سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

نارسایی کلیه را بشناسیم



نارسایی کلیه,درمان نارسایی‌های کلیوی,کنترل قند و فشار خون

پیوند کلیه راه حل بهتری برای درمان نارسایی‌های کلیوی است

 

نارسایی کلیه از نظر تعریف به معنای کارکرد نامناسب کلیه‌ها در حد پایین‌تر از 15درصد است در این حالت بدون درمان جایگزین، بسیاری قادر به ادامه حیات نخواهند بود و نیازمند همودیالیز یا پیوند کلیه هستند.

 

پیشگیری بهترین راه حل برای جلوگیری از ابتلا به نارسایی کلیه است. اما هیچ پیشگیری مؤثری بدون شناخت علل نارسایی کلیه امکانپذیر نیست. یکی از شایع‌ترین علل ابتلا به نارسایی‌ کلیه، دیابت و قند است و در رتبه‌های بعد فشار خون ، بیماری‌های التهاب کلیه (گلو مرونونویت)، سنگ کلیه، ناهنجاری‌های مادرزادی دستگاه ادراری، مجاری کلیه، برگشت ادرار از مثانه به کلیه‌ها و پلی کستیک قرار می‌گیرد.

 

معمولاً بیمارانی که مبتلا به بیماری‌ نارسایی‌ کلیه هستند بتدریج کارکرد کلیه‌های آنان کاهش پیدا می‌کند و در اکثر موارد بیمار اطلاعی از بیماری خود ندارد. از آنجایی که نارسایی‌ کلیه ممکن است علائم واضحی نداشته باشد، توصیه می‌شود که معاینات دوره‌ای، سالانه یا سالی دوبار انجام شود و در افرادی که سابقه قند، فشار خون و سابقه ارثی بیماری‌های کلیوی دارند، معاینات و آزمایشات با فواصل کمتر انجام شود.

 

برای پیشگیری از ابتلا به نارسایی‌ کلیه، کنترل قند و فشار خون اهمیت زیادی دارد. در ابتلا به بیماری التهاب کلیه عوامل مختلفی وجود دارد که یکی از آنها ابتلا به گلودرد استرپتوکوکی است که بخصوص در اطفال و نوجوانان شایع است. در صورتی که درمان مناسب انجام نشود، در آینده موجب نارسایی کلیه می‌شود.

 

بنابراین گلودردهای چرکی نیاز به تشخیص سریع و درمان مناسب دارد . در بیمارانی که سنگ کلیه دارند درمان سنگ و پیگیری بعدی جهت بررسی احتمال عود سنگ ضرورت دارد. در اطفال، برگشت ادرار از مثانه به کلیه‌ها شایع است که معمولاً به‌صورت تب تظاهر می‌کند. بنابراین در اطفال دچار تب بدون علت، آزمایش کشت ادرار از نظر تشخیص برگشت ادرار ضرورت دارد.

 

درمان بیماری,پیوند کلیه,التهاب کلیه

نارسایی کلیه از نظر تعریف به معنای کارکرد نامناسب کلیه‌ها است

 

در صورتی که نارسایی‌ کلیه تشخیص داده نشود می‌تواند چندین سال بعد باعث نارسایی کلیه شود. یکی دیگر از علل نارسایی کلیه، ناهنجاری‌های مادرزادی است که معمولاً در اطفال و نوجوانان به‌صورت علائم ادراری تظاهر می‌کند. بنابراین در این‌گونه از بیماران بررسی‌های تشخیصی ضرورت دارد.


با توجه به آنچه گفته شد باید در نظر داشته باشیم که در هر سنی احتمال نارسایی کلیه وجود دارد و در تمام مقاطع سنی، نیاز به معاینات و آزمایشات دوره‌ای است.


اما سؤال دیگری که مطرح می‌شود این است که وقتی بیمار دچار نارسایی کلیه شد چه باید کرد؟

چنانکه گفته شد نارسایی کلیه وقتی رخ می‌دهد که کارکرد کلیه‌ها به حد پایین‌تر از 15 درصد برسد. در این حالت بدون درمان جایگزین، بسیاری از مبتلایان قادر به ادامه حیات نخواهند بود و نیازمند همو دیالیز یا پیوند کلیه خواهند داشت.

 

دیالیز اگرچه نخستین راه درمان جایگزین کلیه است اما پیوند کلیه راه حل بهتری برای درمان نارسایی‌های کلیوی است زیرا بعد از پیوند کلیه بیمار تقریباً کیفیت زندگی طبیعی دارد و این درمان هم در کشور ما به دلیل پیوند کلیه از بیمار مرگ مغزی رو به افزایش است. به این ترتیب بیماران کیفیت زندگی بهتر خواهند داشت و از میزان بیماران دیالیزی کاسته خواهد شد
منبع:salamatnews.com


ویدیو مرتبط :
Renal failure نارسایی کلیه واقدامات درمانی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

خواص عسل (موثرتر از آنتی‌بیوتیک در بیماران مبتلا به نارسایی کلیه)



عسل,فواید عسل,استفاده از عسل به جای آنتی بیوتیک

عسل دارویی و گیاهی وسرشار ازانرژی

خواص عسل:

عسل موثرتر از آنتی‌بیوتیک در بیماران مبتلا به نارسایی کلیه
گاهی اوقات عفونت توسط کاتر به بیماران مبتلا به نارسایی کلیه که تحت درمان دیالیز قرار دارند، منتقل می‌شود. این عفونت‌ها با آنتی‌بیوتیک درمان می‌شود اما خواص عسل می‌تواند جایگزینی موثر در درمان باشد.


در تحقیق جدید انجام شده مشخص شد استفاده از عسل در زخم‌های ناشی از کاتر در بیماران دیالیزی موثرتر از مصرف آنتی‌بیوتیک در جلوگیری از عفونت دیالیز صفاقی (دیالیز از طریق لوله در شکم) است.

محقق این تحقیق «دیوید جانسون» از دانشگاه کوئیزلند و بیمارستان پرنسس الکساندرا استرالیا اظهار کرد: برخی از بیماران از استعمال روزانه عسل بر زخم احساس خوشایندی ندارند. این زخم‌ها تهدیدکننده زندگی است و درمان آنتی‌بیوتیکی می‌شوند، اما آنتی‌بیوتیک در درمان برخی از عفونت‌ها موثر است و مصرف بیش از حد آن مقاومت میکروبی در برابر آنتی بیوتیک ایجاد می‌کند.


این تحقیق شامل بررسی 371 بیمار دیالیز صفاقی تحت درمان در 26 مرکز پزشکی در استرالیا و نیوزلند بود.این تیم تفاوت بین مصرف روزانه عسل و آنتی‌بیوتیک را بررسی کرد. زمان درمان با عسل 16ماه و درمان با آنتی بیوتیک 18 ماه بود.
«جانسون» در ادامه افزود: عسل مقاومت ضد باکتری ایجاد نمی‌کند و انتخابی مناسب در جلوگیری از عفونت‌های مربوط به دیالیز صفاقی است.
نتایج این تحقیق در نسخه آنلاین نشریه «The Lancet Infectious Diseases» منتشر شده است. 

منبع:isna.ir