سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

میوه های دندان خوار



 

 

 

میوه های دندان خوار


شايد برای شما نيز اتفاق افتاده باشد كه گاهی با خوردن برخی نوشيدنی‌ها و مواد غذايی، احساس كرده‌ايد دندان‌هايتان از قبل كندتر شده است.

اما این كه آیا با استفاده از مواد غذایی احتمال كند شدن و سایش دندان‌ها وجود دارد یا خیر ،
از دست رفتن مینا و عاج دندان بر اثر حمله اسیدی را سایش دندانی می‌گویند و این حالت به علت استفاده زیاد آبمیوه‌ها و نوشیدنی‌ها (نوشابه‌های گازدار)‌ اتفاق می‌افتد كه متاسفانه شرایط ایجاد شده برای دندان غیرقابل برگشت است.

سایش دندان بر اثر اسید، با پوسیدگی دندان تفاوت دارد

پوسیدگی، تخریب مینای دندان بر اثر حمله اسید از پلاك‌های دندانی است و باكتری‌های دهان، قند را به اسید تبدیل می‌كنند و اسید حاصله به دندان حمله می‌كند و پوسیدگی ایجاد می‌شود، ولی در سایش دندانی، فرد با مصرف پیاپی و مستقیم اسید، باعث تخریب دندان‌هایش می‌شود.


شایع‌ترین دندان‌هایی كه دچار سایش اسیدی می‌شوند، دندان‌های قدامی فك بالا هستند، اگرچه همه دندان‌ها می‌توانند مورد تهاجم قرار گیرند.

 

میوه های دندان خوار

 

دندانی كه به این شكل تخریب شده، در نمای ظاهری براق و كوتاه به نظر می‌رسد و لبه‌های ناصاف و حالتی نرم دارد كه گاه براحتی لب‌پر می‌شود و معمولا شدیدا به تحریكات سرما و شیرینی حساس است.
طبق بررسی‌های به عمل آمده، حدود 50 درصد افراد بین 4 تا 18 سال یك یا چند دندان با سایش اسیدی دارند.
اسیدی كه باعث تخریب دندان می‌شود، از یك منبع داخلی یا خارجی است: منابع داخلی همان اسید معده را تشكیل می‌دهد كه بر اثر رفلاكس (برگشت اسید از معده)‌ یا استفراغ مكرر، باعث ورود اسید از معده به دهان می‌شود، ولی منابع خارجی اسید شامل آبمیوه‌ها، میوه‌هایی همچون لیمو، پرتقال، نارنج و ریواس است و اگر این میوه‌ها به نیش كشیده شوند، تاثیرگذارتر می‌شوند. نوشابه‌های گازدار نیز به علت داشتن قند و اسید، یكی از عوامل تشدیدكننده این حالت به شمار می‌روند.
معاینه مكرر و منظم از سوی پزشك متخصص باعث می‌شود این حالت در مراحل اولیه كشف شود، بنابراین برای پیشگیری از سایش اسیدی دندان‌ها بهتر است از غذا و نوشیدنی‌های اسیدی كمتر استفاده شود و در صورت مصرف نوشیدنی‌های اسیدی، در پایان یك تكه كوچك پنیر یا مقداری شیر مصرف شود.
مسواك زدن بلافاصله پس از خوردن غذاهای اسیدی صحیح نیست و بهتر است دهان با آب، آب نمك یا دهان‌شویه فلورایددار شستشو داده شود و مسواك زدن كمی با تاخیر انجام شود.
در كودكان، بهترین نوشیدنی آب و شیر است و در صورت تمایل به دادن آبمیوه، بهتر است آبمیوه قبل از مصرف با آب رقیق شود و از خورانیدن آن با شیشه پستانك‌دار خودداری شود.

 

 


ویدیو مرتبط :
خفاش میوه خوار

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

7 نكته درباره آب‌میوه‌ها و دندان‌ها



 

 

7 نكته درباره آب‌میوه‌ها و دندان‌ها

 

1- آبمیوه‌های طبیعی غالبا نمی‌توانند پوسیدگی ایجاد کنند مگر آب مركبات آن هم به شرطی كه زیاد و در دفعات متناوب استفاده شوند....

آبمیوه‌های مصنوعی به دلیل دارا بودن مقادیر زیاد ساكاروز در صورتی كه زیاد مصرف شوند و پس از مصرف دهان شست‌وشو داده نشود، می‌توانند سبب ایجاد پوسیدگی شوند.


2-مواد قندی مورد استفاده در آبمیوه‌های مصنوعی غالبا ساكاروز و گلوكز است در حالی كه قند آبمیوه‌های طبیعی یك قند دوكربنه به نام فروكتوز است.


3-تمام آبمیوه‌ها به طور كلی مفید هستند اما آبمیوه‌های اسیدی می‌توانند سبب از بین رفتن مینای دندان به واسطه سایش شوند.


4-استفاده از دهانشویه در این مورد خاص واجب نیست؛ هر چند استفاده از دهانشویه‌ها به طور مرتب توصیه می‌شود. البته پس از مصرف آبمیوه‌های اسیدی بهتر است حداقل از مسواك زدن اجتناب شود تا مینا فرصت بازگشت به حالت نرمال را داشته باشد.


5-آبمیوه‌های قنددار به دندان کودکان آسیب می‌رساند؛ کودکانی که به صورت دائمی عادت دارند از آبمیوه‌ها استفاده کنند باید به صورت منظم توسط دندان‌پزشک معاینه شوند. آبمیوه‌هایی که در بسته‌بندی‌های رنگارنگ به بازار عرضه می‌شوند برای داشتن طعم بهتر و مورد رضایت مصرف‌کنندگان، با شکر شیرین می‌شوند.

به این ترتیب این شکر زمینه مساعدی را برای تخریب و پوسیدگی بافت‌های دندانی ایجاد می‌کند. آبمیوه‌ها و عصاره اسیدی آنها می‌توانند با اثر روی کل سطح دندان باعث پوسیدگی‌شان شوند. تماس هر روزه دندان با آبمیوه‌ها می‌تواند باعث تخریب پیشرونده مینای دندان شود.


6-اگر والدین نمی‌توانند به هیچ‌وجه عادت نوشیدن مکرر آبمیوه‌ را از سر کودکشان بیندازند، سعی کنند نوشیدنی‌های اسیدی را همراه وعده‌های غذایی به کودکشان بدهند و برای مصرف نوشابه‌ها حتما از نی استفاده کنند.


7-مصرف آبمیوه درست قبل از خواب برای کودکان بیشترین ضرر را دارد. چون کودک درست پس از مصرف این نوشابه‌های قنددار می‌خوابد و چند ساعت این مواد قندی در تماس با مینای دندان باقی می‌مانند و باکتری‌ها فرصت دارند روی این مواد واکنش شیمیایی انجام دهند و اسیدهای پوسیدگی‌زا را تولید کنند. کودکانی که به مصرف چنین آبمیوه‌هایی قبل از خواب در مدت زمان طولانی عادت دارند، ممکن است دچار پوسیدگی‌های شدید و گسترده دندانی شوند.
به والدین توصیه می‌شود در صورت امکان قبل از خواب به کودک آبمیوه ندهند و در صورت مصرف این مایعات قبل از خواب، دندان‌های کودک را مسواک بزنند یا با گاز استریل پاک کنند.

منبع : salamat.ir