سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

مواد غذایی مضر برای سلامت دندان ها



مسواک زدن, پوسیدگی دندان

سلامت دندان ها
تا حالا به این فکر کرده‌اید اگر خدای نکرده دندان نداشته باشید صورتتان چه شکلی می‌شود؟ حتما افرادی را با دندان‌های سیاه، کثیف، کج و کوله و زرد نیز دیده‌اید. درست است که دندان‌ها در حفره‌ی دهان پنهان شده‌اند اما تاثیر مستقیمی در زیبایی صورت دارند. بدون شک یک لبخند زیبا بدون داشتن دندان‌های تمیز و مرتب امکان پذیر نخواهد بود.

 

اگر نمی‌خواهید این اتفاقات برای شما نیز بیفتند و نمی‌توانید صورتتان را بدون دندان و مانند هلوی چروکیده تصور کنید بهتر است به عادت‌های غذایی‌تان توجه بیشتری داشته باشید. درست است که مسواک زدن بهترین و ساده‌ترین و البته کم‌هزینه‌ترین روش برای حفظ سلامت دندان‌هاست اما باید بدانید برای داشتن دندان‌های سالم صرفا مسواک زدن کافی نیست. شما باید از مصرف برخی از مواد غذایی نامناسب پرهیز کنید و حتما نخ دندان بکشید. با ما باشید تا با 5 ماده ی غذایی آسیب رسان بیشتر آشنا شوید.

 

مسواک زدن, پوسیدگی دندان

 

چیپس بلای جان مینای دندان
همین چیپس‌هایی که زیر دندان صدا می‌دهند و دلمان غنج می‌زند برای تمام کردن بسته‌ی آن. البته فقط چیپس نیست. انواع کیک‌های ساده، شکلاتی، کوکی‌ها و غیره نیز شریک جرم هستند. تمام این مواد غذایی حاوی قند هستند و خطر بالقوه‌ای برای سلامت دندان‌ها دارند. فرقی نمی‌کند که این مواد غذایی از قند طبیعی مانند عسل باشند و یا قندهای تصفیه شده مانند قند سفید تهیه شده باشد. تاثیر مخرب آنها روی دندان‌ها یکی است. به گفته ی متخصصان دندانپزشک، باکتری هایی که به طور طبیعی در دهان وجود دارند قند را به اسید تبدیل می‌کنند و به این ترتیب به مینای دندان‌ها آسیب می‌زنند. این روند را «دمینرالیزاسیون» می‌گویند. این اسیدهای تولید شده توسط باکتری‌های پلاک‌های دندان، کلسیم مینای دندان را حل کرده و از بین می‌برند. در نتیجه باعث بروز مشکلی به نام پوسیدگی دندان می‌شوند.

 

چه باید کرد؟

آب بنوشید. به عقیده‌ی متخصصان آب باعث دفع بخشی از اسیدهای موجود در دهان می‌شود. آب کشیدن دهان بعد از خوردن این مواد غذایی باعث می‌شود که بقایای آن‌ها دفع شود و بین دندان‌ها یا روی آن‌ها گیر نکنند. اگر می‌خواهید از تمیزی بیشتر آن‌ها مطمئن شوید می‌توانید حدود بیست الی سی دقیقه بعد از مصرف مواد غذایی دندان‌هایتان را مسواک بزنید. توجه داشته باشید که بزاق ما نیز نقش مهمی در سلامت دهان و دندان دارد. به خاطر اینکه باعث خنثی شدن اسیدهای دهانی دارد.

 

مسواک زدن, پوسیدگی دندان

 

میوه‌های خشک که کنه ی دندان‌ها می‌شوند
آبنبات‌های کاراملی، شکلات و میوه‌های خشک نیز جزو خوراکی‌های سرشار از قند هستند که در داخل دهان و به کمک باکتری‌های موجود در آن به اسید تبدیل می‌شوند. حالا چسبندگی این مواد غذایی را به میزان قند آن اضافه کنید. خطر این است که دندان به مدت طولانی در مجاورت بقایای این مواد غذایی قرار می‌گیرد که به اسید تبدیل شده‌اند. نتیجه این می‌شود که مینای دندان آسیب می‌بیند و به مرور دندان‌ها از درون می‌پوسند.

