سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

مهلک‌ترین مخدر



کراک,کراک چیست,اعتیاد به کراک

مهلک‌ترین مخدر
مارادونا اسطوره فوتبال آرژانتین به تنهایی جام جهانی ۱۹۸۶ را برای آرژانتین به ارمغان آورد. اما کوکائین مارادونا، را نابود کرد. اما کوکائین بدترین ماده مخدری نیست که بشر تولید کرده است. با پختن کوکائین همراه با جوش شیرین ماده مخدر دیگری بنام کراک حاصل می‌شود.

در حقیقت کراک نوعی کوکائین شیمیایی است. کراک خطرناک‌ترین ماده اعتیادآوری است که تاکنون به بازار آمده و به حدی وابستگی‌آور است که یک بار مصرف آن، فرد را معتاد می‌کند.

از نظر طبقه‌بندی، محرک سیستم اعصاب مرکزی است. کراک به شکل حبه‌های سفید یا قهوه‌ای رنگ می‌باشد. معمولا با نشاسته، شکر، ویتامینC ، پودر شیر و پودر تالک ترکیب می‌شود. این مشتق از کوکائین آنچنان قدرتی دارد که پس از ۳ دهه تولید، از کوکائین پیشی گرفت و بازار تقاضایی بهتر از کوکائین به دست آورد.
کراک در ایران
آنچه در بازارهای ایران به نام کراک عرضه می‌شود با آنچه در اروپا و آمریکا عرضه می‌شود متفاوت است.کراک آسیایی از کوکائین ساخته نشده است. کراک امروزی موجود در کشور ما که در حال تخریب مصرف‌کنندگان جوانش است، فقط فرمول قوی‌تری از هروئین است!

در ایران کراک در آزمایشگاه‌های مخفی و خانگی با فشرده‌کردن هروئین بدون در نظر گرفتن هر گونه استانداردی انجام می‌شود و هر آزمایشگاهی بسته به نوع امکانات و سلیقه تولیدکننده متفاوت است و همین موضوع، وضعیت بازار کراک و مصرف آن را آشفته‌تر کرده است.در برخی موارد نیز از ضایعاتی که نمی‌توان از آن هروئین خالص بدست آورد کراک تولید می‌شود.

این کراک یکی از قوی‌ترین مواد مخدر محسوب شده و بشدت اعتیاد ایجاد می‌کند به طوری که طی یک ماه اول مصرف دائم از آن، مقدار مصرف به ۳ یا ۴ برابر روز اول مصرف رسیده و تعداد دفعات مصرف روزانه به ۱۰ بار در روز (تقریبا هر ۲ ساعت یک بار) می‌رسد.

کراک به صورت تدخینی و تزریقی مصرف می‌شود و در مدت بسیار کوتاهی اثر می‌کند. حتی مراحل تزریق آن هم ساده‌تر است.در حال حاضر کراک در بین گروهی از جوانان ایران شایع شده و به دومین ماده مصرفی معتادان تبدیل شده است. متاسفانه این شیوع بالا به دلیل تفکر اشتباهی است که در بین جوانان به وجود آمده است. در بین جوانان، این ماده به صورت ماده‌ای کم‌خطر با میزان نشئگی بالا معرفی شده و ۹۵ درصد از مصرف‌کنندگان، آن را به اسم روان‌گردانی می‌شناسند که اعتیاد نمیآورد اما پس از شروع به مصرف، متوجه می‌شوند که کراک ماده‌ای بسیار اعتیادآور است.
 علائم مصرف
تغییرات بارز در شخصیت و رفتار، از دست دادن توجه و تمرکز، کاهش وزن، رفتار کینه‌توزانه با افراد خانواده و دوستان، برنامه خواب نامنظم، بی‌توجهی به آراستگی ظاهری، سوءظن شدید، بیقراری و اضطراب از جمله علائم مصرف کراک است.
جدایی ناگهانی جسمی و روحی فرد از کانون خانواده، تغییر رفتار چشمگیر و ناپدید شدن لوازم قیمتی خانه و نداشتن توضیح قانع‌کننده برای مقدار پول خرج شده از جمله حالاتی است که خانواده فرد معتاد به کراک در وی مشاهده می‌کنند.
اثرات مخرب کراک
اعتیاد به کراک سبب از بین رفتن درد و خروج استرس و اضطراب از بدن فرد، احساس سرخوشی کاذب و ایجاد تحرک در فرد، بروز رفتارهای خطرناک و حرف‌های بی‌ربط می‌شود که تمام اینها تنها ۵ تا ۷ دقیقه طول می‌کشد.

