سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

نکاتی درباره خون‌ دماغ یا خونریزی بینی



علل خونریزی بینی,دلایل خونریزی بینی,درمان خون دماغ

اختلال در سیستم انعقاد خون وقوع خون دماغ را بالا می‌برد

 

نکاتی درباره خون‌ دماغ یا خونریزی بینی

خونریزی بینی که به خون‌ دماغ نیز معروف است، مشکلی شایع است، به گونه‌ای که تخمین زده شده بیش از ۵۰ درصد مردم در طول زندگی دچار خون‌ دماغ شده‌اند. اطلاعات بیشتر و راهکارهایی برای بند آوردن ریزش خون از بینی را در ادامه بخوانید.

 

خون‌ دماغ  وقتی به مقدار زیاد باشد می‌تواند فرد را دچار ترس کند، وحشت از اینکه به چه دلیل بینی خونریزی می‌کند معمولاً استرس زیادی بخصوص در کودکان ایجاد می‌کند.

 

علت خون‌ دماغ شدن: 

«معمولاً خونریزی بینی خطرناک نیست بجز مواردی که میزان خونریزی زیاد باشد که در برخی مواقع حتی ممکن است باعث ایجاد شوک در افراد شود، در مواردی خاص هم که مقدار خونریزی بسیار بالا باشد ممکن است خون، از مجرای اشکی که گوشه چشم را به درون بینی متصل می‌کند به بیرون تراوش کند، احتمال دارد که خونریزی از بینی دلیل خاصی نداشته باشد، اما در برخی موارد بر اثر تورم در نواحی درون بینی که بر اثر سرماخوردگی یا خشک بودن هوا به وجود می‌آید یا حتی انحراف تیغه بینی بروز می‌کند.»

 

علل خونریزی بینی

مصرف بعضی داروها مانند آسپرین یا وارفارین سبب ایجاد اختلال در سیستم انعقاد خون شده و احتمال وقوع خون دماغ را بالا می‌برند، همچنین وارد شدن جسم خارجی به بینی و بیماری‌های خونی و اشکال در سیستم انعقاد خون و حتی مصرف الکل ممکن است موجب خونریزی بینی شود.

 

درمان خون‌ دماغ
در این گونه مواقع معمولاً سیستم انعقاد خون در بدن خود به خود فعال می‌شود و با ایجاد لخته خون سبب توقف خونریزی می‌شود، گرفتن محکم بینی با انگشت شست و اشاره به مدت 5 دقیقه سبب توقف خونریزی می‌شود ولی چنانچه خون‌ دماغ متوقف نشد می‌توان این کار را به مدت 10 دقیقه انجام داد و پس از خونریزی هم نباید بینی را دستکاری کرد یا حتی نباید فین کرد.

 

گفتنی است قطره «فنیل افرین» یا «نفازولین» نیز برای بند آمدن خون‌ دماغ کمک‌کننده خواهند بود، در برخی مواقع هم میزان خونریزی به اندازه‌ای است که حتی ممکن است پشت حلق جمع شود، در این صورت برای به وجود نیامدن حالت تهوع و استفراغ بهتر است از دراز کشیدن خودداری کرده و در حالت نشسته کمی سر بیمار به جلو متمایل باشد.»

 

خون دماغ,علت خون دماغ شدن,خونریزی بینی

۵۰ درصد مردم در طول زندگی دچار خون‌ دماغ شده‌اند

 

درمان‌های پزشکی خون‌ دماغ
اگر با انجام اقدامات گفته شده خونریزی بند نیامد، بیمار باید به پزشک مراجعه کند تا علت دقیق خون‌ دماغ مشخص و درمان لازم انجام شود.

 

گذاشتن تامپون در بینی به نحوی که کل سوراخ بینی را پر کند از درمان‌هایی است که معمولاً برای جلوگیری از خون‌ دماغ انجام می‌شود، در این حالت پزشک باندی با طول بلند و آغشته به پماد را وارد سوراخ بینی می‌کند، وجود این باند سبب می‌شود به ناحیه خونریزی فشار وارد شده و خونریزی متوقف شود، معمولاً پزشکان این تامپون‌ها را بعد از 48 ساعت از بینی خارج می‌کنند.

 

چنانچه مویرگ‌های متعددی عامل خون‌ دماغ باشند باید از کوتر شیمیایی استفاده شود، با استفاده از این روش با کمک نیترات نقره حرارت بالایی در منطقه به وجود آمده و در نتیجه آن، منطقه مورد نظر دچار سوختگی شده و زخمی می‌شود، با گذشت زمان و صبوری بیمار، زخم بتدریج خوب شده و خون‌ دماغ کاملاً بند خواهد آمد.