 

چه باید کرد؟
روزانه دو مرتبه(صبح و شب) دندانهایتان را با دقت و حوصله مسواک بزنید و نخ دندان بکشید. در طول روز بعد از هر بار که غذا یا هله هوله میل می‌کنید دهان تان را با آب خالی شستشو دهید. این کار باعث دفع اسیدهای سنتز شده توسط باکتری‌ها می‌شود. بهتر است در طول روز از ریزه‌خواری بپرهیزید. میزان مواد غذایی مصرفی چندان مهم نیست بلکه تعداد دفعات مصرف آن‌ها تاثیر زیادی روی سلامت دندان‌ها دارد. توصیه می‌کنیم مواد غذایی شیرین را حین غذا خوردن میل کنید. چون در این زمان بزاق بیشتری تولید می‌شود که این مسئله باعث خنثی شدن عملکرد باکتری‌ها می‌شود.

 

مسواک زدن, پوسیدگی دندان

 

پاستیل‌های نعنایی خیلی شیرین
اگرچه پاستیل‌های نعنایی برای داشتن نفس خوشبو بسیار موثر‌ند اما مانند آب نبات‌های شیرین دیگر، قند باقی مانده در دهان می‌تواند به مرور باعث آسیب رسانی به دندان‌ها شود. از آنجایی که این پاستیل‌ها به مدت زیادی گوشه‌ی دهان جا خوش می‌کنند تا آب یا جویده شوند به همین دلیل تماس بیشتری با دندان‌ها دارند و آن ها را آسیب‌پذیر می‌کنند. به خاطر اینکه چسبیدن تکه‌ای از پاستیل‌ها به دندان‌ها همان و تجمع اسید زیاد در این نقطه همان.

 

چه باید کرد؟
بهتر است از آب نبات‌ها و پاستیل‌های بدون قند استفاده کنید. اگر چه این نوع آب نبات‌ها نیز حاوی قندهای جایگزین هستند اما باکتری‌های دهان آن‌ها را به اسید تبدیل نمی‌کنند.

 

مسواک زدن, پوسیدگی دندان

 

آب میوه‌های ترش و اسیدی
اگر حواستان نباشد مصرف نوشیدنی‌ها مانند آب مرکبات ترش(پرتقال، لیموترش، گریپ فروت، نارنگی و غیره) به مرور باعث آسیب دندان‌ها می‌شوند. نوشابه ها نیز حاوی قند زیادی هستند که در تماس با باکتری‌های دهان به اسید تبدیل می‌شود.

 

چه باید کرد؟
بهترین کار این است که آب میوه‌ها و نوشابه را با نی بنوشید تا کمترین تماس ممکن را با دندان‌ها داشته باشند. بعد از مصرف این نوشیدنی‌ها حتما آب بنوشید و یا دهان‌تان را با آب خالی شستشو دهید. توصیه می‌کنیم نیم ساعت بعد از مصرف این نوشیدنی‌ها دندان‌ها را مسواک بزنید. اگر بلافاصله بعد از خوردن غذا یا مصرف نوشیدنی‌ها مسواک بزنید مینای دندان حساس‌تر و آسیب پذیرتر می‌شود.

 

مسواک زدن, پوسیدگی دندان

 

امان از قهوه و لک شدن دندان‌ها
قهوه یکی از نوشیدنی‌های مفید است که خواص خودش را دارد. اما قهوه و همچنین چای و ادویه‌ها و غیره می‌توانند باعث لک شدن دندان‌ها شوند. ترکیبات این مواد غذایی بخصوص تانین موجود در چای و غیره به مرور زمان تاثیر خود را گذاشته و دندان‌ها را لک می‌کنند.

 

چه باید کرد؟
حدود 20 دقیقه بعد از نوشیدن و مصرف این نوشیدنی‌ها دندان‌هایتان را مسواک بزنید. می‌توانید یک لیوان آب بنوشید و یا دهان‌تان را با آب شستشو دهید تا بقایای آن‌ها از دهان دفع شود.
منبع:tebyan.net


ویدیو مرتبط :
تاثیر مضر مواد غذایی تغییر ژنتیکی ( قسمت 2 از 2)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مواد غذایی مفیدی که می تواند مضر باشد



 

 

مواد غذایی مفیدی که می تواند مضر باشد

 

محققان آمریکایی دریافته اند که رژیم غذایی مدیترانه ای می تواند خطر ناراحتی های قلبی را در بیماران قلبی افزایش دهد. در این مطلب به چند نوع از این مواد غذایی اشاره می کنیم که باید در مورد مصرف آن دقت کرد.

این مواد غذایی عبارتند از :

▪ گریپ فروت:

این میوه ماده ای به نام نارینجنین (Naringenin) دارد که میزان قند خون را متعادل می کند با تحریک کبد در سوخت چربی اضافه، مانع بروز سندروم سوخت و ساز که زمینه ساز بیماری دیابت است می شود.

