سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

مواد آشپزخانه‌ای كه پزشكان از آنها به عنوان دارو استفاده می‌كنند


احتمالا شما هم وقتی قرص، كپسول یا پماد مصرف می‌كنید به عوارض جانبی این داروهای شیمیایی فكر كرده و با خودتان می‌گویید، كاش مواد طبیعی بودند كه مثل این داروها عمل می‌كردند.





صبح بخیر:  احتمالا شما هم وقتی قرص، كپسول یا پماد مصرف می‌كنید به عوارض جانبی این داروهای شیمیایی فكر كرده و با خودتان می‌گویید، كاش مواد طبیعی بودند كه مثل این داروها عمل می‌كردند. حالا ما به شما می‌گوییم در آشپزخانه‌تان موادی طبیعی پیدا می‌شوند كه استفاده از آن‌ها هیچ عارضه‌ای ندارند و در ضمن می‌توانند به اندازه داروهای شیمیایی مفید باشند. چه دل‌درد داشته باشید، چه سرماخورده باشید و چه روی صورت‌تان دانه‌های ریز ناخوشایندی ظاهر شده باشند، می‌توانید به جای رفتن سراغ قفسه داروها و استفاده از انواع قرص‌ها، كپسول‌ها و پمادها، وارد آشپزخانه شوید و درمان بیماری‌تان را از قفسه‌های آشپزخانه بخواهید.واقعیت این است، می‌توانید در میان خوراكی‌ها به دنبال درمان و سلامت بگردید. بسیاری از این خوراكی‌ها قرن‌هاست كه به عنوان مواد درمانی توسط اقوام و مردم مختلف به كار گرفته می‌شوند. دكتر «فیلیپ هگان»، متخصص طب پیشگیری و پژوهشگر در طب تغذیه كه در «مایوكلینیك» مشغول به كار است به شما می‌گوید، كدام مواد غذایی خواص درمانی قطعی دارند و به قول معروف، پزشكان هم به آن‌ها اعتماد می‌كنند.



شیرین‌ترین
  • عسل
موارد استفاده: برای ترمیم و بهبود زخم‌های كوچك، بهبود سوختگی‌های خفیف، برطرف كردن سرفه‌های خشك و از بین بردن گلودرد و ناراحتی و خارش گلو

چطور عمل می‌كند: خب این‌ یك واقعیت است كه حتی بسیاری از پزشكان هم زمانی كه دچار سرماخوردگی، خارش گلو یا گلودرد می‌شوند یك قاشق عسل را در چای یا چای سبز حل می‌‌كنند و می‌خورند البته در هند و چین هم هزاران سال است كه از عسل برای درمان بریدگی‌ها، زخم‌ها و سوختگی‌های كوچك و متوسط استفاده می‌شود. سال گذشته نتیجه چند تحقیق به صورت كلی مورد بررسی قرار گرفت و نشان داد، عسل واقعا در درمان سوختگی‌های خفیف تا متوسط موثر است. در مطالعه‌ای كه به تازگی در هلند انجام شده مشخص شده، عسل پروتئینی به نام دفنسینین داشته كه تا حدودی نقش ضدعفونی‌كننده و ضدباكتریایی دارد.

این را امتحان كنید: كمی عسل گرم شده و ولرم را روی سوختگی یا زخم كوچك ایجاد شده بگذارید و سپس آن را با یك گاز استریل یا باند استریل بپوشانید و به یاد داشته باشید كه هر روز پانسمان را عوض كنید.

نكته مهم: اگر زخم یا سوختگی شدید بود یا تورم و ترشح داشت یا اگر تب و لرز داشتید حتما به پزشك مراجعه كنید زیرا ممكن است نیاز به استفاده از آنتی‌بیوتیك‌های خوراكی باشد.





قرقره آرام‌بخش
  • نمك
موارد استفاده: التهاب سینوس، گلودرد و خارش گلو

چطور عمل می‌كند: «دكتر هاگن» در این‌باره می‌گوید: «وقتی كه نمك را در آب حل می‌كنید، غلظتی به وجود می‌آید كه از تمام غلظت‌های محلول‌های بدن بیشتر است. برای همین این آب و نمك مایعات را از داخل بافت‌ها و ارگان‌ها بیرون می‌كشد و باعث كاهش تورم و التهاب می‌شود.»