 

در صورتی که خون‌ دماغ به وسیله یک رگ بزرگ و مشخص ایجاد شده باشد باید از «کوتر الکتریکی» استفاده کرد که در بین عوام به سوزاندن رگ معروف بوده و از دستگاهی شبیه هویه استفاده می‌شود و در نتیجه این کار نیز زخمی ایجاد می‌شود که پس از 10 روز بهبود یافته و خونریزی کاملاً قطع می‌شود.»

 

اگر خونریزی از قسمت خلفی باشد، پزشکان از تامپون خلفی برای بندآمدن خون‌ دماغ استفاده می‌کنند؛ بدین صورت که تامپون را در عقب‌ترین قسمت بینی یعنی دقیقاً همان‌جایی که به حلق متصل می‌شود قرار می‌دهند.
لازم به ذکر است قرار دادن تامپون خلفی ممکن است با عوارض قلبی یا ریوی همراه باشد و از آنجایی که معمولاً افراد مسن نیاز به این درمان دارند، باید حتماً درمان مذکور در مراکز درمانی مجهز انجام شود.»
منبع: asriran.com


ویدیو مرتبط :
دلایل خونریزی بینی و بند آوردن خون دماغ

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

علت خونریزی بینی در کودکان چیست ؟



 

خونریزی بینی در کودکان

 

علائم :

 

ازبینی، زمانی خون می‌آید که رگ‌های کوچک داخل سطح بینی پاره شوند. حوادث زیر می‌توانند خونریزی بینی را پدید آورند: ضربه به بینی، عطسه کردن هنگام سرماخوردگی یا تب یونجه، وجود شی خارجی در بینی، دست در دماغ کردن و امثال آن، اگر شی خارجی در بینی فرو رفته باشد ترشحات بدبو همراه با خون خارج میشود. خونریزی بینی ممکن است شدید باشد اما معمولاً مقدار خیلی کمی خون از آن بیرون می‌ریزد.

 

 

آیا خطرناک است؟


خون دماغ بندرت خطر دارد. اما اگر کودک مرتباً خون دماغ شود و زود بند نیاید و یا اگر بعد از یک ضربه به سر خون دماغ ایجاد شود باید برای درمان اقدام کنید.

 

 

ابتدا چه کار باید بکنیم؟


سعی نکنید با چپاندن چیزی داخل بینی جلوی خونریزی را بگیرید. سر کودک را بدرون یک ظرف یا دستشویی خم کنید یا انگشت شصت و انگشت اشاره، بینی را از جایی که استخوانی نیست محکم بگیرید. بمدت ۱۰ دقیقه و یا تا زمان توقف خونریزی نگهدارید. نگذارید کودک،‌سرش را بهنگام خون دماغ به عقب خم کند. این کار موجب میشود خون به پشت بینی و سپس داخل معده برود و موجب تحریک و استفراغ شود.

 

 

آیا مشورت با دکتر لازم است؟


چنانچه بعد از ۳۰ دقیقه خونریزی متوقف نشد و کودک دچار سرگیجه و رنگ پریدگی شده باشد فوراً به دکتر مراجعه کنید. چنانچه فکر می‌کنید یک شی خارجی در بینی کودکتان فرو رفته است و یا اینکه خون دماغ مرتباً تکرار میشود با دکتر مشورت کنید.

 

 

دکتر چه اقدامی انجام خواهد داد؟


اگر به سر کودک ضربه خورده است دکتر برای بررسی ورد شکستگی از جمجمه عکس خواهد گرفت. اگر خون دماغ متوقف نشود برای بندآوردن از گاز استفاده می‌کند. این کار با بی حسی موضعی انجام میشود. بعد از چند ساعت می‌توان گاز را برداشت. اگر شی خارجی در بینی کودک باشد دکتر در صورت لزوم با بی حسی موضعی آنرا خارج می‌کند. اگر خون دماغ مکرراً ایجاد شود دکتر شما را به یک متخصص گوش و حلق و بینی معرفی می‌کند. اگر عود خونریزی از دماغ بخاطر شکننده بودن رگهای خونی باشد دکتر متخصص از طریق سوزاندن (کوتر کردن) انتهای رگ تحت بیهوشی عمومی به درمان آن می‌پردازد.

 

 

شما چه کمکی می‌توانید بکنید؟


نگذارید کودک اقلاً ۳ ساعت بعد از خون دماغ، بینی خود را دستکاری کند. زیرا امکان شروع مجدد خونریزی هست.