سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

موقع خواستگاری حواس تان به این موارد باشد



قبل از ازدواج,جلسات خواستگاری

هرچند در انتخاب همسر، دقت در هم کفو بودن لازم و ضروری است اما کافی نیست

 

هرچند در انتخاب همسر، دقت در هم کفو بودن از لحاظ اقتصادی، مذهبی، فرهنگی و ... لازم و ضروری است اما کافی نیست؛ بعد از رعایت اصول هم کفو بودن باید قبل از ازدواج و در جلسات خواستگاری، تکلیف خود و همسر آینده تان را با 8 موضوعی که در ادامه مطرح می شود، مشخص کنید.

فراموش نکنید که این 8 موضوع، مهم ترین مسائلی است که با شروع زندگی مشترک با آن ها درگیر می شوید و اگر برنامه ای برای آن ها نداشته باشید، خوشبختی در انتظار زندگی مشترک تان نخواهد بود!

8 موضوعی‌که بایدتکلیفش را درجلسات خواستگاری مشخص‌کرد
«در کار خودم مانده ام! من از آن دسته آدم هایی بودم که برای ازدواج به هم کفو بودن خیلی اهمیت می دادم و روی خیلی از گزینه های ازدواجم را به علت این که با من هم کفو نبودند، خط می کشیدم. اما حالا و بعد از گذشت مدت کوتاهی از زندگی مشترک احساس می کنم در انتخابم اشتباه کرده ام. نمی دانم چرا این قدر با همسرم اختلاف سلیقه و نظر داریم. نمی دانم چرا نمی توانیم در گفت و گوهایمان به جمع بندی برسیم و نمی دانم چرا یکدیگر را درک نمی کنیم. به این دلیل در کار خودم مانده ام که این قدر در انتخاب دقت کردم ولی نتیجه آن چیزی نشد که می خواستم.»

آنچه را که در ابتدای این مطلب خواندید شاید به عنوان درددل از بعضی زن و شوهرها شنیده باشید. هرچند در انتخاب همسر، دقت در هم کفو بودن از لحاظ اقتصادی، مذهبی، فرهنگی و ... لازم و ضروری است اما کافی نیست؛ بنابراین اگر می خواهید به سرنوشت های مشابه آن چه مطرح شد دچار نشوید، بعد از رعایت اصول هم کفو بودن که بارها در همین صفحه به آن ها اشاره شده است باید قبل از ازدواج و در جلسات خواستگاری، تکلیف خود و همسر آینده تان را با 8 موضوعی که در ادامه مطرح می شود، مشخص کنید. فراموش نکنید که این 8 موضوع، مهم ترین مسائلی است که با شروع زندگی مشترک با آن ها درگیر می شوید و اگر برنامه ای برای آن ها نداشته باشید، خوشبختی در انتظار زندگی مشترک تان نخواهد بود!

اگر در مسئله ای به تفاهم نرسیدید
نحوه مدیریت زندگی و تصمیم گیری بین زن و شوهر در زندگی مشترک باید به طور کامل مشخص و واضح باشد. اگر زن و شوهری بعد از ازدواج، بخواهند دست به کار مهمی بزنند و بعد از این که صمیمانه و بسیار منطقی با همدیگر مشورت کردند به نتیجه نرسیدند، باید مشخص شود که در نهایت چگونه می خواهند جمع بندی کنند و تصمیم نهایی را بگیرند. گاهی اتفاق می افتد که زوجی صمیمانه و منطقی با همدیگر بحث می کنند اما نمی توانند در آن شرایط همدیگر را قانع و تصمیم گیری کنند؛ بنابراین دختر و پسرها در جلسات خواستگاری باید مشخص کنند که برنامه شان برای لحظاتی که گفته شد، چیست.