این را امتحان كنید: برای كاهش گلودرد و خارش گلو ناشی از سرماخوردگی یا سرفه‌های خشك نصف یك قاشق چای‌خوری نمك غیر یددار را در یك لیوان آب گرم بریزید و سپس به سادگی آن را قرقره كنید.

برای شست‌وشوی سینوس‌ها می‌توانید یك سرنگ بزرگ یا یك پیستول را با محلول پر كنید سپس روی سینك ظرف‌شویی یا روشویی خم شوید و محلول را به داخل بینی خود پمپاژ كنید. برای این‌كه همه مراحل كار درست انجام شود باید بدانید كه حتما باید از سرنگ و پیستول استریل شده استفاده كنید و محلول آب و نمك را هم در ظرفی بگذارید كه حتما استریل باشد یا این‌كه با جوشاندن آب در آن استریل شده باشد (یادتان باشد كه در سال گذشته 2 نفر به دلیل رعایت نكردن اصول استریل در شست‌وشوی سینوس‌ها دچار عفونت شدید شدند و فوت كردند.)





طب سنتی ایرانی معجزه می‌كند
  • چای نعنا
موارد استفاده: درد شكم، سوزش معده و سوءهاضمه

چطور عمل می‌كند: بر اساس تحقیقات انجام گرفته، روغن موجود در نعنا می‌تواند عضلات دستگاه گوارش را شل كند و باعث عبور راحت‌تر و بی‌دردسرتر غذا و گاز از بخش‌های مختلف دستگاه گوارش شود.

 «دكتر مارتین پیكسولنر»، متخصص بیماری‌های گوارش در مایوكلینیك می‌گوید: «چای نعنا به كاهش دل‌پیچه، نفخ و دردهای شكم كمك می‌كند اما اگر مشكل شما ریفلاكس غذا و اسید معده به مری است اصلا از این چای استفاده نكنید.  ترش كردن،‌ برگشت اسید به سمت دهان و احساس سوزش در قفسه سینه و پشت قلب علامت‌های مشكل ریفلاكس هستند. اگر چای نعنا بخورید با شل شدن دریچه فوقانی معده، مقدار بیشتری اسید به داخل مری برمی‌گردد و مشكل بیشتر می‌شود.»

این را امتحان كنید: اگر می‌توانید از نعنای تازه در چای استفاده كرده و آن را نوش‌جان كنید.



اگر نیش پشه‌ها امان شما را بریده
  • ادویه
موارد استفاده: گزش زنبور و گزش حیوانات بدون سم

چطور عمل می‌‌كند: ادویه‌های معمول و كلاسیك حاوی «پاپایین» هستند؛ آنزیمی كه توانایی شكستن پروتئین‌ها را دارد (برای مثال پروتئین‌های گوشت‌هایی كه هر روز می‌خورید.) اما این را هم بدانید كه پاپایین در عین حال می‌تواند سموم نیش حشرات را هم از بین ببرد و باعث كمتر شدن شدت آسیب‌ ناشی از نیش، گزش، كمتر شدن خارش و سوزش محل گزش ‌شود. «دكتر مایكل شافران»،‌ متخصص بیماری‌های عفونی می‌گوید: «تنها نیش پشه، زنبور یا عنكبوت‌های بدون سم را با این شیوه درمان كنید و مراقب باشید كه در موارد نیش‌های سمی بلافاصله به پزشك مراجعه كنید. اگر علامت‌هایی مثل تهوع، استفراغ، سخت نفس كشیدن، گرفتگی عضلات، فلج شدن، مشكل بینایی و دوبینی پیدا كردید هرچه سریع‌تر خود را به مركز پزشكی مجهز برسانید.»
این را امتحان كنید: مقدار كمی ادویه را با آب مخلوط كنید تا یك ماده خمیری به دست بیاید. آن را روی محل گزش بگذارید و برای 10 تا 15 دقیقه اجازه دهید بماند سپس محل را با آب گرم تمیز شست‌وشو دهید.