تکرار مصرف این ماده طی چند روز همراه با استفراغ، گیجی، بی‌تفاوتی، اسپاسم عضله و مرگ ناگهانی در اثر ایست تنفسی است.این ماده مخدر در کوتاه‌مدت (مدت یک سال) اثرات مخرب جبران‌ناپذیری در بدن فرد مصرف‌کننده اعم از عفونت اجزای داخلی بدن، پوسیدگی دندان‌ها، سرطان حنجره و ریه، نابودی ریه و کبد ایجاد می‌کند.

به طور کلی تمام اجزایی که در تماس مستقیم با دود کراک هستند ذره ذره نابود شده و می‌پوسند و در برخی موارد طبق گزارش‌های موجود در رابطه با افراد معتاد به کراک، میزان عفونت بدن به قدری است که اجزای بدن از هم جدا می‌شوند و گوشت زیر پوست دچار عفونت می‌شود.

منبع:aftabir.com

  


ویدیو مرتبط :
ضربه مهلک

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آیا فرزند شما مواد مخدر مصرف می کند؟



 

متأسفانه اکثر خانواده ها علائم اعتیاد را نمی شناسند و اشکال دیگر این است که آنها هیچ علاقه ای به فراگیری این علائم ندارند و فکر می کنند فرزندشان درامان است. همه ما برای حفظ سلامت خانواده باید به این مسئله حساس باشیم.

 

 

 

در رابطه با فرد معتاد علائم شاخصی وجود دارد که خانواده ها می توانند رفتار مشکوک فرزندانشان را تحت نظر قراردهند. به ویژه آنها باید نسبت به اعتیاد به مواد جدید با نگاه هوشیار تر توجه کنند. بسیاری از خانواده ها نمی دانند علائم مصرف مواد درجوان ها و نوجوانان چیست البته بسیاری از رفتارهای نوجوانان حساس برانگیز است اما رفتارهایی وجود دارد که خانواده ها می توانند با مشاهده آنها نسبت به اعتیاد فرزندشان مشکوک شوند.

 


اینکه جوان دوست دارد، درخانه تنها بماند، ارتباطی با دیگران برقرار نمی کند، رفتارهایش بی ثبات است. زود عصبانی می شود، به طور ناگهانی نحوه لباس پوشیدن، دکور اتاق و علاقه مندی هایش تغییر می کند، دروغگو می شود، والدین را ملزم به انجام یکسری رفتارهای عجیب می کند و بی نظم و فراموشکار می شود می تواند از نشانه های انحراف جوان به سمت مواد مخدر باشد.

 

 

گاهی اوقات جوان نسبت به فعالیت هایی که قبلاً علاقه داشته است بی علاقه می شود، تمرکزش از بین می رود. نمرات امتحانی و درسی و تحصیلی اش کاهش می یابد، در فعالیت های خانوادگی مشارکت نمی کند و به قوانین خانه احترام نمی گذارد و نسبت به آینده سرد و بی علاقه می شود که والدین باید با مشاهده این رفتارها به اعتیاد فرزندشان مشکوک شوند. اتفاق های دیگری نیز وجود دارد که اگر با موارد ذکر شده مشاهده شود، علائم اصلی اعتیاد را تشکیل می دهند و آن این است که:

 

 

نوجوان سیگار می کشد، وسایلی مانند زرورق، لوله خودکار، کبریت سوخته و فندک اتمی در وسایلش پیدا می شود، قرص های اعصاب و داروهای آرامبخش مصرف می کند، بی نظمی اش بسیار زیاد می شود و مخصوصاً به علت مصرف موادی مانند شیشه شب ها بی خواب می شوند. اینکه جوان عادات غذایی و خوابیدنش تغییر می کند ، دوستان خلافکار و شناخته شده ای را اختیار می کند و دوست ندارد خانواده از آن مطلع شود،

 

 

سیگار

 

 

تماس های تلفنی اش مخفی می شود و دروغ گویی اش اثبات شده آشکار می شود همچنین مقررات را به راحتی و آشکارا زیر پا می گذارد و درکنار آن خستگی مداوم، چشم های قرمز، آب ریزش بینی، ایجاد زخم هایی در بدن، دردهای عضلانی و استخوانی، وجود جای سوزن در بدن، نداشتن انگیزه برای رفتن به مدرسه، درگیری با مسئولان مدرسه، پاسخ دادن به سؤالات با پرخاش، قرض کردن پول های زیاد و بالا بردن صدای موسیقی به صورت دیوانه وار از دیگر علائم اعتیاد جوانان به شمار می آید.

 


خانواده باید دراین موارد صریح و بی پرده با جوان صحبت کند و ریشه مشکل را بیابد و در صورت امکان وی را به یک مرکز مشاوره و درمان ارجاع دهد.