مسئولیت پذیر هست یا نه؟
مسئولانه برخورد کردن زوجین در زندگی مشترک، بسیار مهم است و باید قبل از ازدواج این خصوصیت در هر 2 نفر آن ها مشخص شود. مسئولیت پذیری یعنی چسبندگی داشتن به کار و این که آیا طرف مقابل کارهای نصفه دارد یا خیر؟ یعنی از آن دسته افرادی است که کارها را نصفه رها کرده، یا آن ها را به نتیجه می رساند.آیا کاری که برعهده او است، تا انتها انجام می دهد یا خیر؟ دختر و پسر با پی بردن به چند موضوع می توانند به مسئولیت پذیری طرف مقابل پی ببرند؛ به طور مثال دختر یا پسری که کتابی را بدون دلیل تا نیمه مطالعه کرده و به حال خود رها کرده است یا دوختن لباس و بافتنی را نیمه تمام گذاشته است، به احتمال زیاد مسئولیت پذیری کمی دارد. توجه داشته باشید که داشتن حس مسئولیت پذیری و مسئولانه برخورد کردن در زندگی مشترک بسیار مهم است.

ثبات روانی دارد یا نه؟
دختر و پسر باید قبل از ازدواج از ثبات عاطفی همدیگر باخبر شوند یعنی بدانند که وقتی طرف مقابل عصبانی می شود، چطور خود را کنترل می کند و نحوه بروز ناراحتی و خشم او چطور است زیرا برخی افراد از ثبات روانی برخوردار نیستند. افرادی که از ثبات روانی برخوردار نیستند، زندگی با آن ها بسیار دشوار است. دختر و پسر باید قبل از ازدواج از روحیات همدیگر باخبر شوند و بدانند که طرف مقابل شان احساساتش را چطور ابراز می کند.

اهل رفت و آمد هست یا نه؟
برخی افراد هیچ تمایلی ندارند در جمع قرار بگیرند اما برخی برعکس، ترجیح می دهند مدام در مسافرت، جشن یا مهمانی ها در کنار خانواده یا جمع دوستان باشند. این موضوع باید قبل از ازدواج مشخص شود. گاهی می بینیم که شوهر تمایل دارد در کنار خانواده یا اجتماع باشد، اما خانم هیچ تمایلی ندارد و ترجیح می دهد همراه همسرش به مسافرت برود و یا برعکس. این خصوصیت بسیار مهم است که دختر و پسر قبل از ازدواج باید به آن توجه و تکلیف خود را روشن کنند، زیرا نداشتن تفاهم در این مقوله، به احتمال زیاد باعث اختلافات می شود که به جدایی می انجامد.

ریسک پذیری تان شبیه هم است یا نه؟
گاهی افرادی وجود دارند که قدرت ریسک پذیری بسیار بالایی دارند اما با دختر یا پسری ازدواج می کنند که کاملا محتاط است و تحمل هیچ گونه ریسکی در زندگی خود را ندارد. دختر و پسر قبل از ازدواج باید بدانند که طرف مقابل شان چقدر قدرت ریسک پذیری دارد. در همین باره می توان مثالی از نظر قدرت ریسک پذیری حتی از لحاظ مالی و اقتصادی، زد. به طور مثال یکی از زوجین امکان دارد تمام پس انداز خود را صرف معامله ای که نتیجه آن مشخص نیست، کند و طرف مقابل با چنین کاری موافق نباشد و درد سرهای زیادی به وجود بیاید.

حس تحت سلطه گرفتن دارد یا نه؟
برخی دختر و پسرها سعی می کنند که طرف مقابل خود را تحت استانداردهای خود قرار دهند تا طبق نظر آن ها رفتار کند. در جلسات خواستگاری باید مشخص شود که این افراد چقدر اصرار دارند که طرف مقابل شان را وارد استانداردهای خود کنند یا چقدر آمادگی این را دارند که طرف مقابل را هرچه که هست، بپذیرند. باید مشخص کنند که دقیقا چه ملاک هایی را باید رعایت کنند تا طرف مقابل شان از آن ها راضی باشد.