خمیری كه عوارض پماد‌های شیمیایی را ندارد
  • جو، جوی دوسر
موارد استفاده: اگزما، آفتاب‌سوختگی و كهیر

چطور عمل می‌كند: جو منبع غنی از مواد شیمیایی است كه خاصیت‌های ضدالتهابی دارد و می‌تواند التهاب‌های بافتی را كاهش دهد كه این خاصیت در پوست كاملا مشهود است. نتایج مطالعه‌ای كه توسط انجمن پوستی كانادا انجام گرفته نشان می‌دهد، استفاده از جوی كوبیده شده و نرم شده با آب می‌تواند به اندازه برخی پماد‌های موضعی در كاهش علائم حساسیت‌ها و اگزمای پوستی موثر باشد.

این را امتحان كنید: دكتر هگان می‌گوید: «بهترین كار این است كه جو را بكوبید و به شكل یك پوره دربیاورید.

یك فنجان جوی دوسر را داخل دستگاه و مخلوط‌كن بریزید تا آنقدر نرم شود كه بتوان آن را داخل یك لیوان آب ریخت حتی می‌توانید آن را به صورت خمیر درآورید و روی پوست بگذارید یا مخلوط را در وان حمام بریزید و در آن دراز بكشید.


ویدیو مرتبط :
استفاده از مواد مخدر به جای دارو

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

استفاده از مواد تاریخ مصرف گذشته در تولید دارو با تائید وزارت‌‌بهداشت



اخبار,اخباراجتماعی,اردات دارو

 

  اخباراجتماعی -  رییس انجمن علمی داروسازان :
استفاده از مواد تاریخ مصرف گذشته در تولید دارو با تائید وزارت‌‌بهداشت

خیلی از شرکت‌ها، مواد اولیه تاریخ مصرف گذشته را به آزمایشگاه‌های کنترل کیفیت داروی وزارت بهداشت می‌دهند و آنها اگر ببینند که دارو قدرت اثر خود را حفظ کرده، اجازه ورود این ماده را به چرخه تولید دارو می‌دهند.

رییس انجمن علمی داروسازان ایران گفت: استفاده از مواد اولیه تاریخ مصرف گذشته در تولید دارو اگر با تایید مسئول فنی شرکت داروسازی و یا آزمایشگاه کیفیت سنجی وزارت بهداشت باشد، مانعی ندارد و این موضوع نه تنها در کیفیت داروی تولید شده تاثیر گذار نیست، بلکه بیمار را نیز متضرر نمی‌کند.

سیدحمید خویی در گفت‌و‌گو با ایلنا درباره استفاده مواد اولیه تاریخ مصرف گذشته در تولید دارو و تاثیر آن بر دارو گفت: تمام شرکت‌های دارو سازی مسئول فنی دارند و این مسئول به نوعی نماینده وزارت بهداشت برای نظارت بر انجام درست کار به حساب می‌آید.

وی درباره اقدامات مسئول فنی شرکت‌های داروسازی در اجازه ورود مواد اولیه تاریخ مصرف گذشته در تولید دارو گفت: این فرآیند یک فرآیند علمی است و در همه دنیا صورت می‌گیرد. در این حالت یک ماده اولیه مورد تست مجدد قرار می‌گیرد و اگر همه تست‌های مورد نظر را با موفقیت رد کند، وارد چرخه تولید دارو می‌شود.

رییس انجمن علمی داروسازان افزود: این مساله به آزمایش کیفیت دارو باز می‌گردد. ممکن است یک ماده اولیه ۲۴ ساعت پس از تاریخ انقضا آزمایش کیفیت را رد نکند و قابل مصرف نباشد. اما خیلی از شرکت‌ها، مواد اولیه تاریخ مصرف گذشته را به آزمایشگاه‌های کنترل کیفیت دارو وزارت بهداشت می‌دهند و آنها اگر ببینند که دارو قدرت اثر خود را حفظ کرده، اجازه ورود این ماده را به چرخه تولید دارو می‌دهند، لذا استفاده از مواد اولیه تاریخ مصرف گذشته در تولید دارو با شرایط گفته شده مانعی ندارد.

