سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

نکاتی جالب در مورد چای



 

 

  نکاتی جالب در مورد چای

 

ساده است اما حقیقت دارد که آنتی اکسیدان ها سلامت را تضمین می کند.درحقیقت، بدن را در مقابل بیماری ها مقاوم تر می کند.بسیاری از تحقیقات نشان داده که خوردن چای به علت موجود بودن مقداری آنتی اکسیدان در آن از ابتلا به بیماری های قلبی و سرطان جلوگیری می کند.

 

تاریخچه چای به امپراتور چین شن نانگ برمی گردد که آب را می جوشاند و زمانی که برگها را داخل قوری انداخت اولین قوری چای به وجود آمد.در هزاره جدید،شواهد علمی سعی کردند بین چای و سلامتی ارتباط ایجاد کنند.

 

تحقیقات نشان داده که آنتی اکسیدان اصلی در چای فلاونویدها هستند که رادیکال های آزاد را در بدن خنثی می کنند و به سالم نگه داشتن سلولها و بافتهای بدن کمک می کند.واژه های مختلفی برای آنتی اکسیدان در چای وجود دارد:فلاونویدها،تانین ها،پولی فنول ها و کتچین ها.

 

فلاونویدها گروه خاصی از مواد آلی گیاهی آنتی اکسیدان است که در چای سیاه و سبز، سیب، پیاز، و میوه و سبزیجات دیگر یافت می شود.مقدار و نوع فلاونویدها در چای به تنوعشان،مراحل تولید و شرایط دم کردن آن بستگی دارد.اکثر فلاونویدها بعد از 2 دقیقه خیس شدن در آب آزاد میشوند. سطح آنتی اکسیدان ها یکسان باقی می ماند خواه چای دم شده سرد خواه گرم باشد.هنوز تحقیقات درمورد اینکه آیا اضافه کردن شیر، لیمو، شکر یا شیرین کننده های مصنوعی به چای فواید آنتی اکسیدان را تحت تاثیر قرار می دهد، در حال انجام است.

 

چای سبز و سیاه از برگهای گیاهی درست شده که گیاه کاملیا سیننزیس نام دارد،کاملیا گیاهی است از خانواده همیشه بهار که در آب و هوای نیمه گرمسیری می روید.

 

چای سیاه زمانی تولید می شود که برگهای تازه درو شده چلانده می شود و در معرض هوا قرار میگیرد، برگهای سبز به رنگ قهوه ای تغییر می کند و سرانجام زمانی که خشک شد سیاه می شود.

 

برگهای سبز چای که با بخار گرم می شود، فعالیت آنزیم را متوقف می کند و باعث ثابت ماندن رنگ برگهای سبز چای می شود. چای سبز و سیاه از نظر ارزش آنتی اکسیدان در یک سطح قرار دارند اما مطالعات زیادی در رابطه با تخم چای و فواید آن انجام شده است.

 

چای گیاهی از ترکیب گیاهان، چاشنی ها، برگها، گلها، و دانه ها درست می شود، همچنین می تواند شامل ترکیبات آنتی اکسیدان های مشابه هم باشد.

 

اگر چای را با غذایتان میل می کنید، فلاونویدهای موجود در چای تا اندازه ای مانع از جذب آهن از غذایتان می شود.جذب آهن از غذاهای حیوانات فراهم نمی شود.جذب آهن با مصرف لیمو، غذاهای سرشار از ویتامین ث با چای بالا می رود.

 

* چای همچنین منبع فلوراید است که پلاک های دهان را کاهش می دهد و از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند.


* چای سبز از ابتلا به بیماری جلوگیری می کند همچنین جلوگیری از روماتیسم و تقویت سیستم ایمنی بدن از جمله فواید مصرف چای است.

 

* بسیاری از مصرف کننده های چای سبز فکر می کنند که چای سبز کافئین ندارد اما همان مقدار کافئینی که در یک فنجان چای سیاه وجود دارد در چای سبز هم موجود است.کشورهایی مانند ژاپن،و چین روزانه 3 فنجان یا بیشتر چای سبز مصرف می کنند و ریسک کمتری برای ابتلا به سرطان پروستات، سینه، روده و دهان دارند.


درمقابل نوشیدنی هایی که هزاران سال قدمت دارد، چای یک شهرت گسترده دارد و یکی از پرفروش ترین آشامیدنی ها است.چای تازه دم و بدن شکر یا قند،چاق کننده نیست، و مقدار کافئین موجود در چای نصف کافئینی است که در قهوه وجود دارد پس چای جایگزین خوبی برای قهوه است.


پاییز فصل مناسبی برای استراحت کردن با یک فنجان چای است.سلامتی فقط خوردن یک غذای کامل نیست بلکه ترکیب غذاها و نوشیدنی ها با فعالیت های روزمره می تواند رژیم غذایی و سلامتی شما را تضمین کند.