به طور مثال ملاک هایی مانند این که چطور لباس بپوشد؟ چطور برخورد کند؟ سرکار برود یا خیر؟ و ... ملاک های بسیار مهمی است که اگر قبل از ازدواج مشخص نشود، مشکل ساز خواهد شد.

میزان انرژی تان مثل هم است یا نه؟
برخی افراد سرشار از انرژی هستند اما برخی برعکس، حوصله و توان کمتری برای کار و حتی تفریح دارند؛ به طور مثال ممکن است یکی از همسران دوست داشته باشد که روز تعطیل خود را این طور به پایان برساند که ساعت 5 صبح به کوه برود، بعد از آن سری به کارهای عقب افتاده اش بزند و بعد به مهمانی و قدم زدن در پارک برود اما طرف مقابلش دوست داشته باشد تا 12 ظهر بخوابد، بعدش هم تلویزیون تماشا کند. به طور طبیعی زوجین ترجیح می دهند در کنار همسر خود اوقات فراغت شان را بگذرانند و اگر تفاهم نداشته باشند، هر روز از هم دورتر می شوند.

منبع:روزنامه خراسان

 


ویدیو مرتبط :
حواس پرتی موقع کار با تلفن

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بچه‌تان موقع درس خواندن بی حواس است؟



درس خواندن,درس خواندن کودک,درس نخواندن

 حتما روزهایی را که در کلاس درس نشسته و در فکر و خیال بودید، به خاطر دارید. همین موقع معلم صدای‌تان می‌کرد و رشته افکار از دست‌تان در می‌رفت و قادر به جواب دادن سؤال معلم نبودید. کودک شما هم چنین تجربه‌ای را خواهد داشت. کودکان و نوجوانان این روزها کارهای زیادی انجام می‌دهند، از جست‌وجو در اینترنت گرفته، تا بازی‌های کامپیوتری و... این حواس‌پرتی‌ها با توجه و تمرکز آنها در حال رقابت است. با این همه مسائلی که ممکن است باعث وقفه در کار شود کودکان به سختی می‌توانند بر آنچه در حال انجام آن هستند تمرکز کنند اما کمک به کودکان برای ایجاد نظم و استراتژی‌های تمرکز و مهارت‌های تمرکز در سنین پایین ضامن موفقیت آنها در دبیرستان،‌ دانشگاه و حتی محل کار خواهد بود. در اینجا برخی از راهنمایی‌های عملی و نکاتی که والدین برای تمرکز کودک‌شان می‌توانند استفاده کنند را بررسی می‌کنیم.

با او به توافق برسید
بهتر است کودک بداند بعد از آمدن از مدرسه چه كاری باید انجام دهد. اگر مایل است اول تلویزیون ببیند و بعد به تکالیف خود بپردازد، این را تعیین کنید و با هم به توافق برسید یا اینکه بهتر است بداند از او انتظار می‌رود بعد از یک چرت کوتاه شروع به انجام تکالیفش کند. برای کودک‌تان توضیح دهید که شما مسئولیت‌های مهمی در خانه، ‌محل کار و جامعه دارید اما تنها و مهم‌ترین مسئولیت فرزندتان در حال حاضر یادگیری و آموزش است. هرچه زودتر انتظارات و برنامه منظم یادگیری و انجام تکالیف را مشخص کنید، راحت‌تر می‌توانید آن را تبدیل به یک روال معمول کنید. یک تمرین خانوادگی انجام دهید به این ترتیب که اجازه دهید فرزندان بزرگ‌تر الگوی کوچک‌تر‌ها باشند و زمانی که آنها مشغول انجام تکالیف و مطالعه هستند بزرگ‌ترها هم به آنها کمک کنند و برنامه خود را در مورد آنها هم به کار گیرند.

