌تاپ را برمی‌دارند و فرار می‌كنند.

حتی اگر به نظر می‌رسد دور و برتان كسی نیست، باز هم این كار را نكنید، چون سارقان حرفه‌ای جایی نیستند كه شما بتوانید ببینیدشان! شاید لپ‌تاپ‌تان بسیار قدیمی باشد و قیمت چندانی نداشته باشد، اما باز هم مواظب باشید چـــون شیشه خودرو ارزان نیست!

 

12. قفل نكردن گوشی موبایل

اگر روی گوشی تلفن همراه خود رمز نگذاشته باشید در صورتی كه (خدای نكرده) آن را گم كنید یا آن را بدزدند ممكن است به دست كسی بیفتد كه قصد سوءاستفاده داشته باشد. حداقل كاری كه ممكن است بكند این است كه تا آخرین اعتبار گوشی یا تا زمانی كه برای از رده خارج كردن سیمكارت‌ آن اقدام نكنید، تلفن‌های پرهزینه خارج از كشور بزند. شاید هم به دوستان‌تان پیامك بزند و شماره كارت بانكی بدهد تا به این بهانه كه مشكلی برای شما پیش آمده به آن حساب پول بفرستند..../ تحلیل : عصر ایران