وی درباره تاثیر استفاده از مواد اولیه تاریخ مصرف گذشته در کیفیت داروی تولید شده، گفت: استفاده از مواد اولیه تاریخ مصرف گذشته زمانی صورت می‌گیرد که ماده افت کیفیت نداشته باشد. هر میزان که افت کیفیت مشاهده شود، طبیعتا استفاده نمی‌شود.

وی درباره تاثیر این ماده بر تاریخ مصرف دارو گفت: از دارو‌ها تست پایداری گرفته می‌شود، اگر دارویی به اصطلاح تاریخ مجدد مصرف گرفته باشد، اگر لازم باشد تاریخ مصرف داروی نهایی را کاهش می‌دهند.

خویی تاکید کرد: در ‌‌نهایت اگر مسئول فنی کارخانه تولید دارو و یا آزمایشگاه کنترل کیفیت وزارت بهداشت، کیفیت مواد اولیه تاریخ مصرف گذشته را تایید کند، هیچ مشکلی در تولید دارو و کیفیت دارو ایجاد نمی‌شود.

وی همچنین درباره داروهای وارداتی و کیفیت آن‌ها نسبت به داروهای داخلی گفت: کیفیت در همه دنیا یک طیف است. در همه جای دنیا، داروهایی با کیفیت بالا و پایین وجود دارد و در ایران هم این گونه است. دارو برای اینکه تولید شود باید طبق یک استاندارد باشد. مثلا بنابر استاندارد تولید داروی «الف»، اگر درجه خلوص دارو ۹۸ تا ۹۲ درصد باشد دارو قابل قبول است. اما کیفیت داروی تولید شده با خلوص ماده موثره ۹۸ درصد بهتر است. این موضوع به وارداتی یا تولید داخل بودن دارو ارتباطی ندارد.

وی درباره ورود داروی تاریخ مصرف گذشته و اجازه توزیع آن با تاریخ مصرف جدید نیز گفت: موارد استثنایی پیش آمده است که داروی تولید شده چه وارداتی و چه تولید داخل تاریخ مصرفش گذشته باشد، اما کارخانه سازنده یا واردکننده دارو آن را برای آزمایشگاه کنترل کیفیت مواد به وزارت بهداشت ارسال می‌کند تا تاریخ جدیدی را بعد از بررسی کیفیت دارو، برای انقضای مصرف بگیرند.

وی با اشاره به اینکه این موضوع در موارد استثنا رخ می‌دهد، گفت: شاید در ده سال گذشته ۴ یا ۵ مورد از این نمونه داشته باشیم، اما وقتی یک منبع رسمی مانند وزارت بهداشت آن را تایید می‌کند به این معنی است که دارو کیفیت خود را حفظ کرده است.

رییس انجمن علمی داروسازان همچنین درباره تاثیر استفاده از این دارو‌ها توسط بیماران گفت: قطعا اتفاقی برای بیمار رخ نمی‌دهد و عارضه‌ای برای بیمار ندارد.

خویی همچنین درباره جمع آوری برخی از دارو‌ها از بازار گفت: این نشان‌دهنده نظارت دقیق وزارت بهداشت و شرکت‌های تولید دارو است، به هر حال این موضوع در تمام دنیا رخ می‌دهد. به طور مثال شرکت تویوتا یکی از تولید کننده‌های معتبر اتومبیل است اما تاکنون چند بار رخ داده که تولیدات این شرکت به دلیل اختلال در خط تولید مجدد به کارخانه بازگشته است.

وی افزود: برای همه محصولات از جمله دارو هم ممکن است، این مساله رخ دهد. وقتی تغییر و یا اشتباهی در فرآیند تولید رخ می‌دهد، داروی تولید شده از بازار جمع می‌شود. این اتفاق تازه‌ای نیست و همیشه رخ داده است. در آمپول دیکنوفناک نیز رسوب مشاهده شد و این دارو را جمع آوری کردند.


 اخباراجتماعی  - ایلنا