برای زمان مشق قانون بگذارید
هیچ‌چیز بیشتر از این تمرکز فرزندتان را به هم نخواهد زد که وقتی در حال انجام تکالیف است کودک همسایه در بزند و از او بخواهد برای بازی با او همراه شود در حالی که باید تکالیفش درست و مرتب انجام شود قبل از آنکه برای بازی به بیرون برود. با تنظیم قوانینی مثل تعیین زمان مشخص برای انجام تکالیف، این پیام را برسانید که کار مدرسه بر هر چیزی ارجحیت دارد. همچنین بفهمانید تا پایان انجام تکالیف و کنترل آن، تلویزیون یا تماس تلفنی، بازی‌های ویدئویی و... تعطیل است.

جایزه یادتان نرود
جایزه دادن به کودک اگر افراطی باشد می‌تواند تبدیل به باج شود اما حقیقت این است که انسان به تقویت مثبت،‌ پاسخ می‌دهد. اگر فکر می‌کنیدپاداش باعث ایجاد انگیزه در فرزندتان می‌شود از جایزه پولی یا غذایی خودداری کنید و در عوض پاداش را براساس گذران وقت با یکدیگر قرار دهید. از فرزندتان بپرسید چه کارهایی دوست دارد با شما انجام دهد و یک هدف ماهانه برای آن تنظیم کنید. یک جدول انجام تکالیف ایجاد کنید. برای هر تکلیفی که منظم انجام شده به فرزندتان یک ستاره بدهید. این ستاره‌ها می‌تواند بخشی از کاری باشد که آخر ماه قرار است انجام دهید؛ مثل خرید یک کتاب جدید یا به پارک رفتن، دوچرخه سواری یا سینما.

تشویق و مثبت بودن
حتی با بهترین مقاصد و شرایط مطلوب مطالعه، نشاندن بچه‌ها و ایجاد تمرکز در آنها یک چالش بزرگ است، به خصوص اگر مشکلاتی مانند عدم توجه و تمرکز داشته باشند اما با تمرین، صبر، پشتکار و مثبت بودن ظرف یک ماه یک روال منظم می‌تواند شکل بگیرد. یادتان باشد که از جملات مثبت و ستایش کلامی استفاده کنید. تنبیه فقط کار را سخت‌تر می‌کند و آنها را از تلاش باز ‌می‌دارد. آنها را به خاطر کاری که انجام دادند تشویق کنید نه برای نتیجه کار. مثلا بگویید: «حالا دیگه می‌تونی حروف را به اندازه مناسبش بنویسی، آفرین.» یا «خوشحال می‌شم می‌بینم تکلیفتو مرتب و تمیز می‌نویسی.»

موبایل بی‌موبایل
خودتان می‌دانید که پیامک و ای‌میل چقدر می تواند در از بین بــردن تمرکز موثر باشد. کودک‌تان باید بداند که در طول انجام تکالیف نمی‌تواند از گوشی‌اش استفاده کند. اگر سؤالی وجود داشت که شما قادر به پاسخگویی آن نبودید، می‌توانید اجازه دهید یک تلفن کوتاه با همکلاسی‌اش داشته باشد.

ارتباط ایجاد کنید
با اولیای مدرسه درباره تکالیف خانه و نحوه ایجاد تمرکز در کودکان تعامل داشته باشید. یک برگه تهیه کنید و جزئیاتی را که در خانه هنگام انجام تکالیف فرزندتان به نظرتان می‌رسد یادداشت کنید و اولیای مدرسه را هم در جریان قرار دهید. همکاری با معلمان و مربیان مدرسه کودک‌تان برای گرفتن توصیه و حمایت مهم است. آنها ممکن است پیشنهادهایی را در نظر داشته باشند که شما متوجه آنها نباشید. ایده‌های جدید را امتحان کنید، با آنها همکاری کنید تا با یکدیگر اهداف کوتاه مدت و بلند مدت را تعریف کرده و انتظارات‌تان را مشخص کنید.