اما این میوه می تواند میزان هورمون استروژن در بدن را افزایش دهد. زنان مسن تری که روزی یک چهارم گریپ فروت را مصرف می کنند ۳۰ درصد بیشتر در معرض ابتلا به سرطان سینه قرار دارند. اگرچه این میوه منبع عالی ویتامین C، فیبر و فیتونیوترینت ها است، مصرف روزی نصف این میوه یا ۲۵۰ میلی لیتر آب میوه آن کافی است. هرچند مصرف بیش از یک لیتر آب گریپ فروت یا ۲ عدد در روز، به بدن ضرر می رساند و باید از آن پرهیز شود.

 

▪ زردچوبه:

کورکومین موجود در این ادویه علاوه بر تسکین علائم سندروم تحریک پذیر روده (IBS) نقش محافظت از کبد و کمک به هضم چربی و خاصیت ضدتوموری نیز دارد. تحقیقاتی که توسط محققان آمریکایی انجام گرفته نشان می دهد مصرف ۲ وعده غذایی حاوی زردچوبه، در پیش گیری از بیماری آلزایمر موثر است. اگرچه مصرف میزان متعادل این ادویه برای بدن مفید است اما مصرف روزی بیش از ۱۰۰ میلی گرم می تواند منجر به زخم معده شود.

از آن جایی که زردچوبه باعث رقیق شدن خون می شود، در صورتی که خون ریزی دارید، قرار است عمل شوید یا داروی رقیق کننده خون مصرف می کنید، از مصرف زیاد آن بپرهیزید. مصرف زیاد آن، میزان قند خون را کاهش می دهد. باید مصرف زردچوبه را به هفته ای یک قاشق مرباخوری محدود کنید.

 

▪ سویا:

از این دانه در تهیه سس و شیرسویا استفاده می شود. سویا نسبت به گوشت، حاوی چربی اشباع شده کمتری است و حاوی مقادیر فراوانی اسید چرب امگا۳ است که برای سلامت قلب مفید است دانه سویا تصفیه نشده نیز حاوی تمامی ۷ اسیدآمینه اساسی لازم برای حفظ و بازسازی تمامی بافت های بدن از عضلات تا مو می باشد.

از طرف دیگر سویا حاوی مقادیر زیادی مواد شیمیایی است که مانع هضم پروتئین و جذب مواد معدنی می شود و نیز روی سوخت و ساز بدن تاثیر می گذارد. اگرچه سویا خطر بروز سرطان سینه را کمی کاهش می دهد اما تحقیقی که در آمریکا انجام گرفت نشان داد مصرف مکمل های سویا می تواند برای افرادی که از این بیماری جان سالم به در بردند، کمی خطرناک باشد.

مکمل های سویا حاوی مقدار بالای ایزوفلاوانز (Isoflavones) شبیه به استروژن است که سلول های تومور را به تقسیم و تکثیر تشویق می کند. کارشناسان، مصرف روزی یک وعده فرآورده تصفیه نشده سویا را توصیه می کنند.

 

▪ فلفل:

کپسیسین (Capsaicin) موجود در فلفل، درد را تسکین می دهد، گردش خون را بهبود می بخشد و با تومورهای سرطانی مقابله می کند. مصرف فلفل باعث کاهش وزن در افراد چاق می شود.

اما محققان دانشگاهی معتقدند، مصرف روزی یک دانه فلفل تند، خطر سرطان معده را ۱۵ درصد افزایش می دهد و سندروم تحریک پذیر روده را نیز تشدید می کند. فلفل با کاهش حفاظ های معده باعث زخم، سوءهاضمه و یا سوزش سردل می شود. برای به دست آوردن حداکثر فایده، هفته ای ۳ عدد فلفل همراه با رژیم غذایی متعادل بخورید.

 

▪ ماهی چرب:

ماهی های ساردین، آزاد و ماکرو سرشار از امگا۳ هستند که مانع بیماری قلبی می شود و سلامت مغز را نیز تقویت می کند. ماهی های چرب غنی از ویتامین های A و D نیز می باشند. ماهی های چرب یکی از مواد غذایی نادر، حاوی ویتامین D است که معمولا با قرار گرفتن در معرض نور خورشید در بدن تولید می شود.

ویتامین D، سراتونین (Seratonin) را نوعی هورمونی که روی روحیه فرد تاثیر مثبتی می گذارد تقویت می کند. اما سموم موجود در دریاها که در بافت های چربی تجمع پیدا می کنند، با محدود کردن توانایی تولید انسولین در بدن، خطر ابتلا به بیماری دیابت را افزایش می دهد. بنابراین مصرف هفته ای ۱۴۰ گرم به افراد عادی توصیه شده و زنان در سن باروری و کودکان نباید هفته ای بیش از ۲ وعده ماهی چرب بخورند.

منبع:آفتاب