ویدیو مرتبط :
نکاتی جالب از انجیل

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نکاتی جالب راجع به پخت غذا برای حفظ ویتامینها



 

 

حفظ ویتامین

 

 

آیا می دانید اگر شرایط پخت غذای تان صحیح نباشد بسیاری از ویتامین های آن را از بین می برید و ...


غذاها را خیلی حرارت ندهید!
آشپزی کرتوا به روش های طبخ معروف است: عموماً ماهی یا حلزون به آرامی و روی شعلۀ کم در روغن زیتون پخته می شود در حالی که سبزیجات بخارپز و یا خام مصرف می شوند. آیا این روش یک گام دیگر در جهت سلامتی است؟

 

پخت غذا با حرارات بالا (تنوری، کبابی، ...) باعث ایجاد یک سری واکنش ها در مواد غذایی می شود: واکنش میلارد Maillard ( واکنشی بین اسیدهای آمینه و مشتقاتش یا لیپیدهایی که حرارت دیده اند) و اکسیداسیون لیپیدها از جملۀ این واکنش هاست. مولکول هایی که در جریان این واکنش های شیمیایی شکل گرفته اند، در مقابل مولکول های زیستی بدن حالت تهاجمی شدیدی دارند.

 

برعکس، پخت آرام غذا در روغن (که رسانندۀ خوبی برای گرماست) باعث افزایش سریع و یکسان حرارت بر تمام سطح مادۀ غذایی می شود.

 


گوشت قرمز حساس تر است
مصرف بیش از حد گوشت قرمز خطر ابتلا به سرطان کولون را دو برابر می کند.

 

گوشت گوساله و بره به علت دارا بودن مقادیر بالای اسید آمینه، لیزین و کارنیتین در واکنش میلارد به خوبی عمل می کنند. آمینه هایی که حلقه های نامتجانس دارند، از معروف ترین مواد جهش زا به شمار می آیند.


البته این مواد در دماهای بالای 200درجۀ سانتیگراد در غذا تولید می شوند. آهن که به وفور در گوشت قرمز وجود دارد و همچنین روغن های غیراشباع نیز این واکنش ها را فعال می کنند. ضمناً ثابت شده است که تجمع این آمینه ها در روغن های آفتابگردان یا سویا خیلی بیشتر از روغن زیتون است.

 

نکته: کسانی که از رژیم کرتوا استفاده می کنند، گوشت قرمز کم می خورند. ضمناً برای آشپزی از روغن زیتون استفاده می کنند...

 


ترک کامل چربی ها ممنوع
آشپزی بدون استفاده از مواد چرب لزوماً بهترین روش نیست. [اگر از روغن استفاده نکنید مجبورید به کباب کردن روی بیاورید] گوشت پس از تحمل گرمای بسیار زیاد در تماس با یک صفحۀ داغ، به کربن تبدیل می شود و ماده ای شدیداً سرطان زا به نام هیدرو کربن های آروماتیک چند حلقه ای تشکیل می دهد.

 

این ماده هنگام کباب کردن گوشت بیشتر تقویت می شود، خصوصاً وقتی که گوشت در تماس با آتش کاملاً پخته شود نه نیم پز! به علاوه، گوشت کباب شدۀ خشک مقدار بسیار زیادی چربی اکسید شده درون عضله ها روی هم انباشته می کند.

 

 

انتخاب روغن
روغن های اشباع در مقایسه با روغن های غیراشباع بسیار مقاوم تر هستند و قابلیت اکسید شدن بیشتری هم دارند. بهتر است که با روغن زیتون یا روغن بادام زمینی آشپزی کنید و روغن آفتابگردان، سویا، کلزا، گردو و یا ذرت را به طعم دادن اختصاص دهید.

 

ماهی ها، خصوصاً ماهی های چرب ( ماهی آزاد، تن، ماکرو... ) به دلیل مقدار زیاد چربی های غیراشباع، برای سرخ شدن مناسب نیستند و بهتر است پخته یا بخارپز شوند.

 

و در نهایت، کسانی که از رژیم کرتوا پیروی می کنند، بی شک می دانند که روغن زیتون حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان ( خصوصاً پلی فنون و کمی ویتامین E) است و از سوی دیگر مقاومت قابل توجهی در برابر حرارت دارد.

 


اعتدال
پیروان رژیم کرتوا بیشتر سبزیجات را پخته یا بخارپز مصرف می کنند (با کمترین حرارت ممکن)، و بیشتر میوه و سبزی ها را خام می خورند. این روش های پخت یا در واقع عدم پخت، از هدر رفتن ویتامین C، ویتامین B9 و ویتامین B1 جلوگیری می کند.

 

به طور خلاصه، با افزایش مصرف مواد غذایی تازه، مصرف کم گوشت قرمز، استفاده از روغن زیتون متعادل، و طبخ ملایم موادغذایی، شما در رژیم کرتوا استاد خواهید شد و به سمت یک زندگی سالم و فوق العاده پیش خواهید رفت !