مدیریت حواس‌پرتی
احتمالا من و شما می‌توانیم برای مدتی در محلی که صدای تلویزیون یا ضبط می‌آید کمی مطالعه کنیم؛ اگر چه کار آسانی نیست، اما از کودک نمی‌توان انتظار داشت در جایی که دور و برش خوراکی، اسباب‌بازی، تلویزیون روشن یا هر وسیله مزاحم دیگری وجود دارد، تکالیفش را انجام دهد. اگرچه از بین بردن حواس پرتی تقریبا غیرممکن است اما راه‌هایی برای مدیریت و کاهش تعداد مواردی که باعث ازبین رفتن تمرکز کودک می‌شود وجود دارد. با این تکنیک شروع کنید که هنگام انجام تکالیف هیچ خبری از تلویزیون، ‌تلفن و کامپیوتر نیست تا زمانی که تکالیف تمام شود. سکوت مطلق لازم نیست زیرا محققان به این نتیجه رسیده‌اند که برخی موسیقی‌های کلاسیک و بدون کلام در افزایش تمرکز نقش دارند. اگر فرزندتان به موسیقی علاقه دارد می‌توانید یکی از قطعات باخ،‌ موتزارت یا بتهوون را برایش پخش کنید.

او روش خودش را دارد
کودکان نیاز دارند که ارزش مطالعه آنها دیده و درک شود اما به یاد داشته باشید افراد راه‌های مختلفی برای یادگیری و پردازش اطلاعات انجام می‌دهند. باید روشی را که در مورد فرزندتان بهتر جواب می‌دهد، پیدا کنید. برخی کودکان راه می‌روند و بلند بلند درس می‌خوانند. برخی دیگر دراز می‌کشند ودرس می خوانند. برخی هم به سکوت نیاز دارند. شما باید درباره روش مطالعه فرزندتان انعطاف‌پذیر باشید. توانایی تمرکز و حفظ عادات مطالعه خوب جزء مهارت‌های زندگی است که باعث موفقیت فرزندان در تمام جنبه‌های زندگی می‌شود.

جای مشخص برای مشق نوشتن
ایجاد یک محل تعیین شده در خانه برای مطالعه بسیار مهم است. این مکان باید میز و جایی برای کتاب‌ها و دفترها داشته باشد. تلاش کنید این مکان در جای کم‌تردد و ساکت خانه باشد تا کودک بتواند بر حواس‌پرتی‌اش غلبه کند. این نقطه باید دارای تهویه مناسب و روشنایی کافی باشد. اگر کودکان برای تکالیف مدرسه به کامپیو‌تر احتیاج داشتند، سعی کنید آن را در مکانی عمومی و نه در اتاق خواب قرار دهید زیرا شما باید بتوانید آنها را از اجرای بازی‌های کامپیوتری، چت‌کردن یا فرستادن ای میل و گردش در اینترنت برای سرگرمی در زمان انجام تکالیف منع کنید. اگر شما بیش از یک فرزند دارید و آنها می‌توانند با هم کار کنند این خیلی خوب است اما در واقع شاید مجبور باشید مناطق جداگانه برای هرکدام از فرزندان‌تان در نظر بگیرید.

شما هم مشق شب بنویسید
اگر برای‌تان امکان دارد همزمان با فرزندتان به کارهایی که باید انجام دهید، بپردازید. این ممکن است باعث شود برخی کارها را به خانه بیاورید؛ کارهایی مانند پرداخت صورتحساب، چک کردن پست الکترونیک و ... وقتی فرزندتان ببیند شما هم دارید همین کار را می‌کنید بیشتر تمرکز می‌کند. هرچند ممکن است سخت باشد اما سعی کنید وقتی را برای استفاده از کامپیوتر و تلفن در طول این زمان قرار دهید. در طول زمان انجام تکالیف و مطالعه تلاش کنید خانه مانند یک کتابخانه باشد تا به پرورش تمرکز فرزندتان کمک کند.

منبع:salamatnews.com